Şimdi Ara

iphone 6s 'in kablo aşkı (yok böyle bir olay)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iphone 6s uzun süre çalışmadan durdu, şarja bağlayınca tepki vermiyordu (orjinal adaptör ile denemiştim sanırım). Telefoncuya götürdüm bataryası değişti ama bir sorun var. Samsung marka adaptörle şarj olurken orjinal adaptörle şarj olmuyor orjinal adaptör çalışıyor ve bir sürü orjinal adaptör ile denedim sonuç aynı. Orjinal adaptörü bağlayınca telefon kapalıyken açılıyor tepki veriyor ama şarj işareti yanmıyor ve şarj olmuyor. Samsung adaptör ile sorunsuz şarj oluyor. Samsung adaptör özellikleri şu şekilde:
    Input: 100-240V- frekans 50-60hz 0.15A
    Output: 5.0V 1.0A
    Sorun nedir neler olabilir ve nasıl çözülür? Ve bu şekilde şarj ederek kullanmanın sakıncası olur mu?

Düzenleme: Bir gelişme yaşandı çok enteresan bence buna hiç bir tamirci cevap veremez.
    Şarj oluyor dediğim Samsung adaptörünün bağlı olduğu kabloyu orjinal adaptöre taktım şarj oldu. Yani adaptör değil kablodanmış ancak ilginç olanı, dışarıda telefoncuların hiçbirinde şarj olmadı ve bunlar orjinal kendi telefonlarını şarj ettikleri kabloydu. Dahası evde başka çalışan iphone var onu şarj ettiğim kabloyla denedim o da olmadı. Sadece evde 1 tane eskiden kalma iphone usb kablosu var ve sadece onunla şarj oluyor ama telefona bağladığımız kısım var bilirsiniz onu ters çevirip diğer yüzü üstte şekilde taksam onu da kabul etmiyor normalde fark etmemesi lazım. Başka çalışan hiç bir kabloyu kabul etmiyor. Bu resmen kablo aşkı başka nasıl açıklanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedilus -- 26 Temmuz 2019; 18:15:46 >

• Şarj entegresi bozulmaya başlamış çok gördüm bazen orjinal şarjlarlada yapar sadece şarj aleti seçer Cihazı şarja bağlayın açılınca şarjı çekmeden Cihazı kapatın şarj edecektir 6s 5s görülen arızadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcansakıkı -- 23 Temmuz 2019; 19:2:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertcansakıkı M kullanıcısına yanıt
    pc ye bağlayınca niye görmüyor şarj entegresi bu sorunada mı neden olur?
  • Bir gelişme yaşandı çok enteresan bence buna hiç bir tamirci cevap veremez.
    Şarj oluyor dediğim Samsung adaptörünün bağlı olduğu kabloyu orjinal adaptöre taktım şarj oldu. Yani adaptör değil kablodanmış ancak ilginç olanı, dışarıda telefoncuların hiçbirinde şarj olmadı ve bunlar orjinal kendi telefonlarını şarj ettikleri kabloydu. Dahası evde başka çalışan iphone var onu şarj ettiğim kabloyla denedim o da olmadı. Sadece evde 1 tane eskiden kalma iphone usb kablosu var ve sadece onunla şarj oluyor ama onu da telefona bağladığımız kısım 2 taraflı bir tarafından takınca kabul ediyor çevirip takayım desem kabul etmiyor. Başka hiç bir çalışan orjinal olsun olmasın kablo kabul etmiyor Kablo aşkı değil de nedir bu nasıl açıklanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedilus -- 26 Temmuz 2019; 18:13:43 >
  • nedilus N kullanıcısına yanıt
    merhaba, benim bildiğim iphone kendi orj kablolarında chip var, orj olmayan yan sanayi bi kablo taktığınızda eğer chip yoksa genellikle olmuyor uyumsuzdur veya direk sarj almama yapıyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

merhaba, benim bildiğim iphone kendi orj kablolarında chip var, orj olmayan yan sanayi bi kablo taktığınızda eğer chip yoksa genellikle olmuyor uyumsuzdur veya direk sarj almama yapıyor diye biliyorum.
    Kabul etmediği kablolar da orjinal ve diğer iphone'lar kabul ediyor. Bu sadece 1 kablo kabul ediyor ve onun da tek tarafını. Diüer kabloların hiç bir tarafını kabul etmiyor. Bazı şeyleri şaşırıyorumdur diye düşünüyor olabilirsiniz ama tamamen gerçek bir durum. Tek tarafını dediğim kabloyu telefona taktığımız yer her iki taraflı da takılır biliyorsunuz onun bir tarafını kabul ediyor çevirip taksam kabul etmiyor.
  • Aynı sorun benim kullandığım telefonda da mevcut. diger arkadaşlarında belirttiği gibi şarj entegreniz bozulmak üzere. Dişlerinde zedelenme oluşmuş böylece şarj dişlerinde çökmeler olduğu için başka cihazları şarj eden çoğu kablo sizin telefonunuzu şarj etmeyebilir. şuan sorunsuz kullandığınız kablo da zamanla zor şarj etmeye ve daha sonra şarj etmemeye başlayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8 senedir Apple teknisyeniyim. Şarj entegresi arızalı görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.