Bildirim
iPhone 6 plus da ipad şarj adaptör kullanımı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Dün AppStore teknik desteği bunun için Aradım .kullanmayın dedi. Teknik dökümanı gönderdim Ozaman kullanabilirsiniz dedi. Çabuk şarz eder mi dedim cevap yok -
ipad adaptörü kullanın bnce -
İpad mini nin adaptörü tel ile aynı. Ben ipad adaptörü kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Sürekli kullanım için değil acil şarjlarda olabilir bence. -
Ben ip5in şarj aleti bozulduğu için yaklaşık 10 aydır ipad airin şarj aletini kullanıyorum batarya kullanımım çok düştü mesela sabah 9 gibi evden çıkıyorum öğlene kadar biraz instagram biraz clash of clans veriyi sadece lazım olduğunda açıyorum sonra kapatıyorum bu şekilde Öğlen şarjım % 15 20 lere düşüyor şarja taktığım anda 40 50 lere çıkıyor
Kısacası ben bataryamı yedim siz yemeyin -
Kararsız kalmıştım bu yorumlara bakıp kullanmamaya karar vereceğim sanırım.quote:
Orijinalden alıntı: Sevo16
Ben ip5in şarj aleti bozulduğu için yaklaşık 10 aydır ipad airin şarj aletini kullanıyorum batarya kullanımım çok düştü mesela sabah 9 gibi evden çıkıyorum öğlene kadar biraz instagram biraz clash of clans veriyi sadece lazım olduğunda açıyorum sonra kapatıyorum bu şekilde Öğlen şarjım % 15 20 lere düşüyor şarja taktığım anda 40 50 lere çıkıyor
Kısacası ben bataryamı yedim siz yemeyin -
Ben telefonu ilk aldığımda Apple'a telefon açıp sordum. Hiç bir zararı olmaz kullanın dediler.
Bende 12W'lık olanından satın aldım 3 aydır kullanıyorum :)
Fakat başka marka şarj aletini kesinlikle kullanmayın !!!
Şu linkten uyumlu olduğu modellere bakın:http://store.apple.com/tr/product/MD836ZM/A/apple-12w-usb-g%C3%BC%C3%A7-adapt%C3%B6r%C3%BC?fnode=26511d09b83d12539e8b4baf93ecb36d5600ed296f7edda2bb427a74f3b479035e0f6c2973d4aeab87119304a07cd949035e9c41a274cb6c6332d5c49ff007f766e3a8bb9e1f2a45972bb5d75f8ffc0b3ccf18391acd29d4fdd3d03fd740520196bc0ce389db78e47ddd143be1c7cd68
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infom@n -- 14 Aralık 2014; 0:00:45 >
-
Kullanma diyenlerin telefonları 1-2 yıllık pilleri yarı ömrünü zaten tamamlamış. -
quote:
Kısacası ben bataryamı yedim siz yemeyin
iPhone 5'i ne zaman aldınız?
İlk zamanlar aldıysanız sorun şarj aletinden değil pilinizin zaten öldüğündendir.
Zaten 10 aydır kullanıyormuşsunuz.
10 AY X 30 GÜN = 300 GÜN, günde 1 kere şarj etseniz 300 Şarj deşarj döngüsü demek. Apple ise pillerinin 500 şarj deşarj döngüsünden sonra pilin %20 ömrünün gittiğini yazmış. Bence senin pilin kafadan 600-700 şarj döngüsünü tamamlamış ve dolayısıyla hakkın rahmetine kavuşmuş. Değiştirmelisin.
Piller rafta hiç kullanılmasalar bile ölürler. Bir pili hiç kullanılmadan uygun sıcaklıkta 3 yıl rafta sakla %40 güç kaybına uğruyor :)
-
Telefonunuz yeniyse (ve dolayısı ile bataryası da yeniyse) iPad şarj aletini hatta kaliteli ve bilindik markalı (Philips, Hama, Belkin gibi...) 1.0A hatta 2.1A çıkışlı şarj adaptörlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ancak 2.1A'lik adaptörle şarj etmeniz standart adaptörle şarj etmenize göre yarı sürede şarjı tamamlayacağınız anlamına gelmeyecektir! -
bu konu ip5 ilk çıktığında çok konuşulmuştu apple bu konu ile açıklama yaptı youtube da videolar paylaşıldı hiç bir sorun olmaz denildi ama psikolojik olarak kafaya yer edince insan çekiniyo batarya ömrünü bile tamamlasa ipad şarj aletine bağlıyosun olayı :) Hocam plus in şarj aletini bilmiyorum kaç volt ve kaç amper ama 2900 mah bir pilden söz ediyosan 2a bi şarj aleti bence daha mantıklı olacaktır ama kesin kez orjinal şarj aleti kullan apple yan sanayiyi sevmiyor yan sanayiden kasıt samsung un orjinalinide kullansan apple ekran donuyo :) -
quote:
Orijinalden alıntı: infom@n
quote:
İlk zamanlar aldıysanız sorun şarj aletinden değil pilinizin zaten öldüğündendir.
10 AY X 30 GÜN = 300 GÜN, günde 1 kere şarj etseniz 300 Şarj deşarj döngüsü demek. Apple ise pillerinin 500 şarj deşarj döngüsünden sonra pilin %20 ömrünün gittiğini yazmış. Bence senin pilin kafadan 600-700 şarj döngüsünü tamamlamış ve dolayısıyla hakkın rahmetine kavuşmuş. Değiştirmelisin.
Piller rafta hiç kullanılmasalar bile ölürler. Bir pili hiç kullanılmadan uygun sıcaklıkta 3 yıl rafta sakla %40 güç kaybına uğruyor :)
Sizin hesabınıza göre ip 4 yada 4s kullananların şimdiye kadar en az iki kere batarya değiştirmiş olmaları lazım tamam belli bir pil Ömrü var biliyorum ama bu Dediğiniz kadar kısa değil diye biliyorum ipad şarj aleti konusundada ben Başıma geleni yazdım 2 sene önce bi arkadaşımla beraber aldık ip5leri o orjinal şarj aletini kullanıyor bariz şarj süresi farkı var
-
ben de 6+'ı ipad adaptörüyle şarj ediyorum, 2900mah bir batarya için gayet ideal, diğeri yavaş kalıyor, taşınabilirlik sıkıntı olmasa apple'da bu tarzda bir şarj adaptörüyle piyasaya çıkartırdı 6+'ı.quote:
Orijinalden alıntı: Sevo16quote:
quote:
Sizin hesabınıza göre ip 4 yada 4s kullananların şimdiye kadar en az iki kere batarya değiştirmiş olmaları lazım tamam belli bir pil Ömrü var biliyorum ama bu Dediğiniz kadar kısa değil diye biliyorum ipad şarj aleti konusundada ben Başıma geleni yazdım 2 sene önce bi arkadaşımla beraber aldık ip5leri o orjinal şarj aletini kullanıyor bariz şarj süresi farkı var
Alıntıları Göster
ek olarak bu konuda içiniz rahat olsun ben ipad şarj adatörü ile,
ipad:)
ip4 (5.senesi, 6+ alınca valideye verdim telefon o kadar cycle yemesine rağmen 2 günü rahat çıkartıyor)
ip6+
logitech g930
creative wp300
razer ferox
bunları zaman kaybetmemek için ipad adaptörü ile şarj ediyorum, ipad şarjına 2-3 metre kadarda siyah teyp kablosu taktım odanın ortasında göreve hazır duruyor
-
Ben olsam kullanmazdim :)quote:
Orijinalden alıntı: losthell
ben de 6+'ı ipad adaptörüyle şarj ediyorum, 2900mah bir batarya için gayet ideal, diğeri yavaş kalıyor, taşınabilirlik sıkıntı olmasa apple'da bu tarzda bir şarj adaptörüyle piyasaya çıkartırdı 6+'ı.
ek olarak bu konuda içiniz rahat olsun ben ipad şarj adatörü ile,
ipad:)
ip4 (5.senesi, 6+ alınca valideye verdim telefon o kadar cycle yemesine rağmen 2 günü rahat çıkartıyor)
ip6+
logitech g930
creative wp300
razer ferox
bunları zaman kaybetmemek için ipad adaptörü ile şarj ediyorum, ipad şarjına 2-3 metre kadarda siyah teyp kablosu taktım odanın ortasında göreve hazır duruyor
Alıntıları Göster
-
quote:
quote:
quote:
Bunu ben söylemiyorum Apple söylüyor diğer üreticiler söylüyor arkadaşım. Bu kural bir kimya kuralıdır öyle kafamıza göre yorumlayamayız. 2 yıl bir batayanın dayanması çok iyi bir süre. Bataryanız ölmüş hiç bir mazeret bu gerçeği değiştirmez. Ayrıca arkadaşınızla karşılaştırma yapmanız sizi yanıltır çünkü kullanım senaryoları hiçbir zaman aynı değildir.
Siz ipad şarj aletiyle sıfırdan yüze kaç saatte şarj ettiğinizi söyleyin ben size yaklaşık batarya gücünüzü söyleyeyim.
Mesela Samsung'un ve bir çok diğer markanın yüksek kapasiteli pile sahip telefonları 2Amper şarj aletiyle geliyor. Bu cihazların pili 10 ayda ölüyor mu? Hemde lityum polimer pil bile değiller.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yasinim88
bu konu ip5 ilk çıktığında çok konuşulmuştu apple bu konu ile açıklama yaptı youtube da videolar paylaşıldı hiç bir sorun olmaz denildi ama psikolojik olarak kafaya yer edince insan çekiniyo batarya ömrünü bile tamamlasa ipad şarj aletine bağlıyosun olayı :) Hocam plus in şarj aletini bilmiyorum kaç volt ve kaç amper ama 2900 mah bir pilden söz ediyosan 2a bi şarj aleti bence daha mantıklı olacaktır ama kesin kez orjinal şarj aleti kullan apple yan sanayiyi sevmiyor yan sanayiden kasıt samsung un orjinalinide kullansan apple ekran donuyo :)
iphone 6 Plus'ın şarj aleti standart 1A 5V şarj aleti.
Bu şarj aletiyle şarj ettiğimde 3 saat 15 dakika ortalama süre ile tam doluyor. iPad şarj aleti ise 12W / 5V = 2.4A ve şarj süresi 1 saat 45 dakika civarı.
Şöyle bir hesap yaparsak 2.9 A pil / 2.4 A şarj aleti = 72 dakika da şarj olması gerekirdi.
Fakat yine bir hesap yaparsak 105 dakika / 2,9A = 1,65A yapar yani 2,4 A'lik şarj aleti 1,65A ile iPhone 6 Plus ile şarj ediyor.
Şarj aletlerinin üstünde yazan değer maksimum verebileceği değerdir. 2.4 amper ise 2.4 amper ile şarj etmez. Yani atıyorum 3A güç çeken bir cihaz bağladığınızda o şarj aleti bir müddet sonra bozulur yada koruma devresi mevcutsa bozulmadan kendini limitler ama bu sefer bağlı olan cihazda sorunlar yaşanır.
-
Şarj ederken 4 saate yakın beklemek nedir yahu ?
Bu olay cidden canımı sıkıyor artık.
Yarın ipad şarj aleti alacağım. -
kullanma kardeş ben eski iphone 5 imde kullanıyodum pil kapasitesinde düşüş yaşadım hızlı şarj yüksek voltaj pili yoruyo kapasitesi düşüyo benden demesi pişman olursun. kısa vadede bişey olmaz ama uzun vadede pili alırsın eline.quote:
Orijinalden alıntı: Beyti17
Şarj ederken 4 saate yakın beklemek nedir yahu ?
Bu olay cidden canımı sıkıyor artık.
Yarın ipad şarj aleti alacağım. -
apple mühendisleri uygunbuldukları şarj aletlerini ürettikleri cihaza göre tasarlamıştırquote:
Orijinalden alıntı: hellbutcher00096
kullanma kardeş ben eski iphone 5 imde kullanıyodum pil kapasitesinde düşüş yaşadım hızlı şarj yüksek voltaj pili yoruyo kapasitesi düşüyo benden demesi pişman olursun. kısa vadede bişey olmaz ama uzun vadede pili alırsın eline.
Alıntıları Göster -
Arkadaşlar bu tartışma çok komik yani size şimdi şöyle söylesem araç takı akünüz 12 volt 60 amber ve siz 12 amper bir cihaz taktınız mı birden 60 amper mi çekiyor yoksa ihtiyacını mı çekiyor soruyorum yada şöyle sorayım bilgisayarınızın güç kaynağı 450 500 hatta 700 Watt alıyoruz neden ozaman oda yüksek diye anakartınıza zarar vermesin. Bakın arkadaşlar bu tartışmayı devamlı herkes yapıyor benim görüşüm bir elektronikçi olarak çok net amper yüksekliği hiçbir zarar vermez çünkü cihaz ne lazımsa onu çeker ve alır. Volt yüksekliği zarar verir . Gönül rahatlığı ile iPad şarjı kullanabilirsiniz bana inanmıyorsanız bir ölçüm cihazı ile ölçün yada ben isterseniz video yayınlarım ölçüm cihazı ile
Benzer içerikler
- iphone kamera netlemiyor
- wifi ağına katılamadı
- icloud eşzamanlama nedir
- airpods bağlanıyor ama ses gelmiyor
- apple değişim belgesi
- en iyi powerbank
- airpods sağ kulaklık çalışmıyor
- apple watch 9 özellikleri
- apple watch 7 özellikleri
- macbook pro yurtdışı fiyatı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X