|
iPhone X'un çentiği çok abartılmıyor mu? Gelin tartışalım (2. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
bence çentik harika bi tasarım çizgisi tescilini almalılar başka kimse yapamamalı iphonelara özel olmalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 türlüde berbat
Oldukça kötü oldu x bana gore. samsunglarida sevemiyorum her ekrani edge ben flat ekran istiyorum net
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıkçası Apple çentik koymayıp alttan üstten boğluk bıraksaydı herkes S8'den kopyaladı diyecekti. Orijinal bir tasarımla çıkınca da hemen taşlanmaya başladı. Benim düşüncem, eğer video izlemiyorsam sıkıntı yapmıyordu. Videoların da çoğunu 16:9 fornatta izliyordum zaten. Bir daha iPhone X alır mıyım? Almam herhalde çünkü Windows kullanıyorum ve Cortana uygulaması sayesinde telefona gelen bildirimlerim bilgisayarda gözüküyor. Ve Oreo ile Android'i daha da çok sevmeye başladım. Yine de iPhone X hâlâ çok güzel bir telefon.
1700 liralık xiaomi mi note3 kamerada 3200 liralık iphone 7'ye kafa tutuyor. Batarya, işlemci, ram açısından mi note 3 daha üstün. Android arayüzünü de beğeniyorum. Şimdi söyle neden ben iphone 7 almalıyım? Masaya koyduğumda apple logosunu arkadaşlarıma gösterip ben zenginim mesajı vermek için mi? Apple almak 2 açıdan avantajlı 1.si garanti 2. güvenlik ios android kadar açık bir sistem değil ama bizde amerikan başkanı değiliz.
10'un çentiği berbat. Hayatımda bu kadar iğrenç bir tasarım görmedim. Bildiğin Çin çakması, oyuncak telefon gibi olmuş. İphone 5s'in tasarımı, o eski model olmasına rağmen, bundan çok daha güzel. Android tarafındaki tasarım harikası cihazlara hiç girmiyorum bile. Note FE'nin tasarımına bir bakın.
Sözün özü, ben böyle leş tasarıma sahip bir iPhone görmedim.
Merhaba ;
Birçok konu içerisinde dile getirdim , buraya da yazmak istiyorum bir kaç birşey. iPhone X hem Apple için , hem de Apple Hayranları için sınıfta kalan bir telefon oldu. Türkiye'de çıkmadan önce edinme ve kullanma fırsatım oldu . Ciddi anlamda kullanıcıya farklı (FaceID -ki beni çekmiyor-) bir ayrıcalık sunabileceği hiç bir şey yok fikrimce.
Türkiye pazarında , 6.100 ₺ gibi bir fiyattan piyasaya girmesi , Çentik , Olumsuz incelemeler ve kullanıcı deneyimler, Face ID'nin sınıfta kalan PR çalışması vs üstüne bindikçe , iPhone X'in en son halkası aslında bu çentik oluyor.
Piyasada şuan , iPhone X kadar ikinci el'de hızla değer kaybeden bir iPhone daha yok.Bir iPhone 7 PLus veya 7 kullanan biri , hangi sebeple - zengin olmadığı sürece - iPhone güncellemesini mantıklı bir temellere dayandırabilir , merak içerisindeyim.Ancak sonuç ne olursa olsun eleştirmiyorum , saygı duyuyorum.
Çentiğe gelecek olursak , bana kalırsa fiyasko.Cihazın bütünleşik yapısını alt-üst etti. Az önce yukarıda da ifade ettiğim üzere aslında çentik ,eleştirilmesi gereken en son halkası. Home Tuşu'nun olmaması ve bana kalırsa en büyük sorunu '' klavye '' altından - uygulama kullanımı esnasında - dokunmatik yüzey sebebiyle ortaya çıkan '' alt çentik - sanal home diyelim '' , çok daha başarısız bir durum.
Genel itibariyle yorumumun sonuna gelecek olursam ; iPhone X alacak mıyım ? Evet , yakın bir zamanda değil ancak fiyatı 3,500 TL seviyelerine düşmeye başladığında bir tane alacağım. iPhone 7 Plus ile şu sıralar yola devam etme arzusundayım.
-
çok abartılıyor ve eleştirenlerin en az %80'inin telefonu kullanım deneyimi yok. yere göğe sığdırılmayan note8 de daha stereo hoparlör yok şunun onda biri kadar konuşulmuyor bile
tabi tasarımla ilgili özellikler zevktir bir yere kadar anlaşılabilir bazıları kavisli ekran sever, kimisi için de telefonu almamak için bir sebeptir.Benim asıl anlamadığım nokta gerçekten hala home tuşu arayan var mı? -
iphone önceden, üsten ve alttan kapladığı alanlar yüzünden ortada ekrana ufak yer bırakıyordu.
full ekrana geçmişler, üstten ufak çentik bırakmışlar sorun oldu.
isteseler çentiğin yanınıda ekran yapmazlardı, o zaman kimse şu yorumları yapmazdı eminim.
adamlar o yanlardan bile faydalanmışlar işte.
x kullanıyorum çok memnumum. resmen işte budur dediğim telefon.
ayrıca çentiğin, X'e özel has bir ayrıcalıkta kattığını düşünüyorum. -
CES 2018 de tantılan teknoloji yeniliklerden belki de en heyecan uyandıranı ekran üzerinden parmak okuma sensörünün geliştirilmiş olması idi. Bu bir devrim ve bunu ilk yapan çinli bir firma oldu. Ama global anlamda sorunsuzca çalıştırabilen ilk kim olacak merak ediyorum. Apple'ın farkı şu; bir özelliği tanıttığında, o özellik taahhüt edildiği gibi çalışır. Eğer bir sorun meydana gelirse de şirket kullanıcılarını yarı yolda bırakmaz.
İŞte ekrandan parmak okuma teknolojisi daha da gelişip, mükemmeleştikçe telefonlarda çentik mentik görmeyiz. Ana ekranın altına gizlenen bir ön kamera ile ön yüz tamamen ekran olabilir. Bu gelişmeyle beraber, çok da uzak olmayan bir gelecekte önü komple ekran olan modelleri göreceğiz diye düşünüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs
Merhaba ;
Birçok konu içerisinde dile getirdim , buraya da yazmak istiyorum bir kaç birşey. iPhone X hem Apple için , hem de Apple Hayranları için sınıfta kalan bir telefon oldu. Türkiye'de çıkmadan önce edinme ve kullanma fırsatım oldu . Ciddi anlamda kullanıcıya farklı (FaceID -ki beni çekmiyor-) bir ayrıcalık sunabileceği hiç bir şey yok fikrimce.
Türkiye pazarında , 6.100 ₺ gibi bir fiyattan piyasaya girmesi , Çentik , Olumsuz incelemeler ve kullanıcı deneyimler, Face ID'nin sınıfta kalan PR çalışması vs üstüne bindikçe , iPhone X'in en son halkası aslında bu çentik oluyor.
Piyasada şuan , iPhone X kadar ikinci el'de hızla değer kaybeden bir iPhone daha yok.Bir iPhone 7 PLus veya 7 kullanan biri , hangi sebeple - zengin olmadığı sürece - iPhone güncellemesini mantıklı bir temellere dayandırabilir , merak içerisindeyim.Ancak sonuç ne olursa olsun eleştirmiyorum , saygı duyuyorum.
Çentiğe gelecek olursak , bana kalırsa fiyasko.Cihazın bütünleşik yapısını alt-üst etti. Az önce yukarıda da ifade ettiğim üzere aslında çentik ,eleştirilmesi gereken en son halkası. Home Tuşu'nun olmaması ve bana kalırsa en büyük sorunu '' klavye '' altından - uygulama kullanımı esnasında - dokunmatik yüzey sebebiyle ortaya çıkan '' alt çentik - sanal home diyelim '' , çok daha başarısız bir durum.
Genel itibariyle yorumumun sonuna gelecek olursam ; iPhone X alacak mıyım ? Evet , yakın bir zamanda değil ancak fiyatı 3,500 TL seviyelerine düşmeye başladığında bir tane alacağım. iPhone 7 Plus ile şu sıralar yola devam etme arzusundayım.
Hocam x in fiyatı 3500 e 3-4 yıl sonra düşer
-
2023 yılından gelip yazıyorum:)
o çentik anlamsızca çok eleştirildi, yerin dibine sokuldu sonra ne mi oldu tüm android telefonlarda çentikli oldu birden öyle amansızca eleştiren insanlar hiçbirşey yaşanmamış gibi sustu 2023 yılında tüm telefonlar çentikli arkadaşlar çok ilginç değilmi ama gerçek ve apple hiç eleştirilmemiş gibi davranıyor insanlar.
-
-
O kamera deliğinin hiçbir fonksiyonu yokken o çentiğin ve dinamik adanın çok sayıda fonksiyonu var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Faceid hariç ikisinin de kayda değer hiçbir fonksiyonu yok. 14 prodaki çentiğe hadi oyun yapıyor diyelim de ondan önceki çentiğin faceid hariç çok sayıda fonksiyonlarını sayar mısınız bana? Ekrandan parmak izi okuma bu şekilde çalışırken de kimse o iğrenç görüntüye faceid için katlanmaz
-
Çentikte face id sensörleri var hatasız çalışması için apple ekrandan feragat etmiş olabilir sonuçta diğer markaların yüz tanıma fonksiyonundan çok daha iyi çalışıyor. 14’ün çentikten rahatsız değilim varlığı dahi gözüme çarpmıyor
Paylaştığın görsellerin hepsi yazımı destekledi teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X