Şimdi Ara

Iphone 6 mı, Iphone 6 Plus mı yoksa Xperia Z3 mü? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: Memodovic07

Iphone 6 da batarya çok sıkıntı yaratmaz bana diye düşünüyorum. Bir eski Samsung Glaxy Gio ve Avea İntouch 2 kullanıcısı olarak bataryanın yetmemesine doğuştan alışkınım ben diyebilirim. Heralde bunlardan da az gidecek değildir. Sonuçta IPHONE yani

Soyle ozetleyeyim; Benim telefonum tam olarak 14 ayini doldurdu aldigimdan beri, 15. ayin icindeyiz.

Batarya kapasitesi 1440mah.

Ekran parlakligi genelde yarida, geceleri yaridan biraz daha az, gunduzleri de biraz daha fazla oluyor.

3G genelde hep acik (en cok sarji bu goturuyor zaten, EDGE'e gectigimde gunu cikarmamasi ihtimali yok zaten)

Watsapp'tan surekli mesajlasma donuyor, facebook, instagram ve maillere de surekli bakiyorum, arada muzik dinliyorum (spotify'dan), oyun cok az oynuyorum, gunde 5-10dakika bile etmez.

Konum servislerim hep kapali, navigasyon kullanacagim zaman aciyorum.

Bazen de bulundugum yerde wi-fi olmuyor, bilgisayarla calisiyorsam telefonumu modem olarak kullaniyorum ama bunu da her gun yapmiyorum.

sonuc olarak boyle bir kullanimda sabah 9'da sarjdan cektigim zaman, aksam 10-11'e kadar rahat idare ediyor. Iphone 6 hem yeni alincagi icin, hem de bataryasi daha kapasiteli oldugundan, cok yogun kullanimda dahi gunun sonunu zar zor da olsa cikarir gibime geliyor...

Ama konum servisleri hep acik, 3g hep acik, surekli oyun ve muzik izler, dinlerim, sosyal medyayi kurcalarim deniliyorsa da 7-8 saati anca tamamlar tahminimce.

Bende plus var. Konum servisleri açık, 3G veya wifi sürekli açık 1 gün 6 saatte yüzde 2 oldu. Bunun 6 saatinde 3G 1 gününde wifi aktifti. Ortalama 2-2.5 saatte şarj oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bütçe sorunu yok. Alabileceğim en iyi telefonu arıyorum. 2. eli iyi satılabilen ve uzun süre stabilitesini koruyabilecek bir telefon arıyorum. Genelde bunları sayanlara Iphone önerirler ama Z3'ün özellikleri de azımsanamayacak kadar iyi. Bu yüzden biraz kafam karıştı.

Iphone 6 o zaman.

• İphone 6 al kardeşim her 6 ayda bir (türkiye için 3)telefon çıkarıyor hiç bir haltıda yok telefonun 3gb ram e felanda bakma 1 yıl içinde kasmalar donmalar başlar al iphone 6 3 4 sene rahat gider
  • iPhone 6 64 GB en ideal olanı bunların arasından. Android çukuruna ayağını sokma.

Zaten 6 ay sonra Z4 çıkar, senin telefon en fazla 1 sene ağırlaşmaya başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 29 Ekim 2014; 13:42:23 >
  • Ben 2-3 hafta öncesine kadar aslında Iphone 6 64 GB Space Grey almaya karar vermiştim fakat; Sony Xperia Z3'ü bekle çok sağlam telefon çıkacak diyenler nedeniyle biraz bekledim. Hiç android riskini almaya gerek yok o zaman kasmalar başlar diyorsanız
  • Donanım olarak Z3 önde olabilir ama android ile iOS u kıyaslamayın bile. 2 yıl önce 1.300 liraya aldığım iphone 5 i şimdi bile 1.000 liraya rahatlıkla satabiliyorum. Apple ürünleri ikinci elde en az zarara satabileceğiniz ürünlerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • su anda 5s 32 gb telefonumdan yaziyorum , daha oncesinde 4s , 4 , 3g eskittim . İcim disim iphone oldu jailbreak furyalari falan hey gidi hey guzel gunlerdi :) 2009 dan beri isletim sistemim mac os x .Hicbirzaman fanboy atismalarina katilmadim guldum eglendim okuyup :) iOS guzeldir ,stabildir kolaydir ,şiktir arkasinda apple olan zerafettir bana gore , 2. el konusunda hicbir telefon eline su dokemez bu konuya girmeme gerek yok . Fakat gel görki bu adam bugun bir z3 siparisi verdi :) z3 un tasarimi , arayuzu beni benden aldi . Elime gectiginde cok seffaf yorumlarda bulunacagim :)

• quote:

Bütçe sorunu yok. Alabileceğim en iyi telefonu arıyorum. 2. eli iyi satılabilen ve uzun süre stabilitesini koruyabilecek bir telefon arıyorum. Genelde bunları sayanlara Iphone önerirler ama Z3'ün özellikleri de azımsanamayacak kadar iyi. Bu yüzden biraz kafam karıştı.

bütün android gemilerinin donanım özellikleri ilk 3 ay çok iyi gözükür.6 ay sonra eskimeye başlar.1 -2 yıl içinde çöp olmaya doğru yol alırlar.

misal s3 hatta s4 zamanının kral telefonları idi.şimdi yüzlerine bakılmıyor.zamanında 2000 lira verdiler.şimdi 800 -900 e satılıyor.ikinci elleri zaten rezalet.

özetle iphone 6

• siyahbeyazov S kullanıcısına yanıt
    Z3 ünüz şimdiden hayırlı olsun. Yorumlarınızı merakla bekliyorum

• Ben Sony'nin telefonlarını takip edemiyorum artık. Sürekli yeni modeller çıkarıyor ve açıkçası hiç biri de çekici gelmiyor bana.

Zaten tasarımları ve görünüşleri ve arayüzleri kafadan eleme sebebi. Bir telefonun gerek tasarımı gerekse arayüzü ne kadar gıcık olabilir diye sorsalar herhalde Sony'nin telefonlarını gösteririm...
  • uçan tekme kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize aynen katılıyorum. Zaten genelde telefonu Samsung olan bütün arkadaşlarım bundan yakınıyor. Aynı sorun Sony Xperialarda da var gibi gözüküyor Samsung'daki kadar olmasa da...

• Memodovic07 kullanıcısına yanıt
    bence iphone 6 al. iphone 6 plus çok büyük xperia z3 de android olduğu için tercih etme bence. senin için en ideal telefon iphone 6. plus modeli .ok büyük cepe sığmıyo ayrıcada bükülme sorunu var android telefonlara hiç buluşma zaten
  • Z3 ün şıklığı ve Sony kalitesi tartışılmaz. İşin içine android girince düşündürüyor insanı stabilite konusunda iOS çok iyi kasma donma yavaşlama olmuyor iphone 5 cihazım 2 yıldır canavar gibi çalışıyor. Z3 ile android bu stabiliteyi sunabilecek mi ona bakmak gerekir.

Yıllardır iOS kullanırım android tavsiye etmem ama meraklandırıyor insanı 2.telefon olarak alabilirim mesela.

• iphone plus ı telefon olarak görmüyorum ben görenler olabilir. z3 sıvıya dayanıklı ve güçlü bataryası tabi iphone a göre daha sağlam.
    iphone 6 yada z3 arasında karar verilir burada kullanım ve beklentiler işin içine girer. Ben iphone 6 derim
  • Geçen gittim teknoloji mağazasında inceledim z3 ve iphone 6'yı

İkiside çok güzel cihazlar bence . Bende ikisi arasında kaldım gibi Özet geçmem gerekirse .

Ben 6 ay sonra yeni telefon çıkacak derdinde değilim aldığım telefonun özellikleri iyi mi ? iyi . Beni mutlu ediyor mu ? ediyor . Buna bakarım ben .

Bu yüzden iki telefonda eşit gidiyor benim için diyebilirim . Android'de çok uygulama var ama bunların %70 i viruslu uygulamalar zaten . Güvenlik açısındanda çok sıkıntılı birşey indireceksin senin bilgilerini a'dan z'ye kadar öğreniyor her uygulama .

Z3'ün tasarımını aşırı çok beğendim bu benim ilgimi çok çekiyor .

Kamera desen z-z1-z2-z3 modelleri her ne kadar güzel olsa da fotoğrafları buzlu camın arkasından çekiyor sanki soğuk ve cansız fotoğraflar çekiyor. İphone modellerinde ise istediği ışığı alamadığında çok karıncalı çekiyor . Kamera benim için çok önemli olduğundan dolayı bu konuda ikiside benden eksi puan aldı . Ama z3 kamerada bir tık önde sanki .

Stabillik olarak her ne kadar iphone önde görünsede o kadar yüksek donanımı olan z3 arkasında denilemez . Android geçmiş zamanda her ne kadar çok sıkınt çıkarsada son zamanlarda düzeldi düzelmeye de devam ediyor.

Her telefonda kronik sorun var şimdi açıp baktığında sony'lerdede sayfa dolusu şikayet okursun iphone'dada .

Garanti olarak APPLE kat kat önde . Daha doğrusu APPLE garanti servisi hariç türkiyede ki garanti servislerinin hepsi çöp bence. Hakkını arar hepsinde parasını iade alırsında çok uğraştırıcı bir süreç olur bu durumda açık ara İPHONE önde

Oyunları iki sistemde rahat oynatır zaten .

Z3 daha dayanıklıdır tabii bükülme gibi sorunu olmaz. İphone'de bükülme olursa bile garantisine gidip kendiliğinden olduğuna inandırırsan ürününü değiştiriyorlar zaten. Kolay kolay da bükülmez şu an piyasada ki telefonların %90'ına kuvvet uygularsan bükülür bu normal birşey bence

edit : Geçen sene iphone 4 almıştım ve kullanırken çok kasmalarım olmuştu safaride internette takılırken beni bu beni korkutuyor iphone karşı açıkçası ama bilmiyorum bu mesajada yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -zed- -- 30 Ekim 2014; 11:02:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -zed-

Geçen gittim teknoloji mağazasında inceledim z3 ve iphone 6'yı

İkiside çok güzel cihazlar bence . Bende ikisi arasında kaldım gibi Özet geçmem gerekirse .

Ben 6 ay sonra yeni telefon çıkacak derdinde değilim aldığım telefonun özellikleri iyi mi ? iyi . Beni mutlu ediyor mu ? ediyor . Buna bakarım ben .

Bu yüzden iki telefonda eşit gidiyor benim için diyebilirim . Android'de çok uygulama var ama bunların %70 i viruslu uygulamalar zaten . Güvenlik açısındanda çok sıkıntılı birşey indireceksin senin bilgilerini a'dan z'ye kadar öğreniyor her uygulama .

Kamera desen z-z1-z2-z3 modelleri her ne kadar güzel olsa da fotoğrafları buzlu camın arkasından çekiyor sanki soğuk ve cansız fotoğraflar çekiyor. İphone modellerinde ise istediği ışığı alamadığında çok karıncalı çekiyor . Kamera benim için çok önemli olduğundan dolayı bu konuda ikiside benden eksi puan aldı . Ama z3 kamerada bir tık önde sanki .

Stabillik olarak her ne kadar iphone önde görünsede o kadar yüksek donanımı olan z3 arkasında denilemez . Android geçmiş zamanda her ne kadar çok sıkınt çıkarsada son zamanlarda düzeldi düzelmeye de devam ediyor.

Her telefonda kronik sorun var şimdi açıp baktığında sony'lerdede sayfa dolusu şikayet okursun iphone'dada .

Garanti olarak APPLE kat kat önde . Daha doğrusu APPLE garanti servisi hariç türkiyede ki garanti servislerinin hepsi çöp bence. Hakkını arar hepsinde parasını iade alırsında çok uğraştırıcı bir süreç olur bu durumda açık ara İPHONE önde

Z3 daha dayanıklıdır tabii bükülme gibi sorunu olmaz. İphone'de bükülme olursa bile garantisine gidip kendiliğinden olduğuna inandırırsan ürününü değiştiriyorlar zaten. Kolay kolay da bükülmez şu an piyasada ki telefonların %90'ına kuvvet uygularsan bükülür bu normal birşey bence

edit : Geçen sene iphone 4 almıştım ve kullanırken çok kasmalarım olmuştu safaride internette takılırken beni bu beni korkutuyor iphone karşı açıkçası ama bilmiyorum bu mesajada yardımlarınızı bekliyorum

2 saattir ne güzel yazmışın iphone 6 plus alasım geldi sonda sapıtınca gene kararsız kaldım yani zamanım çöp

• quote:

Orijinalden alıntı: eneox

quote:

Orijinalden alıntı: -zed-

Geçen gittim teknoloji mağazasında inceledim z3 ve iphone 6'yı

2 saattir ne güzel yazmışın iphone 6 plus alasım geldi sonda sapıtınca gene kararsız kaldım yani zamanım çöp

Genel olarak benim değerlendirmelerim onlar iphone 4 iyi değildi zaten geçen seneye göre belkide benim ürün bozulmuştu sen yine o son bölümü okuma

• Sabırla okuyup verdiğiniz tüm cevaplar için teşekkür ederim. Büyük ihtimalle İphone 6 alacağım...
  • 6

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.