Şimdi Ara

iphone 6s fosil olasıya kadar kullanmam lazım yardım eder misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 6s 32GB telefona sahibim telefonumu seviyorum.Günlük sosyal medya uygulamalarını ve spotify kullanıyorum. Oyun falan yok bir fotorğraf ve video var ama yok denecek kadar az. Kılıfsız kullanmıyorum. Pil sağlığım %85 ve en güncel iOS sürümüne sahip , Pil Döngüm 663'e varmış telefonun bataryası bana yetmiyor. Garantisi devam ediyor. Yeni pil için benden ücret talep ediyorlar 320 tl. Öğrenciyim KYK kredisi ile geçimi sağlıyorum yeni telefon alamıyorum. Pili değiştirmem ne kadar mantıklı değişim ücreti uygun mu? Telefonun garantisi 1 yıl daha var. Yorumlarınız benim için önemli. Ayrıca yeni telefon alacak bütçem yok

• Fosil olana kadar kullanacağım diyorsan bataryayı değiştir keyfine bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben garanti kapsamında ücretsiz değiştirdim yine pil sağlığı %87 düştü. Garantisinde bitti dışarıdan pil alıp takmayı düşünüyorum bence sende öyle yap. Ama en iyi güvenilir ve sağlıklı marka hangisi bilmiyorum bu konuda önerisi olan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al deji marka 90 TL ücreti var. Tak keyfine bak. Sende bir pil bozulacak olsa bile orijinale 320 verene kadar her sene yeni deji batarya alıp taksan aşağı yukarı 4 sene kullanırsın. Kaldı ki bir senede bozulmaz deji batarya. Gidip orijinal taktıracan en fazla seni 1.5 bilemedin 2 sene götürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 28 Ağustos 2019; 19:42:57 >
  • Kesinlikle deji 2200mah batarya al, hem daha ucuz hemde nispeten daha iyi kullanım süresi alırsın.
  • Telefona servis dışında pil takarsan garantisi bozulur. Makul bir fiyata powerbank al bence. Garanti bitimine doğru pili güvenilir bir yerden değiştir. Ya da tanıdık bulursan değişim kapsamına al cihazı.

• İos 13 çıkmadan pili değiştir ki , pil değişiminden sonra al yazılımını da güncelledik diyemesinler 😃 Pil değişimi olan her cihazın yazılımını güncelliyor Apple onay almadan hemde , yani pil değiştiren 5 arkadaşımda da onaysız güncellemesini yapmışlar , bir de silikon orjinal kılıf al bana mısın demez 😃

• Geçimini o krediyle sağlıyorsan orjinal pile 320 lira vermen seni zora sokacaktır. Deji al geç. Ekonomik olarak sarsmaz diyorsan orjinal ile değiştir. Fosil olana kadar kullanmak istiyorsan mecburen güncelleyeceksin cihazı ama şimdilik güncelleme. 6s’in alacağı son güncelleme hangisi olacaksa yükle. Uygulamaların güncelleme desteği bitse bile uygulamarın çalışması devam eder. 3 yıl daha kullanırsın. Hatta WhatsApp desteği bitene kadar kullanırım dersen daha 5 yılın var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deji daha iyi zaten süre olarak ta orjinal pilden gunceleme yapmazsan kullanırsın

• Deji batarya orijinalden daha iyi yani, Deji 4 sene götürüyor, orijinal batarya 2 sene öyle mi şimdi?
  • beter.böcek kullanıcısına yanıt
    Ben rica etmiştim, iOS 12 çıkmıştı (sanırım) ona rağmen 10.2.1 sürümümü güncellememişti.
  • Apple Storede 700e yakın döngü olan 6simi ücretsiz değiştirmiştim, muhtemelen AASP sizden para istedi. İstanbula gelme durumunuz varsa Apple storeyi denemenizi öneririm.

Ayrıca hem orijinal hem de deji bataryayı almadan önce iyice araştırın, burda herkes x iyi y iyi der ama olan paranıza olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 2 Eylül 2019; 11:31:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

Deji batarya orijinalden daha iyi yani, Deji 4 sene götürüyor, orijinal batarya 2 sene öyle mi şimdi?
    1 orjinal parasina 4 deji alinir diyor arkadas.

Dejinin omru yarim sene olsa bile daha avantajli oluyor bu durumda. Cunku orjinal de alsan en fazla 1,5 sene tam randimanli kullanacaksin. Kaldi ki sifir yipranmali iki bataryayi da karsilastirirsan deji daha uzun kullanim sureleri veriyor.

Benim 6s 85% pil sagligina sahip. Garantisi bitti. Bitmeden pil degisimi istedigimde benden ucret talep ettiler. istanbul'a gelme durumum da yoktu pil icin. Simdilik iyi kotu idare ediyor ama 1 sene sonra deji veya baseus takip yoluma devam edecegim. 1 sene goturse yeterli benim icin. Sonra bir daha yenisini alirim. Whatsapp, spotify, youtube destegi bitene kadar kullanmayi dusunuyorum ben de.
  • 1 iPhone parasına da 3-4 tane orta-alt seviye telefon alırsın. 1 tane yerine 4 tane almak bir çözüm değil. zaten 4 tane de alınamıyor. forumdaki deji fanboyluğunun sebebini çözebilmiş değilim, neyse çıkar bir yerden
  • quote:

1 iPhone parasına da 3-4 tane orta-alt seviye telefon alırsın. 1 tane yerine 4 tane almak bir çözüm değil. zaten 4 tane de alınamıyor. forumdaki deji fanboyluğunun sebebini çözebilmiş değilim, neyse çıkar bir yerden
    Acikladim iste neyini cozemedin? Fanboyluk filan degil millet uygun diye is gorsun diye aliyor. Deji en yaygin olani oldugu icin onu duyuyorsun hep. Ayrica orjinal 2 sene gidiyor da biz mi bilmiyoruz? Verdigin iphone ornegi de cok alakasiz. Batarya gibi komplike olmayan basit bir seyle gayet komplike seviyedeki telefonu karsilastirmak yersiz. Pecete alirken de gidip 4 ucuz yerine 1 pahali alayim demiyorsun sonucta. Ha bataryanin patlayani filan da oluyor o bakimdan kritik olabilir ama boyle bir sikintisi olsa coktan duyulurdu ve millet alternatif marka arardi.

• quote:

1 iPhone parasına da 3-4 tane orta-alt seviye telefon alırsın. 1 tane yerine 4 tane almak bir çözüm değil. zaten 4 tane de alınamıyor. forumdaki deji fanboyluğunun sebebini çözebilmiş değilim, neyse çıkar bir yerden
    Ben de memnunum Deji'den. i6 iOS 10.1.1 var, 7 ay oldu 2200 mAH takalı pil sağlığım %100'müş Battery Life uygulamasına göre.
  • Bataryaya entegre mikrokontrolcü istediği değeri kullanıcı arayüzüne yollayabilir.
  • Bir süre öyleydi şimdi öyle yapmıyorlarmış özellikle sordum değiştirenlere , yine olduğu gibi bırakan varsa iyi 😃 Ekran değişiminde falan zaten sürüm güncellemiyorlar halâ

• beter.böcek kullanıcısına yanıt
    Güncellemeyin diye rica ettiğimde biz özellikle güncellemiyoruz ama yeni parçayı yazılım algılamazsa güncellemek zorunda kalabiliriz demişti

• Bir nevi haklılar ama yemezler :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.