Arkadaşlar bu konudan bende fazlasıyla müzdariptim. Uzun bir süre araştırdım en sonunda yabancı bir sitede bir konuyla karşılaştım ve çok işime yaradı.
Ancak bu konu sadece mesajları yedeklememizi sağlıyor ve mesajları ise pdf formatında bilgisayarıma kaydediyor. Bu tam benim aradığım şeydi.
İhtiyacı olan buradan yararlanabilir.
Pcnizde illaki itunes ile yedek alınmıştır, yoksa bile ilk alın. Almayı bilmeyenler...
Yedeğimizi aldıktan sonra,
Windows 7 : C:\Users\[Kullanıcı Adı]\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\
En güncel yedeğimizin içerisine girip, ara seçeneğinden " 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28 " isimli dosyamızı buluyoruz.
Daha sonra bu linke giriyoruz ve oradan dosyamızı ve istediğimiz formatı seçip, submit diyip yüklüyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta MS Excel formatı İOS 6 ve üst sürümlerde çalışmıyor onun yerine HTML veya PDF seçmelisiniz. Size tavsiyem PDF tir çünkü, PDF te mesajlaştığınız kişileri tek tek seçebiliyor ve görebiliyorsunuz.
Dosyamızı yükledikten sonra otomatik olarak PDF dosyamız iniyor ve açınca karşımızda şöyle bir dosya beliriyor.
Bu şekilde mesajlarımızı pc ortamında hem dosyalanmış bir şekilde tutabiliyoruz hemde istersek önemli yazışmalarımızın çıktısını almamıza olanak tanıyor.
Herkese iyi forumlar.
Bununla uğraşma istersen ben sana iTOOLS i önereyim daha kolay.
Evet itoolsuda biliyorum ancak o pdf olarak kaydetmeme olanak tanımıyor daha doğrusu uğraşırsan yapabiliyorsun ama benim anlattığım şekilde düzgün halde değil daha karmaşık bir şekilde veriyor.
maçtan sonra bakarım. Çok güzel bir şeye benziyor.