Şimdi Ara

iPhone Swap nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
15.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iPhone 5 için rear mikrofonu çalışmaması nedeniyle onu Ankara daki genpa teknik servise götürdüm. Cihazın değişeceğini söylediler. Tahmini 1 hafta en fazla 20 iş günü dediler. Fakat internetten sorguladaığımda Onarım detayı: İPHONE SWAP 5 16GB BLACK ZX661-6905 bu şekilde bir açıklama var. Swap olayı nedir internet te araştırmamda kafam karıştı, çok farklı bilgiler var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arizali verdiginiz modelin aynisini size geri verecekler. Hatalarindan arinmis sekilde. Ama elinize gecen urunu inceleyip kargoyu ona gore kabul edin. Cunku bazen swap muhabbetine kullanilmis elden gecirilmemis cizikli telefonlari geri verebiliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo yok kendim alacağım ama kullanılmış telefon mu verecekler?

• Tam olarak kullanilmis telefon degil. Kullanilmis ve hatasi yuzunden geri verilen ama tamamen sifirlanan bir telefonu verecekler. Tamamen sifir telefon verme ihtimalleri dusuk.

• Sıfırlamak derken?

• Mesela musteri home tusu bozuk iPhone 5'i Apple Store'ye veriyor Apple bunu aliyor tamir ediyor bataryasini degistiriyor, dis yuzeyini degistiriyor, ekrani filan degistiriyor sonra bunu bozuk telefonundan sikayet eden baska bir iPhone sahibine geri veriyor. Bu islem sirasinda sadece bozuk parca ve urunun bataryasi ve dis yuzeyi yenileniyor. Islemci ya da ram ariza yoksa yenilenmiyor. Boyle bir program. Yurtdisinda bu tarz elektronik urunlerin satildigi ozel marketler bile var.

• Bazen ender de olsa dis yuzeyi degismemis urunler musteriye veriliyor. Bu yuzden ben teslim almadan once iyice inceleyin diye bir oneri de bulundum hocam. Aklinizda olsun bu da. Eve gelip fark ederseniz sonra bir daha bastan ugrasabilirsiniz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 6s'mi Samsung s6'mı
    3 yıl önce açıldı
    Nedir Bu CDMA Iphone Olayı yahu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Size daha once kimsenin kullanmadigi fakat kutusuz telefon verexekler, kutusuz vermedeki maksat vergi odememektir, bu sayede yedek parca olarak gosterebiliyorlar. Swapin takasa yakin bir anlami var. Eskiyi ver yeni al gibi birsey.

• 2. Bir vergilendirmeye tabi tutulmamak için ülkeye kutusuz-yedek parça olarak girdirilen cihaz. Tamamen sıfırdır.

Yukarıdaki arkadaşların dediği refurbished. Kullanılmış ve Apple tarafından tamamen kozmetik olarak yenilenmiş cihaz. Refurbished cihazları amazonda 200 dolara bulabilirsiniz.

SWAP, REFURBİSHED DEĞİLDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 27 Ağustos 2014; 8:45:22 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ben 5S değiştirdim Apple mağazasında kuzenime ait 5S.

Oradaki görevli başka bir bayana şunu anlattı.

Bizden aldıkları cihazları İrlanda'da geri dönüşüm merkezi var.

https://www.apple.com/tr/environment/finite-resources/#recycling

Apple'a Türkiye'de verdiğimiz cihazlar SWAP olmuyor yani bildiğim kadarıyla.

SWAP hatalı üretim olan cihazlara uygulanabiliyor olabilir.

Ya da Apple mağazalarındaki test cihazları da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

2. Bir vergilendirmeye tabi tutulmamak için ülkeye kutusuz-yedek parça olarak girdirilen cihaz. Tamamen sıfırdır.

Yukarıdaki arkadaşların dediği refurbished. Kullanılmış ve Apple tarafından tamamen kozmetik olarak yenilenmiş cihaz. Refurbished cihazları amazonda 200 dolara bulabilirsiniz.

Bende tam bunu diyecektim

• Kesinlikle swap=kullanılmış cihaz. Tecrübe ile sabittir. Bunu bilir bunu söylerim. Kelime anlamını araştırmaya gerek yok. Deneme öğrenme yolu ile öğrendim şahsen ben.

• Ben de hala kullanilmis cihazi yenileyip verdiklerini savunuyorum. Sifir urun verme politikasinda olsalar kimse isyan etmez. Internette bir suru kullanici yorumu gordum aldigi urunun donanim olarak kusurlu oldugunu soyleyen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

quote:

2. Bir vergilendirmeye tabi tutulmamak için ülkeye kutusuz-yedek parça olarak girdirilen cihaz. Tamamen sıfırdır.

Bende tam bunu diyecektim

• Konu patlar bu gidişle, ama ben şunu Söyleyeyim, ben bu konudaki en yetkili ve en bilgili olabilecek kişi veya kuruluşa yani APPLE a inanırım, haa birde tabiikiki kendi teceübelerime. Swap = 0 Cihaz.

• Bu ikinci swap cihazım ve kesinlikle sıfır değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

Konu patlar bu gidişle, ama ben şunu Söyleyeyim, ben bu konudaki en yetkili ve en bilgili olabilecek kişi veya kuruluşa yani APPLE a inanırım, haa birde tabiikiki kendi teceübelerime. Swap = 0 Cihaz.

Konu bence sabitlenmeli bile.

Herkesin kendine gore duydugu gecirdigi gordugu tecrubeler var. Benim de arkadasima sifir ya da sifirdan farksiz iPHone 5 verdiler birkac ay once ama aksi olanlar da var dedigim gibi. Ama ote yandan da Apple elindeki iPhone 5'leri 5c'ye cevirdi bunun uzerine bir de bu adamlar piyasadaki bozuk iPhone 5 ortalamasina gore sifir iPhone 5 uretimi mi yapacak? Bilmiyorum bana pek olagan gelmiyor acikcasi. Benim okudugum kadariyla Apple geri donusum kapsaminda butun telefonlarini kabul ediyor uzerine de indirim veriyor. Bunun disinda bu adamlar bence bozuk cihazlarin yararlanabildigi kadar etinden sutunden yararlanip kalanini geri donusum yapiyorlardir. Ben bugun Apple'nin elinde iPhone 5 kaldigini sanmiyorum sifir olarak acikcasi. Varsa zaten dukkanlara koyarlar adamlar depolarda bozuk iPhone 5'ler gelsin degistirelim diye mi masraf yapacak.. Bilemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7ender -- 27 Ağustos 2014; 10:02:13 >

• quote:

Yanlis biliyorsunuz. Verilen cihazlar elden gecirilmistir. Mesela benim swap cihazimi amerika batarya hatasindan dolayi degisim programi sayfasinda serialini okutunca cihazimin bataryasinin serviste daha once degistirildigini goruyorum. Nitekim bu durumu applestore calisanlarida onayladi.

İnsanlari yanlis bilgilendirmeyin fikir sahibi olmadan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Ben 5S değiştirdim Apple mağazasında kuzenime ait 5S.

Oradaki görevli başka bir bayana şunu anlattı.

Bizden aldıkları cihazları İrlanda'da geri dönüşüm merkezi var.

https://www.apple.com/tr/environment/finite-resources/#recycling

Apple'a Türkiye'de verdiğimiz cihazlar SWAP olmuyor yani bildiğim kadarıyla.

SWAP hatalı üretim olan cihazlara uygulanabiliyor olabilir.

Ya da Apple mağazalarındaki test cihazları da olabilir.

İçiniz rahat olsun sıfırdan farkı olmuyor bendeki swap cihaz sıfırdan daha sağlam çıktı

• Batu B kullanıcısına yanıt
    Refurbished mac,hatta ipad vardır ama iphone lar refurbished olarak satılmaz apple sitesinde de. Tamiri zor çünkü. Fabrikada monte edilir tam olarak sıfır olmasada kullanım olarak sıfırdan farkı yoltur hem sanki sıfır cihazlar hep sorunsuz mu oluyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.