Arkadaşlar yurtdışındayım ve birkaç gün içinde iphone 5 alacağım fakat şu simkilit mevzusunu çözemedim nette aradım forumdada aradım bulamadım açılmış konular var fakat net bir cevap alamadım hali hazırda iphone 5 yeni telefon birde.. Hat takıp denemek gibi bir imkanım yok alacağım kişi simkilit yok dedi fakat simkartım nano sim değil ve farklı nano sim bulmamda kolay değil bu işi anlamanın kolay bir yolu yok mu bilen aydınlatırsa çok müteşekkir olurum. Daha önce benzeri açılmış konuyu açtığım için kusuruma bakmayın bir umut belki kolay yolunu bulan vardır diye açtım.
Kolay kutunun arkasındaki Model Numarasını söylemesi yeterli.
MCXXXXX/A
/A Simfree olduğunu gösterir.Her hattı destekler.
Teşekkürler fear.
quote:
Orijinalden alıntı: f.e.a.r
MCXXXXX/A
bende çok araştırdım ama bu söylediğinize benzer birşey bulamadım. bu bilgi kesinmi? Yurtdışından aldırıcamda.
quote:
Orijinalden alıntı: sercan149
quote:
MCXXXXX/A
bende çok araştırdım ama bu söylediğinize benzer birşey bulamadım. bu bilgi kesinmi? Yurtdışından aldırıcamda.
Kendimde yurtdışından getirttirdim .
Elimdede kendi iphone 4 ' üm var.
Eskiden simkilitliydi at&t ile görüşünce sim free yaptırdım restore ettikten sonra model numarasının sonuna /A geldi.
Yurtdışından gelen iphone 5 ' te model numarasının sonu MCXXXX/A kontratsız simfree olanların hepsinde /A vardır.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sercan149
quote:
MCXXXXX/A
Kendimde yurtdışından getirttirdim .
Elimdede kendi iphone 4 ' üm var.
Eskiden simkilitliydi at&t ile görüşünce sim free yaptırdım restore ettikten sonra model numarasının sonuna /A geldi.
Yurtdışından gelen iphone 5 ' te model numarasının sonu MCXXXX/A kontratsız simfree olanların hepsinde /A vardır.
Babam 2 gün sonra Andora da olacak. fiyatları bilmiyorum ama orada vergi yokmuş. heralde ucuzdur. şimdi gidipte simkilitli almasın. Babamında benimde yurtdışından alacağı ilk telefon olacak. bilmem gerekenler nelerdir?
Okadarını fazla bilmiyorum fakat
a1429 avrupa gsm standardina uygun, mesela iphone 5 in destekledigi LTE yi avrupada kullanablirsin, varsa. a1428 amerikan standardi, kullanamazsin. a1429 Sprint cikisli alma, ios 6.1 cikana kadar SMS problemi var.
Şu yorum var. İşinize yarar. Sprint çıkışlı almamanız önerilir.