Şimdi Ara

iPhone 6 - Saçma sapan görüşleriniz hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
3.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5s ile 6 arasında boyut felan farkı var abartılcak bi yani yok bence ve ben 6 almayı o kadar dusundum ki suan iyiki 5s almısım diyorum ayrıca güclü yonlerini güclendirmek yerine zayıf yonlerini güclendirseler daha fazla katkısı olur herşey icin applepay icin bence guzel bisey ama 5s te varmı bilmiyorum umarım vardır eger yoksa touch ıd 5s te bitek kilit açma icin mi var zaten kamerası iyi bi kere daha kameraya yuklenmeleri beni şaşırttı gece cekimleri biraz daha iyi ama ne kadar fark var derseniz cok az bence cok buyuk bi yenilik olarak sadece boyut ve iphone6+ daki pil iş görür gerisi boş gibi gledi bana ozellikle ip6 ile ip5s arasındaki pil değerleri sasırttı biraz daha yuksek olsaydı pili bi şansı olurdu parası yeten herkesin ve işi bilen herkesin plus alacagını dusunuyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tukrok

ax haksız, Python haklı.

Neden?

"Ya bu kamerada mp önemli değildir olayını iyice abarttınız.Elbette sensör boyutu önemli ama mp önemsiz falan değildir.Nikon 36 mp koyuyor makinasına boşuna koymuyor.Savunmak için bilginizin çok olmadığı bir konuya atlamayın hemen.Hayır diyafram demişsin oda yeterince iyi değil ki neyin savunması bu.8 mp diğer telefonlardan çok daha iyi fotoğraf çekebilir bu alet ama sonuçta 8 mp çekecek.Crop yapmak istediğinde rakiplerinin gerisinde olacak..."

Mp önemlidir. Ancak cep telefonunda değil. Profesyonel fotoğrafçılar için önemlidir. Örneğin; Düğün fotoğrafçıları, reklam ajansları vs. Bu kişilere ne lazım? Büyük megapixel'li fotoğraflar lazım. Baskı yaptıklarında pixellerini saymamak için. Tamam o zaman Nokia 1020 alalım (41mp) D800'den daha büyük megapixel'li fotoğraf çekiyor. Ama yok şimdi net çıkmaz fotoğraflar.

Peki bir fotoğrafı güzel yapan nedir?

1. Sensör
    2. Lens
    3. İşlemci
    4. Çekim Tekniği
    vs. vs. vs.

Bu liste uzar gider.

Şimdi tekrar gelelim mp olaylarına. Nokia'nın yaptığı gibi, bir fotoğrafçının gözüyle 4 mp bile olmayan bir fotoğrafı, 41 mp olarak resize (yeniden boyutlandırma) etsen kime yarar? Diğer büyük mp'li telefonları da bu örneğin içine katabilirsiniz.

Apple bu konuda çok akıllıca davranıyor (IOS'un mimarisi azımsanamaz. Belki Android L ile aşarlar bu olayı). 8mp fotoğraf veriyor size ama noise (kumlanma) yok, blur (bulanıklık) yok. 1gb ram veriyor size ama telefonda kasma yok.

Diğer firmalar ne yapıyor?

20 mp fotoğraf veriyor ama noise ve blur var. 2gb ram veriyor ama ne yazık ki o bile yetmiyor.

Telefon için gerekli değil dememdeki asıl sebep ise, telefon ile çekilen fotoğrafları genelde sosyal medyada kullanıyoruz. Şimdi D800'ü ele alalım.

Raw olarak 40 mb'a yakın fotoğraf veriyor. Jpg high ile de 14-17mb'a yakın oluyor. İyi de ben bunu sosyal medyada kullanıyorum, sosyal medyada ne yapacağım o kadar büyük ebatlı fotoğrafı.

Şimdi gelelim tercihler meselesine. Bana 24mb fotoğraf lazım diyorsan, Canon Mark III, Nikon D600 alacaksın. Yoksa cep telefonları bu iş için üretilen cihazlar değil.

Madem bu işi biliyorsun "neden 24mp değil" demeden önce "Neden diyafram, enstantene ve iso ayarlayamıyorum" diyeceksin. Neden bunlar cep telefonumda yok. "Ben kendim ayarlamak istiyorum hepsini" diyeceksin. Program modunda fotoğraf çekmeye bayılıyorsan zaten fotoğrafçılık ile uzaktan yakından alakanızın olmasına gerek yoktur. Olana razı olursunuz.

Nacizane fikirlerim bunlardır.

Genelde insanlar elma ile armutu kıyaslar, biz yine de yol yordam öğretiriz. Arkadaşımız elma ile arabayı kıyaslamış ikisi de yuvarlanıyor diyor. Forumdaki bilgi seviyesini biraz daha üst noktalara taşımanız dileğiyle.

Arkadaş ezber bilgi veriyorsunuz ne demek telefonda önemli degil.yukarıda 2 örnek site verdim girin bakın gsmarena testlerine crop performanslarına.Klasik bilgilerinizin yanlış oldugunu söylüyorum.Konumuz fotografın kalitesini belirleyen kıstaslar degil.yüksek mp gereksiz denmesi.Yukarîda yazdîklarınız bu işleri bilmeyenler için dogru görünebilir ama su an ki yaptığımız tartışmanın cevabı değil.Ben size kaynak gösteriyorum o fazla denilen 16 mp neden aynı sensör boyutuna sahip rakiplerini cropta eziyor.iso,diyafram,enstantane falan islerine girmeyin bunları biliyorum konu dîsına çıkılmasın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKattchup

her şey tamam da pil konusunda ne düşünüyosunuz merak ettim

i6+ 2.900 mah.Sakin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Python

Dostum hiç boşuna uğraşma adam takmış at gözlüğünü benim dediğim doğru arkadaş modunda insan biraz düşünür yahu empati yapar oda yok,bırak dostum hiiiç boşuna yazma değmez,anlamıyor biz ne yapalım.

Bak kardesim nerde madara olmusum açıkla önce cevap vereyim çocuk gibi laf atıp kaçma.diğer konu ben savunduğum fikri doğrulayan örnekler sundum sana sizin gibi sadece yorum yapmadım.Bak tekrar yazıyorum belki anlamamışsındır fotoğrafın kalitesini belirleyen bir sürü etmen vardır hepsini biliyorum.insanlar ne kadar büyük mp kamera o kadar iyidir gibi bir yanılgı içindeydi eskiden bu da kabul.Yanlız yüksek mp kötü ve gereksiz değildir aynı sensör boyutuna sahip cihazlarda yüksek mp olanlar kötüdür demek yanlıştır.kr ve k30 örnek mark3 ve d800 telefondan gidersek m8 s5 veya 5s s5 giderde gider...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ax -- 10 Eylül 2014; 9:52:00 >

• Crop yapmak isteyen var belki? Ne demek megapixel önemsiz?
  • 3000 lira verdiğimiz cihazda 3 sekme açamayacağız şu hale bak ram 1 gb hala.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar cok.bekledim ki iPhone 6 yi. Ama 2300 lira veripte 1 gb ram felan ozwllikte telefon almak biraz adama koyuyor. Fakat %90 iPhone 6 alacagim ekimde ios icin .

• Beyler bu apple fanboylarla tartismayin..gercekten tartismayin..cunku bu adamlar apple neyi eksik birakiyorsa onu savunma yoluna giderler anlamiyor musunuz?? Apple yillarca cucuk kadar ekrani satti bunlara hep ne dediler buyuk ekrana ihtiyacimiz yok elimize tam oturuyor filan abuk subuk bahaneler..simdi bak yorumlara..adamlar alirsa 6+ alirmis..vay vay vay :) ne oldu tepsi diyodunuz yok firinci kuregi diyodunuz..yani siz sanmayinki androiddeki windows phonedeki o bol megapikselli kameralara hayran degiller..ama apple bu iste sifirci hocalar gibi vermiyorda vermiyor..adamlarda 2500tl verince ne yapsin savunma psikilojisinden gelip burda mp önemli degildir diye konu aciyor..rahatlayacak bi sekilde..sene olmus 2014..bunlara göre ekran ppide 326dan fazlasi gereksizdir..mpde önemli degildir..pilde önemli degildir..bunlar icin tek önemli olan kafade sagda solda hava atabilmesi son nesil iphone bende diyebilmesidir..yoksa akli olan teknoloji seven merak eden kullanmak isteyen hicbi akilli adam bu piyasa şartlarinda bu paralara iphone almaz..alamaz

• 64 bit işlemcinin 1gb ramde tam performans veremediği ile ilgili bir yazı okumuştum. Windows için de 512mb ram yeterli diyorlar ama yetmiyor. Şimdilik yetebilir ama bir süre sonra veya ileriki güncellemelerle yetmeyeceğini düşünüyorum.

Tasarım bence şuana kadar çıkan modellerin en kötüsü. Bir taraftan m8, bir taraftan samsunga benziyor.

• Ben de birisi böyle bir konu açmalı diye düşünmüştüm. Arkadaş iyi ki de açmış. Öncelikle saçma demeyelim ama cahilce yapılan yorumları az bilgisi olan birisi okuduğunda da inanıyor ve yanlış yönlendirilmiş oluyor o kişiler de.

MP olayı zaten yukarıda bir arkadaş özetlemiş. Fotoğrafın boyutu ile ilgili. Bir başkası da Sony vs boşuna mı koyuyor gibi bir herhangi bir sebebe dayandırılmamış yorum yapıyor. Sadece ağzı olan konuşuyor demek istiyorum bu yorumlara. Şu anda Sony ya da Canon 50 mp'lik makine çıkartsa ve diğer makinelerden daha ucuz olsa herkesin Canon'u mu alacağını düşünüyorsun? Her şeyin belli bir amacı var. Sonuçta Canon 50 mp makineyi alacak adam da olacak. Onunla ne ürettiğine bağlı. Eğer çok büyük boyutlarda reklam amaçlı kullanılacak afişlerin baskısı için kullanılacaksa büyük bir mp e sahip makineyi almak o kişi için doğru olacaktır. Ancak bir fotoğrafçı için her zaman en önemli olan şey objektif kalitesidir. MP umurunda bile değildir neredeyse.

8 mp'e gelince. Bu MP ile yaklaşık 24x36 cm boyutlarında kaliteli baskı alabilirsin. Eğer boyutu daha büyük bastırmaya kalkarsan o zaman pikselleşmeye başlar. Ben hayatımda iphone ile çektiğim bir tane fotoğraf bastırdığımı hatırlamam. DSLR makine ile çektiklerimi zaten o amaçla çektiğim için bastırmışlığım vardır o kadar. Dolayısıyla Iphone 6mp'e bile düşse hiç sorun değildi.

Kardeşim yeni iphone çıkartıyorsun neden mp'ini bari yükseltmiyorsun o kadar zor mu diye soranları da görüyorum. Zor olan hiçbir şey yok. Hele ki Apple söz konusuyla. Sonuçta bu bir ürün, özellikleri belli. Sen 12mp ile daha kaliteli fotoğraf çekebildiğine inanıyorsan zaten kendi bilgi dağarcığındaki doğrularınla yaşayıp gidip başla telefon alırsın. Kimse de sana haklısın ya da haksızsın demez. Diyemez zaten hakkı olamaz.

Ben Iphone6 dünyanın en iyi telefonu olduğunu da iddia etmiyorum. 8mp olması diğer telefonlardan kötü fotoğraf çektiğini asla göstermediği gibi, mevcut lens kalitesi de şu anda diğer telefonlardan daha iyi olduğunu göstermiyor. En azından şimdilik. Telefon çıkıp fotoğraflar çekilerek örnekler oluştuktan sonra bunu söyleyebiliriz. Ancak şunu unutmayın ki, hiçbir telefon bir fotoğraf makinesi değildir. Telefonun ekranında veya PC'de ne kadar canlı görünen bir fotoğraf yaratabilmiş olsanız bile detaylara indiğinizde bir DSLR veya Mirrorless objektifli makinelerin kalitesine ulaşmanız çok zordur.

Kullandığım bazı kelimeler sert olabilir ama araştırmadan, tam bilgi sahibi olmadan yorum yapanların bunu hakettiğini düşünüyorum. MP konusunu burada kapatıyorum.

Yine birisi, yukarıda iphone 5S'lere 1gb ram yetiyordu ama yine de iphone6 2gb ram olmalıydı diyor. Niye? Sebebini yazar mısın? 5S 1gb ram olarak çıktığında da aynı yorumlar yapılmıştı. 1gb mı olurmuş, 2 gb olmalıydı denmişti. Peki o niye? Ne oldu da yetmediğini gördük? Dolayısıyla o zaman bu yorumu yapan kişiler haklı çıkmadıkları gibi şu anda bana haklı ve somut ve doğru sebeplere dayalı savunma yapabilirler mi lütfen? Başka telefonun 2gb ram e sahip olması doğru veya makul bir sebep değil bu arada. Bana iphone 5s'de de demiştim ve haklı çıktım o yüzden şimdi de haklı çıkacağım deyip de bana haklısınız ben yanılmışım detirtecek bir sebep yazabilir misiniz?

Bunlar sadece benim de mantıklı sebeplere dayandırılmayıp havada kalmış yorumlara cevabım bu arada.

Özetle Apple kullanmak kimse zorunda değil. Iphone'u da beğenmeyebilirsiniz. Eleştiriye her zaman açığım. Ama somut sebeplerle gelip ikna edici olmanız lazım.

Son söz; bu ülkede insanların trafikte bile mantıksız, önündeki insanı düşünmeyip tamamen bencilce araba kullanan, yol kesen, sinyalsiz şerit ihlali yapan, saygısızca ben bu yolun hakimiyim diyen, neden trafik kurallarına uymalıyım ve sakin bir şekilde hoşgörülü araba kullanmalıyım diye düşünemeyen insanların çoğunlukta olduğu bir çağdayız malesef. Sözüm buradaki kimseye kişisel değil ama sizin hiçbir şeyi eleştirmeye hakkımızın olmadığını düşünüyorum. Çünkü eleştirilerimiz bile aynı trafikteki davranış şekillerimiz gibi yıkıcılıktan öteye gidemiyor. Biraz yapıcı ve aklını daha doğru şeylere yoran bir millet olabilseydik keşke. Iphone vergilerle 3.250 TL'ye mi geliyor? Kusura bakmayın ama bunu ben dahil hepimiz hakediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwain -- 10 Eylül 2014; 11:09:35 >

• Bu forumda kimin gorusunun sacma kimin gorusunun mantikli oldugunu soylemek sana dusmez, herkes istedigi seyi yazabilir, ve sunu kabul edelim artik apple nasilsa ne cikarsak satiliyor mantigi ile is yapiyor ve yerinde saymaya basladi. Yenilik olarak tanittiklari sey android telefonlarinda kac yildir olan bir sey.
    Daha onceki jenerasyonda kucuk ekrani overken simdi sanki kendileri ilk defa bulmus gibi 'buyuk ekranda mesajlar daha iyi gorulebiliyor' diye salak salak aciklamalar yapiyolar.
    Kamera da megapiksel onemli degil, ios ta ram onemli degil diye diye 3 nesildir kamera 2 nesildir ram ayni.

• Yenilik yapmadığını iddia ediyorsan tartışalım. Ama kimin kime düşmeyeceğine sen karar veremezsin. 2+2=5 diyen birisine aferin sen böyle devam et deyip sessiz kalmaktan başka bir şeye benzemz bu söylediğiniz. Yanlış bilgiyi somut verilerle düzeltmeyeceksek herkes yanlış mı bilmeye devam etsin yani? Diyorum ya eleştride bile yıkıcılıktan öteye gidemiyoruz. Apple yerinde saymaya başladı kelimesi... Neye dayanarak mesela? Yani o zaman kar da mı etmiyor bu şirket? Artık büyümüyor mu mesela? Firmanın değeri mi azaldı?

Apple'ın neyi farklı yaptığını bence çoğu insan görmüyor. Adamlar tanıtırken bile söylemiş. NFC'yi ekliyoruz yeni bir şey değil ama diğer herkes başarısız oldu diyor. Yanlış mı şimdi bu? Bence de başarısız oldu. Evet Apple yeni ekledi ama yanında bir sürü dünya markasıyla anlaşmalar yapmışlar, Apple Pay'i de çıkarmış ve teknolojiyi de kullandırmaya teşvik edecek zemini hazırlamış. Ben teknolojiyi telefona ilk ekledim ama nerede kullanılır allah kerim deyip de çekilmemiş kenara.

Sonuçta ben Apple'ı niye seviyorum direk onu söyleyeyim. Öncelikle Apple öncü bir kimliği olan bir firma benim gözümde. Her şeyi ilk yapan firma olmasa da kesinlikle en iyisini yapmayı başaran bir firma. Sonuçta ilk defa yaptığı ve çıkardığı şeyler de diğer tüm firmaların bugüne gelmesini sağladı. Apple'ı seviyorum çünkü onun yaptığı bir piyasa ürününün diğer piyasadaki ürünlerden daha kaliteli olduğuna inanıyorum ve kullancıkça da haklı olduğumu görüyorum. Aynı teknolojiye sahip olsa da bana daha fazla kullanabilmem için zemin ve ortam hazırladığını görüyorum. Kullanıcı olarak bana verdiği değeri hissediyorum.

Bunu Samsung, Sony veya herhangi bir başka marka da yapıyor ve kullanıcısına hissettiriyorsa ne mutlu. Diğerleri yapmıyor demiyorum ben herkes gibi. Atıp tutan bir eleştiri tarzım hiçbir zaman olmamıştır.

Mesela ben küçük ekranı da övmedim hiçbir zaman. Hatta kıskandım note ekranlarını gördüğümde. Ne güzel diyordum. Ama o ekranı beğenirken içinde de Apple'ın kalitesi olsun istiyordum. O yüzden bir kere almış olmama rağmen Note'u 1 ay sonra satmıştım. Çünkü beni mutlu etmedi. Ama şimdi içinde Apple kalitesinin de olduğunu bildiğim büyük ekranlı bir iPhone seçeneğim var. Dolayısıyla benim şu anda tercihim hala Apple'dan yana. Hala kıskandığım şeyler yok mu Note'da? Var tabi ki. Kalemi bence dünyadaki en kaliteli kalem. O kalemle yazabildiğin kalitede hiçbir telefonda yazabildiğimi görmedim. Kimisi de bu sebepten dolayı Note'dan vazgeçmeyecektir. Ama firmalar hakkında atıp tutarak yorumlar yapmak, yerinde sayıyor demek ispat edilemediği sürece boş laftan başka bir şey değil.

• 1 gb ram yeter diyenler 5s kullanmış mı çok merak ediyorum, safari de 4 sekme açınca cihaz şişiyor yüklü sitelerde, hatta bir site vardı safaride açınca çökme garantili, forumda var bir konuda araştırın bulun , yani 1 gb ram yetiyor tabiri çok havada, neye göre ? kime göre ? Üstelik cihazın uzun vadede kullanılması açısından ilerki ios larda sıkıntı çıkarmaması adına arttırılmalıydı bence.

Mp konusuna bir yorum yapmıyorum, şuan için telefon olarak gayet iyi bence, çok isteyen yanında canon/nikon yada herneyse ondan taşısın.
  • 1 GB RAM ios için çok sorun değil lakin ,cihazin uzun soluklu kullanimin da ,cikacak 64 bit uygulamalar acisindan sorun teşkil edebilir.

Cep. Teline müthiş sensor koyamayacaklari için,MP olayina takilmamak lazim. Tatile giderken telinize güvenip ,foto makinesini yaniniza almiyor musunuz.

Batarya çok önemli.Note 3 de aktif kullanımda rahat 1 günü cikariyorum.Evde iken çok kullanmadigim zamanda 2 günü rahat görüyor tel. Anlaşılan i6 batarya konusunda sinif da kalacak gibi.

Yalniz tasarım acayip berbat. Çok daha farklı bir tasarım görmek isterdim. Üst ve alt boşluklar çok fazla. İPhone da sanal tuş yok,o yüzden alt home tuşu kadar büyük yapılabilirdi. Üstte de sadece sensor var,orada daraltilabilirdi. 6+ daha iyi gibi büyüklükten dolayı.

• iPhone dediğin büyük olmaz jobs gittiğinden beri şirkette dogru düzgün is yok Apple i farklı yapan kendi özgü stratejisiydi şimdi diğerlerinden bir farkı kalmadı. Kaldı ki 5c gibi bir hezimetten sonra birde plus çıktı..

• dwain D kullanıcısına yanıt
    Ram yetmiyor nasıl yetiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Orijinalden alıntı: dohtorauburn

Çünkü bu fotoğraf makinası değil ve Apple'ı diğer markalarla karşılaştırılacak bişey yok. Hem 8 mp yeterli gelmesini düşünme sebepleri bir telefon üretiyor olmaları siğer markalar gibi 20 mp üretip diyaframı kötü bırakmaktansa 8 mp bence yeterli o diyaframa .

Kardeş diyaframın ne olduğu hakkında bilgin olduğunuda düşünmüyorum şu mesajdan sonra.Birincisi rakiplerinden üstün falan değil diyafram değeri olarak ayrıca diyaframa uygun mp diye bir şey olmaz.Diyafram ve mp arasında senin düşündüğün gibi bir bağlantı yok.Bilginiz olmayan konular hakkında bu kadar rahat nasıl yorum yapıyorsunuz hayret ediyorum...

Tipki senin gibi dimi?
    En azindan o senin gibi bildigini iddia etmiyor.
    Sense kendi yaptigin hatalari baskalarinda gordugunde elestirmekten geri duymuyorsun.
    Ne ilginc.
    Ogretmendin sen dimi, 32 yasindaydin :)) yani olur olmaz yaziyorsun oraya buraya. 15 de israrciyim.

Beyler bu kisi android fanidir, ayrica bilmedigi seyler hakkinda atip tutar, muhattap almayin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 10 Eylül 2014; 11:49:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Orijinalden alıntı: dohtorauburn

Çünkü bu fotoğraf makinası değil ve Apple'ı diğer markalarla karşılaştırılacak bişey yok. Hem 8 mp yeterli gelmesini düşünme sebepleri bir telefon üretiyor olmaları siğer markalar gibi 20 mp üretip diyaframı kötü bırakmaktansa 8 mp bence yeterli o diyaframa .

Kardeş diyaframın ne olduğu hakkında bilgin olduğunuda düşünmüyorum şu mesajdan sonra.Birincisi rakiplerinden üstün falan değil diyafram değeri olarak ayrıca diyaframa uygun mp diye bir şey olmaz.Diyafram ve mp arasında senin düşündüğün gibi bir bağlantı yok.Bilginiz olmayan konular hakkında bu kadar rahat nasıl yorum yapıyorsunuz hayret ediyorum...

Tipki senin gibi dimi?
    En azindan o senin gibi bildigini iddia etmiyor.
    Sense kendi yaptigin hatalari baskalarinda gordugunde elestirmekten geri duymuyorsun.
    Ne ilginc.
    Ogretmendin sen dimi, 32 yasindaydin :)) yani olur olmaz yaziyorsun oraya buraya. 15 de israrciyim.

Beyler bu kisi android fanidir, ayrica bilmedigi seyler hakkinda atip tutar, muhattap almayin derim.

Öğretmen falan değilim ayrıca fan da değilim verdiğim bilgileri kaynağa dayandırırım en kötü kişinin deneyip görebileceği gerçekleri söylerim.Senin gibi apple savunucuları ve samsung'a sallayanlar o yüzden anlaşamaz benimle.Ayrıca benim mesajlarıma cevap vermeyecektin sözünü tut sana seninle diyaloğa girmek istemediğimi söylemiştim...

• Daha geçen sene neden iphone büyük ekranlı tel yapmaz, neden nfc koymaz vs. neden tasarım değişmedi çünkü en ideal en güzel tasarım bu nun savunmasını yapanlar şimdi anında 180 derece dönüş yapmışlar. Bi bitmediniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Python

Güzel kardeşim yapışkan gibi elimize yapıştın kaldın,önce yazdıklarımı oku anla ben sana ne demişim ? sen kalkıyorsun hala aynı tatavayı okuyorsun,lanet gitsin senin gibi insana ya bana mı denk geliyor nedir anlamadım ki ? bak dalgana allah aşkına ya derdin varsa git cami duvarına,madara olayına gelirsek 1-2 gün önceki hadise silinmiş bulamadım neyse uğraşamayacağım.

Ben senin dediklerini gayet anladım yalnız sen benim savunduğum konuyu görmemekte ısrar ediyorsun.Bilgi paylaşacaksan paylaş ama yok madara oldun yok yapıştın tatava yapma gibi cevaplar vereceksen hiç cevap verme.Mesaj atmazsan sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.