Şimdi Ara

iPhone 6 - Saçma sapan görüşleriniz hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
3.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknolojiden yada fotoğrafçılıktan anlayan insanlar bilir ki kamerada megapikselden çok diyafram ve diğer özellikler önemli.

NFC'yi yeni mi buldular diyenlere ;

Apple iPhone'da NFC'yi gerekli bulmadı ki zaten dünya genelinde NFC kullanan insanlar çok değil ama tabi az da değil

Ayrıca Apple Pay olmasa NFC'ye yine ihtiyaç duyulmazdı NFC olmadanda Mac iPad iPhone arasında geçişler devamlar vs. yapılabiliyor ve bu Apple'ın ideolojisi için yeterli.

Tasarım olayı ;

Tasarımda herkesin fikri değişir mesela bence çizginin arasında kamera ve alt kısımda boş kalan kısım 5-5s'deki gibi cam olsa daha iyi olabilirdi yani herkes için tasarım değişir , görüş dışında eleştiri bence gereksiz.

Ram'i 2GB altında hiç bir işe yaramaz diyenlere ;

Android işletim sisteminde haklısınız 2 GB Ram altında Ram saçma ve yetersiz fakat iOS işletim sistemi için 4s'te 512 MB bile yeterliydi ve 2012'de çıkan iOS 6'yı 3GS bile rahatlıkla çalıştırıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dohtorauburn -- 9 Eylül 2014; 23:19:06 >

• Tamam anladık kamerada MP önemli değil biz de biliyoruz.
    Ancak 5s ile neredeyse kusursuza yakın, ve 4S'ten beri 8MP olarak devam eden kameranın 12-13 MP'e yükselmemesi çok saçma olmuş bence.

Kamera 5S'te kalitesiz olsa tamam derdim, çözünürlük yükselmemiş kalite baya artmış.
    Ancak neden zayıf özelliği değil de güçlü özelliği geliştirdiklerini bir türlü anlayamadım.
  • Çünkü bu fotoğraf makinası değil ve Apple'ı diğer markalarla karşılaştırılacak bişey yok. Hem 8 mp yeterli gelmesini düşünme sebepleri bir telefon üretiyor olmaları siğer markalar gibi 20 mp üretip diyaframı kötü bırakmaktansa 8 mp bence yeterli o diyaframa .
  • Ya bu kamerada mp önemli değildir olayını iyice abarttınız.Elbette sensör boyutu önemli ama mp önemsiz falan değildir.Nikon 36 mp koyuyor makinasına boşuna koymuyor.Savunmak için bilginizin çok olmadığı bir konuya atlamayın hemen.Hayır diyafram demişsin oda yeterince iyi değil ki neyin savunması bu.8 mp diğer telefonlardan çok daha iyi fotoğraf çekebilir bu alet ama sonuçta 8 mp çekecek.Crop yapmak istediğinde rakiplerinin gerisinde olacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dohtorauburn

Çünkü bu fotoğraf makinası değil ve Apple'ı diğer markalarla karşılaştırılacak bişey yok. Hem 8 mp yeterli gelmesini düşünme sebepleri bir telefon üretiyor olmaları siğer markalar gibi 20 mp üretip diyaframı kötü bırakmaktansa 8 mp bence yeterli o diyaframa .

Kardeş diyaframın ne olduğu hakkında bilgin olduğunuda düşünmüyorum şu mesajdan sonra.Birincisi rakiplerinden üstün falan değil diyafram değeri olarak ayrıca diyaframa uygun mp diye bir şey olmaz.Diyafram ve mp arasında senin düşündüğün gibi bir bağlantı yok.Bilginiz olmayan konular hakkında bu kadar rahat nasıl yorum yapıyorsunuz hayret ediyorum...
  • Ben megapiksel önemli değil demedim diyafram daha önemli dedim , megapiksel çözünürlük için gerekli bence ve her çektiği fotoğrafı büyük şekilde yazdıracak poster yaptıracak değilsin sonuçta bu bir telefon en fazla anı olarak fotoğraf çekebilir daha fazlasını isteyenlerde zaten Nikon D90 yada benzeri cihazlarla bu ihtiyacını karşılayabilir.
  • Milletin dalga geçmesini niye önemsiyorsunuz ki kamera iyi diye ram yeterli diye yerinde sayması mı lazım
    hiçbir şey vermeyip çok şey istemek iyi bir şey değil
    insanların ios stabil donanıma ihtiyaç duymuyor demesi apple'ın ekmeğine yağ sürüyor yeni bir telefon çıkarıyorsanız albeni katmalısınız ekran dışında yenilik bir şey var mı?
    Nfc konusunda kullanıcılar haklı bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ax kullanıcısına yanıt
    Çok bir bilgim yok haklısınız fakat o cevabımda mantıksız birşey yok 8 mp çok yetersiz diyen bir mantığa o cevap bence yeterlidir.
  • @ax

Çok boş bilgisiz cahil yorumlar atıyorsun, belli ki birşeyden anladıgın yok. Takmışsın megapixele al sana megapixel bak bakalım hangisi iyi.

Samsung s5 > 16 mp
    İphone 5s > 8 mp

samsung 2 kat daha fazla megapixel, ama iphone 2 kat daha iyi çekıyor buna ne diyeceksın merak edıyorum.

Hem samsung daha sonra piyasaya çıkardı bu telefonu, ona rağmen farka bak.

• Ekran boyutu telefon dediğin tek el ile kullanılır olayı ne oldu büyük ekran kullanan insanları çekmek için 4.7 ve 5.5" iki telefon yaptın ee senin fanların çekirdek müşterin 4-4.5" arası telefon kullanmak istiyor umarım araya bi 6s sıkıştırır apple

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hem telefon hem tablet hemde laptop olarak apple kullanıyordum, halen macbook pro var elimde, ama bana apple'ın daha iyi bir batarya ve ram sunmamasını açıklayamaz, 5.5 olanı almak için 3000 lira verecek adam (16 yetmez 64 mecburen alınacak) daha iyi bir donanımı haketmiyormu, bu kadarmı zor ram yükseltmek, begenmediginiz çin firmaları bile daha iyi donanım kullanıyor, ayıpdır
  • her şey tamam da pil konusunda ne düşünüyosunuz merak ettim
  • MegaPixel kalite ölçütü değildir. Fotoğrafın büyüklüğünü çözünürlük olarak belirleyen birimdir. fstop, diyafram çapı ile objektifin odak uzunluğunun birbirine oranını gösterir. Oturun araştırın ne işe yaradığını sonra MP sayılarına laf atarsınız..

anasını satim sanki herkes evde foto işliyor, herkes PS dahisi.. Sony Xperia Z2 sahibiyim, 20.7 MP çekebiliyorsun Manuel modda.. Canon 600D - EF 18 - 135mm lense sahibim, 14MP çekebiliyorum.. aynı zamanda iMac 27" sahibiyim, bu ekranda bir fotoyu tam sığdıramıyorum.. Ne işinize yarayacak cep telefonundan çektiğiniz görüntünün büyük olması? oldu olacak RAW modu yapsınlar, RAW çekin evde ilmik ilmik, o maksimum 23" olan monitörlerinizde işlersiniz fotoyu!

MP yükseldikçe her şey daha net, her şey daha renkli, her şey daha güzel mi olacak sanıyorsunuz anlamıyorum?
  • 32 GB çıkartılmamasını saçma bulanlara ;

Doğru 32 GB çıkmaması çok saçma olmuş onun yerine ya aynı kalacaktı yada 32-64-128 daha iyi olurdu.

Pil hakkında ;

Pili hakkında bilgim yok fakat eğer dedikleri gibi 2 kat daha yeterli olursa bence yeterli olur yani tabi bu benim görüşüm telefonun kullanımına göre değişir pil yeterliliği bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dohtorauburn -- 9 Eylül 2014; 23:53:59 >
  • Hayır benim anlamadığım sen niye böyle bi konu açma gereği duydun Applenin avukatımısın ?
  • Apple Turkiye masasindan arkadas kesin. Bu kadar aciklama kesmedi bizi, lutfen daha detayli savunma bekliyoruz.

Ailenin ya da kendi calistigin ekmek yedigin firma hakkinda bilgi istesek, yerin dibine sokarsin. Birakin bu ayaklari babasi tasarladi sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 9 Eylül 2014; 23:57:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kimsin de milletin görüşlerine saçma diyorsun, asıl saçmalayan sensin.
    Evet iOS'un daha az ram yediğini cümle alem biliyor ama yine de 2 gb olmalıydı, 2000 liradan fazla para verdiğin telefonun daha uzun süre kullanılmasını istersin herhalde değil mi?
  • İsteyen istediği olayı düşünsün ben sadece saçma bulduğumu ve nedenlerini açıklıyorum ister mantıklı ister mantıksız bulun bu sizin fikriniz.

Orada burada cihazlar hakkında bilgi verip millete telefonu zorla önetmeye çalışanlara bakıp 'Aaa demekki telefon sağlam' diyorsunuz ben burada görüşümü anlatınca mı marka savunucusu oluyorum . Ben burada iP6 hakkında konuştum gündemde o var ve en çok bu telefon hakkında bilgi sahibiyim şuanda .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

Ya bu kamerada mp önemli değildir olayını iyice abarttınız.Elbette sensör boyutu önemli ama mp önemsiz falan değildir.Nikon 36 mp koyuyor makinasına boşuna koymuyor.Savunmak için bilginizin çok olmadığı bir konuya atlamayın hemen.Hayır diyafram demişsin oda yeterince iyi değil ki neyin savunması bu.8 mp diğer telefonlardan çok daha iyi fotoğraf çekebilir bu alet ama sonuçta 8 mp çekecek.Crop yapmak istediğinde rakiplerinin gerisinde olacak...

Kardeşim ne içiyorsun ? hayır neyin kafası yani bak bak mantğa bak:

'' nikon 36 mp koyuyor makinasına boşuna koymuyor ''

Nikonun o d810 modelindeki sensörü ne ? avuç içi kadar full frame sensör değil mi ?

http://admiringlight.com/blog/wp-content/uploads/2013/01/Sensor_sizes_overlaid_inside_-_updated.svg_.png

Burdaki ölçeğe bak o ufaccık mercimek boyutundaki telefondaki algılayıcıya sen 20 mp koysan ne olur ? sen dikiş iğne deliğinden gemi halatı geçirmeye çalışıyorsun mantık böyle senin anlayacağın usulden yazıyorum,algılayıcı neyse cihaz okadar ışık alır onu verir,zaten algılayıcı mercimek tanesi kadar sen bunun içine 20 mp koysan ne olur ? koyarsın sonra heryeri noise gece çekimi berbat videoda ışık almıyor,hepsi kötü falan filan daha düşük mp koyarsan haliyle fotoğraf dahada büyümeyeceği için noise olayı çok olmaz en basit örnek bu insaf yahu bilerek yazın kardeşim hadi bilmiyorsun biraz araştır yahu bide millete caka satıyor uyanığa bak sen hele crop yapsan ne olur 20 mp den noise kısmı alıp ne yapacaksın ? az daha geriden çekilmiş 8 mp daha netini crop yapar geçersin,sanki profesyonel makina bu canına yandığımın lens takıp çıkartıyorsun da bilmemne de yok şöyle böyleymişte bak sen hele.

• Fiyatı olayı farklı ülkemizde gereğinden daha fazla pahalı olması mantıksız saçma sapan birşey kdv falan filan derken birde ithalatçı firmalar vs. derken parayı yiyorlar ve farkındaysanız bundan dolayı Apple ürünleri satın alamadım hala ondan dlayı fiyat hakkında görüşlerde değişir ve de bu konu doğru fiyatına göre yetersiz ama TR fiyatına göre yetersiz ..

Adamlar orada 200-300 dolar verip takılıyor burada da vergisiyle ithalatçı ücretiyle adamlar zengin oluyor ve 2000-2500 TL fiyat fazla geliyor ve cidden fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dohtorauburn -- 10 Eylül 2014; 0:06:53 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.