Şimdi Ara

iPhone eSIM hakkında (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.302
Cevap
33
Favori
169.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım, teşekkür ederim bilgi için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah kahretsin sizi hattımı taktım tam aktive oldu 45€ ya 80 GB internet kullanıyorum. Ama bu özelliği kullanamıyorum.
    iPhone eSIM hakkında
    iPhone eSIM hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efecanarar -- 23 Eylül 2020; 2:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelsin artık bu e-sim , nereye ne kampanyaya imza atılması gerekiyosa atalım sesimizi duyuralım , şirket hattı özel hat iki ayrı telefon taşımaktan bıktık
  • [escobar] kullanıcısına yanıt
    Yeni iwatch’lar icin de gecerli.

• Bu sorunun temel nedeni iPhone XS çıkmasındaki büyük gecikmeye dayanıyor. Bir Apple yetkilisini bulup konuştursak keşke
    iPhone eSIM hakkında
    iPhone eSIM hakkında

• apple support
    Türkiye'de iPhone veya iPad'inizde eSIM'i etkinleştirme
    https://support.apple.com/tr-tr/HT211023
    bu makaleyi Bir kere daha okuyunca ikinci imei hattının btk sistemine apple tarafından kaydedilmemiş olduğunu anlıyorum. o yüzden başladı bu hikaye. büyük rersme bakınca şükretmemiz gherektiğini anlıyorum. abd de tiktok huawei ve wechat yasağı, avrupadaki internet bankacılığı sistemlerinin 10 yıl önceki altyapıyla çalışması... vs apple pay sistemi teknik olarak türkiye cihazlarında çalışıyor ekg ve kandaki oksijen zımbırtısı bölge tr seçiliyken çalışıyor bunların hepsi bir adım. ortada bir haksızlık olduğu doğru ama dünyanın sonu olmadığını düşünüyorum. bu arada apple watch daki esim özelliği gerçekten lüzumsuz. telefonsuz çıkmak gerekiyor sokağa ve baya pili eritiyor.

• efecanarar E kullanıcısına yanıt
    Dünyanın sonu değil diye şikayet etmemek de saçmalık ne yazık ki. Bir şeyin önünde duran tek engel yasal düzenleme olunca bir durup düşünmek lazım neden diye. Fiziksel sim kartları için olmayan kısıtlamalar neden elektronik simde var? Neden fiziksel ödeme sistemleri için olmayan zorunluluklar online ödeme sistemleri için var? Vatandaşın bu düzenlemelerden kazancı ne, kaybı ne?

Edit: Ayrıca sizin kullanmadığınız bir özellik olabilir ama e-sim benim için çok faydalı olurdu. Herkes her zaman yanında telefon taşıyamıyor veya taşısa da çıkarıp kullanamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stormloader -- 27 Eylül 2020; 23:4:10 >
  • Birincisi e-sim şu an fiilen Türkiye’de yurtdışından satın alınıp getirilip kaydedilen cihazlarda, yabancı e-sim tanımlaması yapılarak Türkiye’de dahil kullanılabiliyor. Ayrıca BTK tarafından e-simle ilgili yasal süreçte yürürlüğe girdi. Türk Operatörlerinde alt yapısı hazır. Yalnızca birinin Bakanlığın ya da BTK’nın ok vermesini bekliyorlar. Ayrıca e-sim kullanılması kişiden kişiye değişir. Sizin ihtiyacınız olmayabilir, ama benim gibi işi icabı sürekli Almanya-Türkiye arası gidip gelen bir kişi için e-sim bir zaruriyet. Cihaza tek fiziksel sim takılabildiği için şu an mesela alman numaramı kullanamıyorum. Dünyanın kullandığı teknolojilerden bizim istifade edemiyor oluşumuz, büyük eksiklik. Mesela ben Wallet’i dahi Alman Apple Accountumla Türkiye’de kullanabiliyorum. Türkiye’de niçin Apple Türkiye hesaplarıyla kullanamıyoruz? Dediğim gibi bunlar hayatı kolaştırıcı şeyler. Gerek yok bunlara şükredelim diyip, bu tür yeniliklerden mahrum kalmak doğru değil. Bir an önce e-sim devreye girmeli, devreye girmesi içinde çok ciddi bir şekilde ne yapmamız ya da yapılması gerekiyorsa hepimiz yapmalıyız. Apple’ın Türkiyede satılan bu cihazlarda e-sim fonksiyonunu devredışı bırakması da ayrıca başlı başına bir mağduriyet zaten, çünkü e-sim Türkiye’de yasak değil ki, sadece Türk operatörlerin alt yapısının devreye girmesi bekleniyor. Yasak olsaydı, yurtdışından getirilip kaydedilen cihazlara yabancı e-sim tanımlanıp Türkiye’de kullanılamazdı.

Ayrıca Türkiye’de alınan cihazların e-sim imei numaraları BTK’ ya kayıtlı, kayıtlı değil diye birşey yok. Bizzat kendiminkini e-devlete girerek tespit ettim. 2. IMEI (E-Sim) numaraları da cihaz satın alınırken üzerinize otomatik kaydediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffm64 -- 27 Eylül 2020; 23:16:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ffm64

Birincisi e-sim şu an fiilen Türkiye’de yurtdışından satın alınıp getirilip kaydedilen cihazlarda, yabancı e-sim tanımlaması yapılarak Türkiye’de dahil kullanılabiliyor. Ayrıca BTK tarafından e-simle ilgili yasal süreçte yürürlüğe girdi. Türk Operatörlerinde alt yapısı hazır. Yalnızca birinin Bakanlığın ya da BTK’nın ok vermesini bekliyorlar. Ayrıca e-sim kullanılması kişiden kişiye değişir. Sizin ihtiyacınız olmayabilir, ama benim gibi işi icabı sürekli Almanya-Türkiye arası gidip gelen bir kişi için e-sim bir zaruriyet. Cihaza tek fiziksel sim takılabildiği için şu an mesela alman numaramı kullanamıyorum. Dünyanın kullandığı teknolojilerden bizim istifade edemiyor oluşumuz, büyük eksiklik. Mesela ben Wallet’i dahi Alman Apple Accountumla Türkiye’de kullanabiliyorum. Türkiye’de niçin Apple Türkiye hesaplarıyla kullanamıyoruz? Dediğim gibi bunlar hayatı kolaştırıcı şeyler. Gerek yok bunlara şükredelim diyip, bu tür yeniliklerden mahrum kalmak doğru değil. Bir an önce e-sim devreye girmeli, devreye girmesi içinde çok ciddi bir şekilde ne yapmamız ya da yapılması gerekiyorsa hepimiz yapmalıyız. Apple’ın Türkiyede satılan bu cihazlarda e-sim fonksiyonunu devredışı bırakması da ayrıca başlı başına bir mağduriyet zaten, çünkü e-sim Türkiye’de yasak değil ki, sadece Türk operatörlerin alt yapısının devreye girmesi bekleniyor. Yasak olsaydı, yurtdışından getirilip kaydedilen cihazlara yabancı e-sim tanımlanıp Türkiye’de kullanılamazdı.

Ayrıca Türkiye’de alınan cihazların e-sim imei numaraları BTK’ ya kayıtlı, kayıtlı değil diye birşey yok. Bizzat kendiminkini e-devlete girerek tespit ettim. 2. IMEI (E-Sim) numaraları da cihaz satın alınırken üzerinize otomatik kaydediliyor.

çok haklısınız çok iyi özetlediniz.

her şeyi geç bu kadar basit bir teknolojinin ve yıllardır var olan bir teknolojinin hala türkiye'de olmaması sadece komik. ama şaşırmıyorum btk çok yavaş ilerleyen bir kurum... 5g ne zaman gelir acaba kim bilir.

ayrıca ben telefonumu yurtdışından getirdiğim için kaydetmek zorundaydım kayıt ederken 3 imei girebiliyorsun... normal sim imeisini ve esim imeisini kaydedebildim. en azından btk çok imeli telefonların var oluşundan farkında çok şükür.

apple bir sonraki telefonunu sadece esim yapsa türkiye'de bir küçük kıyamet kopsa anca o zaman btk bu işi düzeltir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 3 Ekim 2020; 3:11:24 >

• RedTeaGO üzerinden ücretsiz eSim aldım 15 gün boyunca kullandım, sonra simi iptal ettikten 17 gün sonra normal turkcell hattıma *** imei nolu cihaz klonlu listesinde olduğu için şu tarihte kapatılacak diye sms geldi fakat smsdeki imei iphone'umun imeisi ile uyuşmuyor tabii ben emin olmak için kendi iphoneumun imeisiniede turkiye.gov.trden sorguladım ve sorguladığımda klonlu olarak çıktı o smsdeki imei adresini sorgulamayı denediğimde ise 15nolu imei kodunu giriniz diye hata veriyor. iPhone cihazımı hiç teknik servise göndermedim veya birisine vermedim. Tabii bir şekilde klonlanmışta olabilir. Şimdi kontrol ettiğimde ise smsdeki imei kodu telefonumun hakkında kısmındaki MEID ile uyuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D1AC3835 -- 4 Ekim 2020; 14:5:35 >
  • Benim gördüğüm e-sim satanların hepsi sadece data aktarımı için kullanılıyor, sizin bildiğimiz konuşma yapabilen bir firma var mı?

• Ios 14.0.1 ile tekrar sifirdan kurulum yapinca hucresel plan ekle kismi geldi. Hat Turk telekom. Telefon xs Türkiye alınma

• maydanoz6898 M kullanıcısına yanıt
    iPhone eSIM hakkında

• 2020 son çeyreği dendi bekle bekle dur bıktım valla çift telefondan

• Şöyle bir sayfaya rast geldim “esim”+turkcell diye ararken, sitenin sahibini tanımıyorum ama bilgilendirici buldum. Paylaşayım dedim, umarım daha önce paylaşılmamıştır:https://medium.com/@ercanatay/ekim-2020-son-durum-esim-türkiyeye-ne-zaman-geliyor-c1be0dda73b8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 12 Ekim 2020; 17:28:36 >
  • Bugün ekşi sözlükten bir yazar arkadaşımızın yapmış olduğu paylaşımda btk yeni şartlar koşmuş ve operatörlerin bu şartları yerine getirmesini bekliyormuş.

edit 7: nihayet bugün f. hanımla görüştük. kendisi btk'nın yerli telekomikasyon firmalarına bazı yeni şartlar koştuğunu ve bunların yerine getirilmesini beklediklerini söyledi ve topu telekominikasyon firmalarına attı. bu konuda onlar da topu size atıyorlar dediğimde güldü ve "açıkladığım şekilde, biz de heyecanla bekliyoruz" dedi. bundan başka bir bilgiye ulaşamadım. "ulaştırma bakanlığı'nı arayıp sorsam?" dedim, "onlar bilmez" yanıtını aldım. artık bekleyip göreceğiz. [12.10.2020]

Aynı şekilde bir umut sıfırladım cihazı. Yazılım da güncel. Ancak ttelekomlu olarak e sim kapalı halen. Bilgi.

• serkans. S kullanıcısına yanıt

Linkteki bilgiye gore olmasi lazim. Guncellemeyi nasil yaptiniz? Ben pc’den itunes uzerinden yaptim

İos14.01 telefon üzerinden yaptım. Sıfırlamayı da anlatıldığı gibi.

• Telefonumda hiç fiziksel sim kullanmadan direkt eSim kullanabilirim değil mi? Yani mevcuttaki sim kartımı eSim'e dönüştürebilir miyim?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.