Şimdi Ara

IPhone5 Evasion JB ve Cydia STABIL DEGIL?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmet©

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Benim de ilk jb deneyimim sayılırdı. Activator, sb settings, zephyr gibi çok tavsiye edilen tweak'leri yükledim. Yüklemesi zor ve sorunluydu malum. Ama ondan sonrada ikide bir yeniden başlatmalar, bildirim ekranının sıfırlanması ve sade moda geçme gibi şeyler yaşadım.

Yüklediğim sim manager gibi uygulamaların özensiz ikon ve menü yapıları bile insanı rahatsız ediyor.

Hadi yapmışken bir iki tema yükleyeyim dedim. O da çok ağırlaştırdı telefonu.

Bir aklımda zephyr uygulaması kaldı. Güzel düşünmüş adamlar. Fakat onda da kaydırılarak geçilen uygulama geçişleri safari sekmeleri gibi kaydırılan uygulamalarda karışıklığa yol açabiliyor.

Velhasılı 6.1 e restore yaptım. Eski bir dosta kavuşmuş gibi hissettim kendimi. :))

Bu kadar çabuk pes etmemeliydiniz. Cydia da her zaman bir alternatif vardır. Tek yapılması gereken doğru araştırma ve birazda sabır.

Ayrıca zephyr i ayarlardan dilediğiniz gidi değiştirebiliyorsunuz. Sağdan soldan diğer uygulamalara geçişi kapatabilirsiniz, istediğiniz uygulamalarda da bu özelliği deaktif edebilirsiniz.

Benimki biraz da psikolojik hocam. Özensiz ikonlar, sezgisel olmayan menüler vs. Kötü modifiye yapılan arabalar olur ya, öyle hissettirdi. :)

Bana verdiği ise birazcık kullanım kolaylığı idi. Şu an için jb siz yapmak isteyipte yapamadığım bir şey de yok. Assistive touch'a da alıştım. Zephyr gibi beğendiğim tweaklerin yerine onunla idare edebilirim.

Ddediğin gibi belki biraz daha zaman tanısaydım görüşüm değişebilirdi. Haklı olabilirsin yani ama şimdilik görüşüm böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

Dediğin şey stabiliteyle alakası yok .. Yazdıkların BUG . Ve zamanla kapatılcak rahat olun. Adamlar 1 Haftada çıkarttılar GUI vs. testleri çok kısa sürdü.
    Az daha sabretseydiniz benim gibi 1 gün sonra cydia dan istediğiniz tweaki indirirdiniz.. Dün şişmişti, yarım yamalak indiriyordu kuramıyordu .
    Ayrıca bir önerim olsun bir sürü tweak kurarak yormayın telefonu. İhtiyacınız kadarını kurun. Onu kurim bunu kurim derken telefon .. oluyor. Tweaklerin çoğu eski versiyona yazıldığı için çok stabilite sorunu yaşarsınız.

"Stability testing (often referred to as load or endurance testing) checks to see if the software can continuously function well in or above an acceptable period." Wikipedia
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaGDaSS

insanleyi reposunu ekleyemedim birtek tek eksik o kaldı herşeyi de kurdum 5.1.1 jb de kurduğum. Birtek springtomize yi bulamadım onu da halletsem tam olacak

springtomizr ios6 ya uyumsuz ben denedim yukleniyor ama uyumsuz yani calismiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualWorld

üstad ben ipad e yaptım jailbreak şuana kadar öyle durduk yere donma safe mode atma olmadı bir kere yanlış bir tweak da safe mode da acıldı onun dışında secici davranıp son sürüm uygun sürümleri yüklemeye çalıştım bir skıntı görmedim şuana kadar.
    bugün bende ipad i pek elimden bırakmadım tweak lar falan vs yükledim onlara dayanaraktan yazdım cok fazla sıkıntı görmedim, cydia da yavaş yavaş düzelirse pek sıkıntı kalmayacak gibi.

Ayiptir sormasi hangi tweakleri kurdun senin kurduklarini kurayimda benim ipad gumlemesin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: zebil_77

quote:

Dediğin şey stabiliteyle alakası yok .. Yazdıkların BUG . Ve zamanla kapatılcak rahat olun. Adamlar 1 Haftada çıkarttılar GUI vs. testleri çok kısa sürdü.
    Az daha sabretseydiniz benim gibi 1 gün sonra cydia dan istediğiniz tweaki indirirdiniz.. Dün şişmişti, yarım yamalak indiriyordu kuramıyordu .
    Ayrıca bir önerim olsun bir sürü tweak kurarak yormayın telefonu. İhtiyacınız kadarını kurun. Onu kurim bunu kurim derken telefon .. oluyor. Tweaklerin çoğu eski versiyona yazıldığı için çok stabilite sorunu yaşarsınız.

"Stability testing (often referred to as load or endurance testing) checks to see if the software can continuously function well in or above an acceptable period." Wikipedia

Crash oluyor safe moda geçiyorsun bug var. Stabilite biraz daha genel bir kavram. Düzelticekler, acele etmeyin sabırlı olun biraz.

• quote:

quote:

quote:

Crash oluyor safe moda geçiyorsun bug var. Stabilite biraz daha genel bir kavram. Düzelticekler, acele etmeyin sabırlı olun biraz.

"ip var ip" :)

bu arada pod2g açıklamış farkındalar boot ve weather sorununun update gelicekmiş yakında evasion ve cydia ya.

"for the Weather bug, a package in Cydia will be updated, for the long boot, the untether package will be updated."

• cydia çöktümü yoksa bende mi sorun var suan ? Stabil çalışan Cydia 404 hatası veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk136806

quote:

üstad ben ipad e yaptım jailbreak şuana kadar öyle durduk yere donma safe mode atma olmadı bir kere yanlış bir tweak da safe mode da acıldı onun dışında secici davranıp son sürüm uygun sürümleri yüklemeye çalıştım bir skıntı görmedim şuana kadar.
    bugün bende ipad i pek elimden bırakmadım tweak lar falan vs yükledim onlara dayanaraktan yazdım cok fazla sıkıntı görmedim, cydia da yavaş yavaş düzelirse pek sıkıntı kalmayacak gibi.

Ayiptir sormasi hangi tweakleri kurdun senin kurduklarini kurayimda benim ipad gumlemesin:)

hocam şöyle söyliyim ama söylediklerimin en son versiyonlarını kurmanızda yarar var, zephyr , activator(bunda bir sıkıntı var ses kısma tuşunda anormallik yaratıyor diğerşeyler çalışıyor), ncsettings,safari downloader, locallapstore(oyun ici coins alma iap cracker alternatifi),winterboard,icleaner,app sync,password pilot, whatspad,protube , killBackground gibi tweakler sorunsuz çalıştı.

• Bu sureci en az 15 kere yasadim ve hep ayni seyler oldu ilk 15 gun sikintilar birbirini kovaladi sonra oturdu. Ben gece hallettip repolari bile sorunsuzca alip herseyimi yukledim ve hersey eskisinden daha stabil. Bence insanoglu doyumsuz ve sabirsiz tek sorun bu adamlar 3 dakkada su gibi jb yaptirmislar o kadar calismislar imza duvarlarini yikmis yenilemisler ozensiz yapmis diyorsunuz.. Eskiden yaptigimiz jb leri bir dusunun ya elmada kalmalar tuslar arasinda parmak dolandirmak biz bu yollardan gectik simdiki durum bence tebrik edilecek bagis saglancak cinsten cunku apple aciklari kapatiyor saglamlastiriyor kalesini iyice bu insanlarda her seferinde daha fazla ugrasip daha buyuk emekle bu jb yi bize getiriyor. Jb yi bedava program yuklemek yada whatsapp i bedava yuklemek icin yapanlar var bunu bile duyduk yani.:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Orijinalden alıntı: serif61

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Peki telasiniz neden? Her jb ciktiginda repolar coker, uyumsuz tweakler olur, cydia sapitir. Bunlar gayet dogal. Birkac defa jb yapan kisi eger bu sorunlarla ugrasmak istemez ise, jb ciktigi gibi yapmaz ve birkac gun bekler. Sanki pesin odemeli para verdiniz de isler neden hallolmamis diyorsunuz. Sadece basligi acan kisi icin demiyorum, butun dunyada boyle bu. sanirim panik yapan kisiler olayi fazla buyutuyorlar.

mukemmel yorum kardesim ben iphone5 ios 6.01 de hic restore atmadan yaptim jb i iki sorunum oldu birincisi arada elmada takilmasi ikincisi hava durumu acilmamasi bunlar fixlerle duzelir onun haricinde tek bir tane crash ile karsilasmadim cydia daki sorunlar sadece yogunluk ama su kadarini soyliyeyim 96kbs hizla istedigimi cydia dan yukliyebiliyorum

Aynen öyle. Açık söyleyeyim, iphone'u yaptım ama ipad'e daha dokunmadım. 2-3 gün sonra yoğunluk bitsin o zaman yapacağım. Daha uyumsuz tweakler baya var şu anda zaten.

Hocam kesinlikle katılıyorum. Fazla acele etmeye gerek yok. Sonuçta günlerce beklediğimiz jb geldi. Bence ne kadar şükretsek azdır

Bir sürü tweak yükledim en popüler olanlardan. ohh be diyorum artık

Aynen hocam şu anda cihazı kullanmaya kıyamıyorum ya şarja bıraktım şimdi :) hasret bitti sonunda...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk136806

quote:

hocam şöyle söyliyim ama söylediklerimin en son versiyonlarını kurmanızda yarar var, zephyr , activator(bunda bir sıkıntı var ses kısma tuşunda anormallik yaratıyor diğerşeyler çalışıyor), ncsettings,safari downloader, locallapstore(oyun ici coins alma iap cracker alternatifi),winterboard,icleaner,app sync,password pilot, whatspad,protube , killBackground gibi tweakler sorunsuz çalıştı.

Sagolasin dostum

• quote:

Merhaba
    3g çıktığından beri iphone kullanıcısıyım,şuanda ip5 kullanıyorum ve birçok jb deneyimim oldu, fakat Evasion kadar başarısızını hatırlamıyorum. Jb kalbi olan bootsector exploiti 3 bottan en az 1 inde takılı kalıyor, netten de araştırdım insanlar baya söz etmiş bundan ve tek çözüm Home+Power ile reset atmak. Cydia tarafı ise daha fena, cydia yoğunluğundan bahsetmiyorum, kaç aydır untether jb var ios6 için fakat kimse uğraşmamış son tweaklere baktım ios6 güncellemeleri son 1 hafta içinde gelmiş tabi böyle oluncada Safe Mode Crashleri, buglar, respringler tonla şuanda. Benim için ios5 de JB Activator(ip4 home button yıpranmalarından dolayı) ve IntelliScreenX di, Activator da sorun yok fakat IntelliX de bir o kadar sıkıntılı ios6 için imessage mesajlaşırken üzerinden safe moda atmalar yukarı kısayolların crash lemesi vb. Üstüne bide 5$ istediler yeni versiyon için peki dedim verdim sonuç berbat. Sonuç olarak iphone5 home tuşunun 5dk da değişmesi, jb exploitinin sorunlu olması, cydia nın ios6 ya hazır olmaması beni temiz bir 6.1 restore una sevk etti. Benim düşüncem şuan herkes bekledik o kadar diye, kurabildiğimizi kuralım fikrinde yükleniyor tweaklere ve iphone u iphone yapan ios'un sadeliğini ve stabilitesini yitirdiğinin farkında değil. Siz ne düşünüyorsunuz?

PS:Umarım kimse sen yapamamışsın jb demez :) Çünkü nettede araştırdığımda durum böyle.

Yapamamışsın değilde.

senin JB olmamış :)

bahsettiğinin sorunun evasi0n un stabil olup olmaması ile alakası yok.

JB yapılır Cydia çalışır gerisi pekte evasi0n u pek bağlamazki

ondan gerisi cydia ve repoların sorunudur.

cydiadaki kararsızlıkların %90 ı sonuculara olan aşırı yüklenmedendir.

bahsettiğiniz stabil olmama sorunu kesinlikle yoktur.

i% kullanıyorum dediniz ayrıca i5 e ve ios 6.1 e uyumlu cydia appleri parmakla sayılacak kadardır. yükediklerinizden bir tanesi sorunlu ise sonraki yüklediğiniz herşeyin

saçmalaması çok normal.

kaldıki yanımda çalışan 3 arkadaş ve şahsımda i5 var ve hepmizde intelliscreenx canavar gibi çalışıyor. ne imesajda sorun var nede başka bişeyinde.

ve ayrıca dün itibari ile toplam 7-8 i5 5-6 tanede 4S yaptım hepsi canavar gibi.

neyse bu konu böyle uzar gider. sonuç olarak yine söylüyorum sizin JB olmamış :)

Saygılar sevgiler..

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakarboy -- 7 Şubat 2013; 10:17:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Benim de ilk jb deneyimim sayılırdı. Activator, sb settings, zephyr gibi çok tavsiye edilen tweak'leri yükledim. Yüklemesi zor ve sorunluydu malum. Ama ondan sonrada ikide bir yeniden başlatmalar, bildirim ekranının sıfırlanması ve sade moda geçme gibi şeyler yaşadım.

Yüklediğim sim manager gibi uygulamaların özensiz ikon ve menü yapıları bile insanı rahatsız ediyor.

Hadi yapmışken bir iki tema yükleyeyim dedim. O da çok ağırlaştırdı telefonu.

Bir aklımda zephyr uygulaması kaldı. Güzel düşünmüş adamlar. Fakat onda da kaydırılarak geçilen uygulama geçişleri safari sekmeleri gibi kaydırılan uygulamalarda karışıklığa yol açabiliyor.

Velhasılı 6.1 e restore yaptım. Eski bir dosta kavuşmuş gibi hissettim kendimi. :))

Zephyr ayarlardan kapatirsin o halde...

• Tweak yüklerken son sürümü yüklediğinizden emin olun. sonuçlar arasında tek tek kontrol edin öyle yükleyin.

bende dün yaptım jb yi çok çok stabil çalışıyor dün hava durumu açılıyordu sadece bugün o çalışmıyor. onunda bildirim ekranında görüyorum zaten.

Zephry + auxo + doctorbatterypro + passwordpilot + ifile + ipastore + cydelete + appsync 5.0+ yüklü ve canavar gibi çalışıyor cihaz.

tweakleri tek tek yüklenmesini tavsiye ediyorum eğer sorun yaşarsanız hangi tweak sorun açıyor böylelikle bilebilirsiniz.

redsn0w dan çok daha kolay yüklendi.

kurulumdan sonra ilk iş cydia yı güncelleyin ve cydelete + appsync 5.0+ tweaklerini yükleyin.
  • Alet jb yaptigimdan beri 1 kere safe mode'a gecti. Birkac kez uygulamadan cikarken ekran siyahlasti, telefonu kitledikten sonra kendine geldi.

• Bu stabil de stabil diyenler sanırım ilk defa Jailbreak yapıyorlar , iş zaten ne kadar kolay yapılırsa o kadar da sorunlu oluyor bazı şeyler, tek tuşla Jailbreak de böyle bir şey olsa gerek.Karşılaştığım en kötü jailbreak diyebilirim adamlar sağ olsunlar yapmışlar ama sanki aceleye gelmiş gibi bug üstüne bug var repo eklemde vs sorun yok ancak tweak yüklemeden 2 kere test ettim telefonu elime aldım 5 dk kullanımda %3 ile 5 civarı ciddi düşüşler yaşıyorum oysa ki yaptığım da bir şey yok kesinlikle ios 5.1.1 ve Absinthe çok başarılıydı cihaz 4s olduğu için sürüm de düşmüyor haliyle bir ton shsh boş yere alıyor cydia 4s için.Güncelemeler ile umarım çözerler sorunları.
  • Şuanki durum nasıl Jailbreak yapmayı düşünüyorum cihaz iphone 5 6.0.2 sürüm.
  • Sizin telefonunuzda ya da yaptığınız işlemlerde veya kullandığınız dosyalarda bir sorun var.

Ben de iphone 5 kullanıyorum, bir çok tweak yükledim sildim denedim ettim , yani telefona baya bi yüklendim ve şuan yaklaşık 10 tane tweak aktif olarak kullanıyorum, bunların içinde auxo ,zephyr,activator,batterydoctor,intelliscreenx gibi yoğun kullanılan tweakler de var. ve telefonda en ufak bir kasma ya da bug yok. çok memnunum, hatta ben jb yapmadan önce bu kadar stabil çalışabileceklerini düşünmemiştim. elbette cydia da ios 6 ile çalışmayan yada hatalı çalışan tweaklerde mevcut, ama okuyarak ve araştırarak yükleme yaptığınızda bunlar sürpriz olmaktan çıkıyor ve sadece stabil çalışanları yüklüyorsunuz zaten, ama her önünüze geleni yüklerseniz elbette sorunlar yaşanır. ayrıca birbiriyle çakışan tweaklerde olabilir.

ayrıca bir arkadaş weather app çalışmıyor demiş ; işte bu örnekle araştırılmadığını görüyoruz, yahu weather app nin fixi çıkalı aylar oluyor, fixini yüklerseniz sorun düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 17 Mayıs 2013; 17:53:13 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.