Şimdi Ara

Nedir Bu CDMA Iphone Olayı yahu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İkinci el bir Iphone 5S aldım ama galiba telefon türkiye uyumlu değil.
    Sevinmiştim ama ucuza aldım (900TL) diye. Hevesim kursağımda kaldı.

Telefon iphone 5S A1453
    sürüm: 8.1.3 (12B466)
    Operatör: KDDI 18.0
    Model: ME334J/A

Telefon araştırdığım kadarı ile yanılmıyorsam Japonyadan KDDI operatöründen alınmış.
    Menüler falan burdaki 5S lerden biraz farklı. Galiba CDMA olduğu için.

Benim anlamadığım, bu telefonlar factory unlock satılmıyor. KDDI olduğu için.
    Ama türkcell hattımı gördü, çalışıyor. mesaj yollamıyor.
    mesaj yollarken numara +905 şeklinde ise gitmiyor.
    053 şeklinde ise gidiyor.

Yine ayarlardan "Hücresel" e girdiğimde,
    "Uluslararası Dolaşım" menüsü altında,
    "Uluslar. Ses Dolaşımı" açık değilse Türkcell gidiyor ve "Servis Yok" yazıyor.

Aynı menüde "Uluslararası Dolaşım" aktif değilse, 3G (data) ye bağlanmıyor.
    Kişisel erişim noktası, hiç aktifleşmiyor. Sürekli dönen simge var.

Başka bir Turkcell simkart taktım, hiçbir şekilde, bağlanamadı. "Servis Yok" yazıyor.

Şimdi ben bu telefonu ne yapayım sizce, fiyatı uygun olduğu için bu şekilde kullanayım mı yoksa +300 TL daha verip GSM 5S mi alayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 9 Şubat 2015; 17:18:37 >

• Restore yapıp, iTunes dan içinde Turkcell hat varken aktifleştirmeyi denediniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deejaycluber kullanıcısına yanıt
    Birkaç kere denedim. Değişmiyor.
  • Cihaz cdmaı deyil
    Simkilitli cihaz gevey kullanıyormusun hatla beraber bir aparat

• quote:

Orijinalden alıntı: muratkcenter

Cihaz cdmaı deyil

Simkilitli ise türkcell hatla nasıl çalışyo

• Benim bildiğim cdma'da sim kart olmuyor. Operatöre ait bilgiler mevcut. Yani numara telefonun kendisinde oluyor. Şimdi sen buna sim kart taktıysan CDMA olamaz. Geveyle kullanıyorsun büyük ihtimal. Yani sim kilitlidir. Zaten turkcell dışında çalışması için her şebeke için işlem yapman gerekiyor. O yüzden bence iyi araştır. Bana sorarsan 3 kuruş her sağlam al

• cdma sprint kilitli 5s kullanmış biri olarak yazıyorum . hocam hattınla beraber gevey takılımı eğer takılı değilse çalışması saçma çünkü cihazın simkilitli ayrıca bu sorunu çözmek için için cihazını jailbreak yapıcaksın ifile ile sistemden bi kaç dosyanın ismini değiştirceksin ama yinede verimli kullanamazsın ayrıca ucuza almamışsın bu cihazlar başbelasından başka bişey değil .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5G'li telefonlar ne zaman çıkar?
    10 yıl önce açıldı
    iOS imza olayı nedir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _2FAST4U_

quote:

Orijinalden alıntı: muratkcenter

Cihaz cdmaı deyil

Simkilitli ise türkcell hatla nasıl çalışyo

Geveylr kullanıyor hocam
    Cdmaı cihazlarda sim kart yuvası yok
    Mesaj ve internetteki yaşadığın sıkıntılar ise kullanmış olduğun gevey kartın kaliteli olmadığından kaynaklanıyor
    Ayrıca cihazı çok "uygun " almamışsınız
    Ben alıcı olsam 900 tl verip almam çünkü japonya oparatörlerinin unlock işlemleri ya yok yada çok pahalı
    Kısaca GEÇMİŞ OLSUN SİZE

• Eyvallah hocam öğrenmiş oldum

• iPhone 4s ve sonrası bütün cihazlar, yani CDMA altyapılı iPhone 4 dışındaki bütün iPhone'lar, CDMA olarak aktifleştirilmişse bile GSM yeteneklerine sahiptir ve bu kapabilite roaming'te kullanılabilir, mesela Amerika'da ki Verizon operatörü CDMA tabanlıdır ama aynı zamanda cihaz sim kilitsizdir, yani sim kart taktığınız an cihaz sim kart bazlı olarak çalışır ve cdma sistemi devre dışı bırakır. Cihaza AT&T sim kartı taktığınızda dahi çalıştırmaktadır. Yani CDMA cihazları GSM operatörleri desteklemektedir.

• Arkadaşlar,
    Kusura bakmayın bu saate kadar fırsatım olmadığı için yazamadım.

Öncelikle cihaz unlock. Zaten başta yazmıştım, format attığımı. Jailbreak falan yapmadım.
    Geriye tek ihtimal kalıyo. Aldığım kişi, unlock servisinden parasını ödeyip, factory unlock yaptırmış.

Cihazın CDMA olup olmadığını tartışmaya gerek yok.
    google ile iphone 5S A1453 modeli ararsanız CDMA olduğunu görürsünüz.

Benim anlamadığım şu ki; factory unlock cihaz neden hala, gevey kullanılıyormuş gibi davranıyor ?
    Yani geveyli iphone larda ki sms sorunları yada kişisel erişim noktası sorunları bu cihazda da var.

Hatta ayarlar kısmında da aynı geveyli iphone da olduğu gibi uluslar arası dolaşım modunda kullanmak gerekiyor.

Bu arada, 1yıllık uluslararası garantisi devam eden temiz çiziksiz bir iphone 5S için 900 TL çok mu diyorsunuz ?
    Ben 1200 TL den aşağı bulamadım...

Son olarak, doğru bilgi sahibi olmadan neden bazı şeyler iddia ediliyor, anlayabilmiş değilim.
    mahmudf2 ye doğru bilgilendirme için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 10 Şubat 2015; 0:36:08 >

• cihazın simlock olduğunu düşünerek 900 çok yazdım ama unlock ise güzel ancak cihaz sorunlu işte cdma sakat

• quote:

Orijinalden alıntı: allaturcha

Arkadaşlar,

Öncelikle cihaz unlock. Zaten başta yazmıştım, format attığımı. Jailbreak falan yapmadım.
    Geriye tek ihtimal kalıyo. Aldığım kişi, unlock servisinden parasını ödeyip, factory unlock yaptırmış.

Benim anlamadığım şu ki; factory unlock cihaz neden hala, gevey kullanılıyormuş gibi davranıyor ?
    Yani geveyli iphone larda ki sms sorunları yada kişisel erişim noktası sorunları bu cihazda da var.

Hatta ayarlar kısmında da aynı geveyli iphone da olduğu gibi uluslar arası dolaşım modunda kullanmak gerekiyor.

Bu arada, 1yıllık uluslararası garantisi devam eden temiz çiziksiz bir iphone 5S için 900 TL çok mu diyorsunuz ?

Son olarak, doğru bilgi sahibi olmadan neden bazı şeyler iddia ediliyor, anlayabilmiş değilim.

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2407896,00.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: amonRa

quote:

Orijinalden alıntı: allaturcha

Arkadaşlar,

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2407896,00.asp

So What ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.