Şimdi Ara

İphone uluslararası garanti- Turkiyede ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yawss

peki neden bu kadar ciddi bir şekilde bunu söylemiş olabilir..

İsini iyi yapamayan cahil iste

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gduman

Alakasi yok. Daha gectigimiz cumartesi, bir arkadasimin singapore dan aldigi 4s i barcelona apple store da garanti kapsaminda degistirdik. Ayni sekilde bir baska arkadasiminda misir'dan aldigi cihazi degistirdik. Telefon simfree oldugu muddetce, uluslararasi garantisi devam ettikce, dunyanin herhangi bir yerindeki resmi apple store da islemi yaparsiniz.

http://www.google.com.tr/search?q=iphone+5+international+warranty&aq=f&oq=iphone+5&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Apple forumdaki ilk 5 linke bile tiklandiginda bu sekilde olmadigi yaziyor hocam.

Benim de international warranty'den anladigim buydu, yani ben ABD'den aldigim telefonu Apple Store'un oldugu baska bir ulkeden degistirebiliyorum diye biliyordum ancak bu Apple Discussions'da kimse bu sekilde yazmamis.

The iPhone's warranty is country-specific. If you buy it in another country, warranty is only valid in that country.
    The warranty is only good in the country it was purchased, except for the EU.
    Warranty is only good in the country of original purchase. The exception is the warranty on an iphone sold in the E.U. is good all across the E.U.
    iPhone warranty is not international. Warranty on iPhone is valid only in country of original purchase. EU is considered one country for warranty purposes. If you buy an iPhone in Canada, warranty is valid only in Canada.
    No. International warranty does not apply to iPhones, so if anything goes wrong you'll have to get on a plane back to Singapore.
    There is NO international warranty. Never has been.

Bu kadar insanin boyle kesin bir sekilde yanlis soyleyebilecegini dusunmuyorum.

Belki sizin cihazlar Avrupa (yani Avrupa derken ABD harici gibi..) olabilir. Bu yuzden baska ulkelerden degisim alinmis olabilir.
    Ancak ABD'den alinan ABD'de, Kanada'dan alinan Kanada'da, Avrupa'dan alinan Avrupa'da degisim gorur seklinde yazmislar.

Ekleme: veya sizin verdiginiz ornekteki singapurdan alinan telefon belki Avrupa telefonudur (bizim ulkemizde satilan Avrupa veya ABD cihazlari gibi baska ulkelerden satin alinip orada satiliyor olabilir), dolayisiyla bu sekilde bir degisim yapilmis olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 18 Şubat 2013; 12:10:14 >

• @Onur__

Muhtemelen o kısıtlama, şebeke farklılığından dolayıdır. Eğer şebeke farkı yoksa, sanmıyorum değişimde sıkıntı olacağın.

Nitekim, Apple Store Türkiye Mart-Nisan gibi açıldığında (tarih; söylenti) bunu hep beraber göreceğiz. Garantisi dolmuş bile olsa 150 USD'ye sıfırıyla değiştirilebilen bir cihazdan bahsediyoruz. Böyle bir hizmette tek kısıtlama, yine kullanıcının iyiliği için olabilir gibi görünüyor.
  • Ustad sebeke farki dedigin iPhone 4'teki cdma gsm olayi falan mi acaba.

Benim cihaz A1428 GSM, yani ABD'deki ATT telefonu. Ancak Avrupa'da satilan A1429 GSM ile tek farklari LTE bantlari, onun disinda GSM ozellikleri ayni.

Valla yolladigim linkte herkes benim dedigim gibi soylemis, ben de bekliyorum insallah ABD'den alinan telefonu TR'de degistirebiliriz. Ama oyle olsaydi bence olabilecegini yazarlardi, simdi tam tersini yaziyorlar.
  • Evet o farktan bahsediyorum. GSM/LTE/CDMA vb farklardan dolayı değişim yapmayabilir, kullanıcı kullanamaz diye. Elinde yoktur o şebekeye uygun telefon.

Ama Türkiye'de böyle olmaması gerekir, çünkü Türkiye'de 4G olmadığı için hem Avrupa hem de ABD çalışabiliyor sorunsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneunu satan bilge -- 18 Şubat 2013; 13:43:33 >
  • iPhone 5'te 3 model de GSM olarak calisabiliyor, tek fark 4G olayi.

Benim telefon sadece ABD'de satilan A1428 GSM modeli. Bana gore Apple normalde bunu alip bana A1429 GSM verebilir, burada problem cikartacaklarini dusumuyorum,
    Ancak onemli olan "ABD'den aldiysaniz ABD'de degisim yapilabilir ancak" demesinler yeter. Ki bence diyecekler. Oyle gozukuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Alakasi yok. Daha gectigimiz cumartesi, bir arkadasimin singapore dan aldigi 4s i barcelona apple store da garanti kapsaminda degistirdik. Ayni sekilde bir baska arkadasiminda misir'dan aldigi cihazi degistirdik. Telefon simfree oldugu muddetce, uluslararasi garantisi devam ettikce, dunyanin herhangi bir yerindeki resmi apple store da islemi yaparsiniz.

http://www.google.com.tr/search?q=iphone+5+international+warranty&aq=f&oq=iphone+5&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Apple forumdaki ilk 5 linke bile tiklandiginda bu sekilde olmadigi yaziyor hocam.

Benim de international warranty'den anladigim buydu, yani ben ABD'den aldigim telefonu Apple Store'un oldugu baska bir ulkeden degistirebiliyorum diye biliyordum ancak bu Apple Discussions'da kimse bu sekilde yazmamis.

The iPhone's warranty is country-specific. If you buy it in another country, warranty is only valid in that country.
    Warranty is only good in the country of original purchase. The exception is the warranty on an iphone sold in the E.U. is good all across the E.U.
    iPhone warranty is not international. Warranty on iPhone is valid only in country of original purchase. EU is considered one country for warranty purposes. If you buy an iPhone in Canada, warranty is valid only in Canada.
    No. International warranty does not apply to iPhones, so if anything goes wrong you'll have to get on a plane back to Singapore.

Belki sizin cihazlar Avrupa (yani Avrupa derken ABD harici gibi..) olabilir. Bu yuzden baska ulkelerden degisim alinmis olabilir.
    Ancak ABD'den alinan ABD'de, Kanada'dan alinan Kanada'da, Avrupa'dan alinan Avrupa'da degisim gorur seklinde yazmislar.

Ekleme: veya sizin verdiginiz ornekteki singapurdan alinan telefon belki Avrupa telefonudur (bizim ulkemizde satilan Avrupa veya ABD cihazlari gibi baska ulkelerden satin alinip orada satiliyor olabilir), dolayisiyla bu sekilde bir degisim yapilmis olabilir.

Ben yasadigimi yaziyorum o kadar insan dogruda benim tecrubem yanlis diyorsaniz ona inanin. Apple cihazlar konusunda yeteri kadar bilgiliyim. Singapore dan alinan cihaz gayet singapore cihazi idi. Ayni sekilde ben kendimde singapur dan aldigim ipad i degistirdim gene barcelonadan. Baska bir arkadasim da tr den aldigi tr garantili yani iphone ve ipad i degistirdi fransada. Ama siz inanmak istemiyorsaniz onu bilemiyorum :)

Tekrar ediyorum uluslararasi garanti 1 yildir ve urunun nerden alindigina bakilmaksizin her resmi apple store da gecerlidir.

Yeter ki iphone simfree olarak alinmis olsun.

Insanlar tecrubelerinimi yazmis yoksa mantik mi yurutmus ben bilemiyorum tabii. Ama ben ilk elden tecrubemi yazdim :)

Sizin modelle ilgili cekincenize dair bir fikrim yok, prosedur iphone 5 de farklilik gosterir mi bilemiyorum, zira model farki olarak 128 ve 129 un farkliligindan haberdarim ancak degisim icin bir engel midir bilemiyorum malesef.

Dedigim gibi ben singapore uretim koduna sahip iphone 4s i barcelona dan degistirdim arkadasla beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gduman -- 18 Şubat 2013; 14:30:36 >

• quote:

quote:

quote:

Ben yasadigimi yaziyorum o kadar insan dogruda benim tecrubem yanlis diyorsaniz ona inanin. Apple cihazlar konusunda yeteri kadar bilgiliyim. Singapore dan alinan cihaz gayet singapore cihazi idi. Ayni sekilde ben kendimde singapur dan aldigim ipad i degistirdim gene barcelonadan. Baska bir arkadasim da tr den aldigi tr garantili yani iphone ve ipad i degistirdi fransada. Ama siz inanmak istemiyorsaniz onu bilemiyorum :)

Tekrar ediyorum uluslararasi garanti 1 yildir ve urunun nerden alindigina bakilmaksizin her resmi apple store da gecerlidir.

Hocam tamam, bu kadar kizmaniza gerek yok :) Paylasimlarinizdan ben sizin ne duzeyde bilgi sahibi oldugunuzu biliyorum, muhtemelen siz de beni animsiyorsunuzdur.

Ben de aynen sizin yazdiginiz sekilde dusunurdum ancak apple discussionsta yazilanlarda yabana atilacak cinsten degil.

Problem surada: (benim gozumde)

Degisim yapilabilecek ulkeler (bolgeler) ABD, Kanada ve Diger Ulkeler diye ayriliyor olabilir.

Bu nedenle ben de soyle dedim, ABD'den alinanlar ABD'de, Kanada'dan alinanlar Kanada'da, Diger ulkelerden alinanlar yine o ulkelerden herhangi birinde degisim goruyor olabilir.
    Bu sekilde Singapur ve Misir cihazi Barcelona'da degisim gormus olabilir diye geliyor aklima.

Yoksa sizin bilginize veya tecrubelerinize laf edilmez. Ki dedigim gibi ben de Apple Store'un oldugu her ulkede, her Apple cihazinin degisim gorebilecegini dusunurdum ve bunu savunurdum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam tamam, bu kadar kizmaniza gerek yok :) Paylasimlarinizdan ben sizin ne duzeyde bilgi sahibi oldugunuzu biliyorum, muhtemelen siz de beni animsiyorsunuzdur.

Ben de aynen sizin yazdiginiz sekilde dusunurdum ancak apple discussionsta yazilanlarda yabana atilacak cinsten degil.

Problem surada: (benim gozumde)

Degisim yapilabilecek ulkeler (bolgeler) ABD, Kanada ve Diger Ulkeler diye ayriliyor olabilir.

Bu nedenle ben de soyle dedim, ABD'den alinanlar ABD'de, Kanada'dan alinanlar Kanada'da, Diger ulkelerden alinanlar yine o ulkelerden herhangi birinde degisim goruyor olabilir.
    Bu sekilde Singapur ve Misir cihazi Barcelona'da degisim gormus olabilir diye geliyor aklima.

Yoksa sizin bilginize veya tecrubelerinize laf edilmez. Ki dedigim gibi ben de Apple Store'un oldugu her ulkede, her Apple cihazinin degisim gorebilecegini dusunurdum ve bunu savunurdum.

Ben daha once amerikadan aldigim ipod touch i da degistirdim. Ama simdi bunu referans alamiyorum zira olay iphone :)

Dediginiz gibi bolgelere ayrilmis olsa diyecegim, bu seferde singapore un asya icinde kalmasi lazim. Kaldi ki ben amerikadayken kendimde sormustum, bana soylenen nerden aldiginiz fark etmez her apple urunu 1 yil garantilidir ve her apple store garantide yetkilidir denmisti ki benimde kisisel tecrubelerim bu ana kadar bu bilginin dogru oldugu seklinde :)

Bence denemenizden zarar gelmez, tabii eger cihazinizda cidden bir sorun varsa. Bu arada bu bilgiyide burdan vereyim: apple store larda artik gidip sorunu anlatiyorsunuz ama bu degisim icin yeterli olmuyor, genuis lar artik bir diagnostics calistiriyorlar safari araciligi ile. Bu islem ile cihazin neresinde ne problem var ellerindeki aletle goruyorlar, eger bi bir sorun gozukmez ise degisim talebi red ediliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ben daha once amerikadan aldigim ipod touch i da degistirdim. Ama simdi bunu referans alamiyorum zira olay iphone :)

Dediginiz gibi bolgelere ayrilmis olsa diyecegim, bu seferde singapore un asya icinde kalmasi lazim. Kaldi ki ben amerikadayken kendimde sormustum, bana soylenen nerden aldiginiz fark etmez her apple urunu 1 yil garantilidir ve her apple store garantide yetkilidir denmisti ki benimde kisisel tecrubelerim bu ana kadar bu bilginin dogru oldugu seklinde :)

Bence denemenizden zarar gelmez, tabii eger cihazinizda cidden bir sorun varsa. Bu arada bu bilgiyide burdan vereyim: apple store larda artik gidip sorunu anlatiyorsunuz ama bu degisim icin yeterli olmuyor, genuis lar artik bir diagnostics calistiriyorlar safari araciligi ile. Bu islem ile cihazin neresinde ne problem var ellerindeki aletle goruyorlar, eger bi bir sorun gozukmez ise degisim talebi red ediliyor.

Guzel sistem. Ama kameradaki leke gibi, basmayan tus gibi problemleri telefon nasil algilayip cihaza iletiyor enteresan.

Power tusu basmiyor (bir cok cihazda yasandigi gibi), sadece sol tarafina dogru basinca dogru algiliyor, ortaya veya saga basinca calismiyor
    Iki gun once Ses Azaltma (-) tusu calismamaya basladi.
    Bir de kameramda 2 adet leke cikmaya basladi nokta seklinde (en ufak piksel boyutunda degil, daha buyuk noktalar). Fotoda da videoda da mevcut, cekimden once veya cektikten sonra foto veya videoya bakinca gozukuyor.

Bu 3unun her halukarda degisim sebebi olabilecegini dusunuyorum, ancak bu yeni cihaza baglama sistemi ile nasil olur bilemedim.

ABD Apple Store'dan alinan A1428 GSM cihazi Fransa'dan degistirmeyi sadece dusunuyorum simdilik, bakalim :)

Ekleme: Arkadasim Mart'ta Macaristana gidecekmis, bir deneriz orayi sanirim. Insallah hallolur.

Ekleme 2: Sanirim bahsettigim satin alinan ulke muhabbetini buldum:
    http://www.apple.com/legal/warranty/obligor.html

Yalniz sizin singapur-barselona degisim muhabbetinize gore o zaman kafalarina gore yardimci oluyorlar veya olmuyorlar da denilebilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 18 Şubat 2013; 15:38:00 >

• @ Onur___
    @ gduman

Eğer değişim oluyorsa garanti kapsamında, garanti dışı değişimleri de aynı şekilde getirecektir Apple, değil mi?
    Garantiniz olmasa dahi, 150 $'a iP4s'i 200 $'a da iP5'i değiştiriyorlar, okuduğum kadarıyla. Yepyeni sıfır cihazla.

Peki, bu sistemde 150 $ değil de 250 $ vererek iP4s'i, iP5 ile değiştirirler mi? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneunu satan bilge -- 18 Şubat 2013; 15:57:43 >
  • quote:

quote:

Guzel sistem. Ama kameradaki leke gibi, basmayan tus gibi problemleri telefon nasil algilayip cihaza iletiyor enteresan.

Power tusu basmiyor (bir cok cihazda yasandigi gibi), sadece sol tarafina dogru basinca dogru algiliyor, ortaya veya saga basinca calismiyor
    Iki gun once Ses Azaltma (-) tusu calismamaya basladi.
    Bir de kameramda 2 adet leke cikmaya basladi nokta seklinde (en ufak piksel boyutunda degil, daha buyuk noktalar). Fotoda da videoda da mevcut, cekimden once veya cektikten sonra foto veya videoya bakinca gozukuyor.

Bu 3unun her halukarda degisim sebebi olabilecegini dusunuyorum, ancak bu yeni cihaza baglama sistemi ile nasil olur bilemedim.

ABD Apple Store'dan alinan A1428 GSM cihazi Fransa'dan degistirmeyi sadece dusunuyorum simdilik, bakalim :)

Ekleme: Arkadasim Mart'ta Macaristana gidecekmis, bir deneriz orayi sanirim. Insallah hallolur.

Ekleme 2: Sanirim bahsettigim satin alinan ulke muhabbetini buldum:
    http://www.apple.com/legal/warranty/obligor.html

Yalniz sizin singapur-barselona degisim muhabbetinize gore o zaman kafalarina gore yardimci oluyorlar veya olmuyorlar da denilebilir belki.

Valla biz 2 cihaz degistirdik, birinde wifi sorunlu digerinde panic.plist hatasi vardi. Diagnostic i calistirdi ve evet wifi de sikinti var dediler direk :) kullandiklari yazilama baktim orada, sistem herseyi tektek kontrol ediyor ve rapor cikariyor, kamera, batarya, multi touch, wifi, bluetooth vs vs seklinde gidiyor. Tuslari hatirlamiyorum ama olursa sasirmam apple bu :)

Verdiginiz linkten haberdarim, o link altindan ispanya, fransa, amerika yi okudum hepsinde ayni seyler yaziyor ve uluslar arasi garantiden bahsetmiyor :) ulke kanunlarina gore durumlar yaziyor, misal ispanyada her elektronik urun icin 2 yil garanti zorunludur ama sayet elektronik urun bir araci ile satiliyorsa, soyle ki medimarkt tan alinan urunun 2 sene garantisi var. ama apple store dan aldiginiz urunun yani araci olmadan direk firmadan alinan urun, 1 yil garanti var. apple store da satilan urunler ithal urun kategorisine girmedigi icin 2 yil garanti islemiyor.

Apple en son applecare ile ilgili olarak italyada mahkum oldu, ve bunun uzerinede her ulke bazinda garanti aciklamasi yapmaya basladilar ki baska yerlerde ayni durumu yasamasinlar :)
    Yazmasa dahi uluslar arasi garanti mevcut ondan emin olabilirsiniz :) siz sansinizi deneyin derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Macaristana gidecek bir arkadas var, ona verebilirim belki, Macaristan Apple Store'dan zorlasin bakalim.
    Tesekkurler yardimlariniz icin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iphoneunu satan bilge

@ Onur___
    @ gduman

Eğer değişim oluyorsa garanti kapsamında, garanti dışı değişimleri de aynı şekilde getirecektir Apple, değil mi?
    Garantiniz olmasa dahi, 150 $'a iP4s'i 200 $'a da iP5'i değiştiriyorlar, okuduğum kadarıyla. Yepyeni sıfır cihazla.

Peki, bu sistemde 150 $ değil de 250 $ vererek iP4s'i, iP5 ile değiştirirler mi? :)

Bu konuda bilginiz yok yani?
  • cevahir de acıldıgını yazıyordu gazetede ama bakmak lazım
  • quote:

quote:

@ Onur___
    @ gduman

Valla oyle bir seyden haberim bile yok benim.
    Garanti suresi dolan cihazda sorun varsa 200 dolara yenisini mi veriyorlarmis?

Bilgim olmadigi icin yardimci olamiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06ert

cevahir de acıldıgını yazıyordu gazetede ama bakmak lazım

Hayır, Teknosa'nın Apple Shop'u o.
    Apple Store değil yani.
  • quote:

quote:

@ Onur___
    @ gduman

o fiyatlar ülkeye göre değişiyor, türkiye de kaç para olacağını bilemeyiz ama dolar fiyatlarını beklemeyin.

evet garanti kapsamı dışındaki cihaz için parasını verip sıfır cihaz alabiliyorsunuz, ben geçen yıl düşürüp ekranını kırdığım 4s barcelona apple store dan 199 euro vererek değiştirdim. Ancak daha fazla vereyimde bir üst modeli verin gibi bir şey yok. Elinizdeki cihaz ne ise ücretini verir aynısını alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gduman -- 18 Şubat 2013; 19:12:38 >

• Şimdi son durum nedir? USA den alınan simfree 5s imi tr den değişim yaptırabilir miyim? Ya da tamir mümkün mü?
    Sağ üst köşede kasa açıklığı var, aldığımda yoktu sonradan oluştu.yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.