Şimdi Ara

Çentikli telefonlar hakkında ne düşünüyorsunuz? [Anket #2]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Essential Phone ile başlayıp iPhone X'la birlikte adeta bir akıma dönüşen çentikli ekran tasarımı, birçok üretici tarafından benimsenmiş durumda. Huawei ise geçtiğimiz günlerde lanse ettiği P20 serisi akıllı telefonlarıyla birlikte çentik furyasının son kurbanı oldu. "Kurbanı oldu" diyoruz zira birçok kullanıcı, çentik tasarımına hiç de sıcak bakmıyor. Her ne kadar bir elin parmaklarını geçmese de çentikli ekran tasarımını beğenen kullanıcılar da yok değil. Bu noktada zevkler ve renkler tartışılmaz deyip "Telefonların çentikli ekran tasarımını beğeniyor musunuz?" sorusuyla sözü size bırakıyoruz. 

• Mesut Çevik'in dediği gibi o kenarlar boş olmaktansa, ekran olacaksa, yani ekran çektiğe girinti yapıyorsa (çentik, ekrana girinti yapmıyorsa) mantıklı ama onun harici çok saçma şeyler doğuruyor. 16:9 standardını bırakıp da 18:9 (Niye 2:1 denmiyor, onu da bilmiyorum) formatına geçmek bile ayrı bir saçmalık oldu.
  • Gizlenirse p20 gibi kabul edilebilir belki. Ama belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön kısım tamamen ekrana ayrılmıştır tamam biraz da olsa kabul edilebilir sonuçta herkesin kendi tasarım zevki ben şahsen üst kısımda çentik olacağına normal çerçeve olsun derim. ancak hem altta çerçeve var kafam kadar hem de üste çentik koyunca bu özenti çakmacılıktan başka bir şey olmuyor.
  • Çöp bence çentiği olan bir telefon almayı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanguro -- 1 Nisan 2018; 13:17:04 >
  • Anketinizin mobil uygulamada görünmediğinfen haberdar mısınız ? Yoksa benim uygulamada mı bir sorun var ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gizlenebilir olursa güzel. Bu arada mobil uygulamada anket görünmüyor galiba?

• Telefonların kıyafet modası gibi herkesin benzer tasarım takip etmesine karşıyım. Her telefon markasının kendine özgü tasarımı olmalı. İnce çerçeve tasarımını takip etmelerini anlarım da çentik olayı saçmalık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekranda göze batan saçma sapan bir detay.
    Apple'ın 'think different' konsepti altında, arkasına aldığı fanboy ve medya kitlesi ile millete yedirmeye çalıştığı bir başka farklılık.
    Bu tarz farklı işleri bazen başarılı bulsam da bu sefer son derece saçma geliyor bana.

Huawei gibi diğerleri de Apple'ın yaptığı bu pr çalışmasının ekmeğini yemeye çalışıyor.

Şüphesiz ki yakında "çentikli telefon iyidir" diyen onlarcası ortaya çıkacaktır.

• Sistemsel bir hatadan dolayı işleminiz gerçekleştirilemedi.

• Çentiği de 18:9 ekran ölçeğine de sevmem, günün birinde telefonum 18:9 olabilir ama ASLA çentikli olmayacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çentik dünyanin en çirkin tasarım öğesi ya... Sonsuz ekran konusunda en guzel tasarım bence Mi Mix'de.

• Tasarım olarak;

Telefonun ön tarafı huawei mate 10 fakat alt çerçeve az biraz daha ince ve köşelerdeki ovallik biraz daha az.

Arka tarafı xperia z5 compact arka tasarımı. (işe bak ki sony yeni telefonlarında,tasarımlarındaki tek olumlu yanı terketti)

Yan taraflar iphone.

• Mesut Çevik'in dediği gibi o kenarlar boş olmaktansa, ekran olacaksa, yani ekran çektiğe girinti yapıyorsa (çentik, ekrana girinti yapmıyorsa) mantıklı ama onun harici çok saçma şeyler doğuruyor. 16:9 standardını bırakıp da 18:9 (Niye 2:1 denmiyor, onu da bilmiyorum) formatına geçmek bile ayrı bir saçmalık oldu.

• essantialda iphone göre daha hoş duruyor fakat çentik gereksiz bişey, görüntüyü bozuyor resmen

• Çentik olduğu belli olduğu zaman hoş görünmüyor lakin çentiği gizleme seçeneği açıldığında bence hoş çünkü bildirim çubuğu ekrandan yememiş oluyor. Bir de alt çerçeve ve çentik boyu orantılı olmalı. Böyle bakınca huawei p20 pro hoş bir cihaz görünüm olarak bence

• Çentik ney

• Üzerinde konuşulacak konu değil. Tabi film izliyorsanız ve ekranın kenarını kapatıyorsa başka. 18:9 ekranda 16:9 film izlerken sorun olmuyorsa sorun değil. Bana göre güzel duruyor. Bunu telefon seçme kriteri yapmak normal değil. Amma şekilci millet olduk.

• Ön kamerayı, sensörleri ve ahizeyi “mantıklı” başka bir yere koyabilecek fikri olan varmı?

• Piyasada benim motordan ucuz çentikli telefon yok :)

• Android telefon üreticileri artık şu modadan kurtulmalı ''Apple yapıyorsa bizde yapalım'' kendi standartlarını ve yeniliklerini devam ettirmedikleri sürece Apple daha çok telefon satacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.