Şimdi Ara

iPhone Swap nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
3
Favori
15.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Batu

quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

2. Bir vergilendirmeye tabi tutulmamak için ülkeye kutusuz-yedek parça olarak girdirilen cihaz. Tamamen sıfırdır.

Yukarıdaki arkadaşların dediği refurbished. Kullanılmış ve Apple tarafından tamamen kozmetik olarak yenilenmiş cihaz. Refurbished cihazları amazonda 200 dolara bulabilirsiniz.

SWAP, REFURBİSHED DEĞİLDİR.

Yanlis biliyorsunuz. Verilen cihazlar elden gecirilmistir. Mesela benim swap cihazimi amerika batarya hatasindan dolayi degisim programi sayfasinda serialini okutunca cihazimin bataryasinin serviste daha once degistirildigini goruyorum. Nitekim bu durumu applestore calisanlarida onayladi.

İnsanlari yanlis bilgilendirmeyin fikir sahibi olmadan.

Şimdi sizin aldığınız cihaz hatalı seri, ellerinde olan urunu değiştirip vermişler. Hatalı urunu aldıktan sonra tekrar götürüp değiştirmek ister miydiniz yoksa bu işlemi sizin için onların yapmasını mı ?

Birde şu yokken bakın, sizin telefonunuzda böyle bir sorun vardı ve değişim için verdiniz. Ve nasıl olduysa teslim almadınız ve sizin yerinize başkası o cihazı aldı. Sonra kontrol ettiğinde değişen telefonunu almaya erinen vatandaşın değişen telefonunu aldığını gördü.

Sizce bu 2 varsayımdan hangisi daha gerçekçi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    2006 senesinden beri sözlüklerde, forumlarda ve benzeri bir çok platformda yazı yazıyorum ve okuyorum. Üniversite hayatım boyunca sayısız makale okudum, bir çok makale yazdım ama hayatımda ilk defa okuduğum bir cümleyi bu kadar "anlamadım". Şaka bir yana, ne demek istediğin hakkında şu an en ufak bir fikrim bile yok. Neye cevap verdiğini dahi anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

2006 senesinden beri sözlüklerde, forumlarda ve benzeri bir çok platformda yazı yazıyorum ve okuyorum. Üniversite hayatım boyunca sayısız makale okudum, bir çok makale yazdım ama hayatımda ilk defa okuduğum bir cümleyi bu kadar "anlamadım". Şaka bir yana, ne demek istediğin hakkında şu an en ufak bir fikrim bile yok. Neye cevap verdiğini dahi anlamadım.

olabilir, saygı duyarım ama ön yargılarınızı da kırın ve 2006 tarihli bir üyeden bekleneni gösterin.
    dedimki onlar (garanti sağlayıcı) serileri sorgularken ürünün hatalı seriye ait olduğunu anlamışlar. Şimdi telefon değişimi çıkan müşteriye hatalı olduğunu anladıkları cihazı mı versinler yoksa o cihazı hiç müşteriye gitmeden direk kendi içlerinde cihaza değişim verip müşteriye yeni gelen hatasız ürünü mü versinler ?
    yani hatalı seri ürün müşteriyle hiç buluşmadan bu işi çözmüşler. Arkadaşta sorgulattığında telefonun değişimden geldiğini görmüş ve telefonu değişime veren bizzat garanti sağlayıcı.

zaten refurbish'den gelen telefonların imei'si bile değiştiriliyor

umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 27 Ağustos 2014; 15:33:17 >

• Genpa bana sıfır yeni kullanılmamış cihaz vereceğini söyledi attığı mailda.(müşteri hizmetleri) Apple'ı arayıp swap cihazı sorduğumda yenilenmiş cihaz olduğunu söylediler. Bunu genpa'ya söyleyince bilgi hatalıdır dendi. Kim doğru söylüyor?
  • quote:

Orijinalden alinti: karti

Size daha once kimsenin kullanmadigi fakat kutusuz telefon verexekler, kutusuz vermedeki maksat vergi odememektir, bu sayede yedek parca olarak gosterebiliyorlar. Swapin takasa yakin bir anlami var. Eskiyi ver yeni al gibi birsey.

Burayy biraz düzelteyim:
    1) Ba?kasynca kullanylmamy? bir telefon olup olmady?y biraz ?üpheli (buraya yollayaca?ym di?er mesaja bakynyz; orada izahat olacak...)
    2) Bugün AppleStore'da bir de?i?im (swap) yapyldy?y zaman, Genius oradaki çekmeceden gidip normalinden ince beyaz (nötr sayylabilecek, ancak üzerinde birtakym etiketler olan) bir kutu getiriyor. Bunun içinden, ekrany koruyuculu sadece bir telefon çykyyor; yani ?arj aleti-kablo-kulaklyk-kullanym kylavuzu mevcut de?il. De?i?im cihazy olarak bu telefonu alyyorsunuz, ama kutusunu vermiyorlar; sizden aldyklary telefonu o kutunun içine koyup çekmeceye geri koyuyorlar.
    3) Aksesuarsyz bile gelse, telefon telefondur! Ne yurt dy?ynda, ne de TR'de Gümrük tarifelerinde "yedek parça maksadyyla üretilmi? telefon" tarzynda bir tanymlama yoktur. Dolayysy ile o telefon da kendine ait bir IMEI ile, TR'deki ÖTV & KDV oranlary ile (%25 & %18) YTHAL EDYLMY? bir telefondur.
    4) Bunu alan ki?i de artyk o de?i?im telefonundaki kimlikle (IMEI) dola?acaktyr; eski telefonunun IMEI'si yurt dy?yna iade edilirken BTK'ya bildirilip "iptal edilecektir..."!

• swapı halasıfır sananlar var tamam beyler siz appledan bile daha iyi biliyorsunuz
  • quote:

2. Bir vergilendirmeye tabi tutulmamak için ülkeye kutusuz-yedek parça olarak girdirilen cihaz. Tamamen sıfırdır.

Yukarıdaki arkadaşların dediği refurbished. Kullanılmış ve Apple tarafından tamamen kozmetik olarak yenilenmiş cihaz. Refurbished cihazları amazonda 200 dolara bulabilirsiniz.

Bu vergilendirmeye tabi olmaması konusu tamamen YANLIŞ BİLGİ !...

TR dahil hiçbir ülkenin (muz cumhuriyetleri hariç) kullandığı uluslararası gümrük tarifesinde "tamir/değişim/yedek parça amaçlı cep telefonu" tarzı bir tarife yoktur. Telefon, telefondur; mobil telefon da mobil telefondur!... İçine bir SIM kart takıldığında alo denecek (hatta alo denemese bile mesaj gönderecek, internete bağlanabilecek) her türlü zımbırtı aynı tarifeden ithal edilir.

Özetle: Apple TR, bugün AppleStore'da o yarım yükseklik kutu içinden çıkan swap (değişim) telefonunu bal gibi "cep telefonu" tarifesinden ithal etmektedir. Ha, ithalatlı maliyetini düşük tutmak için komple aksesuarları olan "tam kutulu" telefonu 100X birime ithal ederken, bu "yedek parça/swap amaçlı" telefonu 50X birime ithal ediyordur; o işin başka tarafıdır!...

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

Bu vergilendirmeye tabi olmaması konusu tamamen YANLIŞ BİLGİ !...

TR dahil hiçbir ülkenin (muz cumhuriyetleri hariç) kullandığı uluslararası gümrük tarifesinde "tamir/değişim/yedek parça amaçlı cep telefonu" tarzı bir tarife yoktur. Telefon, telefondur; mobil telefon da mobil telefondur!... İçine bir SIM kart takıldığında alo denecek (hatta alo denemese bile mesaj gönderecek, internete bağlanabilecek) her türlü zımbırtı aynı tarifeden ithal edilir.

Özetle: Apple TR, bugün AppleStore'da o yarım yükseklik kutu içinden çıkan swap (değişim) telefonunu bal gibi "cep telefonu" tarifesinden ithal etmektedir. Ha, ithalatlı maliyetini düşük tutmak için komple aksesuarları olan "tam kutulu" telefonu 100X birime ithal ederken, bu "yedek parça/swap amaçlı" telefonu 50X birime ithal ediyordur; o işin başka tarafıdır!...

Size tek bir şey soracağım, diyorsunuz ki swap bildiğiniz vergilendirme işleminden geçiyor, herhangi bir yedek parça tarifesi yok.
    O zaman bildiğimiz telefon olarak geçiyor bu cihaz ki bunu sizde yazmışınız. Peki size soruyorum, ülkemizde kullanım kılavuzu olmayan elektrik ürünlerin satılması ve ülkeye GİRİŞİ yasak mı ? YASAK.
    peki nasıl oluyorda bu şirketler hemde Apple turkiyeye kaçak telefon getirebiliyor ?
    Şimdi swap telefonlar sizin dediğiniz gibi geliyor ise garanti belgesi nerede ? Kaçak mı getiriyorlar yoksa sizin o yok dediğiniz tarife üzerinden mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 18 Eylül 2014; 19:52:19 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Bakınız, bu konuda bu Forum'da açılmış başka bir başlık var ve başlığı açan arkadaşımız gayet güzel herşeyi izah etmiş; üstelik Apple Yetkilileriyle de görüşerek. Link aşağıda:

http://forum.donanimhaber.com/m_88138620/tm.htm

Şimdi öncelikle "refurbished" kavramını (sadece iPhone'lar için değil, tüm elektronik cihazlar için) birazcık daha açalım: Burada, "refurbished" "YENİLEME" olarak genellenmelidir. Bu neden ve nasıl olabilir:
    1) Bozuk (çalışamayan) bir ürün, tamir edilir (aslında bu "repaired" demektir, ama jargonda/piyasada buna "refurbished" de denilmekte,
    2) Çalışan (çalışabilecek) bir ürüne yeni/ek yazılım yüklenerek ürün "upgrade" edilmiş olabilir,
    3) Mekanik/estetik olarak ayıplı hale gelmiş (mağazada teşhirdeki veya bir alan çalışmasında kullanılıp eskiyen...) ancak elektronik olarak %100 sağlam bir ürün bu parçaları değiştirilerek "yenilenmiş" olabilir. Hatta bu tür bir ürünün çalışmayla ömrü kısalmış olan ekran, batarya gibi parçaları da değiştirilmiş olabilir...
    4) Son Kullanıcısı tarafından arızası olmasa bile memnuniyetsizlik nedeniyle iade edilmiş ve tekrar satışa sunulabilmesi için "elden geçirilip yenilenmiş..." cihazlar,
    5) Bırakın yukarıdakileri, örneğin bir mağazada statik teşhirde (yani çalışmıyor ama açık vaziyette) duran, elektronik/mekanik/estetik olarak bir ayıbı dahi bulunmayan ama ambalaj kutusu bir şekilde zayi olmuş veya deforme edilmiş olan bir ürünün bu ambalajının yenilenmesi bile "yenileştirmeye" girecektir.

Yukarıda verdiğim linkte de açıkça belirtildiği gibi, "swap"(=değiştirme) işlemin adıdır. Swap'e (değişime) giren bir cihaz şu kategorilerden birisinde olabilir:
    1) Üreticisi tarafından "swap" amaçlı olarak üretilen ve satışa sunulmadan bir kenarda tutulan, ihtiyaç duyuldukça da kullanılan "sıfır" cihazlar,
    2) Nedenleri ne olursa olsun "refurbished" yani "yenilenmiş" ve/veya birtakım geri dönüşüm yöntemleriyle sıfırdan farksız hale getirilmiş olan cihazlar.

Bugün AppleStore'daydım bir OnetoOne eğitimi için gitmiştim ve malum konu açıldığında yine aynı şeyler söylendi: yani "swap" olarak verilen değişim ürünlerinin "sıfır" cihazlar olduğu ve "yenilenmiş" cihazlar olmadığı. Aksini ispat edemeyeceğim için kabullenip sustuysam da bunun her olay için %100 doğru olamayacağını içimden bir ses bana söylemekte.

Şimdi bu verilen bilgi çok çok doğru ise, verilen "swap" cihazın model numarasının arkasında da TU yazması lazım. Belki yeni bir modelde ilk başlarda verilen "swap" cihazlar böyle olacaktır (çünkü bunlar yukarıda 1. maddede belirttiğim türde cihazlardır). Ama zaman geçtikçe??? Üretici ara ara seri üretiminden her ülke için birtakım adetleri bir kenara ayırmaya devam edecek midir?

Üstelik bu Forum'da AppleStore daha devreye girmeden Genpa, Teleservis gibi anlaşmalı servislerden HB ülke kodlu (=İsrail) değişim cihazı aldığını söyleyenler var. Bu değişim cihazlarını Genpa vs. kafalarına göre bir yerden ithal mi ediyorlardı yani? Olamaz!!! Bunları da Apple temin etmekteydi...

Kaldı ki Apple'ın bu "swap" işlemi için ürettiği cihazların model numarasının ardında "B" olduğu da bildirilmektedir.

Şimdi, elden geldiğince bu durumu tesbit edebilmek için Forum'un bu bölümünde iki başlık açacağım. Bakalım ne kadar katılım olacak?

Vakit ayırdığınız için teşekkürler...

• TR'ye ithal edilmek istenen bir ürünün TR Kullanım Kılavuzunun olup olmadığı ARTIK GÜMRÜKLERCE KONTROL EDİLMİYOR. O uygulama ilk başlarda vardı. Ayrıca artık ileri teknoloji ürünlerinde TR kullanım kılavuzunun illa ki basılı bir belge veya CD vb. bir medyada verilmesi dahi esnetildi ki bu bilgiler ürünün içine gömülü bir yazılımla da tüketiciye ulaştırılıyor... Garanti Belgesi de benzer durumda (demek ki bunu Sanayi Bakanlığı da kabullenmiş...) ki başta Apple olmak üzere bazıları size yazılı garanti belgesi de vermiyorlar; bu tür bilgileri elektronik ortamda tutuyorlar.

Kaldı ki, Türkçe Kullanım Kılavuzu ve/veya Garanti Belgesinin basılı bir şekilde (en ilkel haliyle) var olup olmadığı artık TC Gümrüklerinde kontrol edilen bir konu değil. Tüketiciye ürünün teslimi esnasında bu tür bilgi/belgelerin verilmesi şart koşuluyor. İlk başlarda durum böyle değildi, saçmasapan mantıksız olaylar yaşandı birkaç yıl !...

Ben yukarıda değişim ("swap") amaçlı bir cep telefonunun normal bir cep telefonu statüsünde ve eş vergilerle ithal edildiğini savunup iddia ettim; halen de bu sözlerimin arkasındayım. Ha, ithal swap telefonun iniş (Apple deposuna giriş) maliyetini en azda tutmak için birim fiyat üzerinde bazı düşük fiyatlar olusşturulmuş olabilir; gülünç mertebelere düşmediği sürece. Orası başka bir konu, zaten "oluyor" demedim, "olabilir" dedim...

Eğer bir cep telefonunun parçaları (anakart, entegre devre, ekran, batarya, tuş takımı, vb.) ayrı ayrı "yedek parça" olarak ithal edilecekse bu tür malzemelerin (komponentlerin) ayrıca müstaki gümük tarifeleri vardır; üstelik bunların ithalatında %25 ÖTV bile alınmaz.

Ama biliniz ki AppleStore'da o yarım yükseklikteki kutudan çıkan basbayağı standart bir cep telefonu tarifesinden ithal edilmiş ve IMEI bilgisi de BTK'ya verilmiştir!...

Bilginize.

• bir şey sormak istiyorum. diyelim ki bu swap denen cihaz, daha önce kullanılmış fakat problem neticesinde apple tarafından iade alınıp onarılarak tekrar verilen cihaz..

peki misal telefonumun ekranını kırıp apple'a götürdüm, bana 1200 küsür lira karşılığında sıfırıyla değiştirme teklif ettiler. böyle bir durumda da mı swap cihaz veriyorlar?
  • Bende haftasonu swap cihazımı aldım. Almadan önce sıfır kutudan verildiğini söylemişlerdi ama gittiğimde normal sıfır kutununki gibi bir jelatin ile kaplı kutuda değilde bir etiketleme ile kapatılmış kutuda geldi.
    Bu durumu görünce içimden dedim "ooo bu sıfır değildir yaa" ama arkadaşın dediği gibi vergilendirmeden yurda sokulması için yedek parça diye gösterdiklerinden diyorsa mantıklı ama orjinal kutusundaki gibi jelatinlemenin bence vergilendirme ile alakası pekde yok gibi.

Ama İçinden telefonun üzerindeki jelatini sıfır olarak çıkardı. Cihaz tamamen sıfırdı. Ama bu tabiki bu cihazın bir şekilde yenilenmediği anlamına gelmez. Birde Apple bukadar kolay bir şekilde sıfır cihaz verdiğine göre uyguladığı bir yöntem kesinlikle var yoksa sıfır cihaz yetiştiremez dünyaya.

Kısaca bende orjinal fabrika çıkışlı sıfır bir cihaz olduğunu düşünmüyorum, açıkçası çizikli ve sorunlu cihazların çıkması da bu düşüncemde etkili.

• swap cihaz onarılmış cihaz değildir herhangi bir sebeple geri alınan cihaz apple tarafından parçalara ayrılır sağlam parçalar diğer parçalarla beraber geri dönüşüme sokularak ortaya yeni bir cihaz çıkar örneğin senin geri verdiğin telefonun kamerası bozuk olsun apple bu cihazı alır kamerayı ayırır işlemci ram vs gibi diğer parçaları yeni bir cihaza takılmak üzere ayırır burda fark swap cihazın kasası ve bataryası tamamen sıfır olur diğer parçalar geri dönüşümden gelen parçalar olur biraz karışık anlattım gibi umarım anlaşılmıştır
  • 3Gs imde 5 kere swap seklinde cihaz aldim memnun kaldigimda oldu kalmadigimda,benim sormak istedigim su bilen arkadaslarim lutfen yardimci olun; 5s cihazimda titresim sorunu var yatay pozisyondayken titresim sesli calisiyor dik pozisyondaysa bu sorun yok apple store dan randevu aldim yarin icin 1 yillik sinirli apple garantim de yarin dolacak,fakat cihazimin iki kosesinde farkli oranlarda ezilme bulunmakta olaki genius cihaz degisimini dusunurse tabletine cihaz durumunu girecek fakat bu eziklikler degisime yada tamire engel oluyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydn06

bir şey sormak istiyorum. diyelim ki bu swap denen cihaz, daha önce kullanılmış fakat problem neticesinde apple tarafından iade alınıp onarılarak tekrar verilen cihaz..

peki misal telefonumun ekranını kırıp apple'a götürdüm, bana 1200 küsür lira karşılığında sıfırıyla değiştirme teklif ettiler. böyle bir durumda da mı swap cihaz veriyorlar?

%99 olasılıkla EVET, 1.200 TL'ye SWAP Cihaz alacaksınız ve yanında herhangi bir aksesuarı ol(a)mayacak!... Yine de yarın AppleStore'a uğrama ihtimalim var; oradakilere bir sorarım (ağız ararım...).

Hatta bu araştırmayı, TR'de hiçbir tarafını tamir etmedikleri iPad ailesi için de soracağım. Bakalım nasıl bir cevap alacağım?

Bu kadar tartışmadan sonra şunu söyleyeyim:

Diyelim yeni bir telefon modeli çıktı (örnek iP6/6+) ve Amerika'dan kısa bir süre sonra TR'de de satışa sunuldu. Siz de koşa koşa gidip aldınız. Maalesef telefonunuzda bir problem çıktı (örnek: kendi kendine re-boot ediyor; şu TLC/MLC NAND hikayesi) ve siz de 15 gün içinde bunun farkına vardınız. Applestore'a gittiniz. Değişim yapıldı. Bu durumda size aksesuarsız hatta kutusuz bir değişim (yani SWAP) iP6 verilecektir ama bu iP6'nın "sıfır fabrika çıkışlı" bir cihaz olduğu (değişimin yapıldığı erken tarih nedeniyle...) %1500 kesindir. Ancak aynı iddiayı 6-8-10 ay sonra alacağınız bir iP6 SWAP cihazı için söylemek biraz saflık olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 21 Ocak 2015; 0:23:03 >

• Bu "swap cihaz nedir, ne değildir?" konusu AppleStore içinde de sorulmasından pek fazla haz edilmeyen bir konu olmuşa benziyor.

Evet birileriyle konuştum, ama "bildiklerini" değil, "yorumlrını" alabildim. "Bildikleri" derken, bu konuda Yönetimin de çalışanlardan birşeyler gizlediğini, veya en azından bazı şeyleri onlar söylemedikleri kanaatine varıyorum. Özetle:

1) Durumu (sıfır üretim, yenilenmiş, rejenere edilmiş; ne olursa olsun...) ve hangi model olursa olsun, "swap" cihazlar aksesuarsız ve kullanım kılavuzu vs. olmayan bir karton ambalaj içinde geliyor ve genelde müşteriye teslimde bu karton ambalaj da müşteriye verilmiyor.

2) iP4/4S, iP5/5S ve iP5C'nin üretimleri bitmiş sayılabilir (iP5S-16 & 32GB ile 1P5C-8GB halen devam etmekte ve/veya satılanlar sadece "stoktan" satılıyor; "satış"tan kastım da Apple'ın kendi bünyesinde olan satışlar...)olan modeller: bu modeller için verilen swapp cihaların tamamen yeni (sıfır) üretim cihazları olması hemen hemen olanaksız. (Ne yaparsanız yapın, kullanılmış bir otoyu fabrika bant çıkışı haline getiremezsiniz ama bir elektronik cihazı, hele hele bir cep telefonunu o görünüme sokabilirsiniz!...)

3) iP6/6+ için şu an kullanılan cihazlarsa "sıfır üretim" cihazlar; ama yukarıda belirttiğim gibi özel ve yalın bir ambalajla geliyor... 6 ay veya daha sıonrasında herhalde bu durum devam etmeyecektir!...

4) iPad'lerin "tamiri" zaten sadece TR'de değil, hemen hemen hiçbir ülkede (birkaç istisnası varmış) yapılmadığından bunlar için kullanılan swap cihazlar:
    a) Bu maksatla üretilmiş ve ambalajlanmış "sıfır" cihazlar,
    ya da
    b) Çin'de bulunduğu tahmin edilen bir Apple rejenerasyon tesisinde yeniden "kalafatlanan" ve "sıfırlanan" cihazlar
    olabilirmiş.

Tabii bazı, az da olsa, istisnai durumlar da olmuyor değil: örneğin, hiç kullanılmamış hatta kutusu açılmamış ama satıştan (model olarak) kalkmış, ya da kutusunda yatarken kutusu güneşten sararmış, ya da sadece ambalaj jelatini yırtılmış bir cihaz da yeniden ambalajlanarak "swap" cihaz olarak kullanılabilmekte.

Benim diyebileceklerim bu kadar!...

• quote:

Kandirmayin kendi kendinizi
    Seri numarasi ff ile baslayan cihazlar refurbished dir

• Bazı arkadaşlar swapı refurbished ile karıştırmış...Swap tamamen sıfır ancak kutusuz cihazdır.Refurbished ise arkadaşların karıştırdığı gibi arızası giderilip kasası sıfırlanmış telefondur

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Türkçe kullanım kılavuzu elektronik olarak bakanlığa sunuluyor ve ithalat izni çıkarılıyor. ithalat aşamasında sıfır telefon olarak bile geliyorsa garanti belgesi bakılmaz. Tahminimce kutusuz olması sadece navlunu düşük tutmak için düşünülmüş. hacim ve azda olsa ağırlıktan kurtarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanaktaass

Bazı arkadaşlar swapı refurbished ile karıştırmış...Swap tamamen sıfır ancak kutusuz cihazdır.Refurbished ise arkadaşların karıştırdığı gibi arızası giderilip kasası sıfırlanmış telefondur

Peki de bugün TR'deki Applestore'lara gitseniz ve sorunlu ancak halen garantisi geçerli bir iP4S verip de yerine alacağınız swap cihaz, Çin'deki üretildiği fabrikadan çıkmış, hiç başka el değmemiş ancak aksesuar ve kullanım kılavuzlarının bulunmadığı nötr bir kutuda gelen cihaz mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.