Şimdi Ara

iphone 6s ile 7 arasında çok fark var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Katibim

6s-7 arasındaki en büyük fark sarı ekran-tıslama-çıtırdama,bende 7 serisi almak için hala bunların düzelmesini bekliyorum

İki adet iphone 7'yi sarı ekrandan iade etmiş biri olarak 6s 32gb aldım mutluyum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede 7 alınmalı uzun süre kullanılacaksa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni telefon alıyosan kesinlikle 7 almalısın imkanında varsa.
  • S serileri her zaman efsane olmuştur. 7S'i bekleyin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatolianwarrior

6-6s arasında fark çoktu diyenler ne kadar fark varmış bi söyleyiversin.hatta ben söylim.

6-6s ten farkı işlemci ve grafik birimi hızlandırıldı,ram 2 gb,kamera 12 mp çıktı ama kalitede fark yok(dxomark sonuçları),ön kamera 5 mp oldu ama orada bariz kalite arttı bişey diyemem,bide 3d touch geldi bu kadar.ha bide batarya kapasitesi düşürüldü.

6s-7 farkları işlemci ve grafik birimi hızlandırıldı ve 4 çekirdekli işlemciye geçildi,stereo hoparlör geldi,home tuşuna taptic engine geldi bu ilerde uygulamalardada kullanılabilir,suya dayanıklılık geldi,kamera diyafram aralığı küçültüldü ve arka kamerada kalite farkı bariz arttı(dxomark 6-6s aynı puanı verirken 7ye 4 puan fazla verdi),ön kamera 7 mp olmasına rağmen kalitede değişim olmadı,4 ledli flaş geldi.bu saydıklarım plus olmayan model için geçerli.plus a geldiğimizde 3 gb ram,ve çift kamera geldi.

şimdi gelip 6s-7 arasında fark yok demek saçmalık olur.bunu diyen arkadaşlar 6s kullananlar.işlemci hızı hissedilmiyor diyolarda zaten 6s şu an çok güçlü fark 1-2 yıl sonra ortaya çıkcak.zaten 6s sahiplerinin illa geçmesine gerek yok taş gibi telefonları var.ama yeni alınacaksa illaki 7 alınmalı.bunu 6 sahibi olarak yazıyorum.

6 ile 6s arasindaki fark sadece islemci ile ucurum olusturuyor testlerden verdigi puanlara bakabilirsin dusuk pil modundaki 6s bile normal modda kullanilan 6 ile ayni puani veriyor, on kamera daha iyi. En yararli ozelligi 3d touch, yeni nesil parmak okuyucu ki iphone se'de bile yok. Gelismis grafik islemcisi. Bukulmeyen yeni tasarim. Ram 2gb oldu ki en onemli ozellik yillar sonra ilk kez ram arttirildi bunun ne anlama geldigini ileride goreceksiniz. Kamera 12 mp oldu ve ve ve su yeni aldiginiz tvler hani 8-10 bin verdikleriniz evet evet hani 4k olan. iPhone 6s 4k video cekebiliyor. Bunlari hadi gectim! sadece 3d touch icin bile 500-600₺ fazla veririm ben ancak kullanan anlar kolayligini. Gordugunuz gibi farklar ortada. Gelecege yonelik alinan bir 6s asla magdur etmeyecektir. Cekilen 4k video, 2.nesil parmak izi okuyucu, 2gb ram 3d touch her turlu 3-4 yil yetecektir.
    iPhone 6 ise hicbir spesifik ozelligi olmayan dizayni upgrade edilmis bir 5sden ibarettir. 5sten tek farki islemci ve yamulabilen yeni tasarimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 5 Kasım 2016; 22:37:29 >

• Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    tamam ben zaten o özellikleri saydım.6 nın işlemciside 4k kaldırabiliyor ama apple koymadı 6s e koycam diye.ben 6-6s arasında fark yok demiyorumki.illaki olacak sonuçta s serisi.s serisinde amaç hızı arttırmaktır.yüzde 70 işlemci gücü artışı oldu ,7de yüzde 40.sonuçta biri s serisi olduğu için gayet normal bu hız artışı.

ayrıca 3d touch muhteşem demişinde ben bi muhteşemliğini göremedim çünkü 1 sene geçti hala tutmadı.adam selfie çekmek için kameraya giripte geçebilir ,sert bascan falan 1 saniyelik fark.ayrıca uygulamalardada aşırı bi destek gelmedi.zaten tutan bi özellik olsa samsung hemen araklardı onuda.s serilerindeki yenilik olarak en çok tutan 5s touch id ondan sonra 4s teki siri dir.yani işin özü 7-6s ve 6s-6 yenilik karşılaştırmasında 7deki yenilikler önceki modele göre her türlü daha fazla.

haa bide ip6 5s aynısı demişin haklısın ben başka bi başlıkta onuda belirttim.5s-6 arasında tasarım ve 240fps de ağır çekim dışında başka fark yoktu.zaten 5s süperdi o dönem çünkü.ufak eklemeler yaptılar.ama yamuluyor demen saçma çünkü ben ip6 yla cebimdeyken sporda squat antrenmanı yaptım bişe olmadı.yamultanlar üstündemi zıplıyolar bilmiyorum.bide batarya kapasitesi 100 mah plus ta 200 mah düşürüldü oda var.ayrıca yıllar sonra ram artışı demişinde bu sene bi ram artışı daha oldu plus ta :)

bugüne kadar 4s ve 6 kullanan biri olarak söylüyorum düz seri modelde en güzel telefon ip4 tür.s serisi olarak en iyi telefonsa 5s tir.gayet objektif bir şekilde söylüyorum aksini söyleyen varsa taraf tutuyodur.5s teki yenilik touch id dir ki en çok işe yarayanda odur.ekranı büyük olsa 5s ömürlül telefon olurdu.4 teki yenilikse muhteşem premium çelik kasadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolianwarrior -- 5 Kasım 2016; 23:42:51 >

• quote:

tamam ben zaten o özellikleri saydım.6 nın işlemciside 4k kaldırabiliyor ama apple koymadı 6s e koycam diye.ben 6-6s arasında fark yok demiyorumki.illaki olacak sonuçta s serisi.s serisinde amaç hızı arttırmaktır.yüzde 70 işlemci gücü artışı oldu ,7de yüzde 40.sonuçta biri s serisi olduğu için gayet normal bu hız artışı.

ayrıca 3d touch muhteşem demişinde ben bi muhteşemliğini göremedim çünkü 1 sene geçti hala tutmadı.adam selfie çekmek için kameraya giripte geçebilir ,sert bascan falan 1 saniyelik fark.ayrıca uygulamalardada aşırı bi destek gelmedi.zaten tutan bi özellik olsa samsung hemen araklardı onuda.s serilerindeki yenilik olarak en çok tutan 5s touch id ondan sonra 4s teki siri dir.yani işin özü 7-6s ve 6s-6 yenilik karşılaştırmasında 7deki yenilikler önceki modele göre her türlü daha fazla.

haa bide ip6 5s aynısı demişin haklısın ben başka bi başlıkta onuda belirttim.5s-6 arasında tasarım ve 240fps de ağır çekim dışında başka fark yoktu.zaten 5s süperdi o dönem çünkü.ufak eklemeler yaptılar.ama yamuluyor demen saçma çünkü ben ip6 yla cebimdeyken sporda squat antrenmanı yaptım bişe olmadı.yamultanlar üstündemi zıplıyolar bilmiyorum.bide batarya kapasitesi 100 mah plus ta 200 mah düşürüldü oda var.ayrıca yıllar sonra ram artışı demişinde bu sene bi ram artışı daha oldu plus ta :)

bugüne kadar 4s ve 6 kullanan biri olarak söylüyorum düz seri modelde en güzel telefon ip4 tür.s serisi olarak en iyi telefonsa 5s tir.gayet objektif bir şekilde söylüyorum aksini söyleyen varsa taraf tutuyodur.5s teki yenilik touch id dir ki en çok işe yarayanda odur.ekranı büyük olsa 5s ömürlül telefon olurdu.4 teki yenilikse muhteşem premium çelik kasadır.

ayrıca 3d touch muhteşem demişinde ben bi muhteşemliğini göremedim çünkü 1 sene geçti hala tutmadı.
    Burada tuttu tumadı olayı değil verdiği kullanım önemli. 3rd party uygulamalardaki kısayolları kullanmıyorum açık ve net. Fakat bazı oyunlar 3d touch destekliyor mesela GTA LCS sağa sola dönerken ne kadar basarsan o kadar ani dönüyor o hassaslık mükemmel aynı şekilde bazı oyunlarda gaz verme olayı 3d touch ile. Joystik kullanmak gibi yada trigger ile gaz vermek. Bunlar yaygınlaşırsa enfes deneyimler göreceğiz gerisi fasa fiso. Ben 3d touch olayına o kadar alıştım ki onsuz gerçekten zorlanacağım. Örneğin hızlı arama yaptığım 2-3 kişi var, tık tık arama tuşuna hafif basıp hemen aramak yada mesajlara hafif basıp hemen mesaj yazmak o kadar alıştırdı ki beni diğer telefonlarda arama yapmak uyuz ediyor beni. Aynı şekilde çok önem verdiğim diğer kullanımda yazı yazarken imleci 3d touch ile oynatıp metin seçmek. Bir diğeri de uygulamaları kapatma sekmesine 3d touch ile geçme olayı. Sonuncu da assivetouch düğmesinde 3d touch kullanmak (tek tık ana ekran görevi 3d touch ise ekran kilidi görevi görüyor bende gelde sevme şunu). Bunlar inan her gün kullandığım vazgeçilmezim olan şeyler. Bunları başka modele geçsem kesinlikle ararım fakat gerisi boş, daha uygulama desteği yok ama tutulup tutulmaması beni ilgilendirmiyor çünkü bunlar bana yetiyor ki iphone 6s kullananlar eminim en azından Türkiyede kullanan %70 lik kesim bunların farkında değil.

ayrıca yıllar sonra ram artışı demişinde bu sene bi ram artışı daha oldu plus ta :)
    iPhone çıktığından beri ilk modellerde ne kadar var bilmiyorum fakat uzun bir dönemden sonra ilk kez bu kadar yüksek artış oldu. (iPhone 4-4s 512mb iPhone 5,5s,6 1gb iPhone 6s,7 2gb 7plus 3gb) 3 yıllık süreçten sonra da ilk kez rami arttırdılar. iPhone 5, 5s ve 6 1 gb ram ile çıkarıldı ki 3 yıllık bir dönemden bahsediyoruz.

• S olmayan cihazlarda hep bir sorun vardı.

4'te anten sorunu vardı. 4s'de düzeltildi.

5'te soyulma vardı. 5s'te bu sorun hemen hemen düzeldi.

6'da bükülme sorunu vardı. 6s'de düzeldi.

7'de ne gibi sorun var acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    yani sen bayağı alışmışın 3d touch olayına çok güzel bişey aslında o özellikleri kullanmak.ama herkes senin gibi efektif kullanamıyor maalesef.insanlar iphone nun havasında olduğu için.ben olsam bende kesin kullanırdım o özellikleri.nedense uygulama geliştiricileri fazla destek vermedi buna.ama şöyle bişey var genel olarak insanlar için en elzem olan şey bence touch id.3d touch olmasa bile insanlar kullanır fakat touch id olmasa böyle kullanabileceklerini zannetmiyorum.

ram konusunda haklısın fakat apple aslında 6s sunduğu birçok özelliği 6da sunması gerekirdi.ram de bunlardan biriydi.maalesef 6 kullanıcıları bunun sıkıntısını çok yaşıyorlar.

straight edge düz serilerde sorun olmasının sebebi yeni kasaya geçilmiş olması.yeni kasayı ne kadar test etselerde gözden kaçabiliyor.ip7 genel olarak 6 serisine benzer yapıda kasa kullandığı için böyle bir sorun yok.aslında 6 serisi kasanın en kararlı sürümü oldu.yeni kasa hep risk oluyor bu yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

S serileri her zaman efsane olmuştur. 7S'i bekleyin..

hocam apple sayıyı bırakıyor 7 sondu seneye başka şekilde çıkacak 7s olmayacak büyük ihtimalle.

bence 6s i olan kişinin 7 ye geçmesi gereksiz ama yeni alınacaksa 7 daha iyi olur yalnız 7 de sarı ekran problemi olması düşündürücü, 4000 tl az para değil sonuçta.

• Mazda Motor Corporation M kullanıcısına yanıt
    nerden biliyosunuz hocam sayının son olduğunu?

• 7 plus sahibiyim hiç bir sorun yok abartıldığı gibi. Muhteşem bir telefon. Alınacaksa 7 serisi iphone alınmalı çünkü gelecek teknolojileri üzerinde daha fazla barındırıyor. Hali hazırda touch id yazılım desteğiyle bir çok özelliğe bürünecektir. Stereo sesten tutun su geçirmezliğe bir çok saymadığım yenilik iphone 7'de mevcut. Alınacaksa şu vakitte 7 alınmalı.

• 6s Plus sahibiyim. Elime alıp kullanana kadar geçilmez diye düşünüyordum ancak kameradaki iyileştirme, doğru renkleri göstermesi, flat ama daha canlı ve Samsung gibi abartmadan, dedim bu olmuş. İki telefonun kamerasını açıp test etmeniz gerekiyor. Anladım ki geçilirmiş kamera mükemmel hem karanlık ortamda hem aydınlık.. Çift kamera zoom'u çok iyiydi.

İşlemci 6s Plus'ta da çok hızlı olduğu için farkedilmiyor deniyor ama illaki günlük kullanımda farkedecektir pili daha iyi kullanması babında.

Pil konusunda Youtube'da var karşılaştırma videoları, aynı uygulamayı açıp geçen süre sonunda hangi cihazda ne kadar pil kaldığına bakılıyor, 7 Plus tabii ki daha iyi. Ama 6s Plus'a da 200 mAh daha fazla pil koysanız eminim 7 Plus gibi sonuç verirdi, 200 mAh 1 saat daha fazla kullanım demek. 16nm işlemci ikisi de. iPhone 8'de efsane fark olacak 10 nm ile. Intel üretime geçti bile.

Ekran olarak 7 Plus'ta daha fazla renk var evet ama iPhone 8'de OLED ekran olacağı konuşuluyor. Ben ekran sıcaklığı olarak pek bir fark görmedim. 6S Plus'ta Night Shift'i açıp en kısık haline getirirseniz benzer sıcaklığı yakalayacaksınız. 7 Plus'ın ekranı sarı tonluydu bence. Ekran sarı problemi daha önceki serilerde de vardı.

Su geçirmezlik birçok Youtube testinde görülüyor, güzel özellik ama ekran su alırsa garanti kapsamına girmemesi saçmalık.

7 Serisi alınacaksa Plus alınmalı, hem ram 3 gb hem çift kamera. Yoksa 6s gayet yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goyus -- 6 Kasım 2016; 11:12:31 >

• anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    haberi çıktı bölümede açmıştım konuyu

• frux kullanıcısına yanıt
    Operatörler özellikle Vodafone iPhone'ların en düşük modellerini taahhütlü satıyor. Bunun mantığı "yeter ki iPhone'um olsun" mantığı ile alınması

Diğer operatörler yüksek kapasiteli modeller taahhütlü satıldığında aylık ödediğin taksit miktarı da ona göre artıyor.
  • Türkbey kullanıcısına yanıt
    iPhone'un arkasında S yazıyorsa 6S'tir.
  • quote:

6-6s arasında fark çoktu diyenler ne kadar fark varmış bi söyleyiversin.hatta ben söylim.

6-6s ten farkı işlemci ve grafik birimi hızlandırıldı,ram 2 gb,kamera 12 mp çıktı ama kalitede fark yok(dxomark sonuçları),ön kamera 5 mp oldu ama orada bariz kalite arttı bişey diyemem,bide 3d touch geldi bu kadar.ha bide batarya kapasitesi düşürüldü.

6s-7 farkları işlemci ve grafik birimi hızlandırıldı ve 4 çekirdekli işlemciye geçildi,stereo hoparlör geldi,home tuşuna taptic engine geldi bu ilerde uygulamalardada kullanılabilir,suya dayanıklılık geldi,kamera diyafram aralığı küçültüldü ve arka kamerada kalite farkı bariz arttı(dxomark 6-6s aynı puanı verirken 7ye 4 puan fazla verdi),ön kamera 7 mp olmasına rağmen kalitede değişim olmadı,4 ledli flaş geldi.bu saydıklarım plus olmayan model için geçerli.plus a geldiğimizde 3 gb ram,ve çift kamera geldi.

şimdi gelip 6s-7 arasında fark yok demek saçmalık olur.bunu diyen arkadaşlar 6s kullananlar.işlemci hızı hissedilmiyor diyolarda zaten 6s şu an çok güçlü fark 1-2 yıl sonra ortaya çıkcak.zaten 6s sahiplerinin illa geçmesine gerek yok taş gibi telefonları var.ama yeni alınacaksa illaki 7 alınmalı.bunu 6 sahibi olarak yazıyorum.

Yazdıklarınızın haricinde 3d touch geldi , daha kaliteli 7000 serisi kaliteli kasa kullanıldı , iki kat hızlı touch id geldi . Video kısmına 4k eklendi fotoğraf kısmına canlı fotoğraf ve retina flaş eklendi . Kusura bakmayında 6s ile 7 arasında aman allahım denilcek bi fark yokken 6 dan 6s e geçerken herkes bunu yaşadı . 2 gb ram 2.gen touch ıd taptic engine bunları başta çekti . S serisinden 7 ye değişen en önemli özellik diyaframı küçük olan arka kamera mı ? Tasarım aynı ram aynı işlemci kağıt üzerinde %70 hızlı fakat testlerde milisaniyelik farklara imza atıyor . Su geçirmezliğe garanti bile vermezken 7 serisi bence tamamen hayal kırıklığı .

• 6S çıktığında S serisi olmayan cihazların deneme cihazı olduğu kanaatine vardım ve görünen o ki S serileri hep efsane oldu bu sebepten ötürü 7S'e kadar beklemedeyim

• alexturner kullanıcısına yanıt
    onları zaten belirttim ben.nasıl hala 6s-7 arasında fark yok diyosunuz hayret verici.apple yıllardan beri takip edip kullanan biri olarak en fazla yenilik gelen iphone 7 oldu.

retina flash demişinizde çok önemli bişey değilki retina flash.7 dede parlaklık dahada arttırıldı onları hiç bahsetmedim bile.gamut tan bahsetmedim.kamerada fark yok demişiniz o biraz gülünç :) 6-6s arasında kamerada mp hariç fark yoktu.zaten mp le foto kalitesi arasında ilişki yoktur.ip7 de hem diyafram değişti hemde kullanılan lens değişti.plus ı söylememe bile gerek yok efsane kamera olmuş.şimdi nasıl 6s-7 arasında fark yok?hadi ben böyle diyorum açın dxomark sonuçlarına bakın 6-6s 82 alırken yani aynı kalite olduğu söylenirken 7 ye 86 puan verilmiş.bu plus olmayan 7.muhtemelen plus 7 de s7 edge le aynı puanı verecekler ve zirveye oturacak(7 plus incelemeri bitmemiş daha).

ayrıca işlemci gücünden bahsetmişiniz zaten s serisi güç telefonudur gayette normal.açılış hızlarında şimdi fark yok ama seneye o fark başlıcak.2.nesil touch id ye gelirsek tamam hızlıda sonuçta diğer 6dada olan bişey.biri yarım saniyede açıyor diğeri 1-1,5 saniyede bunda bişey yokki.haa bide ilk defa bi sonraki modelde apple batarya kapasitesini düşürdü 6s te.

muhtemelen 6s kullanıcısısınız ama gerçek ortada aradaki farkları yazsak 7 her türlü alır.bu demek değil 6s kötü telefon hatta piyasadaki en güçlü telefonlardan biri hala.ama incelemelerede bakın 6s incelemesinde 6 sı olanlar kesinlikle geçmeye değmez deniliyordu ,7 dede 6s ten geçilmez deniliyor ama yine bi acaba şu sebepten geçilirmi muhabbeti yapılıyor.sonuç olarak hiç bi iphone da bi sonraki nesil cihaza illa geçmeye değmez.

• Home tuşunun çalışma mantığı iyi olmuş. 7 de ama kasa ile bütünleşik olmaması kötü
    Şarj giriş Soketi pek iyi olmamış önceki nesillerde daha iyiydi.

Ses çıkışı baya yüksek konuşurken kısmak gerekiyor
    Stereo hoparlör telefonu titretiyor . Ses seviye gayet iyi

Arka kamera kılıfsız kullanınca ne hale gelir acaba ?
    Merak ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.