Şimdi Ara

iPhone Batarya ne kadar sürede %10 kapasitesini kaybeder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 Kasım 2017'de iPhone 7 128GB aldım. Keşke üzerine 400 lira daha verip, iPhone 8 64GB alsaymışım diyorum şimdi, son yaşanan gelişmelerden sonra. Daha bir senelik telefonu ne diye yavaşlatırsın? Bunun bir açıklaması olabilir mi?

Konunun başlığına gelirsek... Dün iTools ile bataryanın ne kadar güç kaybettiğine baktım. Bir ayda 8 mah güç kaybetmiş. Sonra kendimce bir hesap yaptım.

1960 mah bataryanın %10'u 196 mah ise ve bir ayda 8 mah gittiyse, %10 kapasite kaybı (benim kullanımımla) yaklaşık 24 ayda tamamlanacak... Sizin kullanımınızla bu süre daha kısa ya da uzun olabilir... Yani 2 seneyi doldurduğumda, telefonum yavaşlayacak...

Hesabımda hata var mı?

Daha güvenli bir telefon olsa piyasada, düşünmeden geçeceğim. Lanet olsun sana Apple!

• % 10'da kapanmasıyla telefonun yavaşlamasının bir bağlantısı olmasa da hesabınız doğru 2 yılda % 10 batarya kaybı yaşanıyor.
  • Şarj ediliş durumuna göre değişir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • avtheree kullanıcısına yanıt
    Doğru. Sabah prizden çekip, akşam yatana kadar batarya yetiyorsa, daha uzun süre gider. Ancak günde iki defa şarj ediyorsan, ömrü daha kısa süreli olur bataryanın. Kullanıma göre değişir. Ben de ilk mesajımda bunu belirttim zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_yıldırann

Doğru. Sabah prizden çekip, akşam yatana kadar batarya yetiyorsa, daha uzun süre gider. Ancak günde iki defa şarj ediyorsan, ömrü daha kısa süreli olur bataryanın. Kullanıma göre değişir. Ben de ilk mesajımda bunu belirttim zaten.

Li-on piller ne kadar aktif olursa o kadar uzun ömürleri olur.

O yüzden %40-50 lerde bile telefonu şarja takarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400-450 civarı şarj dongüsünde %10 kayıp olur

• Abi neyin peşindesiniz oturup ciddi ciddi onu mu hesapladın 2 senenin sonunda bataryayı değiştir 2 sene daha kullan altı üstü alo alo dediğimiz bi cihaz bu niye bu kadar detaycısınız anlamam ki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Onu kast etmiyorum. Sabah 6’dan akşam 16:00’ya telefonunun şarjı bitti, tekrar prize taktın. Gece yatmadan önce tekrar %100 bitti. Bir günde 2 defa şarj döngüsü geçti.

Bir günde %80 harcayan ile iki defa şarja verenin durumu bir değil.

• ReaLLibe kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum, hesaplama yaptım öğrendim. Başkaları da öğrenmiş oldu, açtığım konu ile.

• vala benim 4 senelik 5s'in şarjı wifi ile 5 buçuk saat, 4g ile 4 buçuk saat ekran açık süresi veriyor. ilk aldığımda da 7 buçuk saat idi. şarjı da her akşam takar sabaha kadar fişi çekmem. bana göre pil gayet iyi. tabi kullanıma göre değişir.
  • iOS 11.2'ye henüz güncellemediysen yavaşlama olmaz. Yavaşlatma yazılımı 7 serisinde 11.2 ile aktive oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.