|
Gürcistan'a Günübirlik Gidiş ve İphone IMEI Kaydı
Eğer bir iPhone kullanıyorsanız ve cihazınızın IMEI kaydını Gürcistan'da yaptırmayı düşünüyorsanız, bu kılavuz size yardımcı olacaktır.
Gürcistan, Batum şehrinde gün içinde gidip gelerek iPhone IMEI kaydınızı kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Bu işlem, cihazınızın Türkiye'de resmi olarak kullanılmasına izin verecektir.
Batıdan Alınan Telefon Kaydı
Batı'dan alınan bir iPhone'un Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI kaydı yaptırılması zorunludur. Bu işlem, gümrük vergilerinin ödenmesini ve cihazın Türkiye'nin telekomünikasyon ağlarında kullanılmasına izin verilmesini sağlar.
Batı Telefon Kaydı
IMEI kaydı için Batı'dan alınan telefonlar da dahil olmak üzere tüm yurtdışından alınan cihazlar uygundur. Kayıt işlemi, yetkili bir servis sağlayıcı veya gümrük idaresi aracılığıyla yapılabilir.
Gürcistan'dan Alınan Telefon Kaydı
Gürcistan'dan alınan bir iPhone da Türkiye'de kullanılmadan önce IMEI kaydı yaptırılmalıdır. Bu işlem, cihazın Batı'dan alınmış olup olmadığına bakılmaksızın geçerlidir.
Batıdan Alınan Telefon Kaydı Nasıl Yapılır
Batıdan alınan bir iPhone'un IMEI kaydı için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Gürcistan'ın Batum şehrine günübirlik bir gezi planlayın.
- Pasaportunuzu ve iPhone'unuzu yanınızda bulundurun.
- Batum'da yetkili bir servis sağlayıcı veya gümrük idaresini bulun.
- Gerekli belgeleri ve ücretleri sunun.
- Kayıt işleminin tamamlanmasını bekleyin.
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra iPhone'unuzu Türkiye'de sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.