Şimdi Ara

iPhone 6s ailesi ne kadar hızlı: Apple A9 işlemci performans analizi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihaz tamamdır yahu,ram kamera ,işlemci hepsi gelişimi aldı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz pek deneyim yok ama teoride Android'te; Sony Z5 serileri, Htc'yi ise göreceğiz. Samsung iyi atılımlar yapmaya başladı!

6s'i yakından takip edilecekler arasına almalıyız! Daha önce kızıyordum çünkü Air2 2GB gelince uygulamalarında ona göre gelişeceği ileride en az 2GB Ram'in standart olacağı belliydi. En geç geçen sene olması gerekenler bu sene olmuş. Android (Htc) kullanıcısı olarak ilk defa iPhone ilgimi çekti. Yalnız iPad Pro'nun 4GB ile gelmesi 6S'in rahat kullanım ömrü için yine aklımda bir mandal oluşturmadı değil. Air 2'deki üç çekirdek olayını da seneye 7'de görecek gibiyiz.
  • valla kendimi bildim bileli şu iPhone telefonlarını hiç sevmedim yeni telefonlarida hep aynı özelliklerle geliyor en fazla 1 veya 2 yenilik.koyup güya yeni. model. cikariyo ama yaptıkları en yenilik fiyatlarda bir iki yenilik koyup araba fiyatına satışa cikariyo e tabi keriz millet çok zaten iPhone alanların en az yüzde 60 filan hiç bi özelliğine adam akıllı bakmadan sadece gösteriş için aliyo neyse uzatmaya gerek yok enayi çok durmak yok almaya devam tabi anlayana

• quote:

Orijinalden alıntı: asaltek

Videonun 1:35 - 2:15 arası, kendimi taş devrindeki mağara adamları gibi hissetmeme neden olmuştur, evet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

quote:

Orijinalden alıntı: celaldk

Almaması için bir sebep yok geekbench saf kas gücüne bakan bir uygulama . Asıl sorulması gereken Apple hem bu kadar güçlü bir işlemciye hem de bu kadar iyi bir yazılıma sahipken rakiplerinin nasıl yetişeceği . Metal gibi bir yazılımın Android tarafında gelmesi imkansız çünkü hiç bir geliştirici uğraşmaz 3-4 telefon modeli için . Mesela örnek olarak App Store'da 64 bit desteklemeyen uygulama şuan yok bu pek bilinen bir şey değil, uygulamanızın yayınlanması için 64 bit desteği zorunlu aynısı eski uygulamanızı update ederkende geçerli . Android gibi sistemlerde bunun yapılması imkansız zaten uygulama mağazasında adam akıllı denetim yok . Geçenlerde bir uygulamam yan ekrana çevrildiğinde 1 tane butonun yeri kayıyor diye red yedi Apple'dan . Düşünün 1 dakikada düzelticeğim kadar basit bir hata yüzünden adamlar onaylamıyor işte App Store'un ve iOS'un kalitesi buradan geliyor .

Tabiki cok iyi bir islemci ancak. 2 cekirdekle guncel androidlerin 8 cekirdek tuketimini de yapiyor unutmamak lazim(a8 lerde oyleydi) apple in 2 cekirdek islemcileri zar alani olarak suan androidin en guncel islemcileri olan a57 lerin 3 katina yakin. Androidin altyapisi da coklu cekirdek uzerine kurulu denebilir populer uygulamalarin cogu artik cpu lari cok iyi kullaniyor. Android coklu cekirdegi bu kadar oturtmusken apple gibi 2 devasa cekirdege gecme ihtimali yakin zamanda yok coklu cekirdek performansinda benzer tek cekirdek performansinda ise apple in islemcilerinden geride olmaya devam edicektir.

Market konusuda tabiki ios seviyesine gelemez android oyle bir kontrol yok cunku.

Kısmen haklısınız... Ama abarttığınız kadar da değil.

14nm A9 işlemci 96mm², 16nm A9 işlemcisi ise 104mm² (20nm A8 ise 80 küsür mm² idi)
    Exynos 7420 ise 78mm²

Apple A9 u tasarlarken son derece güçlü 2 çekirdek stratejisini belirlemiş. Arm veya Samsung ve Qualcomm ise tam tersi görece
    zayıf ama bol çekirdek stratejisini belirlemişler. Dolayısıyla Apple birim çekirdek performansı olarak uçmuş gitmiş. Ama totalde Exynos hala az da olsa daha güçlü bir işlemci görünümü veriyor.

Fakat burada çok önemli iki nüans var.

1- Uygulama/oyunların çoklu çekirdek destek durumu.
    2- Thermal throttling

Ne android tarafında ne de Apple tarafında bırakın 8 çekirdeği 4 çekirdeğe destek veren uygulama sayısı iki elin parmaklarını geçmezken Apple'in stratejisi daha doğru gibi görünüyor. İşin kötü tarafı az sayıda olan 4-8 çekirdek destekli uygulamalarda da Exynos, Snapdragon vs. gibi çok çekirdekli işlemcilerin karşısına bu sefer de thermal throttling sorunu çıkıyor. Uygulama her ne kadar 8 çekirdeği desteklese de kısa bir süre sonra işlemci aşırı ısınıyor ve hızını düşürüyor ya da çekirdeklerden bazılarını kapatıyor. Böyle olunca o 8 çekirdeğin gücünden faydalanamıyoruz. Elinde sadece benchmark testlerinde işe yarayan atıl bir güç kalıyor.

En basit örnek; 4K video kaydı meselesi. Ne exynos, ne snapdragon ne de diğerleri 5 dakikadan fazla 4k video kaydı yapabiliyor. Ancak Apple'in iddiasına göre (test etmedim) A9 işlemcili iPhone 6S lerde bataryan bitene veya hafızan dolana kadar kesintisiz 4k kayıt yapabiliyorsun.

Tüm bunlar Apple'in belirlediği stratejinin daha doğru olduğunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 30 Eylül 2015; 13:19:39 >

• Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    oncelikle tek cekirdegin boyutundan bahsediyorum toplam zar alanindan degil. tek cekirdek boyutunda dedigim gibi devasa apple in cekirdekleri cortex a57 ler yaninda. 2 ile 3 kata yakin boyut farki var.

daha sonra 8 cekirdege gecelim herkesin surekli atladigi bir durum var o 8cekirdekler guclu olsun diye degil daha az tuketsin diye cortex a57 leri yanina a53 koymadan telefona sokmak mumkun degil. soyle acikliyim 20nm deki exynos 5433 a57 lerde 7W guc cekiyor a53 lerin yanina ekledigi ekstra yuk hersey max frekanstayken 1W ve unutmamak lazim a57 ler uygulama acilislarinda birkac saniye ve internet yuklemelerinde maksimum calisiyor real racing 3 gibi bir oyun bile sadece corex a53 lerin ustune cikmiyor ciksada a57lerde 800 mhz gibi cok dusuk degerleri kullaniyor. yani 7420 veya 5433 yada s810 bunlar bugun 4 cekirdek olsa suanki hallerinden cok daha fazla guc tuketicekler ve daha fazla isinicaklardi. a8 ise 2 cekirdekle 6-7W arasinda tuketiebiliyor ki bu ne kadar baska sistemler olduklarini en buyuk kaniti.

uygulamalarin coklu cekirdek kullanimlarida cok gelismis durumda pc dunyasinda daha iyi durumda bile denebilir android bu konuda.
    Yakin zamanli cok detayli bir incelemesini de koyayim.
    http://anandtech.com/show/9518/the-mobile-cpu-corecount-debate

Isinma konusuda suan note 4 s6 edge ve iphone 6 sahibiyim iphone 6 kesinlikle en cok isinan 6s inde daha cok isindigi soyleniyor ama sunu da ekliyim iphone isinsada hemen throttling yapmiyor hemen bu nedenle daha cok isiniyor. 4k da ise s6 edge ve note 4 te pek isinmiyor ancak zaten 5 dakika uygulamasinin devam etme amaci bildigim kadariyla depolama.

Sonuc olarak coklu cekirdekler android icin kesinlikle daha iyi ios icinde 2 cekirdek suan en verimlisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 30 Eylül 2015; 14:19:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

oncelikle tek cekirdegin boyutundan bahsediyorum toplam zar alanindan degil. tek cekirdek boyutunda dedigim gibi devasa apple in cekirdekleri cortex a57 ler yaninda. 2 ile 3 kata yakin boyut farki var.

daha sonra 8 cekirdege gecelim herkesin surekli atladigi bir durum var o 8cekirdekler guclu olsun diye degil daha az tuketsin diye cortex a57 leri yanina a53 koymadan telefona sokmak mumkun degil. soyle acikliyim 20nm deki exynos 5433 a57 lerde 7W guc cekiyor a53 lerin yanina ekledigi ekstra yuk hersey max frekanstayken 1W ve unutmamak lazim a57 ler uygulama acilislarinda birkac saniye ve internet yuklemelerinde maksimum calisiyor real racing 3 gibi bir oyun bile sadece corex a53 lerin ustune cikmiyor ciksada a57lerde 800 mhz gibi cok dusuk degerleri kullaniyor. yani 7420 veya 5433 yada s810 bunlar bugun 4 cekirdek olsa suanki hallerinden cok daha fazla guc tuketicekler ve daha fazla isinicaklardi. a8 ise 2 cekirdekle 6-7W arasinda tuketiebiliyor ki bu ne kadar baska sistemler olduklarini en buyuk kaniti.

uygulamalarin coklu cekirdek kullanimlarida cok gelismis durumda pc dunyasinda daha iyi durumda bile denebilir android bu konuda.
    Yakin zamanli cok detayli bir incelemesini de koyayim.
    http://anandtech.com/show/9518/the-mobile-cpu-corecount-debate

Isinma konusuda suan note 4 s6 edge ve iphone 6 sahibiyim iphone 6 kesinlikle en cok isinan 6s inde daha cok isindigi soyleniyor ama sunu da ekliyim iphone isinsada hemen throttling yapmiyor hemen bu nedenle daha cok isiniyor. 4k da ise s6 edge ve note 4 te pek isinmiyor ancak zaten 5 dakika uygulamasinin devam etme amaci bildigim kadariyla depolama.

Sonuc olarak coklu cekirdekler android icin kesinlikle daha iyi ios icinde 2 cekirdek suan en verimlisi.

Pardon, ben yanlış anlamışım.

Yalnız 5 dakika kısıtlamasının nedeni depolama değil. Thermal throttling. Depolama olsa mantıksız olurdu. Zira 5 dakika sonra videoyu kesiyorsun ama tekrar kayda başlamaya izin veriyorsun.

Ayrıca A8 veya A9 da tabii ki throttling'e giriyor ama rakiplerine oranla çok daha az seviyede ve kayıp çok daha az.
    Benim telefonumda (Onueplus One) SD 801ac var. Benchmark programlarında bile 4 çekirdeğin tamamı tam hızda ve aynı anda toplasan 15-20 saniye kalmıyor 2 dakikalık benchmarkta.

Ulaştığınız sonuca da katılmıyorum. Zira çoklu çekirdek destekli uygulama sayısı çok az. Esasında çokluğunu azlığını da geçtim, tüm dünyadaki smartphone kullanıcılarının ortalama kullanım alışkanlıkları (whatsup, facebook, twitter, instagram, browser ve youtube) o çekirdeklerdeki gücü ziyan ediyor zaten. Ben halen daha Apple'in izlediği stratejinin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Exynos, Snapdragon, MTK, Kirin vs gibi işlemciler genelde atıl güç barındırıyorlar bu kullanım senaryosuna göre.

• Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    verdigim linki okursaniz aslinda coklu cekirdek olayini cok guzel aciklamis ve gercek hayatta test etmis ve sonuc olarak coklu cekirdeklerin aslinda cok iyi kullanildigini gostermis. tabiki 8 cekirdege ayni anda bir islemi yaymaktan bahsetmiyorum oyle birsey kolay degil ancak tam olarak yapilmak istenende o degil zaten big little ile 4 cekirdege yada 2+4 seklinde yaymak bile buyuk bir basari ve suan nerdeyse her uygulama bunu yapiyor. dedigim gibi 4+4 sistemi br ihtiyac ve zorunluluk o basit islemler denilen whatsapp i nerdeyse 10 da 1 e kadar az guc tuketen kucuk cekirdekler ile yapilabildigini ve anlik gecisler disinda (uygulama acma vs) buyuk cekirdeklere nerdeyse hic ihtiyac duyulmadigini unutmamak lazim. 8 cekirdek olmasa a57 ler telefona giremez tekrar yaziyorum.

thermal throttling kismi ise soyle soyliyim exynos 5433 ve 7420 de 5dk lik 4k video ile tam anlamiyla throttling yapmiyor ancak ornek olarak s805 li note edge kullanmistim 3dk icinde performans yari yariya dusuyordu. depolama kismi icin soylediginiz throttling icinde gecerli zira 5 dk sonunda yeni bir videoya basliyor "isindim artik cekme vs dedigi yok." bir uyari olarak devam ediyor denebilir artik. apple hem thermal throttling daha az yapiyor hemde daha gec bu nedenle daha cok isiniyor ve daha uzun sure performansini koruyor ama bir kez daha ekliyorum androiddeki islemciler a57 ler yaninda a53 olmadan bu kadar bile performans veremezdi sureklilik anlaminda.

pc ile mobil islemcileri kiyaslamamak lazim amaclari tamamen farkli pc de islemcinin surekli yuksek frekansi korumasi hedef mobilde ise sadece anlik burst gerekli oyunlarda dahil gunluk kullanimda zaten islemciyi max frekansta zorlayacak hicbir uygulama yok ise yaramaz benchmarklar disinda

bu arada sunu iddia etmiyorum kesinlikle yanlis anlasilmasin ben gucsuz cortex a53 lerden 20 tane koyalim apple a9 u coklu cekirdekte yakalayalim ayni performansi aliriz kesinlikle demek istemiyorum. ancak suanki gibi tek cekirdekte 1500 leri alan islemciler ve a72 ile 2000 gormesi muhtemel apple islemcilerden daha kucuk cekirdekler dedigim gibi android icin yeterli ve esdeger performansi sunarlar. bir ek daha yapayim. bu sene ove ove bitirilemeyen 7420 aslinda gecen seneki 5433 un 200 mhz fazlasi ve 14 nm daha az guc tuketen halinden baska birsey degil. bu sene a72 lerin senesi olmasi lazimdi apple in tam anlamiyla karsisina cikmak icin ama yetismedi. gecen sene a7-a8 gecisinde oldugu gibi 5433-7420 gecisi bosluk doldurdu sadece 15% lik guc artisi hicbir sey degil.

atil olan cpu gucu dediginiz zaten apple da da atil render vs disinda cpu yu zorlayabilecek hicbirsey yok dedigim gibi amac zaten 3-5 saniyelik anlik hizlar yoksa telefon pillerinin sadece cpu ile 7-8W tuketimler ile basetmesi mumkun degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 30 Eylül 2015; 17:22:14 >

• Arka planda çalan müziğin ismi nedir ?

• Kesinlikle gördüğüm en hızlı işlemcilerden bir tanesi A9 işlemcili iPhone 6S bu performans diğer telefonlardan ayıran en önemli faktörlerden birisi iPhone 5S de performans bakımından fena sayılmaz.

• İOS 15 alacak kadar güçlü

• hareketliperde kullanıcısına yanıt
    İos 15 alır da, iyice can çekişir cihaz
    14’te bile hantallaştı

• hareketliperde kullanıcısına yanıt

Konuyu neden hortlattınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: hareketliperde

İOS 15 alacak kadar güçlü
    aldığı ios 15 hangi yeni özellikleri getirmiş?

androiddeki güvenlik güzellemelerinden farkı neymiş?

sürüm numarası değişince bir işe yaramıyor.

• Widget güncellemeleri, hava durumu, safari, Yenilenen bildirimleri, Odak modu , facetime Haritalar vs neredeyse tüm yenilikleri kullandırıyor 6 yıl önceki cihaz live text kullanamıyor ve kamerada ve işlemcide özellikleri yetmediği şeyleri kullanamıyor doğal olarak iphone 11 ime ne geldiyse 15 ile nerdeyse tamamı 6s e de geldi.

• Yav arkadas niye apple konularında android forumundan adamlar mesaj atıyor tamam almayın siz de sizene alıp almamasından bakın kendi cihazınızı kullanın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt

Ben hortlatmadım dh portalda sağ tarafta görünüyordu. ayrıca ios15 gelmişken 6 yıl sonra haberi görmek güzel oldu

• Ne telefonmuş hala çatır çatır kullanılıyor  

• quote:

Orijinalden alıntı: kuasudba

aldığı ios 15 hangi yeni özellikleri getirmiş?

androiddeki güvenlik güzellemelerinden farkı neymiş?

sürüm numarası değişince bir işe yaramıyor.

Alıntıları Göster

Bir yıl fazladna güncelleme alması uzun süre uygulama desteği + bankacılık kripto borsalaır vs gibi şeyler kullananlar için çok önemli ve gerekli

Sürüm numarası değişmiyor sadece :) iOS 15 in en temel odaklandığı 2 şey var zaten 1) yeni odak modu 2)gün özeti özelliği 3) safari vs arayüz iyleştirmeleri

Hepsi de 6s de var olmayan şeyler de işlemci ram yetersizliğinden sunulmuyor .

Başka sorunuz :)

• galaxyg kullanıcısına yanıt
    uzun süre uygulama desteği için güncelleme şart değil, androiddeki gibi yapabilirler.

birkaç özellik gelmiş evet tebrik ediyorum, daha önceden yollamıyorlardı.
    eski telefonlara yeni telefonlarda reklamı yapılmış özellikler gelmiyordu, siri vs. gibi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.