Merhabalar Arkadaşlar, hücresel plan ekle seçeneği olmayan arkadaşlar için kendi denediğim ve işe yarayan çözümü paylaşayım. Telefonunuzu bilgisayar ya da icloud üzerinden yedekledikten sonra, telefonun bilgisayar bağlantısını kesip telefon üzerinden tüm verileri ve ayarları silerek yani format atarak devam ediyoruz. telefon yeniden yüklendikten sonra çıkan seçeneklerde başka cihazdan aktar seçeneğini pas geçip yeni bir iphone olarak devam ediyoruz. (burası çokomelli çünkü eski ayarları yüklediğinizde hücresel plan ekle yine gelmiyor) telefonumuzu yeni bir iphone olarak ayarlayıp açtıktan sonra ayarlar kısmında hücresel plan ekle seçeneğini görüp sonra bilgisayar bağlantısını yapıp eski backup dosyasımızı telefonu geri yükleyebiliriz. bende işe yaradı, umarım sizde de işe yarar |
iPhone eSIM hakkında (57. sayfa)
-
-
Beyler merhaba,
iPhone 11 kullanıyorum. Daha önce yaşadığım fiziki SIM problemlerinden kurtulmak ve dijital bir çözüme geçmek istediğimden daha yeniliçi bir çözüm olan eSIM'e geçtim. Yaklaşık 1 sene önce Vodafone bayiinde fiziki SIM'i eSIM ile değiştirdim, o günden beridir Vodafone hattımı iPhone 11 cihazımda eSIM olarak kullanıyorum.
iOS 16'yı daha erken denemek için beta profili yüklemiştim cihazıma, şu adresten: Download Beta Profiles Malumunuz dün iOS 16'nın final sürümü yayınlandı, ben de ona geçmek istedim yüklediğim son beta versiyonundan. Ama Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımlarından kontrol ettiğimde herhangi bir güncelleme geldiğini görüntülüyemiyorum.
Telefona soft reset attım, ağ ayarlarını sıfırladım, aç-kapa yaptım ama herhangi bir sonuca ulaşamadım. Önceki iPhone'larımda her yeni sürüm geldiğinde DFU mode'a alıp telefonun tüm içeriğini silip temiz kurulum yapıyordum. Ancak şu an telefonuma bir eSIM kayıtlı olduğundan açıkçası çekiniyorum bunu yapmaya. DFU mode'a alıp temiz kurulum yaptığımda eSIM'in silinmesini istemiyorum.
Daha önce bu konuyu tecrübe eden oldu mu? DFU mode ile yapılan yazılım güncellemelerde eSIM verisi siliniyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steamboatmice -- 13 Eylül 2022; 10:58:52 >
-
Beyler herhangi bir tatmin edici bir cevap bulamadım. Etkilemez diyenler Apple forumlarında, ona güvenerek DFU moduna alıp cihazı iTunes yardımıyla sıfırladım. iOS 16 public release'i yükledim. Hiçbir problem yaşamadım, eSIM ile alakalı. eSIM silinmedi. Apple forumlarında da elle silmezseniz silinmez diyorlardı, demek ki öyleymiş...
-
iPhone 14 ile çok hızlı bir şekilde eSIM kullanımının yaygınlaştığını gözlemleyeceğiz. Amerika'da satılan telefonlar sadece eSIM'e sahip olacak denildi tanıtımda. Bence bu sadece Amerika ile sınırlı kalmayabilir, Kanada gibi Avrupa gibi bölgelere de sadece eSIM olan modeller gelebilir. Türkiye de bundan nasibini alabilir. Böylelikle SIM karttan kurtulmaya gitgide yaklaşmış oluruz.
-
Sıfırlamaya rağmen silinmemesi güzel olmuş. Ama mesela telefon değiştirdiğimizde aktaramamamız çok kötü. Yurtdışına gidip orada telefon değiştireceğim. Gitmeden e-sim e geçmek istiyorum ama orada telefon değiştirdiğimde yeni telefona geçemeyeceğim. İlla mağazaya gitmemiz isteniyor sanırım.
-
herkese merhaba ABD den alınmış 13 pro max telefonum var. fiziki sim kullanımı 120 günü geçti ve şebeke kapandı. Turkcell hattımı e-sim e taşıdım(esimin 120 gün süresi kullanılmadı) fakat 24 saat geçmesine rağmen halen hattım aktif olmadı ve servis yok ibaresi var. müşteri temsilcisi, BTK ve apple müşteri hizmetleri ile görüştüm herkes topu başkasına atıyor. bu durum ile karşılaşıp sorunu çözen yardımcı olursa sevinirim
-
Arkadaşlar selam,
Fiziksel sim kullanımım 120 günü geçti ve kayıt ettirilmemiş telefonda şebeke kapandı.
Turkcell kullanıyorum, e-sim e geçiş yaptığım zaman fiziksel sim kartım tamemen iptal mi olacak yoksa pasif duruma mı düşecek?
Müşteri hizmetleri bana şöyle bir örnek verdi iki telefonunuz var birinde fiziksel sim diğerinde e-sim var(ikiside aynı numara) birini evde bıraktınız diğerinden arama vs yaptınız öteki pasife düşüyor dedi(e-simden arama yapıldıysa fiziklsel hat pasif, fiziksel hat üzerinden yapıldıysa e-sim pasif).
O zaman şöyle düşünüyorum fiziksel sim kartımı hiç telefondan çıkarmadan e-sim kaydedersem zaten fiziklsel sim kartta servis yok uyarısı aldığım için otomatik olarak e-sim üzerinden tüm görüşmelerimi yapacağım anlamına mı geliyor?
-
e-sime geçtiğiniz an fiziki sim kart iptal olur. e-simle alakalı yaşadığım sıkıntıyı ve çözüm yolunu konu da yazdım ordan bakarsınız.
-
Merhaba. E-siminiz aktif oldu mu. Çünkü benimde muhtemelen yarın kapanacak hattım, bende e-sime geçeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 20 Eylül 2022; 19:11:29 > -
iyi günler. abd den iphone 14 getirme durumum varda , simdi bu abd de satılanlarda sanırım e sim var sadece , normal sim yok , acaba burada kullanabilir miyim , yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nerede yazdınız ben göremedim. e sim problemini çözebildiniz mi? Benimde de fiziki hattımın 120 gün süresi doldu. E-sim taktım oda şu an kapalı çalışmıyor. Ne yapmak gerekiyor. Bazıları imei2 ye e-simi tanımlamalısınız felan diyor. Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
-
mesajı size atayım.
hocam olayı çözdüm. Problem tamamen apple la alakalı. fiziki sim kartı 120 gün kullanıldıktan sonra fiziki hatta tanımlı imei kapanmıştı. cihazı formatladıktan sonra 2 nci imei numarası üzerinden btk ve turkcell le görüştüm. fakat olay bambaşka çıktı. ben cihazı formatladıktan sonra e sim'i cihaza tanımlattım. e-sim bloke olan imei üzerine kayıtlanmış ben bunu hakkında kısmından farkettim. çözümünü de cihazı tekrar formatladım ve başlangıçtan önce fiziki sim kart yuvasına aktif çalışan bir sim kart koydum, fiziki sim kart yuvasına bloke olan imei tanımlandı sonrasında e-sim'i tanımladım, o da diğer imei alınca hat aktif olmaya başladı. sanırsam şuan ilk defa başına gelen birisi olarak olayı çözdüm.
Yurtdışı telefonu olup e-simi kullanacak arkadaşlara yardımcı olabilirim.
-
Cihazı formatlamamız gerekmiyor dimi? Kapanınca 2. imei üzerinden e sim aktif ediyoruz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riverside. -- 21 Eylül 2022; 10:30:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam anlattıklarınız çok mantıklı geldi. peki fiziki simi çıkarttınız mı değişen bişey oldu mu çıkarınca fiziki simi?
-
hayır hocam ben cihazı ikinci el olarak aldığımdan sıfırlanmış olarak aldığım için böyle bir sıkıntı yaşadım. ama sim kart takılı iken e-sim yüklemeniz iyi olur
-
fiziki simi çıkardınız mı sonrasında?
-
fiziki simi çıkarttım zaten önemli olan e-simin açık olan imei'yi alması. sonrasında çıkartabilirsiniz.
-
Çok teşekkürler cevaplar için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tam tersini yaptım. e-sim birinci imei almıştı. bende farklı bir fiziki sim taktım oda ikinci imei aldı. ama çalışmadı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X