Şimdi Ara

iphone 6s ile 7 arasında çok fark var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok arada kaldım ya 500 lira fazla verip 7 alacam ya da 500 lira cebimde kalıp 6s alalacağım amaacım uzun süre kullanmak hangisini önerirsiniz.

• Kapasiteler aynı mı? Eğer aynı ise beşyüz tl farka değer yedi almak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi herkez fark var diyecektir,sadece iphone7 6s e göre hızlandırmalar ve kamera çekimi düzeltilmiş birde tasarım o kadar pek fark yok.

• 6 ile 6s arasında fark çoktu ama 7 ile çokta hissettirmez. nasıl kullanacağına, kullanmak istediğine bağlı. deneme şansın varsa ikisinide dene, kıyasla

• Hiç bi fark yok tasarim,home tuşu ve su gecirmezlik başka bi fark yok ..

• Fark yok diyenler tanıtımını bile izlememişler

A10 fusion işlemci ve dokunmatik home tuşu zaten fark atar başka bişeye gerek yok

• Bende 6s 16 gb vardı satıp 64 gb aldım. İllaki 6s ten iyidir ama ne kadar? Bence 6s te pişman etmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fark yok diyen boş konuşuyor...
    ben 6s'ten geçtim ve A10 işlemci performansı daha iyi,parmak izi daha hızlı,suya dayanıklı olması, kamera çok daha iyi, batarya daha iyi,renk doygunluğu daha iyi, anten çizgisinin olmaması daha hoş,kamera ışı dört renk...vs..vs..

• sırası ile her ikisini de kullandım

6s hemen hemen 1 yıl kullandım sonrasında 7 aldım dışardan bakan pek anlamıyor farkını

kullanım açısından da pek fark yok yanlız 6s 9.3.5 sürüm 7 10.1 idi

home tuşu alışmaya bağlı ama sanki düğme şeklinde olan daha hoş gibi

şu anda 7+ aldım eşimde de 6s+ var ikisini kıyaslayınca da pek fark yok gibi

yani bence 6s varken 7 ye geçmek çok mantıklı değil ama başka cihazdan gelirken yeni herzaman iyidir

işlemci konusuna değineyim öyle kağıt üstünde yazıldığı gibi 10 kat fark felan yok
  • avrupadan yurtdışı gezisinden dönecek olan aileme iphone 7 sipariş etmiştim fakat sadece rose rengi bulabilmişler.onuda ben istemedim.büyük mağazalar dahil uğramalarına rağmen,başka stok yokmuş.onun yerine 6s aldırdım.pişman olmam diye düşünüyorum ama kafamın bir köşesinde de 7 kaldı yani.
  • Ben biliyordum, boş konuşulacağımızı.

• Yurt dışından alcaksan 7 türkiyeden zaten almak akıl karı değil

• Türkbey kullanıcısına yanıt
    Can alıcı , farklar yok . Kamera dağlar kadar fark ettirmiyor , parmak izi ise ikisinde de problem yaşamadım , su dayanıklılığına gelirsek su ile temastan dolayı arıza yaparsa garanti dışı kalıyor , tasarım olarak ise önü neredeyse aynı arkası biraz farklı anten çizgisi falan o da , batarya konusuna gelecek olursak 6s e göre önce çıkabilecek bir düzeyde iyi . A10 ise 6s e göre ben dağlar kadar fark göremedim . ms lerle ölçülebilecek düzeyde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

Can alıcı , farklar yok . Kamera dağlar kadar fark ettirmiyor , parmak izi ise ikisinde de problem yaşamadım , su dayanıklılığına gelirsek su ile temastan dolayı arıza yaparsa garanti dışı kalıyor , tasarım olarak ise önü neredeyse aynı arkası biraz farklı anten çizgisi falan o da , batarya konusuna gelecek olursak 6s e göre önce çıkabilecek bir düzeyde iyi . A10 ise 6s e göre ben dağlar kadar fark göremedim . ms lerle ölçülebilecek düzeyde .

Adamlar 6S'i bize 7 diye sattı o zaman

• Türkbey kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım , sen nasıl inanırsan öyle inan , benim bu şahsi görüşümdür .
  • Çok büyük farklar yok. A10'a da takılmayın. Dört çekirdek oldu ama üretim geometrisi değişmedi. Yine 16 nm. Asıl gelecek modelde 10 nm'ye geçileceği için asıl performans farkı o zaman ortaya çıkacak. Ayrıca RAM kapasitesi de Plus'ı saymazsak aynı. Hatta LPDDR4 olması da bir diğer ortak taraf. Şahsi görüşüm eğer Plus modeli alınmayacaksa 6s al 500 lira cebine kalır. Ama uzun süre kullanmak istediğin için düz modeli de alabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6-6s arasında fark çoktu diyenler ne kadar fark varmış bi söyleyiversin.hatta ben söylim.

6-6s ten farkı işlemci ve grafik birimi hızlandırıldı,ram 2 gb,kamera 12 mp çıktı ama kalitede fark yok(dxomark sonuçları),ön kamera 5 mp oldu ama orada bariz kalite arttı bişey diyemem,bide 3d touch geldi bu kadar.ha bide batarya kapasitesi düşürüldü.

6s-7 farkları işlemci ve grafik birimi hızlandırıldı ve 4 çekirdekli işlemciye geçildi,stereo hoparlör geldi,home tuşuna taptic engine geldi bu ilerde uygulamalardada kullanılabilir,suya dayanıklılık geldi,kamera diyafram aralığı küçültüldü ve arka kamerada kalite farkı bariz arttı(dxomark 6-6s aynı puanı verirken 7ye 4 puan fazla verdi),ön kamera 7 mp olmasına rağmen kalitede değişim olmadı,4 ledli flaş geldi.bu saydıklarım plus olmayan model için geçerli.plus a geldiğimizde 3 gb ram,ve çift kamera geldi.

şimdi gelip 6s-7 arasında fark yok demek saçmalık olur.bunu diyen arkadaşlar 6s kullananlar.işlemci hızı hissedilmiyor diyolarda zaten 6s şu an çok güçlü fark 1-2 yıl sonra ortaya çıkcak.zaten 6s sahiplerinin illa geçmesine gerek yok taş gibi telefonları var.ama yeni alınacaksa illaki 7 alınmalı.bunu 6 sahibi olarak yazıyorum.

• Yüksek kapasite düşük performans!

Hexus’un haberine göre, iPhone 7 serisinde 32 GB, 128 GB ve 256 GB dahili hafıza seçenekleri sunuluyor ve malum her bir seçenek tarafınıza ekstra fiyat olarak yansıyor. Ekstra paralar ödemek istemeyen ve yeter ki iPhone 7 akıllı telefonum olsun diyenlerin başlıca tercihi ise genelde en düşük dahili hafızaya sahip modeller oluyor.

Peki, 32 GB olan modeli aldığınızda aslında daha yavaş bir depolamaya sahip modeli alacağınızı söylesek? Maalesef ki son yapılan bir benchmark testi 32 GB dahili depolamaya sahip olan iPhone 7’lerin disk operasyonları anlamında 128 GB olan modellere göre 8 kat daha yavaş olduğunu ortaya koydu!

Bu konu forumda da tartışılmıştı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

Yüksek kapasite düşük performans!

Hexus’un haberine göre, iPhone 7 serisinde 32 GB, 128 GB ve 256 GB dahili hafıza seçenekleri sunuluyor ve malum her bir seçenek tarafınıza ekstra fiyat olarak yansıyor. Ekstra paralar ödemek istemeyen ve yeter ki iPhone 7 akıllı telefonum olsun diyenlerin başlıca tercihi ise genelde en düşük dahili hafızaya sahip modeller oluyor.

Peki, 32 GB olan modeli aldığınızda aslında daha yavaş bir depolamaya sahip modeli alacağınızı söylesek? Maalesef ki son yapılan bir benchmark testi 32 GB dahili depolamaya sahip olan iPhone 7’lerin disk operasyonları anlamında 128 GB olan modellere göre 8 kat daha yavaş olduğunu ortaya koydu!

Bu konu forumda da tartışılmıştı...

Hocam bu dediğiniz hız farkı günlük kullanımda farkedilmeyecek birşeymiş, youtubeda karşılaştırma videolarından da öyle anlaşılıyor. Sadece telefonu bilgisayara kabloyla bağlayıp restore yaparken ve telefona film vs yüklemek istediğinizde belki birkaç saniye hız farkı olabilir deniyor yani onun dışında hiçbir fark yokmuş yani telaş edicek bişey yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrOguzhan -- 5 Kasım 2016; 9:32:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 6s-7 arasındaki en büyük fark sarı ekran-tıslama-çıtırdama,bende 7 serisi almak için hala bunların düzelmesini bekliyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.