Dün İphonum çalındı .Daha taksitleri bitmemişti.İstanbulda bir köyde öğretmenim,seminer, için yenibosnaya gittim ,çıkışta da bir bayan giyim mağazasına ,montumu kabinde unuttum ıkı dakıka gecmeden farkettım ,mont satış elemanının elindeydi ama içinde telefon yoktu ,kalakaldım usül bilmem yol bilmem istanbulu bilmem ,karakol aradım durdum yenıbosnadakı karakola gıttım şirinevler karakolu bakıyor dedı,yollara duşup zar zor şirinevler karakolunu buldum memur görev yaptığın karakola gıt dedı burdan başvuruya gerek yok dedı, bu sefer bağlı olduğum ılçeye çatalca karakoluna geldım ,çatalcadakı polıs memuru neden buraya geldın olay mahallindeki karakola ifade vermen gerekiyordu,buradan evrakları zaten bız oraya gondereceğiz şımdı yasal süreç uzayacak dedı ifadeyi aldı ,telefonumun çalınması yetmiyormuş gibi en fazla yarım saat sürecek başvuru için akşam 22.00 a kadar uğraştım.Telefonumda Find my iphone özelliği yok ,aklıma takılan durum telefonumun çalındıgı mağazada sadece bayanlar vardı benım tahmınım kişi telefonu kendı kullanmak ıcın çaldı satmak ıcın değil ,internette bir bilgi var ''Cep telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa Telekomünikasyon Kurumu’nun 0 312 2322323 numaralı Bilgi ve İhbar Merkezi’ni arayarak telefonunuzu ve hattınızı kullanıma kapatabilirsiniz. Böylece cihaza gelen “cihaz ÇALINTI’dır” mesajı ile kullanıma kapatılan telefonu başkasınında kullanmasına izin vermeyin İhbar sırasında kişinin vermiş olduğu bilgiler, doğrulanmak üzere ilgili GSM işletmecisine iletiliyor. Kişinin verdiği bilgilerin doğrulanması halinde cihaz haberleşmeyekapatılıyor. Bu doğrultuda kapatılan cihazlara, ilgili GSM işletmecisi tarafından “YASAL UYARI IMEI nolu cihaz ÇALINTI’dır. En yakın kolluk kuvvetine teslim ediniz” içeriğinde mesaj gönderiliyor. '' burayı aradım kapattırdım sonra vazgeçip tekrar açtırdım çunku kişi satmaz kendı kullanacaksa bu yazıyı gördüğü anda telafonu kırar çöpe atar vs bir şekilde imha eder ve savcılık telefonu bulamaz ,ama satacaksa avantajlı duruma geçebilir bu bildiri diye düşündüm ve çok kararsız kaldım içim acıyor,dunden berı ağlamaktan gözlerımi açamıyorum ,nasıl bır dunyada yaşıyoruz ,haram bılmezmı bu ınsanlar ,bu cezaların bu kadar hafıf olması ,yasaların bu konuda bır yaptırımının olmaması bu ınsanları bu işlere yapmaya tesvik etmeye devam edecek ,polisin bana soyledığı bır cumle bu nekı ınsanların ne paraları gidiyor dolandırıcılıkla vs dedı evet haklı o insanlar için o meblağlar büyük ama bende haklıyım dişimden tırnağımdan arttırıp taksıtle aldığım daha taksıtlerı bitmeyen telefonum çalındı ıphone 3 benım için çok büyük bir şey ,sanırım en çok yaşayan anlar,bulunacak dıye ümitediyorum dua edıyorum ,yapabılceğım başka bir sey varsa lütfen yardımcı olun yada telefonu çalınıp arkadaşlar varmı ?Belki bi nebze teselli olur ,şimdiden teşekkür ederim .
bu kadar kendinizi paralamayın. dünya malı. kim yaptıysa cezasını buradada oradada alacak. bu kadar yıpratmayın kendinizi