Şimdi Ara

iPhone 5s, tüm dünyada satıştan kaldırılmış Apple ürünleri arasına eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 5s, tüm dünyada satıştan kaldırılmış Apple ürünleri arasına eklendi
    Apple, artık iPhone 5s’i tüm dünyada satıştan kaldırılmış bir ürün olarak görüyor. Bu, Apple Store'lar ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarının artık cihaz için onarım veya başka donanım hizmeti sunmayacağı anlamına geliyor. Apple, yedi yıldan uzun bi süre önce satış dağıtımlarını sonlandırdığı ürünleri satıştan kaldırılmış (obsolete) olarak değerlendirdiğini söylüyor.

Hatırlayacağınız üzere, iPhone 5s, Eylül 2013’te tanıtıldı. Ana ekran tuşuna yerleştirilen Touch ID parmak izi sensörü ve Apple’ın 64 bir mimarili ilk iPhone işlemcisi olan A7 çip, en önemli yeni özellikler arasındaydı.

6. nesil iPod Touch artık klasik ürünler arasında

Apple, iPhone 5s’i satıştan kaldırılmış iPhone ürünleri arasına alırken, 2015 yılında piyasaya sürülen 6. nesil iPod Touch ile birlikte bir iMac modelini de klasik ürünleri arasında kattı. iPod Touch 6. nesil ve 2015 sonu Retina 4K ekranlı 21.5 inç iMac, artık Apple’ın vintage ürünleri arasında. Apple, beş yıldan uzun, yedi yıldan kısa bir süre önce satış dağıtımlarını sona erdirdiği ürünleri klasik olarak kabul ettiğini söylüyor.

Kaynak:https://support.apple.com/en-us/102772

• Geçmişe özlem duyulmasının sebebi aslında günümüzde sadece maliyet odaklı üretimden. Artık sadece para kazanma hırsından büyük markalar tekelleşti, her teknolojik cihaz tek tipleşti. Örneğin 3GS'ten 4'e geçiş devrim gibiydi. Aynı şekilde, 5'ten 6'ya geçişi de öyleydi, hem tasarımı hem de teknolojisi. Ama şu anda 4 senedir sağı solu yuvarlatıp, "şöyle uçuyor böyle uçuyor" demelerine rağmen son kullanıcı için en önemli şey olan pili gıdım gıdım arttırıp adına "inovasyon" diyorlar.

• Emektar, emekliye ayrılmış. Sırada İphone 6 lar var demek ki zaman ne hızlı geçiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ne güzel telefonlarmış. Johny Ive'ın ayrılışı yaramamış Apple'a.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oly1786 -- 1 Haziran 2024; 14:57:52 >
  • 10 yıl önce en üst iPhone modeliydi gold rengi fark yaratmıştı zaman su gibi akıp geçiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun telefon diye dalga geçiyorlardı iPhone 5s, tüm dünyada satıştan kaldırılmış Apple ürünleri arasına eklendi 

• En güzel modeliydi bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Babamın var dı, telefon hala duruyor. Ama Babam yok.iPhone 5s, tüm dünyada satıştan kaldırılmış Apple ürünleri arasına eklendi 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    Teknoloji - otomobil gibi konularda nostalji kasıp geçmişi özlemeye anlam veremiyorum. Adamlar dehşet cihazlar yapıyor, son nesillerde artık kusursuz işlemciler, bellek hızları , ekranlar var. İşletim sistemlerine artık şu gelse diyebileceğimiz bir özellik kalmamış, Ben elimdeki cihaza baktıkça ulan bu nasıl birşey, büyü gibi sihir gibi diye hâlâ inanamıyorum gelinen noktaya, Ericsson lar, nokia 5110 lar görmüş insanlarız,birileri oradan buradan çıkıp 10-20 yıl öncesinin cihazlarını övüyor.

• Bu cihazı çoktandır obsolete kategorisinde zannediyordum. Böyle bir haber beklemiyordum. İlginç.

Bu arada zarif cihazdı. Elde duruşu güzeldi. Hafif gövdeliydi. Ama giderek büyüyen ve donanımları güçlenen Android cihazlar karşısında mesela ekran ebatı yetersizdi ve yanılmıyorsam iPhone'un ana akım cihaz serisi içerisinde son küçük ekranlı cihaz modeliydi. 6 serisinde iPhone radikal biçimde değiştirildi ve ondan sonraki ana akım iPhone modelleri hiçbir zaman ebat olarak 4S veya 5S'in şu için çok ufak ve yetersiz kalan formatına tekrardan indirgenmedi. Ebatların büyümesi mobil cihazların daha güçlü ve daha rekabetçi yapılabilmesine imkan tanıyordu çünkü, 5S gibi eski iPhone cihazların gayet sınırlı hacimdeki kasaları buna izin vermiyor. O nedenle bildiğim kadarıyla Steve Jobs'ın dikte ettiği bir tasarım anlayışından döndüler ve bu ilgili "minimalist şıklık" odaklı Jobs anlayışının en azından ana akım serideki son temsilcisi de 5S modeliydi.

Kısaca mobil cihazlar aleminde Jobs'ın pazarlamacı şıklık kaidesi veya "mirası" iz bıraktı ama eski iPhone serilerine yansıyan ebattaki cimriliği donanımı kısıtladığı ve rekabette yetersiz kaldığı için terk edildi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Halen daha kullanıyoruz ne pil ne ekran değişti zamana meydan okuyan cihaz.

• FBcoskunFB F kullanıcısına yanıt

Geçmişe özlem duyulmasının sebebi aslında günümüzde sadece maliyet odaklı üretimden. Artık sadece para kazanma hırsından büyük markalar tekelleşti, her teknolojik cihaz tek tipleşti. Örneğin 3GS'ten 4'e geçiş devrim gibiydi. Aynı şekilde, 5'ten 6'ya geçişi de öyleydi, hem tasarımı hem de teknolojisi. Ama şu anda 4 senedir sağı solu yuvarlatıp, "şöyle uçuyor böyle uçuyor" demelerine rağmen son kullanıcı için en önemli şey olan pili gıdım gıdım arttırıp adına "inovasyon" diyorlar.

• sakalsız messi kullanıcısına yanıt

iPhone 5 :)

iPhone 5s, tüm dünyada satıştan kaldırılmış Apple ürünleri arasına eklendi

• Hala kullanıyorum tayland hattım takılı çatır çatır çalışıyor.

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    O insanların tatminsizliği, başka da birşey değil. Firmalar her zaman daha fazla mal satmak ister, burası normal birşey.bu 10 sene önce de böyleydi, 50 sene önce de.Tüketim tutkusu, dopamin bağımlılığı gibi konular devreye giriyor. Bugün alınan bir cihaz 5 sene sorunsuz götürür tüketiciyi.
    pil konusunda da android tarafında büyük devrimler oldu. 10 dakika şarj ile tüm günü çıkarabiliyorsun. Apple azar azar veriyor özellikleri orası doğru.
    Maliyet odaklı üretim derken neyi kastettiğinizi anlamadım. Günümüz cihazlarını elime aldığım zaman çok iyi bir hissiyat veriyor, malzeme biliminden en iyi şekilde faydalanılıyor. Sanki pahalı bir mücevher tutuyormuş hissi veriyor bana. İleri kalite alüminyumlar, titanyumlar, camlar kullanılıyor. Daha ne olsun.
    benim hayal edebilecegimin en uç noktasında artık cihazlar, daha bir beklentim yok, benim için çok tatmin edici şu anki cihazlar. Bahaneler bulup eksiklik hissedenlere anlam veremiyorum.
    Cekmecede duran bir iphone 4s, bir iphone 5s var, bakıyorum cihazlara çok ilkel geliyor. Dönemi için müthiş cihazlardı, şu an sadece teknoloji evriminin aşamaları her biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBcoskunFB -- 2 Haziran 2024; 13:54:4 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.