iPhone cebimdeyken bir de usb disk taşımak bana gerçekten anlamsız geliyordu. Mevcut çözümler ise iTunes ile dosya kopyalama şeklindeydi. iTunes yüklü bilgisayarlardan, kablom da yanımdaysa dosya alabilmek çözüm sayılmazdı. iPhone Drive işte bu sıkıntılarıma hem de ekonomik şekilde çözüm oldu! Artık wireless (kablosuz) üzerinden istedimiz dosyayı, iPhone’a kopyalamak çok kolay ve hızlı!
iPhone Drive sayesinde herhangi bir bilgisayardan ortamdaki kablosuz ağı kullanarak iki yönlü dosya transferi yapabiliyoruz. Üstelik bilgisayara herhangi bir yazılım yüklemeden! Yapmamız gereken tek şey web tarayıcımızı açıp iPhone üzerinden iPhone Drive yazılımının bize verdiği adrese girmek. Ekranı kullanarak bilgisayardan iPhone’a, ya da iPhone’dan bilgisayara dosya transferi yapabiliriz.
Yazılımın yapabildikleri bu kadarla sınırlı da değil üstelik. iTunes kullanmadan dosya transferi yapabilen yazılım ayrıca bu dosyaları gösterebiliyor da. Bu da şu demek oluyor, artık senkronize etmeden de iPhone’a müzik dosyalarını yükleyebilir ve dinleyebiliriz. Sadece müzik değil 30′u aşkın değişik dosya formatını tanıyan ve izleme/görüntüleme şansı sunan yazılım gerçekten bu özelliği ile de ayrı bir takdiri hakediyor.
Beni şaşırtan özelliklerinden bir diğeri de yazılımın, yüklenen dosyalardan istediklerimizi sıkıştırabilmesi ya da zipli dosyaları açabilmesi! Bu sayede birden fazla dosyayı zipleyerek direk email ile ya da yine yazılımın nimetlerinden faydalanarak blueatooth üzerinden gönderebilmemiz de söz konusu.
Benim gibi yanınızda sık sık dosyalarınızı taşıyorsanız, ve de bu dosyaları email, bluetooth ya da kablosuz ağlar üzerinden paylaşmak istiyorsanız iPhone Drive tereddüt etmeden edinmeniz gereken bir yazılım. Kullanım kolaylığı, çalışma hızı, değişik dosyaları görüntüleyebilmesi ve rahat dosya paylaşım imkanı tanıması yazılımı benzersiz kılan özellikleri…