Şimdi Ara

iPhone için solar şarj cihazı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum bu telefon tam bir şarj canavarı. Hele de 3G/ internet oyun vs. ile vakit geçireceksek, navigasyonu kullanacaksak ufaktan şarj stresi binmeye başlıyor insanın üstüne. Her zaman da yanımızda bir priz bulunmuyor. Ben bu sorunu güneş enerjisiyle telefonu şarj etmekle aşmayı düşünüyorum. Acaba solar şarj cihazı kullanan/ bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ? Üç adet alet var aklımda:

http://www.hepsiburada.com/Liste/dexim-dca223-gunes-enerjili-iphone-guc-kaynagi-iphone-4s-4-3gs-3g/productDetails.aspx?productId=telsarjdxmdca223&categoryId=16113

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/2400mah-iphone-4-4g-gunes-enerjili-sarj-cihazi-54021543

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/iphone-ipad-blackberry-gunes-enerji-sarj-cihazi-47326699

Ben ilk başta ikinci cihazı almak üzereydim aslında. Ancak tam emin olamadığımdan bekledim. Yabancı bir sitede usbden çok çabuk şarj olduğu ve telefonu hızlı şarj ettiği yazıyordu. Tam gün güneşli havada 50% şarj olduğunu okudum bir yerde. Pek güzel bir rakam gibi görünmedi açıkcası. Günde 50% şarj hiçbir şey yapmadan telefonu köşeye bıraksan biter zaten Ama 2400 mAh bir cihazın o kadar az şarj etmesi çok mantıklı gelmedi. Paneli de yeterli büyüklükte yine yani. Bu panelden daha küçük panele sahip bir iPhone kılıfının 3-4 saatte tam şarj olduğu yazıyordu. İnternet bilgi kirliliğinden geçilmiyor

Biraz araştırma yaptım ve ilk cihazın güneşli havada 15 saatte, üçüncü cihazın da 6 saatte tam şarj olduğunu öğrendim. Ancak ilk cihaz taşınabilirlik açısından daha avantajlı. Telefonla tek parça halinde daha rahat taşınıyor. Sizce değer mi peki, çok kararsızım

Sizler ne diyorsunuz arkadaşlar ? Fikirlerinizi öğrenebilir miyim ?

Herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Liberté -- 16 Mayıs 2012; 20:22:11 >

• İnternette arastirirsan ve biraz becerin varsa kendin yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gibson Les Paul

İnternette arastirirsan ve biraz becerin varsa kendin yapabilirsin.

Hocam tamam da bu üç alet arasında tavsiye ettiğiniz var mı, veya bu solar şarj cihazı olayı işe yarar mı, onu öğrenmek istiyorum. Bir halta yaramadığını söyleyenler de var yani.
  • Pek bilen yok bu konuları galiba
  • Neyse Energizer'dan alıyorum bakalım. Deneyimlerimi burada yazarım. Yine de herkese teşekkürler.
  • hocam almayı düşündüğünüz ürünün fiyatı pahalı gibi.. yurt dışı fiyatını araştırmanızda fayda var.. bu tarz ürünlerde fiyatı çok fazla şişiriyorlar.. örnek vermek gerekirse abim geçen gün 3gs harici batarya almış.. pazarlıkla 85 liralık pili 30 liraya almış.. bende yurt dışı fiyatına baktım 13 dolardı.. düşünün artık tutturabildikleri rakama satmaya çalışıyorlar..

güneş enerjisine gelirsek.. türkiyede 1m kareye ortalama 1000 watt düşüyodu sanırım.. güneşli ve açık bir havada panelin doğru yerleştirilmesiyle.. güneş panellerinin ortalama %15 verimle çalıştığını düşünürsek ( piyasada yaygın modellerin. bu rakam panele göre değişir.) saatte 1 m kareden 150 watt elektrik üretebiliriz. aldığınız üründe 300x80 mm panel var desek. (30x8 cm) 240 cm2.. 100x100= 10 000 cm2.. burdan hesaplarsak saatte 3.6 watt elektrik üretebilir aldığınız paneller.. içindeki pil 5v 2000 mah = 10 watt olduğuna göre 6 saatte doldurması mümkün.. tüm hesaplar panelin boyu ve tahmini verimine göre hesapladım.. bu değerler uygun koşuallarda %15 verimli 30x8cm lik panele göredir..

yinede ben fiyatını uçuk buldum.. çinde böyle bir cihaz üretimi 30 lira maliyeti olsa.. 100 liranın üstü çok gibi.. ebayde de bir bakın derim..

ek.. ebayde aldığınız ürün 96 $ gibi bir tane satıcı vadı sanırım..
    ebay de benzer ürünler.. bazıları oldukça iyi bazıları pek işe yaramaz ürünler..

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=iphone+solar+charger&_sacat=0&_odkw=Energizer&_osacat=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyarrow -- 16 Mayıs 2012; 21:50:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: La Liberté

Neyse Energizer'dan alıyorum bakalım. Deneyimlerimi burada yazarım. Yine de herkese teşekkürler.

Alirsaniz lutfen belirtin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pil şarj cihazı önerisi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelsag

hocam almayı düşündüğünüz ürünün fiyatı pahalı gibi.. yurt dışı fiyatını araştırmanızda fayda var.. bu tarz ürünlerde fiyatı çok fazla şişiriyorlar.. örnek vermek gerekirse abim geçen gün 3gs harici batarya almış.. pazarlıkla 85 liralık pili 30 liraya almış.. bende yurt dışı fiyatına baktım 13 dolardı.. düşünün artık tutturabildikleri rakama satmaya çalışıyorlar..

güneş enerjisine gelirsek.. türkiyede 1m kareye ortalama 1000 watt düşüyodu sanırım.. güneşli ve açık bir havada panelin doğru yerleştirilmesiyle.. güneş panellerinin ortalama %15 verimle çalıştığını düşünürsek ( piyasada yaygın modellerin. bu rakam panele göre değişir.) saatte 1 m kareden 150 watt elektrik üretebiliriz. aldığınız üründe 300x80 mm panel var desek. (30x8 cm) 240 cm2.. 100x100= 10 000 cm2.. burdan hesaplarsak saatte 3.6 watt elektrik üretebilir aldığınız paneller.. içindeki pil 5v 2000 mah = 10 watt olduğuna göre 6 saatte doldurması mümkün.. tüm hesaplar panelin boyu ve tahmini verimine göre hesapladım.. bu değerler uygun koşuallarda %15 verimli 30x8cm lik panele göredir..

yinede ben fiyatını uçuk buldum.. çinde böyle bir cihaz üretimi 30 lira maliyeti olsa.. 100 liranın üstü çok gibi.. ebayde de bir bakın derim..

İstanbul Bilişim'de 170 liraya satıyorlar cihazı hocam. Güvenilir midir site sizce ?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/sp2000-energizer-cep-telefonu-aksesuarlari-en-ucuz-fiyatlari,29209.html

Yurtdışından alışveriş başa bin türlü dert açtığı için pek yanaşmıyorum ona hocam. Gelir mi - gelirse ne zaman gelir - kazıklanır mıyım ya boş kutu/ uyduruk bir şey koyup gönderirlerse - bozuk ürün çıkarsa tekrar ta yurtdışına göndereceğim - gümrükte takılır mı

Ohooo, veririm fazladan 70 lira, rahat rahat alırım

• istanbul bilişimden bişey almadım. fakat forumda siteden çok bahsediliyor.. ucuz satılan şeyler daha doğrusu sitesinde ucuz olan ürünlerin stoklarında olmadığını söylüyorlar genelde.. almadan bir arayıp stok sorun derim..
  • quote:

istanbul bilişimden bişey almadım. fakat forumda siteden çok bahsediliyor.. ucuz satılan şeyler daha doğrusu sitesinde ucuz olan ürünlerin stoklarında olmadığını söylüyorlar genelde.. almadan bir arayıp stok sorun derim..

Aynen, sonra 10 gun para iadesi icin beklemeyin :)
  • quote:

istanbul bilişimden bişey almadım. fakat forumda siteden çok bahsediliyor.. ucuz satılan şeyler daha doğrusu sitesinde ucuz olan ürünlerin stoklarında olmadığını söylüyorlar genelde.. almadan bir arayıp stok sorun derim..

Hocam peki bu Energizer ile iPad şarjı yapılır mı ? Yeter mi kapasitesi sizce ? Araba çakmaklığından şarj olan bir alet bundan da şarj olur benim kanaatime göre. Yani bir şarjda 30% doldursa bile yeter yani.

Neyse arayayım stok sorayım, varsa sipariş vereyim. Sağolun yardımlarınız için :)
  • almayı düşündüğünüz cihazın kendi pili 10 watt kapasiteye sahip.. ipad2 25 watt , new ipad 42.5 watt.. bu durumda ipad 2 yi %40 new ipad i %25 civarı şaj edebilirsiniz.. bu değer cihazın içindeki pile göredir.. güneşin altında bu değerler artabilirde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyarrow -- 16 Mayıs 2012; 22:23:31 >
  • bende çok düşünmüştüm zamanında,
    dealextreme.com da araştırdım,
    vazgeçtim,
    kullananlar memnun deil,
    uzun süre güneşte bekletmenız gerekiyor,
    yinede yetersiz.
    ben kılıf şeklindeki batarya aldım,
    daha rahat,
    2 güne çıktı kullanım.
    bence harici batarya bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

bende çok düşünmüştüm zamanında,
    dealextreme.com da araştırdım,
    vazgeçtim,
    kullananlar memnun deil,
    uzun süre güneşte bekletmenız gerekiyor,
    yinede yetersiz.
    ben kılıf şeklindeki batarya aldım,
    daha rahat,
    2 güne çıktı kullanım.
    bence harici batarya bak.

Ama zaten harici batarya görevi de görüyor ki bunlar. Normal usbden şarj edip alırsınız yanınıza, işte size harici batarya. Üstüne daha - uzun dahi sürse - güneşten şarj etme imkanınız var.
  • quote:

Bugün aradım stok durumu için. Müşteri hizmetlerindeki görevli bana ürünün stokta olmadığını, ne zaman geleceğine dair bir şey söyleyemeyeceğini söyleyip yarım ağızla "gelmez" diye ima etti. En önemlisi de İLANIN YANLIŞLIKLA AÇILMIŞ BİR İLAN OLDUĞUNU VE KALDIRILMASI GEREKTİĞİNİ söyledi. Şimdi ben parasını ödeseydim ne olacaktı ?

Bu kadar amatör ve kıytırık bir satıcı site hayatımda görmedim

Gider 250 lira veririm şu gittigidiyordaki kullanıcıdan alırım artık. Gerçi sahibindende 160 liraya satan bir satıcı var ama ilanı taa Mart 2011'de koymuş, bugüne kadar da topu topu iki ürün satmış.

• hocam bu ürün pillerini aldığımız energizer markasının ürünüyse kalitelidir. eğer isim benzerliğiyse zaten fiyatı yüksek diye düşünüyorum.. fakat yurtdışı alışverişi yapmadığınız için gittigidiyor ve sahibindende iyice araştırın yurt dışından ürün getirip satanlara bu ürünü getirtmek istediğinizi söyleyin daha uygun fiyat veren çıkabilir. siz yine her iki tarafın güvenliği için gittigidiyor üzerinden alırsınız zaten..

istanbul bilişim yorumlaı hep bu şekilde.. nasıl hala para kazandıklarını anlamıyorum
  • quote:

hocam bu ürün pillerini aldığımız energizer markasının ürünüyse kalitelidir. eğer isim benzerliğiyse zaten fiyatı yüksek diye düşünüyorum.. fakat yurtdışı alışverişi yapmadığınız için gittigidiyor ve sahibindende iyice araştırın yurt dışından ürün getirip satanlara bu ürünü getirtmek istediğinizi söyleyin daha uygun fiyat veren çıkabilir. siz yine her iki tarafın güvenliği için gittigidiyor üzerinden alırsınız zaten..

istanbul bilişim yorumlaı hep bu şekilde.. nasıl hala para kazandıklarını anlamıyorum

Hocam 219 liraya satan buldum gittigidiyorda, yorumlara göre bayağı güvenilir bir satıcı. 5% de indirim kuponum vardı 210 lira gibi bir fiyata sipariş verdik bakalım. Şu anda kargoda yarın elinizde olur diyor satıcı. Hadi hayırlısı bakalım gittigidiyordaki ilk alışverişim olacak bu

Bu arada evet pillerini aldığımız Energizer markasının bu ürün. Solar panelsiz yedek batarya görevi yapan bir sürü modeli var bu şekilde. SP8000 vardı netbookları dahi çalıştırabiliyordu. Ama tabi hep prize bağlı aletler bunlar. En geç üçüncü günde telefonunuz elinizde kalakalırsınız. Solar olunca her zaman şarjınız var. Üstelik bu alet 6 saatte güneşli havada şarj oluyor, bir-iki yabancı review sitesinde de denemeler sonucunda 6 saate çok yakın bir saatte dolduğunu okudum güneşten. Hadi Türkiye'de güneşin gelme açısı/ ışık miktarı falan filan diyelim 7 saat yapalım. Yine bir günde aşağı yukarı bir buçuk- iki kez tam şarj etmek demek bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Liberté -- 17 Mayıs 2012; 20:03:38 >

• hayırlı olsun.. aldıktan sonra deneyimlerinizi paylaşırsanız güzel olur..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.