selam arkadaşlar. işlerim nedeni ile miamiye geliyorum çok sık. 3 ay dan sonra tekrar miamideyim. bugün uzun zamandan sonra dolaştım apple ve benzeri shop ları iphone için.
öncelikle 3 ay önceydi gitmiştim henüz piyasaya sürülmemiştir iphone 3g. bugün gittim buldum. aventura mall diye bi yer. çok sık gittiğimiz bir yer. apple store var içinde. dükkanın yerinide taşımışlar. eskiden 2.kattaydı şimdi alt katta daha büyük bir yer tutmuşlar malum ilgiden dolayı.
herneyse girdim çektim adamı kenara anlat bakim dedim ne nedir.
adam anlattı. kesinlikle kontratsız iphone satmıyoruz. almak istiyorsanız sosyal güvenlik numarasına sahip olmanız gerekiyor dedi. bu amerikan vatandaşlarını yeşil kart sahiplerini ve h1 visa sı olanları kapsıyor. b1 yada b2 visalar bu kapsamda değil bilginize.
8 gb iphone 3g 199 dolar 16 gb iphone 3g 299 dolar olmak üzere satışta.
yalnızca ve yalnızca bu şekilde satılıyor. sonra adam bana sordu nerelisin türkiyeliyim dedim. sizin orda satışta dedi. zaten satsak bile orda kullanamazsınız yazılım farkı var dedi. ben bunları duymamazlıktan geldim tabiki. bizimkilerin çatır çatır kırdığını bilse. herneyse böle..
bestbuy diyenler var. ordada aynı şekilde bu kurallar geçerli.
yine o alışveriş merkezinin içinde bir telefon bayine girdim. orda iphone 3g vardı. ve kontratsız satıyordu. fiyatı 1100 dolardı.
artı ilk çıkan modeli sordum ondan yoktu apple store da. satmıyorlardı. bilginiz olsun.
evet arkadaşlar sanırım sorularınıza cevap olmuştur. tamam çok güzel bir telefon ama herkes biraz kesesini düşünmeli. yani illaki olsun diye düşünmemeliyiz. teknoloji her 3 ayda bir kendini yeniliyor. bugün apple 1 numara olur. yarın başka bir model. bu seferde herkes onun peşine düşer. arz talep meselesi.
herkese iyi forumlar dilerim.
Bilgiler icin tesekkurler ancak son durum bu oldugu gibi ilk durum da bu idi. Kesinlikle degisen birsey yok.
Sosyal sigorta numaraniz oldugunu varsayarsak, 16 GB icin 300$+tax odeyerek telefonu alabilirsiniz, Turkiye'de kullanim amacli ise yani hatti iptal etmek istiyorsaniz uzerine 70$ civari olan ilk ay faturasini yatirmali ve 170$ civari olan sozlesme iptal etme parasini odemelisiniz yani sonucta 570-580$ gibi bir rakama ulasir. Kaldi ki sosyal guvenlik numarasi olan bile bunu yapmak yerine ebay'den 620$ civarina almayi tercih ediyor, nedeni de "credit history"sinin dusmemesi icin.. Cunku sozlesme iptal edilisinde dusukluk oluyor.
Tabi daha sonra buraya gelip pasaport kaydi yaptirmak ve turbo sim benzeri aparatlarla telefonu kirmak gerekiyor.
Ben 620$dan siyah ve beyaz olmak uzere 2 adet getirdim, hic ugrasmadan direk sattim ve buradan, garantili, unlocked aldim, kafam rahat.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme