Şimdi Ara

iPhone 6S ve 6S Plus modelleri 2 GB RAM'e sahip olabilir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
136
Cevap
1
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thunderstruck7

quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

ram kullanımı pil tüketimine + yönde fayda sağlar sürekli uygulamaları ve internet sayfalarını yenilemek zorunda kalmıyor cihaz

Dediğiniz bir bakıma doğru ama Dinamik RAM dediğimiz bellekler üzerindeki değerleri kaybetmemek için sürekli yenileme isterler. Tabi işlemcinin çalıştırılması belleklerin yenilenmesinden daha çok güç harcıyor mu bilemem. Kullanım farklılığına göre değişecektir. Bekleyip göreceğiz.
    Daha çok bellek= Daha çok yenileme= Daha fazla güç tüketimi

Ramin artması güç tüketimini düşürür ve performansı artırır. Bence siz kendinizi kandırıyorsunuz , 3gb ramli xperia z3 8 saaat ekran açık süresi alıyor.Eğer dediğiniz gibi olsaydı tam aksine şarjı hemen bitmesi gerekirdi.

1 gb ramli dandik ayfonları 2500 3000 liradan millete itelediler şimdide millet kendini tatmin ediyor. 2 gb ram olursa şarj çabuk bitermiş iyiki 1 gb ram koymuşlar vss
    Birde bu arkadaşlar 64 bit işlemciyle övünüyorlardı ama bilmiyorlarki 64 bit işlemci ihtiyacı 3gb ramdan sonra ortaya çıkıyor.1 gb ramli telefona 128 bit işlemci koysan ne yazar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulabuneya -- 6 Mart 2015; 11:13:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: uçan tekme

radikal ve farklı bir değişiklik yapmazlarsa i6s in işi çok zor olacak 2015 te.

galaxy s6 ve s6 edge apple ın bütün planlarını alt üst etti.

Bunu her model için söylediler S4 S5 hepsi için hatta S3 bile öne geçer dediler fakat Apple her sene rekor üstüne rekor kırıyor fazla uzatmaya gerek yok apple iPhone 6S diye 3310 çıkarsa Samsung'u geçer.
  • 2 gb ramle gelecektir diye düşünüyorum,uzun zamandır en çok beklenen yeniliklerden biri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar hala anlamıyor şu firmanın kalitesini ince düşüncelerini . Biraz alakasız olucak ama windows mümkün olduğunca az ram kullanır ama os x var olan tüm rami kullanmayı seçiyor . Boşta durucağına kullanıyım mantığıyla . Çoğu dosyayı ssd veya hdd kaydetmek yerine ram'e kaydediyor bir programın ram'e ihtiyacı olduğunda hemen o dosyaları salıyor insana ram yetmeyecek gibi geliyor ama aslında o ramdeki dosyalar ramde saklanmasına gerek olmayan şeyler . Bu sayede hem ssd ömrünü daha fazla koruyor hem hdd varsa o yavaşlığı daha az hissettiriyor hemde hdd'yi daha az kullandığı için şarj uzuyor eski modellerde. Bu konuda bile bu kadar ince bir iş yapan firmaya güvenim sonsuzdur benim sizi bilemem .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Montblanc 149

quote:

Orijinalden alıntı: SKIPPER84

quote:

Orijinalden alıntı: XPerience

Asıl ara modellerde Apple hep fazlasıyla donanım farkı koydu. Ana serilerdeki kusurları fazlasıyla düzeltti bunu 4S ve 5S modellerinde birebir yaşadık. 1GB RAM de aslında tarayıcılar için sıkıntıydı asıl 6'da bunu artırması gerekirken bir sonrakine sakladı ve 6S'te Samsung'tan temin edeceği düşük nm üretim süreçli işlemciler ve artırılmış RAM ler kaçınılmaz bence. Ha, şu olur Apple bu 2 yapmaz 1,5 verir bunu da bekliyorum açıkçası.

4 ile 4s 5 ile 5s arasi elle tutulur ne fark vardi...apple asil sicramalari hicbir zaman ara modelde yapmadi...

Dikkatli incelemenizi tavsiye ederim yok vaktim yok dersen sadece 5 ve 5s arasındaki farklara bak :)

Benim bikdigim a6 islemci yerine a7 islemci birde parmak izi okuyucu...baska ne fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: ulabuneya

quote:

Orijinalden alıntı: thunderstruck7

quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

ram kullanımı pil tüketimine + yönde fayda sağlar sürekli uygulamaları ve internet sayfalarını yenilemek zorunda kalmıyor cihaz

Dediğiniz bir bakıma doğru ama Dinamik RAM dediğimiz bellekler üzerindeki değerleri kaybetmemek için sürekli yenileme isterler. Tabi işlemcinin çalıştırılması belleklerin yenilenmesinden daha çok güç harcıyor mu bilemem. Kullanım farklılığına göre değişecektir. Bekleyip göreceğiz.
    Daha çok bellek= Daha çok yenileme= Daha fazla güç tüketimi

Ramin artması güç tüketimini düşürür ve performansı artırır. Bence siz kendinizi kandırıyorsunuz , 3gb ramli xperia z3 8 saaat ekran açık süresi alıyor.Eğer dediğiniz gibi olsaydı tam aksine şarjı hemen bitmesi gerekirdi.

1 gb ramli dandik ayfonları 2500 3000 liradan millete itelediler şimdide millet kendini tatmin ediyor. 2 gb ram olursa şarj çabuk bitermiş iyiki 1 gb ram koymuşlar vss
    Birde bu arkadaşlar 64 bit işlemciyle övünüyorlardı ama bilmiyorlarki 64 bit işlemci ihtiyacı 3gb ramdan sonra ortaya çıkıyor.1 gb ramli telefona 128 bit işlemci koysan ne yazar.

Belleklerin çalışma mantığını bilmiyorsun belli ki. Olaya sadece işlemcinin harcadığı güç olarak bakıyorsun, ki öyle değil bu işler. RAM de veri tutmak güç ister. Ben olaya donanımsal bakımdan yorum kattım elektronik müh. bakış açısıyla. Teori her zaman gerçeklenecek diye bir kaide yok ama dediğin gibi yalan olsaydı okulda niye öğretiyorlar bunu bize ?

• thunderstruck7 kullanıcısına yanıt
    Eğer iphone da gerçek multitasking olsaydı belki daha fazla güç tüketebilirdi. Ve tüm bellekler ve ramler nanometrik olarak devamlı küçülme içerisindeler. 5 yıl önceki 1 gb ram ile şuan 1gb ram arasında ciddi güç tüketimi farkı var. Şuanki modellerde çok daha az enerji harcıyor.

Multitasking yani çoklu işleme gelecek olursak iphone da çoklu işlem yok ,yani ramde tuttuğu programı arka planda çalıştırma gibi bir özelliği yok. Bu yüzden ramde ne kadar çok program uygulama oyun tutarsa tuttsun arka plandaki uygulamalar ek işlem gücü gerektirmiyor. Haa nokia meego gibi ileri bir sistem olsaydı o zaman arka planda duran uygulamalar hep aktif olduğu için pili daha çabuk bitirebilme ihtimali vardı.

Iphone 6 kullaniyorum safari surekli sayfa yeniliyor veri alisverisi icin modem ve islemci ramden daha fazla harciyordur merak etme. Her uygulamayi nerdeyse surekli yeniden baslatmasini saymiyorum bile. Ios 7 den beri 2gb ram ios icin buyuk bir ihtiyactir kullanimi cok ciddi etkiliyor.

• @psyshock Yanlış anlamayın ramin az olmasını savunmadım ben, sadece daha fazla güç harcayacaktır dedim.
    @ulabuneya Çok şükür multitasking nedir biliyorum. Sen hala olayı anlamadın şöyle basit bir örnekle anlatayım;
    RAM e Fatma yazdık diyelim, Fatmamız kısa bir süre içerisinde yok olup gidecektir. Fatmamıza periyodik olarak voltaj yollamalıyız ki yaşasın.
    Neyi argüman olarak aldığını tekrar gözden geçir. Ben diyorum ki 2gb ram, 1 gb ram e göre daha fazla enerji harcayacaktır. Yazımı tekrar oku...
  • Her geçen sene bu rekabet kızışıyor.Artık insanlar 1gb ram 2gb ram yerine daha olağan farklılık bekliyor örnek vermem gerekirse geçtiğimiz senelerde parmak izi ile telefonun uyandırılması gibi.Bu sene samsung kavisli ekranı ön plana sürdü Apple'dan farklı şeyler bekliyoruz.
    14nm islemci ve lpddr4 e gecilcek nasil olsa. 1gb ram kullanimi ciddi anlamda olumsuz etkiliyor hem ipad airda hem iphone 6 asiri rahatsiz ediyor beni. Ios6 gibi olsaydi sistem 1 gb ramde kalsin derdim ama 1gb ram ios 7 sonrasi icin kabul edilebilir degil. Ios 6 daki 512 ramli ipad 2 im safaride 4-5 sayfa rahat aciyor. Ipad air ve iphone 6 da 2 sayfadan sonra yenileme basliyor (tek sayfada ram yetmedigi icin coktugunu de gordum) o yuzden daha cok batarya tuketimi vs dusunmeye gerek yok 2 gb bana gore bir zorunluluktur.

Ayrica bir programi ramden cagirmak daha hizlidir herseyin yeniden baslamasi iyi bir secenek degil. 2gb deneyime cok olumlu yansiyacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 6 Mart 2015; 13:46:09 >
  • muhamnet kullanıcısına yanıt
    Bu apple'ın yaptığı bir taktik sadece,işlemci çekirdeğini arttırdıkça,paralel oranda ramide artırıyorlar.Tamamen satış stratejisi.yeni ipad airde 3 milyar transistör var 3 çekirdekli işlemci 2gb ram var.iphone 6da 2milyar transistör çift çekirdek 1gb ram var.Belki çok düz mantık gelebilir ama kanaatimce böyle olacak...
  • psyshock P kullanıcısına yanıt
    Haklısınızdır ben iphone 4s den sonra başka bir cihazını kullanmadım apple ın. Dediğim gibi ben kesin birşey demedim, bekleyip göreceğiz dedim, 1gb ram yetiyorda demedim, sadece donanımsal bakımdan yorum katarak forum ortamı oluşturmak istedim ama yanlış anlaşılıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: apache0990

quote:

Orijinalden alıntı: uçan tekme

radikal ve farklı bir değişiklik yapmazlarsa i6s in işi çok zor olacak 2015 te.

galaxy s6 ve s6 edge apple ın bütün planlarını alt üst etti.

Bunu her model için söylediler S4 S5 hepsi için hatta S3 bile öne geçer dediler fakat Apple her sene rekor üstüne rekor kırıyor fazla uzatmaya gerek yok apple iPhone 6S diye 3310 çıkarsa Samsung'u geçer.

yalnız bu kez farklı.

samsung plastik ile zaten rakip olamazdı.şimdi hem tasarım hem malzeme kalitesi ile i6s i köşeye sıkıştıracaktır.

iphone şekilden ve premium malzemeden müşteri çekiyordu genelde.

• i6 sı olan i6s i almak için herhangi bir neden bulamayacak.

galaxy 6 ve edge ise o zamana kadar fiyat düşürecek.iphone karşı çok iyi bir seçenek olacak pazarda.

buda i6s in sonu olacak aga.

kaçarı yok.
  • uçan tekme kullanıcısına yanıt
    Iphone 6 sahibi olarak bence 6s almak icin neden bulunur. Apple donanim artisini s modellerinde yapar. Tasarim degisimini isim degistiren modellerde yapar.(4-5-6) 5s kullananin bana gore 6 almasi icin bir neden yok tasarim degisimini ve daha buyuk cihazi onemsemiyorsa ama 6s te donanim ciddi degisime ugrar.

• 2 GB olmalı olmak zorunda zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

Iphone 6 sahibi olarak bence 6s almak icin neden bulunur. Apple donanim artisini s modellerinde yapar. Tasarim degisimini isim degistiren modellerde yapar.(4-5-6) 5s kullananin bana gore 6 almasi icin bir neden yok tasarim degisimini ve daha buyuk cihazi onemsemiyorsa ama 6s te donanim ciddi degisime ugrar.

apple ın donanım konusunda oldukça cimri olduğunu biliyoruz.yıllardır böyle.zaten bundan dolayı büyük kar rakamları açıklıyor.işletim sistemini düşük donanıma uyarlayarak malı götürüyor.

en büyük değişiklik i6 da oldu bence.ekran büyümesi insanları i6 ya çekti.zaten iphone alanların donanımla alakaları yok.şekle bakarlar genelde.şekilde değişince i6 dan malı götürdü apple.

6s e 2gb ram koysa ne olur .satmaz aga.

hele daha uygun fiyatlı s6 ve edge varken i6s in işi çok zor .

• uçan tekme kullanıcısına yanıt
    apple in ram disinda cimri davrandigi bir donanim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

apple in ram disinda cimri davrandigi bir donanim yok.

yıllardır artırılamayan 16gb a mahkum etti insanları.bak s6 32 den çıktı direk.

yıllardır 8 mp e mahkum edildi iphone sevelerler.

yıllardır 1gb ram ile devam dedi.

yapılabilecekleri kısıtladığı için haliyle yeterli gördüldü bu rakamlar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.