Şimdi Ara

Iphone X ön kameraya toz girmiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
15.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bügün sabah farkettim.1,2 tane toz zerresi girmiş.Gayet dikkatli kullanıyorum.IP67 belgeli cihaz olduğu için servise versem değişim olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone X Ön Kamerasına Toz Girmesi: Temizleme Rehberi

iPhone X'in ön kamerasına toz girmesi, fotoğrafların bulanık veya noktalı çıkmasına neden olabilir. Bu sorunu çözmek için iPhone X ön kamerasını doğru şekilde temizlemen gerekir.

iPhone Ön Kamera Tozlanması ve Temizleme

iPhone ön kamerası tozlanmasına neden olabilecek birkaç faktör vardır. Bunlar arasında cep tozu, cilt hücreleri ve diğer yabancı maddeler bulunur. Toz, kameranın lensine yapışarak görüşü engelleyebilir.

iPhone ön kamerasını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak, tüy bırakmayan bir bez kullanmaktır. Mikrofiber bezler bu amaç için idealdir. Bebe yağı veya lens temizleme sıvısı gibi aşındırıcı olmayan bir temizleyici kullanabilirsin.

iPhone X Ön Kamera Toz Temizleme Adımları:

1. Cihazı Kapat: iPhone X'ini kapat.
    2. Kamerayı Sil: Yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle kameranın lensini hafifçe sil.
    3. Bebe Yağı Kullan: Bebe yağı veya lens temizleme sıvısını bir pamuğa uygula. Kameranın lensini pamukla nazikçe sil.
    4. Kuru Bir Bezle Sil: Temiz, kuru bir bezle kamerayı kurulayarak kalan nemi alın.
    5. Cihazı Aç: Telefonunu aç ve kameranın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Önemli Hususlar:

• Sert bir bez veya kağıt havlu kullanmaktan kaçın, çünkü bu lenslere zarar verebilir.
    • Aşındırıcı temizleyiciler veya kimyasallar kullanma.
    • Kamerayı aşırı ıslak bırakma.
    • Sorun devam ederse, cihazını yetkili bir Apple servis sağlayıcısına götürmen gerekebilir.

Yukarıdaki adımları izleyerek iPhone X ön kamerandaki tozu etkili bir şekilde temizleyebilir ve fotoğraflarının netliğini geri kazanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eskiden değişiyorlardı eğer temizlenebiliyorsa temizleyip verirler ki rahatsız etmiyorsa temizlemek için açtırmayın cihazı

• Bu ne saçmalık. Hem sertifikası var hem toz giriyor.

• Akasya’ya gitsem aynı gün sonuç alır mıyım acaba?

• Hocam kesinkes değişim isteyin. Toz temizliği veya kamera değişimini kabul etmeyin, çünkü cihazın içini açarlarsa IP sertifikasını geri sağlayamazlar, içerde akışkan silikonlar yıpranır çünkü.

Toz girdiği anda IP sertifikasını unutun. Şu andan itibaren suya veya tozlu/nemli ortama da sokmayın.

Gerçekten nasıl iş anlamıyorum. IP sertifikasyonu verilmeyen iPhone 6S su geçirmezken, sertifikası olan 2018 Model telefon toz geçiriyor. Kutudan çıkarken kontrol edip anında geri de iade edemiyoruz.
    Fabrikada üretim kalitesi Apple tarafında çok düştü gerçekten.
  • 18XET01 1 kullanıcısına yanıt
    Acaba kabul edecekler mi benim değişim isteğimi.

• Denemek lazım bana birazda kotaları var gibime geliyor o aylık değişim kotasını doldurdularsa bir şekilde sallıyorlar. Ekranı kullanıcı hatasından kırılmış iphonları bile değiştirdiklerini duydum kaç kere. Kasasında çizik var diye garanti dışı kalmışlarıda çok gördüm. Bende anlamadım neye göre değişim verdiklerini.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ip 6 ön kamera ters çekiyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunlar Zorlu ve Akasya için geçerli değil mi?Aynı gün olsa çok güzel olur çünkü İstanbul’da yaşamıyorum.

• Satın aldığınız yere götürün, cihazı alalı henüz 6 ay olmadığını söyleyin, Tüketici koruma kanununa göre malda ayıp varsa 6 ay içerisinde iade edebileceğinizi söyleyin. Yasa var çünkü bununla alakalı. Cihazı alalı 14 gün olmadıysa koşulsuz şartsız iade, 6 ay içerisinde ayıplı çıkarsa ve kanıtlanırsa iade hakkınız var kuruşu kuruşuna

• Servis kalitesi o kadar düşmüşki kullanıcı hatası bilr diyebilirler

Rezillik parçadan akıyor.

Servisle hiç işin olmadığı belli oluyor. Cihazın açılımını ve kapatımını makineler yapıyormuş. Aynı soruyu sordum Apple’ı aradım ve su geçirmezliğin devam ettiğini söyledi. Bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: samsun__

Servisle hiç işin olmadığı belli oluyor. Cihazın açılımını ve kapatımını makineler yapıyormuş. Aynı soruyu sordum Apple’ı aradım ve su geçirmezliğin devam ettiğini söyledi. Bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin.

o cihazı nasıl ve neyle kapatırlarsa kapatsınlar su geçirmezliğin değil suya dayanıklılığın devam edip etmediği hususlarını hiçbir zaman tecrübe edemeyeceksiniz... tecrübe etmenin tek yolu var cihazı suya sokmak. su geçirirse geçmiş olsun apple cihazı garanti dışı bırakacaktır. su geçirmezse hayırlı olsun. cihaz düzgün kapatılmıştır ama bir toz için o riske girilir mi bence kesinlikle girilmez. Ellemeyin dursun veya çok takıyorsanız satın gitsin apple artık kamera toz vb gibi sebeplerle direk tamir ve temizleme yapıyor...

Türk Telekom’dan aldım,zannetmiyorum bir şey yapacaklarını.

• samsun__ S kullanıcısına yanıt
    Su geçirmezlik devam ediyor diyecekler tabi, kendini kötüleyecek halleri yok ya adamların

Yüreği yeten varsa servisten gelen, su geçirmezliği devam ediyor denilen telefonu musluktan akan suyun altına soksun, havuzundan falan vazgeçtim
  • Herhangi bir teknoloji mağazasından almakla, operatör mağazasından almak arasında bir fark olduğunu sanmıyorum. Sonuçta ona da para verip almışsınız. Garanti şartları birebir aynı olacak.

Gidip bakkaldan da alsanız, faturası kesildiyse tüketici koruma kanununa göre cihaz ayıplıysa haklı sizsiniz.
    iPhone 7 Plus telefonumun ekranı Apple servisinde değişti, 1 yıla yakındır kullanıyorum defalarca muslukta yıkadım, havuza giderken falan yanımda oluyor genelde ama şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.

Evet doğru fakat Türk Telekom çalışanları ne kadar kabul ederler bunu?Ayıplıysa Apple da ilgilenir bana göre.

• Cihazınız zaten Apple Türkiye garantilidir mutlaka, İstanbulda yaşıyorsanız ve Apple Storedan randevu bulabilirseniz, cihazınızı teslim edebilirsiniz. Haricen (hatırladığım kadarıyla) KVK ve Teleservice de cihaza bakıyor (Teleservice'i öneremeyeceğim)
  • escape0121 kullanıcısına yanıt
    Sizinki denk gelmiş olabilir yahut gerçekten dediğiniz gibi düzgün yapıyor olabilirler ancak;

Ben burada konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyorum. Sektörün lider markası, olabilecek en dudak uçuklatan fiyattan cihaz sunuyor. En iyi cihaz bizimki, bugüne kadar üretilmiş en iyi telefon, iPhone gibi bir sürü söylemlerde bulunuyorlar.

iOS 11 faciası stabilite olarak henüz toparlanamadı. iOS 10.3le çalışan iPhone 7 Plus, iOS 11le çalışan iPhone 8 plustan daha hızlı çalışıyor. Bari cihazlar düzgün olsun, abuk subuk sorunlar yaşatmasın da, tomar tomar para verip satın alınan cihazda, sahibi başka hatayla karşılaşmasın.

Elbet kul yapısı bu, hatayla karşılaşılabilir tabi, ancak hatanın çözümü, cihaz komponentinin değişimi değil, bu kadar yeni bir cihaz için cihazın değişimi olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18XET01 -- 29 Ocak 2018; 16:27:35 >
    Apple ile görüştüm.Beni Premium servislere yönlendirdi.Pupa,Çizgi Bilgisayar ve KVK.Eğer hatalıysa değişir dedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.