Şimdi Ara

iPhone 6s Garanti 500 Döngü Saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
18.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mantık şu şekilde işliyor sanırım. Cihaz 2 yıl garantili ancak batarya bu süreye dahil değil çünkü batarya elektronik ürün değil.
    Bataryası değişebilen eski nesil telefonlarda batarya için garanti olmazdı. Yanlışmı hatırlıyorum ama var böyle bir olay.

Apple batarya için 500 döngü kadar garanti veriyor, bu batarya 500 döngüde sağlıklı çalışabilir daha sonrası beni ilgilendirmez diyor.
    2 yıl garanti süresi belirtilirken "sınırlı garanti" deniliyor, sınırlı garantiden bunu demek istiyor olabilir pek araştırmadım.

Sonuçta bataryaların ömrü kısa çok fazla şarj deşarj döngüsü beklememek gerekir. Bataryalar için süre verilmeside mantığına uymazdı bence.
    Günde iki kere şaj edildiğini düşün yaklaşık 1500 döngü. Şarjlı pillerin hiç birisi bunu sağlayamaz.
  • Batarya sarf malzemedir ve bir ömrü vardır. Yazıcı aldığımızda kartuş bitince veya kağıt bitince nasıl gidip para verip alıyorsak bu cihazlarda da garanti süresi içerisinde bataryada eğer kullanım kaynaklı tükenme varsa gider yenisini alırsınız. Bizdeki mantık genelde şöyle; cihazın garantisi var, gerekirse sabah akşam telefonu elimden düşürmem, şarja günde 5 kere takarım ama batarya yaşlanırsa garanti değiştirsin. O iş öyle değil. Ne Apple'da böyle oldu ne bir başka firmada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isosem19

Batarya sarf malzemedir ve bir ömrü vardır. Yazıcı aldığımızda kartuş bitince veya kağıt bitince nasıl gidip para verip alıyorsak bu cihazlarda da garanti süresi içerisinde bataryada eğer kullanım kaynaklı tükenme varsa gider yenisini alırsınız. Bizdeki mantık genelde şöyle; cihazın garantisi var, gerekirse sabah akşam telefonu elimden düşürmem, şarja günde 5 kere takarım ama batarya yaşlanırsa garanti değiştirsin. O iş öyle değil. Ne Apple'da böyle oldu ne bir başka firmada.

hocam telefonun bataryasının az gitmesinden muzdarip değilim zaten o illahaki eskiyecek illahaki ömürü gidecek ona bir lafımız yok ama telefonun soğukta kapanması, %100 şarj gösterirken bir anda %10 a düşmesi, takılması, donması, soft reset gerektirmesi tarzı olaylar yaşanıyor. e ben işimden dolayı sürekli telefonla konuşmak, navigasyon kullanmak fotoğraf çekmek LTE kullanmak zorundayım. benim burada suçum nedir ? ben bu telefona güvenip uzun yola çıkamıyorum ya. burda ayrıcalığına inandığımız bunun için para verdiğimiz apple kalitesi nerde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXcLusive-TR -- 23 Ocak 2018; 0:31:57 >

• iPhone 6s Garanti 500 Döngü Saçmalığı

bu işin peşini bırakmayacağım gördüğünüz gibi twitterdan applesupport sayfasına durumu anlattım verdiği cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXcLusive-TR -- 23 Ocak 2018; 0:24:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsun__

Araçlarda da km sınırı var zaten biraz araştırmış olsan görürdün .

ama sen bu kilometre sınırını bilerek aracı kullanıyorsun, satacağın zaman o kilometreye yaklaşınca satıyorsun yada garantisini yeniliyorsun veya bakım yaptırıyorsun; apple ben telefonu alırken bana senin 500 şarj hakkın var diye bişey söylemedi sana söyledi mi ?
  • eXcLusive-TR kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırmayı dene . Adamlar daha ne yazsın.

iPhone 6s Garanti 500 Döngü Saçmalığı

iPhone 6s Garanti 500 Döngü Saçmalığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 23 Ocak 2018; 8:53:35 >

• Konuya bir bakayım dedim kullanıcı ne yapmış diye , yorumlar içler acısı.Evet arkadaşın attığı resime göre Apple belirtmiş ama bu iş bu kadar basit mi ? Günlük genel olarak 1 defa şarj olan(az çok kullanan herkes için en az 1) bu cihazlara 500 döngü muhtemel ki 2 yılı görmeden dolabilir , o zaman 2 yıllık garantinin olayı ne ? Zaten diğer işlemci , ram gibi parçalar ömürlük gibi bir şey , buna 2 yıl verseniz ne olur vermeseniz ne olur ?

Kartuş örneğide çok anlamsız olmuş , nasıl bataryanız bitiyor ve dolduruyorsanız kartuşuda öyle düşünelim o cihaz için , öyle düz mantıkla iş olmaz.2 yıldan önce kartuşunuz %80 bilmem bir şey olmuş diyip birden yazdırmama hatası alırlarsa garantiye veremezsiniz gibi bir şey demek bu.Kullanıcı kullanıcıyı savunacağına , firmaları savunuyor çok ilginç bir forum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt
    evet kartuş örneği bayağı saçma. yazıcının kartuşunu telefonun bataryasıyla karşılaştırıyor. telefonun şarjıyla karşılaştıracaksın kardeşim biz sanki apple dan telefonun yaktığı elektriğin parasını istedik, yazıcının kartuşu püskürten mekanizması bozulursa garantiye götürürsün yaparlar zaten elmayla armutu karşılaştırıyorlar
  • Bırakmayın hocam işin peşini , tüketici hakem heyetinde sorununuzu çözebileceğinize inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

Konuya bir bakayım dedim kullanıcı ne yapmış diye , yorumlar içler acısı.Evet arkadaşın attığı resime göre Apple belirtmiş ama bu iş bu kadar basit mi ? Günlük genel olarak 1 defa şarj olan(az çok kullanan herkes için en az 1) bu cihazlara 500 döngü muhtemel ki 2 yılı görmeden dolabilir , o zaman 2 yıllık garantinin olayı ne ? Zaten diğer işlemci , ram gibi parçalar ömürlük gibi bir şey , buna 2 yıl verseniz ne olur vermeseniz ne olur ?

Kartuş örneğide çok anlamsız olmuş , nasıl bataryanız bitiyor ve dolduruyorsanız kartuşuda öyle düşünelim o cihaz için , öyle düz mantıkla iş olmaz.2 yıldan önce kartuşunuz %80 bilmem bir şey olmuş diyip birden yazdırmama hatası alırlarsa garantiye veremezsiniz gibi bir şey demek bu.Kullanıcı kullanıcıyı savunacağına , firmaları savunuyor çok ilginç bir forum...

Bak hocam dünyanın hemen hemen her ülkesinde Apple ücretsiz olarak 1 yıl garanti hizmeti sunar ve sen ekstradan para ödersen AppleCare Plus gibi paket alırsan garanti süren uzar. 1 yıl garanti olan bir cihazda günde her gün 1 kere şarj etsen 365 şarj döngüsüne ulaşırsın. Ama telefonu yoğun kullanırsan bu değer doğal olarak yükselecektir. Apple da diyor ki benim taktığım batarya 500 tam şarj döngüsüne kadar %80 performansını korumak zorunda. Eğer korumuyorsa üretim kaynaklı bir hata vardır ve ben bunu bedavaya değiştiririm ama şarj döngüsü 600-700'leri bulduysa ve performansı %83 - %85 dolaylarında ise batarya vazifesini yapmış ama pil yaşlanmıştır. Bu sefer sen değişim istersen kullanım kaynaklı azalma olduğu için bu ücretli işleme girer demeye getiriyor. Firmayı savunmak bize düşmez, o işi avukatlar yapsın. Ancak buradaki kartuş örneği aldığın ürünün bir kullanım ömrüne sahip olması ile alakalı. Aynısını tekerlek için de düşünebilirsin. Kullanırken yarılır, gidersin firmadan yeni lastik talep eder ya da paranı alırsın. Aşınır, gider yenisiyle değiştirirsin. Mevzu Apple olunca bu işin dünyada ilk defa uygulanıyormuş gibi tepki vermek biraz mantıksız geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• isosem19 İ kullanıcısına yanıt
    Şahsen garanti süreleri konusunda Türkiye dışında bilgim yok , dolayısıyla burası üzerinden konuşucam.Türkiye'de garanti 2 yıldır , dolayısıyla Apple'ın dışarıda nasıl bir tutum izlediği benim sorunum değil , firma bu ülkeye girmeyi kabul etti ise bunu sağlamak zorunda.Şahsım adına Apple'ın garanti konusunda tutumunu beğeniyorum ama bu pil olayı saçmalık , kullanıcı olarak kendinize verin hakkı , firnalara değil.

• Galiba Apple iphone x ile zarar yapmaya başladı. Bu zararıda servisi ile kapatmaya çalışıyor. Bin $lık telefonu sıfırıyla değiştirmeyeceği için ve çifte standart uygulamamak için kimsenin telefonunu değiştirmemeye gayret ediyor. Keşke çıkartmasalardı şu meleti.
    3bin 4 tller az değil bence dava açın. 1.5 yıl ömrü varsa bu telin neden 3-4 bin verilsin değil mi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman_E -- 24 Ocak 2018; 13:33:42 >
    Adı üzerinde kocaman harflerle SINIRLI GARANTİ yazıyor. Ücretsiz değiştirebiliyorsan değiştir bize de örnek olursun.

• quote:

Adı üzerinde kocaman harflerle SINIRLI GARANTİ yazıyor. Ücretsiz değiştirebiliyorsan değiştir bize de örnek olursun.

Bravo gerçekten , Steve Jobs böyle savunmazdı Apple'ı...Sizin gibilere örnek olmasın , kazıklanmaya devam edin , hakkını korumak isteyen müşterilere karşıda firmayı savunun.Diyoruzki firmanın onu yazması haklı hale getirmez halada sınırlı garanti bilmem bir şey diyip savunuyorsunuz vallahi pes.

Soruyorum size , şu an diğer şeyleri bir kenara bırakıp cevap verin , pilin sıradan bir kullanıcı için bile 2 sene(garanti süresi) dolmadan sorun çıkartması garanti kapmasına alınacak bir durum değil midir ? Değil diyorsanız tamam ben daha cevap yazmıyorum , sonuna kadar haklınısınız.

Pilin üretim hatası varsa zaten garantiye giriyor. Girmeyen kısım pilin kullanımdan kaynaklanan eskimeyi kapsamadığı siz bunu anlamıyorsunuz.

• quote:

Pilin üretim hatası varsa zaten garantiye giriyor. Girmeyen kısım pilin kullanımdan kaynaklanan eskimeyi kapsamadığı siz bunu anlamıyorsunuz.

benden daha önce aynı telefonu almış arkadaşım var, daha fazla kullanılmış telefon yani 1 sene nerdeyse günlük 4 saat kullanım süresi alıyor rahat birşekilde. ben 2 saati zor alıyorum oda kapanmazsa. döngü sayımızda muhtemelen aynıdır. benim günahım nedir hocam burda :) 220 yi direk mi verdim bataryaya hatam nerde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXcLusive-TR

quote:

benden daha önce aynı telefonu almış arkadaşım var, daha fazla kullanılmış telefon yani 1 sene nerdeyse günlük 4 saat kullanım süresi alıyor rahat birşekilde. ben 2 saati zor alıyorum oda kapanmazsa. döngü sayımızda muhtemelen aynıdır. benim günahım nedir hocam burda :) 220 yi direk mi verdim bataryaya hatam nerde :)

Boşver hocam , Apple çalışanları ile konuşsanız buradaki arkadaşlardan daha az savunurlar.Cihazın sorunsuz çalışması gerektiği süre 2 yıldır , bu süre içerisinde ben sıradan bir kullanım ile bataryayı kullanıma zarar verecek seviyede yıpratabiliyor isem kullanıcı suçu değildir.

• Yazıcının kartuşu bittiği zaman da servise götürüp bu yazıcı silik silik basıyor, ben yenisini istiyorum değiştirin bunu diyor musun? Demiyosun. Gidip parasını verip kartuşu değiştiriyorsun. Pilin de ömrü biterse parasını verip değiştirirsin. Adamlar 2 yıl garanti veriyor, günde 1 kere şarj etsen 500 döngü 2 yıla kalmadan zaten bitiyor. Günde 3 kere şarj ediyorum diyorsun o pil nasıl dayansın.
  • Saçmalık

• Telefonun bütün parçaları 2 yıl garantili ve 2 yılda sorunsuz çalışacak şekilde satın aldık. Ama malesef apple 500 döngü saçmalığı yüzünden batarya değişimi yapmadı. Bende tüketici hakem heyetine başvuracağım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.