Şimdi Ara

iPhone 7 Plus patladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu senenin standardı oldu bu konu patlayan telefonlar iphone da patlıyor
    ama haberi yazan ekrem71 olmaması beni şaşırtmadı adam koyu apple fanı editör olmak fan olmaya engel değildir
    eskiden isheep diyorduk siten uyarı bile aldığım oldu
    benim sözüm belli hiçbir firma babamızın değil hepsi yabancı amaçları kar etmek biz kullanıcıları sevdiklerinden değil para kazanmak için varlar
    dikkat edin satış fiyatlarına ülkeye bir yatırım yapıyorlar mı bize katma değer katan ne gibi hizmetler veriyorlar
    daha dün ps4 kullanıyordum şimdi xbox one s sahibiyim yani belki daha sonra pc ye geçerim benim için kim iyi hizmet ve uygun fiyat veriyorsa onunla işim olur
    izmir içi titanfall 2 halo 5 gibi yapımlar aranıyor formdaki üye kardeşler

• Note7 zaman ayarlı, iPhone7 ise darbeli el bombası.(concussion grenade)
    Şaka maka bu sene pil üreten firmaların ciddi araştırılması lazım, pil üreticilerinde bir sıkıntı var ama ne bakalım.
    Gerekirse yeni nesil pilleri patlamayı şişmeyi engelleyecek ve yangını söndürecek bir malzeme ile çerçevelesinler, patlasa da içinde hapsolsun.
  • apple samsung patladımı, ben daha iyisini yaparım demiş. iboom teknolojisini.

• Bu tarz haberleri görünce hemen en beğenilen mesajlara göz atıyorum. En azından tebessüm etmemizi sağlıyor. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında haberde verilmek istenen mesaj şu:
    "Apple, iPhone'lara verdiği yeni güncelleme ile sunduğu iBoom özelliği sayesinde telefonu fırlattığınızda zamanlı patlama imkanı sunuyor."

• Yorumlar bana gülme krizi geçirtti

Süpersiniz arkadaşlar

• Yeree dusunce patlamaya karsi tedbir alinmali Samsung gibi birden bire patlama yapmiyor .

Anti Samsung ve Anti Apple faniyim :D

• Yeni bir tür bomba gelişiyor. Apple, Samsung hepsi aynısının turanjı.

• Kolay değil yarısını Samsung yapınca :) korkmayın yakında üstüne bin daha koyar patlamayanini yaparlar :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Note7 zaman ayarlı, iPhone7 ise darbeli el bombası.(concussion grenade)
    Şaka maka bu sene pil üreten firmaların ciddi araştırılması lazım, pil üreticilerinde bir sıkıntı var ama ne bakalım.
    Gerekirse yeni nesil pilleri patlamayı şişmeyi engelleyecek ve yangını söndürecek bir malzeme ile çerçevelesinler, patlasa da içinde hapsolsun.

Malesef mümkün değil.

Patlama dediğimiz olay aslında bir şeyi alev alması değildir. Yanıcı olmayan herhangibir basit materyal bile patlamaya neden olabilir.

Patlama denilen olay bir maddenin çok çok yüksek hızlarda genleşmesidir esasında. Temel olarak Güç = Hız * Kütle diyebiliriz. Bu durumda söz konusu madde parçacıkları o kadar hızlı hareket ediyor ki bir şok darbesi oluşturuyor. Bu olaya da Patlama diyoruz.

İşte mümkün değil dememin sebebi de buradan kaynaklanıyor. Bir pildeki kimyasalları sağlam bir muhafazanın içine koymak sadece oluşacak patlamanın şiddetini artırır ve parça tesirli bir bomba halini almasını sağlar. Daha sağlam dış muhafazalar yapılabilir ama bu sefer de trajik bir oranda pil kapasitesi düşer.

Yapılması gereken. Pil dış katmanını sert ve yüksek ısı dayanımına sahip ama aynı zamanda da iç basınç durumlarında balon gibi şişebilen bir malzemeden yapmak. Böyle bir materyal icad edildi mi o konuda net bir bilgim yok tabi. Ya da bir nevi gaz basıncını yavaşça atacak bir valf mekanizması olmalı.

Şu anki en kesin önlem pillleri kesin olarak oksijen yalıtımlı çelik muhafaza içine koymak sanırım. Ama dediğim gibi o da kalın bir miktar çelik kullanımı demek. Ve bu da daha ağır ve daha düşük kapasiteli piller demek.

• samsung bu özelliği aylar öncesinde kullanıcısına sundu

apple geriden geliyor yine
  • Apple'ın pil faciasından sonra Samsung'un yeni ürünleri kısa sürede tükendi.

• bildiğin el bombası özelliği eklemişler telefona.sevmediğin gıcıklandığın birimi var? at telefonu kurtul gitsin :)

• Normal bir durum. Rekabet edeceğiz diye firmalar doğru düzgün test yapmadan model sürmeye başladı. Bu gidişle sorunsuz amiral gemisi kalmayacak.

Ek olarak, hoydoaa.
  • Bataryayi apple yapmıyo bataryayı samsung. Yapmıyo olabilir milyonlarca ürünün içinden 4 tane çıkabılır ben normal goruyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Normal bir durum. Rekabet edeceğiz diye firmalar doğru düzgün test yapmadan model sürmeye başladı. Bu gidişle sorunsuz amiral gemisi kalmayacak.

Ek olarak, hoydoaa.

Bende 7 plus var normal şartlar altında bırak patlamasını, yük altında bile ısınmıyor. Belki milyonlarca telefonun içinde problemli 5 10 telefondan biridir.

Yalan yanlış haberlerle kafanızı bulamayın.

• bakalım devamı gelecek mi hemen sarılmış samsungçular ama:)

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Note7 zaman ayarlı, iPhone7 ise darbeli el bombası.(concussion grenade)

Malesef mümkün değil.

Patlama dediğimiz olay aslında bir şeyi alev alması değildir. Yanıcı olmayan herhangibir basit materyal bile patlamaya neden olabilir.

Patlama denilen olay bir maddenin çok çok yüksek hızlarda genleşmesidir esasında. Temel olarak Güç = Hız * Kütle diyebiliriz. Bu durumda söz konusu madde parçacıkları o kadar hızlı hareket ediyor ki bir şok darbesi oluşturuyor. Bu olaya da Patlama diyoruz.

İşte mümkün değil dememin sebebi de buradan kaynaklanıyor. Bir pildeki kimyasalları sağlam bir muhafazanın içine koymak sadece oluşacak patlamanın şiddetini artırır ve parça tesirli bir bomba halini almasını sağlar. Daha sağlam dış muhafazalar yapılabilir ama bu sefer de trajik bir oranda pil kapasitesi düşer.

Yapılması gereken. Pil dış katmanını sert ve yüksek ısı dayanımına sahip ama aynı zamanda da iç basınç durumlarında balon gibi şişebilen bir malzemeden yapmak. Böyle bir materyal icad edildi mi o konuda net bir bilgim yok tabi. Ya da bir nevi gaz basıncını yavaşça atacak bir valf mekanizması olmalı.

Şu anki en kesin önlem pillleri kesin olarak oksijen yalıtımlı çelik muhafaza içine koymak sanırım. Ama dediğim gibi o da kalın bir miktar çelik kullanımı demek. Ve bu da daha ağır ve daha düşük kapasiteli piller demek.

Valf olayını ben de düşündüm aslında ama yeni nesil cihazlarda su geçirmezlik yüzünden cihazların her yeri yalıtım yapılıyor. Belki sadece içten dışarı gaz çıkışı yapıp da içeri sıvı vs. girişi yapmayan bir valf tasarımı olursa olabilir. Dolayısıyla yüksek basınç oluşmayacağı için dış koruma çerçevesini de parçalayamaz. Amaç hem yangınları önlemek hem de pil yüzünden cihazın çöp olmasını engellemek olur bu durumda. Sonuçta sadece pil değiştirilebilir tüm cihaz zarar göreceğine. Cihaz dışı yangınların vs. de önüne geçer.

• Daha fazla kar elde etmek adına kullanıcı güvenliği hiçe sayılıyor. Batarya teknolojisinin değişmesi şart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PPM ile konuşalım.

Kaliteci arkadaşlar beni anlayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.