İphone4 turkcellden alınma orjinal 4.3.3'ü kurmaya calıstım jaılbreak bıle yoktu telefonuda gayet özenli kullanıcı olarak update e bastım sadece, sonra olan oldu
once hata kodu 9 dıye bı hata verdı.. usb itunes ekranında kaldı. Sonra DFU mod u actım ireb le manuel 4.3.3 ü indirip gösterdim bu seferde 3xxx li bi hata verdı. su an takılıyom oyle denıyom kafama gore bısıler ama umrunda olmuyo pek hep cakıyo hatayı yuklemenın en sonunda.. SOnradan daha eskı bı versıyonuda denedım nolur nolmaz dıye onuda yuklemedı ve bu seferde 1013 no lu hatayı verdı
The iphone "iphone" could not be restored An unknown error occured (1013)
butun hatalar aynı numaraları degısık sadece
ne yapmalıyım ??
Sürüm yükseltme esnasında bazen 1013 ile biten bir hata alırsınız Bunun için ilk denemeniz gereken host dosyalarına el atmaktır. Peki bu dosyalara nereden giriliyor? Windows kullananlar öncelikle gizli dosyaları göster seçeneğini aktif hale getirdikten sonra notepad açıyoruz. Notepad açıldıktan sonra “Aç” Windows/System32/drivers/etc Ekran boş çıktı Alttan tüm dosya tiplerini seçiyoruz Çıkan listeden “hosts” seçiyoruz, Karşımıza bir sürü yazı çıktı En alta inip 74.208.10.249 gs.apple.com gibi bir şey yazdığını görüyoruz, Onu siliyoruz ve notepadi tekrar kaydediyoruz, Sonra tekrar itunes’a bağlanıp yazılımı yüklüyoruz.
Hata almaya devam ediyorsanız… Muhtemelen bilgisayarınızda TinyUmbrella’nın son sürümlerinden birisi kuruludur. Tiny umbrellayı açın ve Advanced bölümüne geldikten sonra tüm işaretleri kaldırıp Apply Changes butonuna tıklayarak yapmış olduğunuz değişiklikleri kayıt edin. Siz host dosyalarını değiştirmenize rağmen aynı hatayı almanızın nedeni Tinyumbrella’nın değiştirdiğiniz host dosyasını yeniden yüklemesindendir. Bu şekilde ayarları kaldırarak artık yazılımı yükleyebilirsiniz. Yine de olmuyorsa farklı bir bilgisayarda denemelisiniz.
hostladamı düzelmedi
kardesım host dosyasını ben baska bı konudan degıstırdım bı arkadas yazmıs komple onu yapıstırdım umbrellayıda sıldım su an tekrar dfu yapıp denedıgımde manuel 9 numaralı hataya gerı dondu :D
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp. # # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows. # # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each # entry should be kept on an individual line. The IP address should # be placed in the first column followed by the corresponding host name. # The IP address and the host name should be separated by at least one # space. # # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. # # For example: # # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
127.0.0.1 localhost
host dosyam bu sekılde su an
en iyi yol.yeni indirecegin bir firmware ile hiiiic itunes kurulmamis bir pc de denemek.
itunes u yuklucez dımı ? itunes olmadan kuruluyo mu ?
daha önce itunes kurulmamıs olan bir pcye yeni itunes kuracan diyor arkadas.
Error 9: This error occurs when the device unexpectedly drops off of the USB bus and communication stops. This can occur if the device is manually disconnected during the restore process. This issue can be resolved by performing USB isolation troubleshooting, using a different USB dock connector cable, trying another USB port, restoring on another computer, or by eliminating conflicts from third-party security software.
Anladığım kadarıyla;
Usb portunun bağlantıyı koparmasından kaynaklanan bir durum çözüm için farklı usb portuyla yada farklı usb kablosuyla o da olmadı farklı bir bilgisayarda deneyin diyor. güvenlik yazılımlarını durdurun çakışmasın da diyor
İngilizcesi daha iyi olan biri daha güzel çevirir sanırım
Çözüm bir adet İphone Data kablosu ve Xp ve İtunes yüklü bir adet Pc..
Eğer sorununuz çözülmediyse bu yöntemi deneyin. 1. host dosyasını videodaki gibi düzenleyin. 2. İreble DFU moda alın. 3. İtunes restore
İtunesu sil yeniden en yuksek surumunu yukle sonra telefonu restore et.
bu tip çözümsüzlüklerde veya diğer bir değişle ummadıgımız hatalar aldıgımızda en iyi yol itunes hic kurulmamıs bilgisayar itunes kurup restore yapmaktır. daha once aynı konu benim basıma geldi..bilgisayarı degistirip restore yapınca duzeldi..
garantiliyse hiç uğraşma ver garantiye.
bütün sorun usb portuyla alakalı benimde basıma gelmişti baska bir pcde veya başka bir usb portunda deneyin sorununuz cozulecektir
arkadasım aynısı bende de oldu dediklerimi uygularsan çözüleceğine eminim host dosyasını sil pc'ye reset at virüs programını kapat firmware yi indir shift + restore yap yine olmazsa pm at veya bu konuya yaz olursa da haber ver diğer arkadaslara da rehber olur
host dosyasını tamamen sil pc reset at tekrar dene. ben bu şekilde çözmüştüm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme