Şimdi Ara

iPhone 6 plus takilma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam çözünürlükle takılmanın ne alakası var yapmayın Allah aşkına, bunların hepsi yazılımla alakalı problemler. Çözünürlük arttıkça işlemciye daha az yük biner, gpuya yük binmeye başlar, A8 in gpu kısmı ise şuandaki 2K çözünürlüklü telefonları bile yere serebilecek düzeyde. Sizin mantığınızla hareket edersek cihaz alamayız hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 13 Ekim 2014; 20:57:59 >
  • Erhankrvl kullanıcısına yanıt
    Aynen. Özellikle o arkadaştan hangi uygulama ya da oyunlarda takıldığını söylemesini istedim. Cevabımı okuduktan sonra yanıtsız bırakmayı tercih etti :)
  • cihazda hiçbir takılma vs. olmadığını söyleyenlerin plus kullandığına inanmıyorum. daha çok cihazdan ziyade iOS 8 tabanlı ufak tefek Sıkıntılar mevcut.

duvarkağıdı seçme listesinde hissedilir takılmalar mevcut
    cihaz ile yatayda otun oynarken ya da video falan izlerken ana ekrana cihazı dik konumda tutarken döndüğünüzde duvarkağıdı yatay olarak kalıyor hala
    AppStore da da birkaç defa çökme problemi yaşadım.
    safaride bir kaç defa klavye aktifler kilitlenme problemi yaşadım. ancak home butonuna basıp ana ekrana döndükten sonra safariyi uygulama değiştiriciden kaldırarak çözülüyor.
    bu sorunlar yüksek ihtimalle sistemin plus için tam olarak oturmamasımdan kaynaklı. 8.1 ile düzeleceğini düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efe E kullanıcısına yanıt
    Kimseyi inandırmak gibi bir zorunlulugum da yok yalan konusacak da degilim.

iphone 6 plus cihazda hic bir sekilde aksama takılma tutulma olmadı 2 haftalık kullanım suresinde

Asagıdaki screenshot boyutuna bakarsanız 1242x2208 - yani iphone 6 plus sistem cozunurlugu oldugu gorulur.

iphone 6 plus'da arayuz screenshotu alınınca 1242x2208 cozunurlukte oldugu gorulur ama ekran 1920x1080 dir ve downsampling yapılıyor otomatik olarak ekrana gore.

iPhone 6 plus takilma

iPhone 6 plus takilma

• quote:

Orijinalden alıntı: imodder

Sallamayın!

iPhone 6 Plus'ı 27 eylulden beri kullanmaktayım. Hic bu kadar akıcı bir iphone modeli kullanmadım 5 yıldir iphone kullanıcısı olarak. En ufak bir takılma vs yasanmadı arayuzde de gecislerde de...

Neymis, cozunurluk yuksekmis de takılıyormus, yürü git işine...

Kulaktan dolma, teknoloji cehaletinin simgesi ezbere kelimeler bunlar.

iPhone 6 Plus kullanan biri en ufak bir pismanlık duymaz cunku ekran her yonuyle büyüleyici ve pil ömrü de cabası...

2 hafta oldu, suan iphone 5s'in ekranına bakınca cok ilkel geliyor bana. Kücücük ekranda dip dibe uygulama ikonları vs. inanamıyorum bu kucuk ekranda ios nasıl kullanılmıs / kullanmısım yıllardır diye.

Eski iphoneler çok daha hızlıydı bence ios 6 dan dolayı. ios 7 ve 8 den sonra çok daha yavaş cihazlar... Bu konuda katılmıyorum iphone 4 üm ios 6 yüklüyken çok daha hızlıydı hiç takılmıyordu ama ios 7 ve 8 de var. Özellikle de cihazınız 5s 6 ve 6plus değilse çok net baş belası

• Karalama kampanyaları bunlar da havan kime yabancı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Amiral gemisini iPhone 6 yapmış insanlar hala 6 alıyor. :) goruruz bikac ay sonra bakalim 6 mi performansli olacak 6 Plus mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erhankrvl

Yukarıda biri "Takılıyor itiraf edin" demiş. Şaka gibi!

Ahahaah istemsiz guldum ya

• Ne cahil insanlar var şu forumdai birde millete akıl vermıyorlarmı

A9 işlemcı gerekıyor demış cahılın birisi, A9 işlemcıyı sankı gormuş gibi, onuda geçtim adama sormazlar mı ? ipadlerin kocaman ekranı var, ama yağ gibi çalışıyorlar ? Hem bırak yeni modelleri eski tabletler nasıl akıcı görmüyormusun A6x ile çalışıyor.
  • ngnzlr kullanıcısına yanıt
    İtiraf etsek mi?

• Efe E kullanıcısına yanıt
    Takılıyor diyenin (1 kişi) kullandığına inanıyorsunuz, takılmıyor diyenlere (3-4 kişi) inanmıyorsunuz! Hmm... Oldu o zaman...

• 26 Eylülde İP6 64 gb aldım bazen arama gelince telefon kitleniyor takılıyor malesef 3 kere başıma geldi...
  • imodder kullanıcısına yanıt
    hiçbir takılma yok diyen arkadaşlar zahmet olmazsa ayarlar-duvarkağıdı-yeni bir duvarkağıdı seç-hareketsize tıklayıp yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya scroll yapabilir mi? bakalım takılıyor mu takılmıyor mu?

2007 den beri iPhone kullanan adamım. ve diyorum ki iOS 8.0.2 iPhone 6 plus için tam anlamıyla optimize edilmemiştir. bu kadar net...

Hatta bir bug daha söyleyeyim. klavyenin tahmin ve düzeltme özelliği açıkken cümle içinde kullandığım bir kelimenin ilk harfini nokta koymamama rağmen ben küçük yazmama rağmen zaman zaman büyük harfle yazıyor. yine otomatik büyük harf özelliği açık OLMASINA (bakın bu kelimeyi kendisi tüm harfleri büyük yaptı) rağmen küçük harfle Cümleye (bunda da c harfini büyük yazdı) Başlıyor. iOS 7 de böyle problem hiç yaşamadım.

genel kullanıma etkisi yok denecek kadar az problemler olsa da cihaz yağ gibi akıyor aga hiç takılmıyor demem etik olmaz. Kullandığım cihazı üreten firma babamın oğlunun değil sonuçta.

Ama ios 8.1 de durum düzeltilir veya düzeltilmez orasını bilemem. Ancak lütfen cihaz hiç bir yerde hiçbir şekilde en ufak bir takılma bile yaşamıyor deyip yanlış bilgilendirme yapmayın.

En azından benim iPhone 6 plus ımda gözlemlediğim ufak hatalar mevcut. Beni rahatsız etmiyor ama bu küçük sıkıntılardan rahatsız olacak olanlar da mutlaka vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 14 Ekim 2014; 0:37:03 >

• 8.1 gelince düzelir büyük ihtimalle. Donanımsal olduğunu sanmıyorum. İos gerçekten çok etki ediyor çünkü.

7.0.4 betada benim 4s tam anlamıyla %100 çöp olmuştu. Günde 10 kere çöküyordu, 512 ram'den geriye 5-6 mb boş kalmıştı. Şu an 7.1.2 kullanıyorum hiçbir sorun yok. 100 mb civarı boş ram var. Kasma takılma donma göçme hiçbirşey yok.

• İlk kez ios kullanıyorum. iphone 6. Cihaz ara ara donmalar yaptı, hatta kendini resetledi. Konu açtım, video ekledim; restore yap geçer denildi. Restore nedir bilmediğimden kurcalamadım. Voice kontrole call vs. Deyince birincide donmasa ikincide donuyor. Dün de sahibinden de ilan verirken safaride ağır çekime geçti. Üç bin liraya yakın bir telefonun böyle sıkıntı çıkarması normal değil kaldı ki bu cihaz iosuyla ünlü. Güncelleme bekliyorum olmadı arkasında apple var illaki çözer, mağdur etmez beni.

• iPhone 6 plus ı 15 gündür kullanıyorum. Henüz bir probleme yada takılmaya rastlamadım. Geçmişte ekranı küçük olduğu için iPhone almadım. 6 plus ı herkese tavsiye ederim.

• Şimdi, acaba hala sorun var mı diye kontrol ettim. İlk denemede sıkıntı yok istediğim kişiyi aradı. İkinci denemede yani home tuşuna basılı tutunca voice kontrol ekranı saliselik görülüp kayboldu bi daha derken resetledi cihazı. 6 ve 6 plus da deneyebilir misiniz voice kontrolü. Aynı sıkıntı olacak mı.

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    ayarlar-duvarkağıdı-yeni bir duvarkağıdı seç-hareketsize tıklayıp yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya scroll yaptım daha öncede şuan siz istediniz diye de. Takılma olmadı, neden olsun ayrıca? Büyük olasılıkla sizin cihazınızda olan bir durumdur yazılım kaynaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ngnzlr

Evet bükülme doğru. Telefonu elinize alıp zorlarsanız, koskoca telefonla arka cebimdeyken ben illa oturacağım bir yere derseniz iPhone 6 Plus büyük ihtimalle biraz eğilecektir. Ben şimdiye kadar kullandığım hiçbir telefonum arka cebimdeyken üzerine oturmadım, oturacağım zaman telefon küçük olsa dahi cebimden çıkarırım. İnsanların bu arka cepte telefon varken üzerine oturma rahatlığı nedir, nasıldır, onu da hiç anlamam doğrusu :)

+ 1000

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar komik ve ibretlik ki inanılmaz...

Macrumors'da iphone 6 plus kullanan neredeyse HERKES lag'den yani takılmadan bahsediyor ve bunun nedeni üzrine hergün yüzlerce mesajla karşılıklı başlıklar açılıyor, biz de ise adam "ben bu kadar parayı verdiysem arkadaş, canım pahasına savunurum.." Modunda... Alan arkadaşların büyük bir kısmı böyle, bir kısmı sadece hem gerçeğin farkında hem de ifade edebiliyor.

Acaba yurdum tüketicisi ne zaman para verdiği ürünü futbol takımı taraftarı gibi tutmayı bırakır bilmiyorum.

Psikolojik refleksleri geçip konu başlığına gelirsek, lag sebebi yukarıda da bir arkadaşın bahsettiği "downscaling-upscaling" meselesi büyük ihtimal. İphone 6 plus çözünürlüğü doğal ppi değerlerinde olmadığı için cihaz ekrana verdiği her görüntüyü downscaling yaparak vermek zorunda kalıyor, bu da sürekli ektstra işlemci gücü gerektiriyor. Aynı durum retina macbooklar ilk çıkınca yaşanmıştı ve o zamana kadar arabirim hızında hiç sorun olmayan macbookların sadece işletim sisteminin sıradan ekran geçişleri, safarinin bile fps değerleri sırf bu "scaling" meselesinden 20'nin altına düşmüş ve sistem kasmaya başlamıştı.

Macbook' da sorun pek çok güncelleme ve zaten 2 yıldır donanım upgrade'leri ile neredeyse aşıldı. Ama iphone 6 plus'da ne olacak bilmiyorum. Hele de yarın ipad air 2gb ram ile çıkınca yükselecek sesleri tahmin edebiliyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.