Şimdi Ara

İPHONE 5S HOME TUŞUNA DOKUNDUĞUMDA ÇIT SESİ YAPIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
5.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir müşterime sattığım daha 2 hafta bile olmamış iphone 5S'inden home tuşunun üzerinde bastırmayıp parmak tarayıcısını çalıştırmak için hafif tuttugunuzda çok minik ama iğrenç şekilde rahatsız eden minik bir çıt sesi yapıyor. Parmak okuyucu kısım ile onun yapıştığı katmanın arasında ki yapışkanlık özelliği kaybolmuşda önce üstdeki ince tablaya sonra home tuşuna basıyormuşsunuz gibi bir ses oluyor. Bu sorunu yaşayanlar veya çözümünü bulanlar yazarsa sevinirim... en kötü ihtimalle pert olmuş bir 5sin parmak okuyucu kısmını inceleyip basit bir çözüm ise paylaşacağım...

İngilizcesi iyi olan arkadaşlar verdiğim linkden çözüm bulan varmı diye kısa bir çeviri yaparsa memnun olurum..

https://discussions.apple.com/thread/5350315

• Hocam home tuşu çıtırdaması neredeyse bütün modellerde var. Zamanla olan bişey. Ama iki haftalık telefonda olması biraz can sıkıcı olabilir. Çok göze batıyorsa servise verin ama bence çok önemli bişey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni oldugu icin olabilir mi acaba ?

• benimkinde ilk aldıgımdan beri var, ama azaldıgını hissediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Hocam home tuşu çıtırdaması neredeyse bütün modellerde var. Zamanla olan bişey. Ama iki haftalık telefonda olması biraz can sıkıcı olabilir. Çok göze batıyorsa servise verin ama bence çok önemli bişey değil.

Hocam bugun duzeldi kendi kendine.Daha onceden de tum iphone gruplarini kullandim ama bu tarz bir ses ilk defa basima geldi. İph 5lerde olan seslerden biraz farkli bir ses bu bilginiz olsun. Bir sure sonra duzeliyor ama tekrar ses olabilecegini dusunuyorum. Benim olsa cok takmam ama musterimin olunca mecbur ilgileniyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Seckinau

benimkinde ilk aldıgımdan beri var, ama azaldıgını hissediyorum

Apple boyle hatalari yapmazdi. Saolsun steve oldukden sonra yonetimin ve donanimin canina okudular..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_maister -- 12 Kasım 2013; 16:45:15 >
  • t_maister kullanıcısına yanıt
    ayni sorun bende de var. mh ni arayip iade yapacagimi soyledim. yarin alicak kargo. yenisini vericeklermis.
    2-3 hafta bekletirler sanirim :(

• Normal bir durum hepsi öyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o ses sensorden kaynaklaniyor normal. İki arkadasimda 5s var ikisinde de ayni cit sesi geliyordu.

• Bende ilk aldığımda çok aşırı çıkıyordu o ses. Korkuyordum basmaya fakat daha sonra kesildi 1 ay gibi bir süre oldu. Şimdi gönül rahatlığı ile kullanabiliyorum.
  • aynı ses tüm 5s lerde var neyin kafasını yaşıyorsunuz :) daha önceki iphone lerde olmayan maddeler kullanıldığı için ses yapması normal ben duymuyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djhayal

aynı ses tüm 5s lerde var neyin kafasını yaşıyorsunuz :) daha önceki iphone lerde olmayan maddeler kullanıldığı için ses yapması normal ben duymuyorum bile.

Devoloper kafasını yaşıyoruz... Bu tarz problemler beklenesi şeyler değildir öncelikle bunu söyleyim. donanım arızasına yeni cihaz bu ilk defa parça koyuldu o yüzden böyle diyip geçiştirmek olmaz sonra başına daha büyük sıkıntılar cıkarabilir. (örnek: Touch ID'nin çalışmaması gibi...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygarozdemir

ayni sorun bende de var. mh ni arayip iade yapacagimi soyledim. yarin alicak kargo. yenisini vericeklermis.
    2-3 hafta bekletirler sanirim :(

Dostum bende ses bir süre sonra gitti. devam etseydi bende garantiye yollayacaktım. storenin kurulmasını bekliyorum malum ben yurt dışından getirtdim...
  • Keske benimkindende ses gelse

• Kullananlar bir süre sonra geçtiğini söylüyor.Bekleyip görmek dışında bir yol yok
  • abi bunlar ıp5 durudurdular 5c için değilde sanki bana kaliteyi düşürmek için gibi geldi, zaman gösterecek ama benim düşüncem ıp5 deki kalite ıp5s de olmayabilir, cihazın içini göremiyoruz tabi benimki bir fikir sadece
  • arkadaşlar benim 5s i alalı 2hafta oldu ve bugün o ses bende de başladı ve acayip sinir ediyor beni telefondan soğuttu ben değiştirme sürecini sormak istiyorum telefonum genpa garantili türkcell tim den aldım. değiştiren birisi varsa yada bu süreci bilen biri varsa açıklarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herecomes1881

arkadaşlar benim 5s i alalı 2hafta oldu ve bugün o ses bende de başladı ve acayip sinir ediyor beni telefondan soğuttu ben değiştirme sürecini sormak istiyorum telefonum genpa garantili türkcell tim den aldım. değiştiren birisi varsa yada bu süreci bilen biri varsa açıklarsa sevinirim.

Dostum bir sure sabret bir iki hafta kadar sonra kendi kendine duzeliyor nedendir nicin yapar bilmiyorum ama baya bir kisinin. Basina gelmis ve bi zaman sonra duzeliyor sonra tekrar basliyor ve bir daha olmuyor. Biraz dayan bosuna gonderme garantiye kullanici hatasi seklinde geri alirsin bi de bosuna telefonsuz kalma.

• Evet gariptir. Bende yoktu. Sonradan çok rahatsız bir şekilde o çıt sesi yapmaya başladı. Sonradan tekrar eski haline geldi ve düzeldi. Ben de anlam veremedim.
  • ben de aynı sorundan müzdaribim..yalnız benim ki bir türlü geçmek bilmiyor..yabancı forumları da araştırdım..kolonyalı mendille bir çözüm bulmuşlar..kolonyalı mendille iyice ovaladıktan sonra bikaç saat tuş sıfır kutusundan çıktığı gibi oluyor..ama bir kaç saat sonra yine çıt ses başlıyor..bu zamanla geçen arkadaşlar tuşu nasıl ve ne sıklıkta kullandıklarını yazarsa memnun olurum...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.