Şimdi Ara

iPhone 6 16 gb Almalı mıyım kararsızım bütçe ( 2400 )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bu aralar iPhone almaya karar verdim 2400 tl bütçe ile ( Zor ikna ile ) iPhone Aldırcam bizimkilere ama 16 gb Space grey versiyonu ... Ama tek sıkıntı 16 gb alanının olması ve bunun sadece 12.8 gb 'nın kullanabiilir olması . Çok fazla oyun oynayan biri değilim ama çok sosyal medyayla uğraşırım oyun oynayacaksan bile en faz 1 tane yüksek boyutta oyunum olur ( Asphalt 8 ) . Oynamazsam silerim sıkıldığım oyunları telefonda barındırmam . Ama çok yaptığım şey ise Video ve fotoğraf çekmek . Kısa film tarzı şeyler çekmekten hoşalnıyorum .Fotoğrafları çeksem bile bilgisayara atarım ama videolar genelde bulunur telefonumda . iPhone 6 ile gelen özellikler de çok güzel kamerada. 60 fps video kaydı 240 fps yavaş çekim video kaydı vb... Duyduğum kadarıyla iPhone 6 da 5 dkkalık 1080p çözünürlükte bir video 1100 mb kadar bi boyuta sahip oluyormuş , 60fps de nekadar artıyor veya 240 fps slow-mo da ? Sorularımı cevaplarsanız sevinirim ... :)
     iPhone 6 16 gb Almalı mıyım kararsızım bütçe ( 2400 ) iPhone 6 16 gb Almalı mıyım kararsızım bütçe ( 2400 )

• Alma derim benim yakınlarım aldı 16 Gb Iphone hepsi alandan şikayetçi bir güncelleme bile yapamıyorlar zaten 16gb ın çıkış amacı ıcloud alanı satmak yerinde olsam o kadar para verip rezil olmam git z2 z3 al veya onun yerine 5s al daha iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum
  • Rascoal kullanıcısına yanıt
    5s fazla küçük geliyor bana ya :( Eski telefonum da s4 olduğu için çok fazla küçük geliyor . Şu icloud meselesi tam olarak ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtakanBry

5s fazla küçük geliyor bana ya :( Eski telefonum da s4 olduğu için çok fazla küçük geliyor . Şu icloud meselesi tam olarak ne ?

Bulut depolaması videolarınızı ve resimlerinizi oraya kaydediyorsunuz böylece telefonunuzda alan sıkıntısı çok olmuyor fakat bu olay bütün işletim sistemlerinde var ayrıca ıcloud bedava kaç gb veriyor bilmiyorum mesela benim telefon onedrive için 15 gb veriyor üzerine bir şeyi kabul ederseniz 2 yıllığına 100 gb veriyor ama ıphonelarda ne kadar bilmiyorum kısacası almayın derim alıyorsanız 64Gb alın yoksa hiç almayın daha iyi

• Alıyorsan 64 gb al yada hiç alma ben olsam z3 alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: DonanımHaberTavsiye

Alıyorsan 64 gb al yada hiç alma ben olsam z3 alırım

Her yere z3 yazmaya devam mı?
  • Alınacaksa en az 32 olmalı 16 artık her türlü yetersiz kalır.
  • SirPhilosophy kullanıcısına yanıt
    iPhone açılışı 32 ile yapmalıydı 16 gb ve 64 gb olması beni çok sinir etti . Bir de yetersizlik kavramını biraz açsanız gerçekten benım için önemli :))) çünkü telefonu alınca herşeyi dolduruyorum sonrasında indirdiğim şeylerle uğraşmıyorum siliyorum yanı indiriğim şeylerde kullanmadığım şeyleri siliyorum .. çektiğim fotoğrafları da genelde facebook instagram vs şeylere de attığım için siliyorum ... Uygulamaların çok yer kapladığını düşünmüyorum ...
  • quote:

iPhone açılışı 32 ile yapmalıydı 16 gb ve 64 gb olması beni çok sinir etti . Bir de yetersizlik kavramını biraz açsanız gerçekten benım için önemli :))) çünkü telefonu alınca herşeyi dolduruyorum sonrasında indirdiğim şeylerle uğraşmıyorum siliyorum yanı indiriğim şeylerde kullanmadığım şeyleri siliyorum .. çektiğim fotoğrafları da genelde facebook instagram vs şeylere de attığım için siliyorum ... Uygulamaların çok yer kapladığını düşünmüyorum ...

32 Ip6 da yok biliyorum hocam ben genel olarak bi mesaj yazdım orada. Zaten Ios belli bir bölümünü dolduracak geriye sana az bir yer kalacak ki sen illaki program fotoğraf müzişk derken onu dolduracaksın bir bakacaksın ki alan kalmamış. O nedenle 16gb az gelir her ne alırsan al artık en az 32 olmalı IP6 da da 32 olmadığına göre Ip6 da karalıysan biraz daha kasıp 64 lük al bak keyfine :)

• DonanımHaberTavsiye kullanıcısına yanıt
    16 gb ve 64 gb versiyon bir yanda 2400 bir yanda 2800 sırf kapasite için bukadar vermek değermi 2800 e plus modeli aynı fiyatta tabii ki oda 16gb :/ Apple hep beni ikilemde bırakıyor.. Android kullanmaktan gerçekten sıkıldım . Yavaşlığı olsun, stabil olmaması olsun , ayda bir telefon çıkarması , 2. el maliyetinin düşmesi vs. şeyler
  • quote:

16 gb ve 64 gb versiyon bir yanda 2400 bir yanda 2800 sırf kapasite için bukadar vermek değermi 2800 e plus modeli aynı fiyatta tabii ki oda 16gb :/ Apple hep beni ikilemde bırakıyor.. Android kullanmaktan gerçekten sıkıldım . Yavaşlığı olsun, stabil olmaması olsun , ayda bir telefon çıkarması , 2. el maliyetinin düşmesi vs. şeyler

Bence bas parayı al 64 gb iphone 6 en az 3 yıl kullanırsın. Bende sıkıldım androidden ama para yok

• Biriken verileri akşamları,yada birkaç günde bir pc ye aktarırsın biter.Ağır çekim video falan çok fantazi işler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIMERIDER kullanıcısına yanıt
    uzun uza videolar zaten çekmıyorum maksımum 1 dk lık videolar yanı ilginç gördüğüm şeyleri çekerim ki uğraştıysam pcye de atarım ... Uygulamalarım 15 ,20 tane olacak zaten buda maksımum 5gb yapar geri kalır 7 ,2 gb foto video ve müziğe arşivim yok zaten neyi dinliyosam onu yukluyorum 2 sene önce dinlediğim müzikleri bidaha hiç dinlemedim şimdiye kadar >:)) 40 - 50 maksimum müzik .. Selfieler çok fazla oluyor ki onların da boyutunun yuksek olduğunu düşünmüyorum açıkçası ... iPhone ucuzlasa çok daha kolay olacak benım içn .. Para biriktirip hiç bunları düşünmeden de alabilirim ancak zaman alır ver daha fazla bekelemk istemiyorum...Eeklemek gerekirse de icloud 5gb alan veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtakanBry -- 31 Mart 2015; 19:29:53 >
  • quote:

Sony'nin tüm modellerini al da toptan rahatlayalım

adam iPhone diyor sen Sony,fanboyluğun dibisin

konuya geri dönersek video ve fotoğraf ile uğraştığınızdan 16 GB yetersiz gelecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIMERIDER

Biriken verileri akşamları,yada birkaç günde bir pc ye aktarırsın biter.Ağır çekim video falan çok fantazi işler.

uzun uza videolar zaten çekmıyorum maksımum 1 dk lık videolar yanı ilginç gördüğüm şeyleri çekerim ki uğraştıysam pcye de atarım ... Uygulamalarım 15 ,20 tane olacak zaten buda maksımum 5gb yapar geri kalır 7 ,2 gb foto video ve müziğe arşivim yok zaten neyi dinliyosam onu yukluyorum 2 sene önce dinlediğim müzikleri bidaha hiç dinlemedim şimdiye kadar >:)) 40 - 50 maksimum müzik .. Selfieler çok fazla oluyor ki onların da boyutunun yuksek olduğunu düşünmüyorum açıkçası ... iPhone ucuzlasa çok daha kolay olacak benım içn .. Para biriktirip hiç bunları düşünmeden de alabilirim ancak zaman alır ver daha fazla bekelemk istemiyorum...Eeklemek gerekirse de icloud 5gb alan veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan_26

quote:

konuya geri dönersek video ve fotoğraf ile uğraştığınızdan 16 GB yetersiz gelecektir

Videolardan kısabilirim ama uygulamala , fotoğraf ve müzikler tarafından sıkıntı olmaz dimi ?
  • quote:

quote:

quote:

Videolardan kısabilirim ama uygulamala , fotoğraf ve müzikler tarafından sıkıntı olmaz dimi ?

çok fazla market uygulaması yüklemezseniz yetebilir

anlamıyorum,Apple cihaza SD kart girişi koysa cihazın kalitesi mi azalacak ? insanlar alırlar 16 GB',takarlar kartı,ama yok illa fazla para... kahrolsun kapitalist sistem

• Apple'ın hastasıyım çok seviyorum
    Ama 2400 verip 16GB telefon almaya değmez.
    Nette 3000 TL'ye araba var hocam
  • quote:

quote:

quote:

quote:

çok fazla market uygulaması yüklemezseniz yetebilir

anlamıyorum,Apple cihaza SD kart girişi koysa cihazın kalitesi mi azalacak ? insanlar alırlar 16 GB',takarlar kartı,ama yok illa fazla para... kahrolsun kapitalist sistem

Kesinlikle katılıyorum... Piyasada ''Sadece İsmi Var '' cümlesini çok kuruyorlar ama iPhone nun kalitesi ismi olmasını sağlıyor ama işte böyle saçmalıklar yapmasa çok daha güzel olacak .... 16 gb yapmayıp 32 ile başlatsaydı yine avantajdi ...
    Ama şuan sizden 16 gb için olumsuz yorumlar almış olsam da galiba beklemeyip alacağım onu ... 12,200 mb olarak gelıyor diyolar .. eğer garageband keynote gibi uygulamalar yuklü geliyorsa onları kaldırabiliyoruz işim olmaz silerim biraz daha yer açılır :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.