Bildirim
iphone da silinen mesajları geri getirmek mümkün mü?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Yedek alırken SMS yedeklerini de alıyor iTunes bildiğim kadarıyla. Backup almayı bir dene. -
hemen denıyorum -
sonuç ne oldu? -
olmadı :( cunku ben sadece sync yapmıstım :( sanırım ondan olmadı :(
yok mu bunun bır yolu :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekhu -- 25 Nisan 2011; 16:34:00 > -
yok mu bı cevap...
sync yapmak yeterlı olmuyor mu yedekleme de :S -
Öyle değil. iPhone ismine sağ tıklayıp "Restore from Backup" demen gerekiyordu. Sen şimdi sync aldıysan ve iTunes otomatik olarak yedek alıyorsa her sync yapıldığında şansın kaybolmuş olabilir. -
oyle yaptım ama olmadı :(
sync dosyalarını da buldum bılgısayardan..
ama daha once hıc backup yapmamıstım o yuzden olabılır mı? -
İşte dediğim gibi olmöuş olabilir. Sync yaptığında iTunes otomatik yedek aldığı için telefonun şimdiki hâlini önceki yedeğin üzerine yazar. Önceki yedek kaybolmuş olabilir.
Daha önce backup yapmayla alakası yok. -
Sayın Cekhu,
ben de biraz aradım ileride başıma gelebilir düşüncesiyle, teknik olarak anlamadığım kısımlar olduğu için yardımcı olamıyorum ama şu sayfada:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=661878
"Syphone" isimli bir programla bilgisayardaki yedek dosyalarının içerisindeki kısa mesajları okuyabileceğiniz yazılmış.
Bir başka forumda da "c:\Documents and Settings\<Kullanıcı Adı>\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\" klasörü içerisinde bulunan "sms.db" isimli dosyanın mesajları içerdiği yazılmış (yeniden yedek alınıp silinmediği varsayılıp). Aynı durum da olsam ilk iş olarak bu "sms.db" dosyasının kopyasını alıp notead ya da notepad+ benzeri bir programla içeriğini görmeye çalışırdım. Bu .db dosyanın görmek için aynı forumda FileMaker Pro ya da Microsoft Access'da önerilmiş.
Bir aynı forumdan şöyle bir sayfa tarif edilmiş Mac üzerinden dosyaları taramak için:
http://www.tuaw.com/2007/07/10/scanning-your-iphone-backup-files/
En son olarak şu siteye denk geldim:
http://www.iphonedatarecovery.org/iphone-sms-recovery.php
ancak ne kadar işe yarar bilinmez o yüzden satın almadan önce deneme sürümünü kullanmak mantıklı olabilir, boşuna masraf etmemiş olursunuz.
Ekleme: En son olarak şu bağlantıyı da denk geldiğim için yazmak istedim (Windows için yazılmış bir program):
http://riactant.wordpress.com/2009/09/09/iphone-sms-retriever-utility-for-windows/
Kurtarabilmeniz dileğiyle,
saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 26 Nisan 2011; 1:09:02 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: 1megabayt
Sayın Cekhu,
ben de biraz aradım ileride başıma gelebilir düşüncesiyle, teknik olarak anlamadığım kısımlar olduğu için yardımcı olamıyorum ama şu sayfada:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=661878
"Syphone" isimli bir programla bilgisayardaki yedek dosyalarının içerisindeki kısa mesajları okuyabileceğiniz yazılmış.
Bir başka forumda da "c:\Documents and Settings\<Kullanıcı Adı>\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\" klasörü içerisinde bulunan "sms.db" isimli dosyanın mesajları içerdiği yazılmış (yeniden yedek alınıp silinmediği varsayılıp). Aynı durum da olsam ilk iş olarak bu "sms.db" dosyasının kopyasını alıp notead ya da notepad+ benzeri bir programla içeriğini görmeye çalışırdım. Bu .db dosyanın görmek için aynı forumda FileMaker Pro ya da Microsoft Access'da önerilmiş.
Bir aynı forumdan şöyle bir sayfa tarif edilmiş Mac üzerinden dosyaları taramak için:
http://www.tuaw.com/2007/07/10/scanning-your-iphone-backup-files/
En son olarak şu siteye denk geldim:
http://www.iphonedatarecovery.org/iphone-sms-recovery.php
ancak ne kadar işe yarar bilinmez o yüzden satın almadan önce deneme sürümünü kullanmak mantıklı olabilir, boşuna masraf etmemiş olursunuz.
Ekleme: En son olarak şu bağlantıyı da denk geldiğim için yazmak istedim (Windows için yazılmış bir program):
http://riactant.wordpress.com/2009/09/09/iphone-sms-retriever-utility-for-windows/
Kurtarabilmeniz dileğiyle,
saygılar.
yarın sabah ılk ısım bunları denemek olacak..
emeginiz ıcın cok tesekkur ederım cok guzel lınkler vermıssınız ve cok guzel acıklamıssınız...cok tesekkurer
-
quote:
Orijinalden alıntı: Erchamion
İşte dediğim gibi olmöuş olabilir. Sync yaptığında iTunes otomatik yedek aldığı için telefonun şimdiki hâlini önceki yedeğin üzerine yazar. Önceki yedek kaybolmuş olabilir.
Daha önce backup yapmayla alakası yok.
sync den hemen vazgectım..aslında tamamlayamadı sync ıslemını..
bu sync dosyasında daha onceden 2 klasor vardı..restore yaptıktan snr 3 tane klasor oldu..
yarın bır de arkdasın dedıgı lınklere bakıcam... -
Ha, sen sync derken en baştaki, mesaj silinmeden önceki sync'ten bahsediyormuşsun. Eğer iTunes ayarlarına dokunmadıysan otomatik olarak backup (yedek) alıyor iTunes. Sync yaptığında alıyor yani yedeği. "Restore from backup" seçeneğiyle yedekten donüyorsunuz. Ama olmamış sanırım. Sync'i iptal etmişsiniz hemen, yedek alamadan iptal olmuştur.
Tabi bu dediklerim bahsettiginiz sync, mesajı silmeden öncekiyse. Yok, yedekten geri dönmek için yanlışlıkla sync yaptıysanız yukarıda dediklerim geçerli.
İnşallah olur, bir dene onları. Anlamadığın bir yer olursa, bilgim dahilindeyse, yardımcı olmaya çalışırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 26 Nisan 2011; 4:43:47 > -
Şimdi şöyle oldu; ben 1 hafta önce sync yapmıştım kendi bilgisayarımda telefonu..dün de başka bir bilgisayarda sync yaptım..mesajı sildiğim zaman ilk önce diğer bilgisayarda backup yaptım olmadı-ama sanırım onda yine sync yapmıştım-
Sonra kendi bilgisayarımda sync yapmadan backup yaptım..yine olmadı..
Ama dediğim gibi kendi bilgisayarımda sync dosyalarının olduğu klasorde 2 tane klasor vardı..backup denememden sonra klasor sayısı 3 oldu..
O klasorlere baktığımda tarihler eskiydi..2010 a ait bişeyler vardı..backup tan sonra onların da tarihleri değişmiş :s ve dediğim gibi 1 klasor daha eklenmiş..
Bilgisayarda acsam bile kabulüm illa telefona geri aktaricam diye bir sartım da yok..ama o dosyalardaki belgeleri hangi programda açacağımı da bilmiyorum :s -
Anladım. Peki sen kendi bilgisayarında 1 hafta önce sync yaptığında o mesaj o zaman da var mıydı? Varsa backup'ta gelmesi lazımdı.
O mesaj hariç başka bir seyler değişti mi telefonda? Takvim etkinlikleri, rehber, notlar ya da diğer mesajlar gibi?
2-3 dosya olayının ise mantığını anlamadım. Restore from Backup yapınca dosya sayısı neden artsın ki, değişmemesi lazım degil mi? Yedek(Backup) yapınca artar artarsa.
Bu arada backup ile restore from backup farklı şeyler, bunu biliyorsunuz değil mi?
Ekleme: 1megabyte, o dosyayı bilgisayarda açabilecek birkaç program önermiş. 1 taneden fazla olması iyi. Onları dene bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 26 Nisan 2011; 13:09:07 > -
Evet 1 hafta önce vardı mesaj telefonda..yedeklenmis olması gerekiyor..
Mesajı sildikten snr,nasıl olsa geri alamam,diye diğer mesajları ve app leri de silmeye devam ettim :s
Evet o klasor olayını bende anladım..sync yapmadım çünkü:s
Şimdi o siteleri araştırmaya başlıyorum..bakalım olacak mı.. -
bu dosyaların ıcınde sms dosyası nı bulamıyorum :S -
yok olmuyor..dun ben kendı bılgısayarma da bagladıgımda sync yaptı herhalde ben vazgecene kadar...
backup denedım yıne..fakat olmadı..
otekı sıtelere programlara da baktım..fakat calısmadı o programlar da...
gerı donus yapamadım :S -
Olmadığına üzüldüm. Hayati bir şey değildir umarım, diğer şeyler de önemli ama elden gidince çok da üzülmemek gerekir onlara -
yok hayatı bır sey degıl cok sukur..ama onemlıydı..
neyse artık napalım...
ama gerektıgınde nasıl yapılacagını ogrendım :D
bı de zaten dedıgım gıbı o klasorlerın ıcınde sms.db dosyası bıle yok..dun belkı de kendı bılgısayarıma baglarken gec kaldım vazgec demek ıcın..cunku o klasorde 2010 a aıt seyler vardı dun baktıgımda...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X