Şimdi Ara

iPhone X'un çentiği çok abartılmıyor mu? Gelin tartışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iPhone X'un çentik kısmına olmamış, keşke hiç çentik olmasaydı diyenler bunu söylerken hangi telefonu referans alıyorlar? Zira o kısım olmasaydı aşağıdaki görseldeki gibi bir görüntü ortaya çıkacaktı. Bana sorarsanız çentiğin sağında ve solunda kalan boşlukları ekran ile doldurmak, plastik ile doldurmaktan çok daha iyi bir düşünce :)

Burada amacım telefon yarıştırmak değil zira eşime de S8 aldım ve bana sorarsanız Android tarafında alınabilecek en iyi telefonlardan biri. Sadece eleştiri yapılırken referans olarak ne alınıyor bunu konuşmak istiyorum.

Sevgiler,

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/11126/c2e7a8fe-b950-4b16-a321-1c0a521aa578.jpg

iPhone X'un çentiği çok abartılmıyor mu? Gelin tartışalım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Üst sınıfta androidli telefon neden alınır merak ediyorum. Giriş seviyesinde bile olan yazılımda bile aynı yazılım var sonuçta..

Zaten iPhone modelleri ilk çıkınca insanlar pek sıcak bakmıyor ama alıştıktan sonra da vazgeçemiyor. iPhone x de keza öyle. Rakiplerinden ayrışmayı başaran bir model.

Kim ne derse desin apple ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 17 Ocak 2018; 8:53:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceki iphonelarda simetrikti alttaki boşluk üsttekine eşitti şimdi simetri bozulmuş, s8 deki gibi alttan üstten birazcık boşluk verilse daha iyi olabilirmiş

Bu simetri ne işe yarıyor diyeceklere, mesela yan ekranda bir program kullanıyoruz, ama ekranı döndürünce( 180derece) simetri olursa yine elimiz aynınyere alıştığından sorun olmuyor

Ama alt-üst eşitliği gerçekleşmezse , elimiz aynı alıştığı yere gidince farklı bir tuş oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

önceki iphonelarda simetrikti alttaki boşluk üsttekine eşitti şimdi simetri bozulmuş, s8 deki gibi alttan üstten birazcık boşluk verilse daha iyi olabilirmiş

Bu simetri ne işe yarıyor diyeceklere, mesela yan ekranda bir program kullanıyoruz, ama ekranı döndürünce( 180derece) simetri olursa yine elimiz aynınyere alıştığından sorun olmuyor

Ama alt-üst eşitliği gerçekleşmezse , elimiz aynı alıştığı yere gidince farklı bir tuş oluyor.

iPhone X'un arayüzü bu tasarım için özelleştirilmiş durumda. Simetri sorunu yaşamıyorsunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1myst

Ortadaki iPhone'un ekranının altı bombeli, üstü düz. Üstünüde bombeli yapın mis gibi olurdu. Fanboy gibi "abartılmıyor mu" demek Fanboyluk semptomu.

Atışmadan herkes fikrini söylesin diyorum gelip Fanboy diyorsunuz :) Yapmayın şunu fikirlerimizi saldırmadan da yazabiliyor olmamız gerekli.
  • kısaca fikrin?
    çok çirkin

piyasada alınabilecek daha iyi telefon var mı?
    yok

cidden alternatifi yok mu?
    yok

apple'ın şu son hatalarından nefret eden bir apple kullanıcısı olarak başka telefona geçmeyi düşünür müsün?
    ios yüklenebilen başka telefonlar olsaydı evet. şu anki hali ile mecburen hayır.

yakın zamanda telefon satın alacaksın. iphone x alacak parayı biriktirdin. alır mısın?
    hem çirkin hem parmak izi okuyucusu olmayan telefona neden para vereyim? ayrıca bir sonraki modelde apple'ın "muhteşem bir yenilik" diye duyuracağı ama başka firmalar tarafından çoktan yapılmış olan ekrandan parmak izi okuma olacak. belki bekleyip onu alırım. ya da 8 plus alır 3-4 yıl sonra değiştiririm.

apple kölesi olmuşsun. neden ısrarla apple?
    ios 11'in rezalet performansına rağmen daha stabil çalışan bir sistem yok. cihazı sadece whatsapp, instagram, facebook gibi boş işler için kullansaydım dert etmezdim. şu anki haliyle ios'ten daha iyi bir sistem yok. bunu kullanmak zorundayım.

biraz fazla şov yaptın sanki? iphone x kullandın mı?
    mesleğim gereği piyasaya çıkmadan tüm cihazlar test amaçlı elimize ulaşıyor. kullandım. beğenmedim. hala tercihim iphone 8 plus.

gerçekten çok mu çirkin?
    çirkin ötesi

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 17 Ocak 2018; 9:23:51 >

• Mesut Bey İsmimi Okurr Musunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iphone x in sorunu çentiği değil fiyatı

birde algı meselesi var,işlevsellik açısından bu çentik daha iyi fakat göze çok batan daha önce piyasaya hiç çıkmamış bir deneme(en azından global anlamda).

akıcılık,simetri gibi konulara titizlik gösteren bir markanın böyle marjinal bir tasarımla çıkması yadırgandı birazda.
    günümüzde her telefonun birbirine benzemesi sorununu apple böyle aşmış.tek taşla iki kuş,hem face id hem markayı diğerlerinden ayırma.

önceden ikonikleşen home butonu,aşt üst çerçevelerin simetrik olması gibi bir fark oluyordu çerçevesiz ekran anlayışında da bu farkı koymuşlar,tebrik etmek lazım.

kişisel fikrim göze batan bir tasarım,gözüme daha çok takılan yan çerçevelerin tasarımı ve o amerikan conisi parlak metalik rengi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 17 Ocak 2018; 9:17:36 >

• şu gudubet telefonla bir s8/note 8'i yanyana koyunca anlıyorsun aradaki farkı. Yoksa iphone x'den başka telefonu eline almayan kişi zaten o çentiği yadırgamaz.
  • Video izlerken ...👌🏿

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel_lowe

Video izlerken ...👌🏿

Video izlerken eğer yaymazsanız görüntü çentik altına gitmiyor. Videoların geneli 16:9 zaten ekrana yayılmıyor :)

• Çentiğin kenarları oval değil, daha keskin çizgiyle olmalıydı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o çentiğin altında sensörler var diyorlar.o kadar diyorlar ki, kullanıcılar tabiki bunu diyenler, sanki marsa götürecek tüm dünyayı.çentik bu yüzden kötü.yoksa farklı bi yaklaşım.
  • Video izlerken bile çentik olan bölgenin görüntüyü engellemesi başlı başına bir facia iken , özellikle de tasarım harikası s8 ailesi , note 8 ve yeni huwaei modelleri ile kıyaslanması başlı başına bir saçmalık olur. Zira bahsettiğimiz modellerde böyle bir görüntü kaybına sebep olacak çıkıntı yok.

Sonuç olarak gözlemlediğimiz kadarı ile iPhone serileri arasında 5c'den sonra en beğenilmeyen telefon olma konusunda emin adımlar ile ilerliyor. Bu atlet , çentik yada çıkıntı artık adına ne derseniz savunmak büyük bir gaflettir , marka savunuculuğundan başka birşey değildir.

• Ben çentiği beğendim. Karakteristik duruyor. Ekranın o kısmında zaten bar var idi. Anca videoda falan orayı tam ekran yapıyordu. Onun dışında alttan hiç çerçeve olmamasu bence daha büyük sorun. Ergonomi anlamında aşağıdan çekmek için baş parmağı zorlayacağını düşünüyorum. Madem düğme yok, o kaydırma ve çekeleme yerinin aşağıdan yukarı değilde ekranda gezen asistive touch gibi İstediğim kenara yapıştırabilmek isterdim. Sağ üste doğru konumlandırır, baş parmağımı rahat bırakırdım böylece.

• Her insanın zevkleri ve renkleri nasıl farklıysa teknolojiye bakışları da o şekilde farklı olabilir. Bende çentikten daha çok sanal tuşlardan rahatsız oluyorum. Apple sanal tuş yerine parmak hareketleri ile bu sorunu çözmüş ve gerçekten kullandıkça alışılıyor ve farklı bir kullanım hissi yaşatıyor. Samsung ise çentik yerine o bölgeyi mümkün olduğunca ince tutarak ve sanal tuşlar kullanarak ekran oranını arttırmayı tercih etmiş. Dediğim gibi zevk ve tercih meselesi yani.
  • 10 gündür kullanıyorum. Apple’dan nefret eden bir android hayranı idim. Elimdeki telefon da Amerika’dan geldi satarım note 8 alırım diyordum. Tek kelimeyle elimden bırakamıyorum. Müthiş olmuş müthiş. O çentik o kadar tatlı ve kendine özgü duruyor ki

• bence gayette abartılacak gibi. hemen savunmaya geçmişsiniz ancak bu aleti çerçevesiz diye lanse edip, o simetri felaketi koyan "apple" 'dır! bana vaad edilen ekranı kullanamıyorsam bu eleştirmem gerektiğini gösterir. kusura bakmayın ama bu apple ı savunmanızdaki sebebi parasal durumlar olarak nitelendiriyorum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android tarafını ''snapdragon 835 & android 8'' sonrasını artık daha sıcak buluyorum... Apple' da ios 11 ve x tecrübesi benim için hiç güzel değildi ve 1 ay sonra x i sattım... zevkler renkler dostlar...

• TR fiyatları ve alım gücü baz alındığında çoğu insan için ulaşılmaz olan bu telefona ülkede aşırı bir antipati oluştu ve bunu da insanlar genellikle çentik üzerinden dile getirebiliyor zira telefon, donanımı ve yazılımı ile rekabet edilemeyecek düzeyde. Yurtdışında bu aptal çentik muhabbetinin bu kadar tartışıldığı bir platform görmedim. Tasarımı kötüymüş de rezil rüsva olmuş aptal aptal boş muhabbetler. Adamlar sadece black friday'de 6 milyon iphone X sattı .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.