Şimdi Ara

Yeni Renault Zoe 50 hakkında ki düşünceleriniz neler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsen şehir içi teoride 395 km pratikte 330- 340 km menzil gayet iyi. Önceki modelin içi komple krem rengindeydi ve çok kalitesiz görünüyordu. şimdi bildiğiniz Clio 5 olmuş ben şahsen beğendim. 108 BG motoru gayet yeterli.

Fiyatının 395 bin tl olmasından daha büyük bir sorun biz bu elektrikli arabaları nerde şarj edeceğiz ?

20 katlı bir apartmanda oturuyorum aşağıya 3 lü priz mi sallayacağım ?

CCS hızlı şarj istasyonun dakikası 1.5 TL imiş. Yani aracınızı 1 saat şarj etmek için 90 TL ödemeniz gerekiyor.

Bu elektrik işi harika ama "Coğrafya" çok büyük sıkıntı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Renault ZOE 50 Hakkında Bilgiler

Renault ZOE 50, yakıt tasarruflu ve çevre dostu bir elektrikli otomobil arayanlar için cazip bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni ZOE 50, gelişmiş performansı ve geniş menziliyle dikkat çekiyor. 100 kW'lık bir elektrik motoru ile donatılan araç, 0'dan 100 km/s hıza sadece 9,5 saniyede ulaşıyor. 52 kWh'lik bataryası ile tek bir şarjla 395 km'ye kadar yol alabiliyor.

Kullanıcı yorumları, ZOE 50'nin sürüş keyfi ve konforlu kabini konusunda olumlu görüşler sunuyor. Geniş bilgi-eğlence sistemi, gelişmiş güvenlik özellikleri ve ferah iç mekanı, sürücü ve yolcular için keyifli bir sürüş deneyimi sağlıyor.

ZOE 50'yi satın almayı düşünenler, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalılar:

• Fiyat: Renault ZOE 50'nin fiyatı, donanım seviyesine göre değişebilir.
    • Menzil: 395 km'lik menzili, günlük kullanım için genellikle yeterli olsa da, uzun yolculuklar için ek şarj noktaları gerekebilir.
    • Şarj Süresi: Hızlı şarj özelliği sayesinde ZOE 50, 30 dakikada %80'e kadar şarj edilebiliyor.
    • Bakım Maliyetleri: Elektrikli araçlar genellikle içten yanmalı motorlu araçlara göre daha düşük bakım maliyetlerine sahiptir.

Genel olarak, Renault ZOE 50, çevre bilincine sahip sürücüler için uygun fiyatlı, performanslı ve pratik bir elektrikli otomobil seçeneği sunuyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Onden 200 bin TL fazla verip tasarruf yaptigini dusunenlerin favorisi. Renault u kuran kisi bu fiyati ve asgari ucreti gorse Allah Kurtarsin diye kapi kapi dolasir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suanki turkiye de bu arac icin bu fiyat ve elektrikle delilik. Az daha bekleyin. Sarj istasyonlari kurulshn. Togg bir piyasaya ciksin. Ne yazikki ulkemizde satilan elektrikli araclarin suanki satis fiyatlari cok ucuk yani inanin tasarruf edicem diye bile kurtarmiyor. Hadi onu biraktim surekli ama surekli ekrana bakip bir limitle yasiyorsunuz. Soguk havada ayri klimali ayri vs. Yani daha gelmesi beklenen elektrikli cok arac var. Suan e garaj haricide bu ise onem veren cok firma yok. Taycan, eqc, i-pace,i3, mini electric, hyundai kona, tesla , id3 , electric golf aklima gelen piyasada satilan bazi araclari yazdim. Cogu grey market galerilerin hep kendi ithalatlari. Dogus bile 2022 oncesi ne id3 nede id4 getirmeyi dusunuyor. ix3 de az kaldi on siparisleri aldilar. O da yakinda geliyor. Parasi olan icin suanki pazarda eqc ve ix3 gercekten keyifli bir arac olacak. Menzilleride sehir ici icin yeterli. Bence 5 ila 10 yillik bir yolu var bu seruvenin.

• O paraya zoe almayacağım için düşünmeme gerek yok

• A segmenti teneke 393.000 TL uçuyoruz resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 31 Ocak 2021; 11:44:31 >
  • piyangodan o para çıksa alınmaz bu araba

• Sıfır LEON 1.5 TSI ACT 130 HP S&S FR 231 bin tl.

Arada 162 bin tl fark var. Ömür boyu kullansa bile 162 bin tl yakıt zor yakarsın.

Tasarruf bunun neresinde?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektrik bedava olsa, her sokakta da şarj prizleri olsa yine 200 binlik araca 400 bin verilip alınmaz. Ileri matematiğe gerek yok. 4 işlem bilmek yeterli.

• bu aracın tasarruf aracı olduğunu sanmıyorum. olsa olsa zengin adamın çevreci gözükme aracı olur, onu da kızı kullanır. kendisi s serisine binmeye devam eder.

• Elektrikli araçlarda ÖTV avantajı yokmuydu ?

• Konuyu açan arkadaş genel bir özet cümlesi sıkıştırmış araya. "Coğrafya büyük sıkıntı"
    Üstüne laf etmeye gerek yok. Yolun sonu gözüküyor
  • Bayiye git 50k indirim vardır en az.

Hatta bir ara 295'e bıraktılar diye hatırlıyorum.

Tipten kaybediyor. 330'a falan 2008 daha düşük menzille gelirse dahi satılır. En azından ben alırımYeni Renault Zoe 50 hakkında ki düşünceleriniz neler ?  

• fiyatlar ülkemizde yüksek ama bende elektirikli kona'yı mantıklı buluyorum.

ancak elektirikli araç için hava şartlarından dolayı kapalı garaj olması şart geliyor bana. bardaktan boşalırcasına yağan yağmur altında aracın şarj edilmesi bana çok güven vermiyor.

• pvp_headshot kullanıcısına yanıt

Var. Ama daha pahalılar. Avrupa'da 5k devlet ödüyor al diye. Bizde yüzde 15 ötv var.

Birde geri dönüştürülmüş materyaller falan kullanıyorlardı. Şimdi bitti bu saçma sapan hareketler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 31 Ocak 2021; 12:47:0 >
  • Bayide 295k ya satıldı bir ara sahibinden de benzer fiyatlara satanlar var 90 tl 400 km için gayet uygun aslında Clio dizel alsanız en az 5 lt yakacak yine trafikte aynı km yi gitmek için 20 lt yakacak 20x132 tl ediyor ki otomatik olamayan fiyatı 2020 model onun da 287k tl. Zoe'de MTV 500 lira iken Clio için 2000tl MTV ödenecek daha servis maliyetlerine falan gelmedim. Şarj için bir otoparkçı ile anlaşırsanız 20 küsür liraya şarj edersiniz, binanızın kapalı otoparkı varsa illaki priz oluyor, iş yerinizde imkan varsa şarj edersiniz, bildiğim kadarıyla Renault'larda zaten ücretsiz ama 2 saat sürüyor oralarda şarj etmek. Ha tabi tasarruf diye alacaksanız 1.0 Clio alın daha mantıklı ben sadece dizel ile kıyaslayınca daha mantıklı olduğunu söyledim ama 1.0 Clio ile kıyaslayınca en az 80k liralık fark çıkıyor ortaya yakıt servis mtv için yıllarca yeter o para.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 31 Ocak 2021; 15:21:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

fiyatlar ülkemizde yüksek ama bende elektirikli kona'yı mantıklı buluyorum.

ancak elektirikli araç için hava şartlarından dolayı kapalı garaj olması şart geliyor bana. bardaktan boşalırcasına yağan yağmur altında aracın şarj edilmesi bana çok güven vermiyor.

Eğer şarj istasyonlarından bahsediyorsanız Norveçte karda yağmurda şarj ediyorlar yıllardır kimseyede bir şey olmadı.

• Önceki zoe koltuk ve direksiyon dan başka birşey olmamasına rağmen kol gibi fiyati vardı. Bu versiyonu gayet güzel olmuş, menzili artmış yani kusurları giderilmiş ama alırmısın? Neredeyse Yarı fiyatına aynısının benzinli si var iken kesinlikle almam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

Eğer şarj istasyonlarından bahsediyorsanız Norveçte karda yağmurda şarj ediyorlar yıllardır kimseyede bir şey olmadı.

Alıntıları Göster

doğrudur hocam ancak oralarda medeniyet faktörü de var. farz ediyorum ben binanın önünde aracı şarja takıp eve çıktım, gelipte meraklı birisi bu neymiş falan bilmem ne der, gıcık birisi soketi söker çalıp götürür, şarjda olmaz araç. birazda bu nedenle müstakil ev yada kapalı yerde şarj olması mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 31 Ocak 2021; 18:45:53 >

• Bu model tercih edilesi ama o fiyata çıkınca b sınıfı bir araç alırmıyım bilemiyorum. Ama kona gerek fiyatı gerekse menzili bakımından direk alınası bir araç. Keşke 450binim olsa da kona alsam

• +1
    O soketi sökerler, hatta çıkartıp satarlar.
    Şarj istasyonu kuran adam güvenlik için kamera da kurmalı...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.