Arkadaşlar benim de pasaportumun tr ye son giriş tarihi nisan 2007 Geçen gün niğde de turkcell abone merkezine sorduğumda 2007 pasaportunun geçerli olacağını söylediler. Bende İst. a döner dönmez kayıt yaptırıcam zira 1.5 haftadır kayıtsız kullanıyorum, eli kulağında kapanacak cihaz ondan korkuyorum. Birşeyi merak ediyorum. Cihaz kayıtsızdır msj ı gelmeden kapanma olayı oluyormu, yoksa msj geldikten 1 hafta sonramı kapanıyor? bilgisi olan varmı?
ilk sorunun kesin ve net cevabi 2007 ler hala gecerli kayit yaptirabilirsin. bir sonraki yilin 6. ayina kadar devam ediyor
quote:
Orjinalden alıntı: Ranilin
Arkadaşlar benim de bu kayıt hakkında bir sorum olacak.
Şimdi bu pasaport işinde hangi ülkeye gidip gelmenin bir önemi olmadığında hem fikiriz. Fakat aklıma takılan bir kaç soru var onlara cevap alabilirsem memnun olurum.
Sorularım şöyle :
Mesala 2007 yılı içerisinde ABD ye gidip gelmiş bir tanıdığım var. Malum şu an 2008 deyiz. Şimdi bu pasaportun kayıt süresi tanıdığımızın ülkeye giriş tarihinden itibaren 1 yıl mı (üstteki arkadaş öyle söylemiş) yoksa 2007 yılı sonuna kadar mı ?
Diğer sorum da şu olacak : Gene başka bir tanıdığımız yurt dışında yaşıyor ancak geçtiğimiz günlerde Türkiye`ye geldi ziyaret için. Yurt dışına çıkışı sanırım 2006 yılı ama dönüş 2008 de. Bu tanıdığımızın pasaportu ile kayıt yaptırabilmemiz mümkün mü ?
İkinci sorum bana mümkün gibi geliyor fakat en çok merak ettiğim konu 1. sorumda belirttiğim konu.. Eğer 2007 yılı sonunda kayıt hakkı bittiyse illa şimdi yurt dışına çıkıp gelmesi mi gerekiyor kayıt yaptırabilmem için ? Yoksa yurda döndüğü tarihten itibaren 1 yıl süre mi ? Veya eğer 2008 başlangıcına kadarsa ocak veya şubat ayına kadar bu süre uzayabiliyor mu ?
Bu konuda kesin ve net bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum.
Teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: deepdarque
Arkadaşlar benim de pasaportumun tr ye son giriş tarihi nisan 2007 Geçen gün niğde de turkcell abone merkezine sorduğumda 2007 pasaportunun geçerli olacağını söylediler. Bende İst. a döner dönmez kayıt yaptırıcam zira 1.5 haftadır kayıtsız kullanıyorum, eli kulağında kapanacak cihaz ondan korkuyorum. Birşeyi merak ediyorum. Cihaz kayıtsızdır msj ı gelmeden kapanma olayı oluyormu, yoksa msj geldikten 1 hafta sonramı kapanıyor? bilgisi olan varmı?
Bunu bende merak ediyorum bilen yokmu acaba.
Telekomünikasyon Kurumu'nun web sitesinde "Takvim yılı" ibaresi geçiyor.. yani 2008 yılında bir cihaz kayıt ettirmek isterseniz pasaportunuzda 2008 damgası bulunması gerekiyor.. Yani 2008'de yurda giriş yapmış olmanız..Normal şartlarda durumun bundan ibaret olması gerekiyordu.. Fakat 2007'nin 10,11 ve 12. ayları boyunca kayıt işlemlerinde ciddi aksamalar olduğu için şu anda 2008'e girmiş olmamıza rağmen 2007 damgalı pasaportlarda kabul ediliyor.. olay bundan ibaret.. yamuluyorsam düzeltin
Şimdi hangi bilgi doğru 2008 in 6. ayına kadar mı yoksa 2008 damgalı pasaport mu şart ?
kmedal peki eğer 2008 pasaport gerekiyorsa aksamalardan dolayı hala kabul ediliyor diyorsun. Peki ne zamana kadar kabul edilecek bir bilgin var mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: dhaydar
quote:
Orjinalden alıntı: deepdarque
Bunu bende merak ediyorum bilen yokmu acaba.
Bildiğiniz gibi burası Türkiye yani kimisine mesaj bile gelmeden kapaniyor.. kimisininki haddinden fazla açık kalabiliyor.. bana mesaj geldi şu şu tarihte telefonunuz kapatılacaktır diye.. kayıt yaptıramadım ve mesajda yazan tarihten sonra birhafta 10 gün daha açık kaldı sonra kapandı..
avea bayii den aldigim bilgiyi yazdim , ama normaldede bir sonraki yilin aylarina sarkiyormu emin degilim (bu donemin uygulamasi aksamalardan dolayi olabilir)
quote:
Orjinalden alıntı: Ranilin
Şimdi hangi bilgi doğru 2008 in 6. ayına kadar mı yoksa 2008 damgalı pasaport mu şart ?
kmedal peki eğer 2008 pasaport gerekiyorsa aksamalardan dolayı hala kabul ediliyor diyorsun. Peki ne zamana kadar kabul edilecek bir bilgin var mı ?
evet o sarkma da dediğiniz gibi 6. aya kadar olabilir.. resmi bir bilgiye ulaşamadım
arkadaşlar fikri olan yokmu
quote:
Orjinalden alıntı: invaze
arkadaşlar doğubanktan kayıtı diye alınan cihazım 1 ay geçmeden kayıtsız duruma düştü ve kapandı ve ben bir pasaport bulup turkcell bayisine 5 gün önce verdim fakat cihaz hala açılmadı bugün aradığımda sizin cihazı kaydedemiyorum sistem hata veriyor sizin gibi 30 tane daha cihazı kaydedemedim dedi sizce bunun nedeni ne olabilir daha önce kayıtlı olup kayıtsız duruma düşmesi olabilir mi
sistemlerde uzun zamandir sorun vardi zaten o yüzden mi yoksa size özel bi durum mu? Bilgi ve İhbar Merkezi 444 9 777 - (312) 232 23 23 arayin bi sorun bakalim..
Valla arkadaşlar benim aldığım kişi gönderirken kaydettirdi pasaport gerekiyor ama kimisi yurtdışına 6 ay içinde çıkmış olması gerekiyor diyor kimisi sadece pasaport gerekiyor diyor! ama kesinlikle telefonsuz yaptıklarını sanmam çünki aldığım kişi kutunun üstünü okumuş olmaz telefonu aç ordakini yazalım demiş iyikide öyle yapmış ,bununda amacı imei numaraları karışmaması için bana gelen üründe kutuda farklı telefonda farklı imei yazıyordu çok telefon getirdikleri için unlock aşamasında kutular karışıyor!!
Ben de 2 gündür kayıt ettirmeye uğraşıyorum.
Dün "isim hatalı" diye saçma sapan birşey çıktı, kimlik numarası doğru, o doğru bu doğru.
Bugün de "öyle bir kayıt yok" vs. gibi birşey çıktığını söylediler.
Telekomünikasyon Kurumu'nun sitesinden IMEI'yi sorgulatıyorum, "böyle bir IMEI bulunamadı" diyor. Ama kayıtsız da demiyor, kayıtlı da demiyor. Alet yok ortada :D Sim kartı dün taktım, kullanıyorum. Bakalım ne kadar gidecek.
quote:
Orjinalden alıntı: Ormanci
Ben de 2 gündür kayıt ettirmeye uğraşıyorum.
Dün "isim hatalı" diye saçma sapan birşey çıktı, kimlik numarası doğru, o doğru bu doğru.
Bugün de "öyle bir kayıt yok" vs. gibi birşey çıktığını söylediler.
Telekomünikasyon Kurumu'nun sitesinden IMEI'yi sorgulatıyorum, "böyle bir IMEI bulunamadı" diyor. Ama kayıtsız da demiyor, kayıtlı da demiyor. Alet yok ortada :D Sim kartı dün taktım, kullanıyorum. Bakalım ne kadar gidecek.
Benim kaydimin gorunmesi tam 15 gun surmustu. Telekomunikasyon daki arkadaslarin pek bir isle ugrastigi yok. Ne zaman arasaniz sistemler bozuk diyorlar.
beyler kullanım tarihi yeni bitmiş bir pasaportu kayıt için kullanabilirmiyiz ? biliyormusunuz.
Pasaporta bakan kisi zaten turkcell de calisan kisidir. Bence problem olmaz.
ok denemekten zarar çıkmaz sanırım . sağolasın kurban
Arkadaşlar bir sorum olacak.
Perşembe günü ipohe için arkadaşla anlaştık ve telefonu teslim almaya gittim. Lakin o gün cihazı arkadaşın üzerine kayıt ettirecektik fakat sistem arızalı diye kayıt etmediler. Bende telefonu alamadım. Arkadaş bugün belgelerini bir Turkcell Extra`ya bırakmış onlar biz ekleyeceğiz demişler. Şimdi sorum şu. Ben cihazı yarın arkadaştan teslim alacağım (kendisine güveniyorum kayıt konusunda) şimdi ben cihaza sim kartımı takıp kullansam malum cihaz anında kapanmıyor, kayıt işlemleri de ben cihazı kullanırken gerçekleşirse bir problem olur mu ? Yani ben kullanırken cihaz kayıtsız gözükecek fakat Turkcell Extra imei yi sisteme kaydederse ben kullanırken ileride veya kayıt esnasında bir problem yaşar mıyım ? Yoksa sakın simi takma mı dersiniz ? Simi takma durumum söz konusu çünkü yarın arkadaşla bir de Turbosim almaya gideceğiz ve simi de deneyeceğiz haliyle.. Tavsiyeleriniz nelerdir acaba ?
Acil cevaplarınızı bekliyorum
tak kullan bence.. kapansa da açılcacak nası olsa..
Peki birşey daha soracağım. Kapanmış bir telefonun açılmasında herhangi bir süre aşımı olayı var mı ? Mesala atıyorum telefon kapandı ancak 6 ay sonra kaydettirme işlemi yaptınız yeniden cihaz açılıyor mu ?
Teşekkürler.
ben bugun saat 5 gibi turkcelde işlemlerimi yaptım... akşam internette bir kontrol ediyim dedim ve imei numaram kayıtlı gözüktü bu ne hız doğrusu şaşırdm ve sim kartımı takıp kullanıyorumm