iphone 2g 36. hafta üretim sahibiyim. jailbreak ve unlock 3.1.3 le yapıp 3.1.2 ile kırdım. Gayet basarili bir sekilde bir cok sim kartla calısıyor. ama iş benim sim kartımla calıstırmaya geldimi ne yaptıysam yapayım sim kartımı gormuyor sim yok diyor. avea 64kb sim kart kullanıyorum. aynı sim kart babamdada annemdede var ikisinin sim kartlarında da iphone calısıyor. benim sim kartda bir sorun var diyerekten dun itibariyle aveaya gidip 8TL karsiliginda 128kb bir sim kart aldım. fakat yine sonuc aynı. sim yok...
dedimki bide aveayı arayım. onlarda sim kartınızı baska telefonlarda kullanabiliyorsanız, cihaz kaynaklı sorun var diyorlar. ne yapacagimi sasırdım. artık cihaz kabul edinceye kadar yeni sim kart mı alacagım ne yapacagim bilmiyorum. Geren dh gerek baska forumlarda arastirdim ama bir sonuc yok kimisi 128kb ile calıstı diyor kimisi eski sim kart var bende 32kb calıstı diyor. Yani eski yeni olması farketmemiş kimsede.
basına bu durum gelen ve ne yaptıgını soyleyen olursa cok cok memnun olurum. Zira alet evde yatıyor. kullanamıyorum...
konuya cok kisi bakmis ama hic cevap yok. uzucu...
Numaranı başka operatöre taşı yeni sim verirler hiç kullanmamaktansa başka hatta kullanmak daha iyi.
İlginc bir durum numaranizi baska operatore tasiyin ve baska simkart ile kullanmayi deneyin.