< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXcLusive-TR -- 20 Ocak 2018; 9:33:12 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXcLusive-TR -- 20 Ocak 2018; 9:33:12 > |
İşte senin dediğin gibi zamanında ota boka çok telefon değiştirdiler çok suistimal edildi şimdi de böyle oldu yapacak birşey yok
|
Apple Store da Türkleşti hocam. En ufak şeyde servise cihaz götürenler, uyanık geçinip de yeni cihaz almak için yalandan sorun uyduran (daha dün müydü konusu açılmıştı) tipler yüzünden adamlar artık değişim yapmıyor. Haklılar. Ben olsam ben de Apple Store'un yaptığını yaparım.
|
Bak hocam dünyanın hemen hemen her ülkesinde Apple ücretsiz olarak 1 yıl garanti hizmeti sunar ve sen ekstradan para ödersen AppleCare Plus gibi paket alırsan garanti süren uzar. 1 yıl garanti olan bir cihazda günde her gün 1 kere şarj etsen 365 şarj döngüsüne ulaşırsın. Ama telefonu yoğun kullanırsan bu değer doğal olarak yükselecektir. Apple da diyor ki benim taktığım batarya 500 tam şarj döngüsüne kadar %80 performansını korumak zorunda. Eğer korumuyorsa üretim kaynaklı bir hata vardır ve ben bunu bedavaya değiştiririm ama şarj döngüsü 600-700'leri bulduysa ve performansı %83 - %85 dolaylarında ise batarya vazifesini yapmış ama pil yaşlanmıştır. Bu sefer sen değişim istersen kullanım kaynaklı azalma olduğu için bu ücretli işleme girer demeye getiriyor. Firmayı savunmak bize düşmez, o işi avukatlar yapsın. Ancak buradaki kartuş örneği aldığın ürünün bir kullanım ömrüne sahip olması ile alakalı. Aynısını tekerlek için de düşünebilirsin. Kullanırken yarılır, gidersin firmadan yeni lastik talep eder ya da paranı alırsın. Aşınır, gider yenisiyle değiştirirsin. Mevzu Apple olunca bu işin dünyada ilk defa uygulanıyormuş gibi tepki vermek biraz mantıksız geliyor.
|
Kibar bir dille anlattim zaten hocam kadinin tek dedigi şey prosedur bu, bu sekilde yardimci olabiliyoruz efem. 500 donguyu asmis efem siz hatali oluyorsunuz diyor. Kural bu diyor. Hayir sacmalik parasini odedikten sonra degisim veya onarim olur diyor. Yav kardesim ben bu telefonun ekranini kirmadimki bataryasi bozuluyorsa bu nasil benim hatam oluyor ? Ayrica appleın sitesinde tam olarak şu yaziyor;
iPhone Sahipleri Piliniz 500 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitesinin %80’ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. İki yıllık garanti, arızalı pil için servis işlemlerini de kapsar. Garanti kapsamı dışındaki durumlarda Apple tarafından pil servis hizmeti verilir. Fiyatlar ve şartlar değişiklik gösterebilir. Garanti varsa arizali pili kapsar diyor ben mi yanlis anliyorum ? |
Açıkca tehtit et hakem heyetine başvuracağını söyle rezil kepaze bu apple store adamına göre kılık kıyafet hatta cinsiyetine göre bile karar verebiliyor emin ol
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avtheree -- 20 Ocak 2018; 12:46:51 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |