Şimdi Ara

iPhone 6s Garanti 500 Döngü Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
18.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar telefonumu garantiye verdim her zamanki kronik iphone sıkıntıları şarjı gitmeme aniden kapanma vs ve birde hoparlörü patlaktı.
    1 hafta oldu dün yetkili servise uğradım; cihazım hala apple onarım merkezinde bu arada, yetkili kişi 500 şarj döngüsünü tamamlamışsınız pilinize ücret girilmiş dedi ŞOK OLDUM garantisi olan telefon, sadece pili değil 1000 tane sorunu var donuyor kapanıyor falan hoparlörü ahizesi sıkıntılı şarj almıyor bazen vs adam hem telefonu değiştirmeyeceklerini, hemde pilede ücret talep edildiğini söyledi.

Böyle bir saçmalık olabilir mi ? ulan telefonu günde 3 kere şarj ediyorum zaten 500 döngü dediğin nedir 15 aylık cihaz. hayır diğer aksamlarıda bozuk napacaksınız diyorum efem ahize bozuksa komple ekran değişir diyor yani değişsinler diye telefon verdik atomuna kadar parçalamışlar bizde apple diyoruz ota b*ka telefon değiştiren bir firma telefonu değiştirmiyor, birde tamir için ücret istiyor. TELEFONUN GARANTİSİ VAR. bu nasıl bir REZALET ?

Herife soruyorum değişimini istiyorum cihazın sadece pili bozuk değilki diyorum efendim neyi bozuksa değiştirilir verilir diyor.??
    APPLE da ? ya telefonun sessiz switchi bozulunca telefonu değiştiren firmaya nooldu ?

Yani telefon 6s 64 gb piyasada yok şuan. swap edemiyorlarda bahane mi arıyolar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXcLusive-TR -- 20 Ocak 2018; 9:33:12 >

• Bak hocam dünyanın hemen hemen her ülkesinde Apple ücretsiz olarak 1 yıl garanti hizmeti sunar ve sen ekstradan para ödersen AppleCare Plus gibi paket alırsan garanti süren uzar. 1 yıl garanti olan bir cihazda günde her gün 1 kere şarj etsen 365 şarj döngüsüne ulaşırsın. Ama telefonu yoğun kullanırsan bu değer doğal olarak yükselecektir. Apple da diyor ki benim taktığım batarya 500 tam şarj döngüsüne kadar %80 performansını korumak zorunda. Eğer korumuyorsa üretim kaynaklı bir hata vardır ve ben bunu bedavaya değiştiririm ama şarj döngüsü 600-700'leri bulduysa ve performansı %83 - %85 dolaylarında ise batarya vazifesini yapmış ama pil yaşlanmıştır. Bu sefer sen değişim istersen kullanım kaynaklı azalma olduğu için bu ücretli işleme girer demeye getiriyor. Firmayı savunmak bize düşmez, o işi avukatlar yapsın. Ancak buradaki kartuş örneği aldığın ürünün bir kullanım ömrüne sahip olması ile alakalı. Aynısını tekerlek için de düşünebilirsin. Kullanırken yarılır, gidersin firmadan yeni lastik talep eder ya da paranı alırsın. Aşınır, gider yenisiyle değiştirirsin. Mevzu Apple olunca bu işin dünyada ilk defa uygulanıyormuş gibi tepki vermek biraz mantıksız geliyor.
    Kibar bir dille anlattim zaten hocam kadinin tek dedigi şey prosedur bu, bu sekilde yardimci olabiliyoruz efem. 500 donguyu asmis efem siz hatali oluyorsunuz diyor. Kural bu diyor. Hayir sacmalik parasini odedikten sonra degisim veya onarim olur diyor. Yav kardesim ben bu telefonun ekranini kirmadimki bataryasi bozuluyorsa bu nasil benim hatam oluyor ? Ayrica appleın sitesinde tam olarak şu yaziyor;

iPhone Sahipleri

Piliniz 500 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitesinin %80’ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. İki yıllık garanti, arızalı pil için servis işlemlerini de kapsar. Garanti kapsamı dışındaki durumlarda Apple tarafından pil servis hizmeti verilir. Fiyatlar ve şartlar değişiklik gösterebilir.

Garanti varsa arizali pili kapsar diyor ben mi yanlis anliyorum ?
  • İşte senin dediğin gibi zamanında ota boka çok telefon değiştirdiler çok suistimal edildi şimdi de böyle oldu yapacak birşey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Store da Türkleşti hocam. En ufak şeyde servise cihaz götürenler, uyanık geçinip de yeni cihaz almak için yalandan sorun uyduran (daha dün müydü konusu açılmıştı) tipler yüzünden adamlar artık değişim yapmıyor. Haklılar. Ben olsam ben de Apple Store'un yaptığını yaparım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın yeni kararı, Türkiye de artık değişim yapmak yerine tamir yapmaya çalışacaklar eğer olmayacak gibiyse değişim yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avtheree -- 20 Ocak 2018; 12:46:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En ufak sorunda telefonların değiştiğini düşünmeniz sizi yanıltmış. Bir parça için neden telefonu değiştirerek zararı üstlensinler.
  • Yav hocam suistimal etsem icim yanmayacak tamam verin geri cihazimi der cikarim isin icinden telefon harbiden bozuk ve degisimi gectim pilede para istiyorlar. 609 döngü olmus 500 dongu uzeri appleda kullanici hatasiymis yani ekrani kirmakla ayni rezillige bakarmisin telefonu kullanamiyosun kullanirsan sarji bitiyor sarj edersen bozuluyor ve apple bunu senin hatan olarak goruyor REZİLLİK

• Kibar bir dille, sorunu anlatırsan yardımcı oluyorlar. Apple bu konuda çok iyi seviyede.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kibar bir dille anlattim zaten hocam kadinin tek dedigi şey prosedur bu, bu sekilde yardimci olabiliyoruz efem. 500 donguyu asmis efem siz hatali oluyorsunuz diyor. Kural bu diyor. Hayir sacmalik parasini odedikten sonra degisim veya onarim olur diyor. Yav kardesim ben bu telefonun ekranini kirmadimki bataryasi bozuluyorsa bu nasil benim hatam oluyor ? Ayrica appleın sitesinde tam olarak şu yaziyor;

iPhone Sahipleri

Piliniz 500 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitesinin %80’ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. İki yıllık garanti, arızalı pil için servis işlemlerini de kapsar. Garanti kapsamı dışındaki durumlarda Apple tarafından pil servis hizmeti verilir. Fiyatlar ve şartlar değişiklik gösterebilir.

Garanti varsa arizali pili kapsar diyor ben mi yanlis anliyorum ?

• 500 döngü nerede yazıyor deseydin. Hakem heyetine verirsin. Yazılı kural mı varmış?

• Apple ekran orta tus on kamera isik sensoru ahize ve batarya disindaki herseye degisim verir. Hatta benim bataryam sorunluydu kapaniyordu gittim bana sordu yeni telefonmu istersin yoksa bataryayimi degistirelim diye (ingiltere). Ama soyle soyleyeyim cihazda sivi temasi falan yoksa butun degisimleri ucretsiz yapmak zorunda siz bi apple store a gidip derdinizi anlatin. Ayrica kimse sizden batarya icin ucret talep edemez cihaziniz garanti kapsami altinda en fazla bataryada sorun tespit edilmedi diyip bataryaya dokunmazlar. Batarya degisimi icinde apple indirim yapti 120 lira civari oyle degistirebilirsiniz ama garantide derdinizi anlatirsaniz cozerler diye umut ediyorum. Sarji az gidiyor demek yerine surekli kapaniyor diyin.

• Garantiye sadece elden akasya apple yada cevahire götürün

Aracı servisler böyle yapabilir.

Geçen hafta arkadaşımın iphone 6 sı ekranda çıtırdı vardı çıt çıt sağ alt köşe oynuyordu.

Biz vidaları mı sıkılacak vs sıkın şunu dedik adamlar değiştirdi.

Akasya apple dı bunu yapan. Başka bir sorunu oldugunu değiştirmemiz gerektiğini söyledir bizde dua ettik 😀

• Açıkca tehtit et hakem heyetine başvuracağını söyle rezil kepaze bu apple store adamına göre kılık kıyafet hatta cinsiyetine göre bile karar verebiliyor emin ol

• Hakem heyetine nasıl başvuracağız boynuz kulağı aşmasın hocam harcama falan yapılıyor mu itirazda ?

Yani böyle bir saçmalık yok koskoca apple sın. Telefonu kullanma ne demek ya ? Kullanmak için almışım telefonu

Yani iphone unuzu kullanırsanız şarjı bitiyor>şarj ettikçe batarya bozuluyor>batarya bozulunca kullanıcı hatası oluyor, garanti ilgilenmiyor.

Bunu benim aklım almıyor beyler . ben bu işi anlamadım birisi aydınlatabilir mi
  • 500 döngü çok saçma olmuş cihazın garantisi 2 yıl zaten her gün bir kere %100 şarj etsen daha garanti bitmeden pilin ömrü mü doluyor?
  • eXcLusive-TR kullanıcısına yanıt
    500 döngü yapmış olan batarya %20 azalabilir diyor. 500 döngü yapmayıp %20 altına düştüyse zaten değişiyor. Bu sarf malzemedir. Siz garantili sıfır aracınızda fren balatası bitince garantisi yok mu yea diyemiyorsanız bu da öyledir. Erken bozulması durumunda garantiden zaten değişiyor.

• Vallahi Apple'da defalarca telefon götürüp değiştirdim/tamir ettirdim , 1-2 çalışan dışında anlayışla hızlı değişim yapıldı.Yanlış anlamadıysam apple a direk olarak gitmemişsiniz , gidebilirseniz birde öyle deneyin.Onun dışında hakem heyetine fatura sahibi ve servis raporu ile gidin başvuruyu yapın.Öyle kafasına göre garanti şartı koyamaz kimse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibinin tepkisine katılıyorum. Bende de 6s var ve cihaz inanılmaz ağırlaştı. Apple destek ile görüştüm pilinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz diyor neymiş döngüm 600 olmuş, benim şarj süresinden yana sıkıntım yok diyorum cihazım yavaşladı ve eskisi gibi çalışmıyor. Efendim yazılımda telefon kapanmasın diye bir özellik var ondan yavaş diyorlar ve ısrarla indirim kampanyasından yararlanabilirsiniz diyorlar.

Yahu ben appledan böyle bir talepte bulunmadım. Kaldı ki sen bir güncelleme yüzünden cihazları kapanıp açtıracak kadar bozuyorsan pile b*k atma sen bişeleri yanlış yapıyorsun demektir. Hem cihazım kapanıp açılsa bile sen bunu tamir etmekle mükellefsin, ister değişim yap ister pil değiştir mecbursun.

Ama firma o kadar zeki bu yükten kurtulmak için yazılımla yavaşlatma getirdiler, hem yazılım ve cihazı korudular hem de suçu pile atarak yükümlülükten düştüler. Üstelik indirim yaparak sözde gönlümüzü aldılar. Hayatımda bu kadar saçma sapan bir uygulama görmüş değilim.

Zamanında diyorduk bu parayı verdiği müşteri hizmetine sayıyoruz diye ama artık o da kalmamış. Ben de tüketici haklarına başvurmayı düşünüyorum, ücretimi geri alırım en kötü, zaten kurumun başkanı bununla ilgili dava açılacak demişti. Size de tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: samsun__

500 döngü yapmış olan batarya %20 azalabilir diyor. 500 döngü yapmayıp %20 altına düştüyse zaten değişiyor. Bu sarf malzemedir. Siz garantili sıfır aracınızda fren balatası bitince garantisi yok mu yea diyemiyorsanız bu da öyledir. Erken bozulması durumunda garantiden zaten değişiyor.

Duyduğum en saçma karşılaştırma olabilir güzel kardeşim ne alakası var arabanın balatasıyla. Arabanın fren balatası bittiği zaman arabanın çalışmadığı yada ne bileyim yolda takla attığını falan gördün mü ? cihaz kapanıyor donuyor diyorum asıl görevini yerine getiremiyor yani

Sen arabanın garantisi varsa; atıyorum şanzuman hatası aldın, götürdüğünde aa kardeşim sen 1 senede 200.000 km yapmışsın, naaptın a*k çine mi gittin geldin yok sana bedava onarım tarzı bişey duydun mu ?

• eXcLusive-TR kullanıcısına yanıt
    Araçlarda da km sınırı var zaten biraz araştırmış olsan görürdün .

• hayatımda hiç böyle saçma şey duymadım. Şarj döngüsünün garanti ile ne alakası var? garantili ise değiştir gitsin. Siz de zaten sorunun çözümünü istiyorsunuz, burada illa cihazım değişecek diye atarlanan tipler de gördük. Hatta zorlu çalışanına cihaz değiştirmiyor diye hakaret edip, gelip yüzsüzce buraya konu açan da gördük. Tabi haksız olduğunu söyleyince konusunu sildi gitti.

Sonuçta Apple'ın bu davranışı, bizim çakal geçinen kullanıcılar yüzünden oldu. Yapacak bir şey yok. Artık tamir ediyor, değişimi çok nadir veriyor.

Telefonu teslim alın, yaptırmayın ve para vermeyin. Apple destek ile görüşün, servisin sizden haksız ücret talep ettiğini belirtin. Apple, size teknik servislerin listesini gönderecek. O servise anlaşmalı kargo şirketiyle (ups olarak hatırlıyorum) cihazı gönderin. Sorununuz %99 çözülecektir. Akasya veya zorludan randevu alabilmek, sayısal loto'dan büyük ikramiyenin tutmasıyla aynı şans.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.