Şimdi Ara

İphonu satacağım ne yapmalıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
18
Favori
12.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @engin_er_26 Şart değil. Ama Apple kayıtlarında cihazların senin adına görünmesi iyidir. Apple Store'a başkası adına randevu alıp gitsen bile imza atacağın belgede senin adın yazar. App Store'dan yapılan satın almalarda bir ihtilaf olduğunda yasal haklarını korumuş olursun. Ayrıca cihazlarının servis geçmişini görürsün, gösterirsin. Kısacası faydası var, zararı yok.

@jajabo Listeye iMessage'ı da ekledim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

@engin_er_26 Şart değil. Ama Apple kayıtlarında cihazların senin adına görünmesi iyidir. Apple Store'a başkası adına randevu alıp gitsen bile imza atacağın belgede senin adın yazar. App Store'dan yapılan satın almalarda bir ihtilaf olduğunda yasal haklarını korumuş olursun. Ayrıca cihazlarının servis geçmişini görürsün, gösterirsin. Kısacası faydası var, zararı yok.

@jajabo Listeye iMessage'ı da ekledim.

4s ikinci el tanıdık birinden aldım, bununda servis kaydı varsa görünürmü

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Tüm servis kayıtları görünür. Listendeki cihazı görüntülediğinde Onarım Etkinliği sekmesine tıklaman yeterli. Tüm işlemler görünür.

İphonu satacağım ne yapmalıyım ?

• Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    cihazı kayıt için girdim anca "Kayıtlarımıza göre bu seri numarası başka bir Apple Kimliği ile ilişkili. Birden çok Apple Kimliğiniz varsa, diğer eklenmiş ürünlerinizi görmek için bu Apple Kimliğini kullanarak Destek Profilimde oturum açın. Başka Apple Kimliğiniz olup olmadığını bilmiyor musunuz?" uyarısı ile karşılaştım telefon aldığım tanıdığımı aradım ben bilmem dedi. nasıl kayıt olduğunu falan da bilmiyor peki nasıl sildireceğiz apple aradım ama kesinlikle düşmüyor 2 kez düşürdüm bekleme süresi 10 dk. yada daha uzun sürer diyor cep telefonundan da bu kadar uzun süre bekleyemem dedim kapattım.

itunesten baktığımda ise iki cihazım da görünüyor, bu nasıl i,ş anlayamadım doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 14 Kasım 2014; 15:54:33 >

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Telefonu aldigin yakinin cihazi hangi Apple ID ile kullanmissa, cihaz o Apple ID'ye kayitlidir. O hesapla giris yapip cihazi silmesi gerek. Sen su anda cihazi kaydedemezsin. Yakinin Apple ID'sini hatirlamiyorsa "Başka Apple Kimliğiniz olup olmadığını bilmiyor musunuz?" linkine tiklayip hatirlatma yapsin. Konu gayet acik ve net. Tam kavrayamadiysan Apple'i arayip telefonda yaptirman daha dogru olur. Gerci sildirme islemini sen yaptiramazsin, yakinin yapar. Apple ID'sini bilmiyorsa telefonda ne kadar yardimci olurlar, bilmiyorum.

iTunes'da gorunen cihazlar farkli bir sey. Onlar iTunes Store hesabinla baglantili ve oradan satin aldigin iceriklere erisebilen cihazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

O da yetmez. Eğer veri güvenliği o kadar kritikse, diski ve tüm tablolama verilerini sildikten sonra üst üste 7 kez veri yazmaya dayalı ABD Savunma Bakanlığı'nın DOD 5220-22 M standardına uyumlu şekilde formatlamak gerekir. Bunu yaparsanız cihazı sattığınız kişi NSA çalışanı falan değilse çektiğiniz fotoğrafları asla göremez. iPad ve iPhone için değil ama ben Macintosh bilgisayarlarımı ikinci elde satarken bu yöntemi uyguluyorum. Formatlamak çok zaman alıyor ama özel bilgilerimin başkasının eline geçmemesi için beklemeye değiyor.

Nası yapacağız peki bu tip formatlamayı?

Ben bu soruyu atlamışım. iPhone, iPad vb. cihazları 5220-22M standardında formatlamak için üçüncü parti yazılım kullanmak gerekiyor. Örneğin Wondershare'in geliştirdiği SafeEraser var. Cihazı bilgisayara bağlayıp iki tıklama yaparak formatlayabiliyorsunuz. Farklı alternatifler de bulunabilir. Veri güvenliğine önem verenler iPhone/iPad'lerini satmadan önce mutlaka bu tür bir formatlama yapsınlar bence.

Çok teşekkürler..

Sanırım yine bu tip programlarla normal HDD'lerde de yapma imkanımız vardır değil mi?

Özel bir bilgim vs yok, sadece merakımdan soruyorum

Apple telefonla ulaşmak hayli zor ben zor düşürdüm ve en az 10 dakika bekledim yinede beklettiler kapatmak zorunda kaldım, kaldıki o şahıs hiç uğraşmaz neden uğraşsın satmış başka telefon almış mail yoluyla ulşama imkanı var mı varsa mail adresi nedir apple tr nin en azından mail ile derdimizi anlatırız.

• Tüm hafıza aygıtlarında bu formatlama yöntemi uygulanabilir. Hangi platformdasınız bilmiyorum ama Mac OS X'in standart sistem uygulaması Disk Utility'de uzun yıllardır bu seçenek var. Hatta Disk Utility 3 değil 7 kez veri yazarak yapıyor. Ben Mac'imi elde çıkaracaksam bu şekilde formatlıyorum.

• Bende iMac sahibiyim, bunu öğrendiğim iyi oldu, tekrar teşekkür ederim...

• tekrar aradım düşürdüm 10-12 dakika beklettiler sonra telefon kesildi. ne iştir ulaşmak mümkün olmayacak mı

EDİT:
    sonunda onlar beni aradılar ve kendilerine anlattım durumu, anında benim telefonumu ve ipadimi kayıt yaptılar zaten ismin icloud kimliğim falan orada görünüyormuş. ayrıca kontrol etmem için giriş yaptırdılar ve kontrol ettiğimde iki cihazımda görünüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 14 Kasım 2014; 20:29:34 >
    Sağolun hocam
  • Username

yani takma ad nasıl değiştirirlir.
  • Bu konu gerçekten faydalı. Verdiğiniz linke girdim ve üzerime bir 4s ve bir 5 görünüyordu, ikisini de sildim ve yeni 6 mı ekledim çok iyi oldu.. Hem eski cihazlarımın yeni sahipleri de artık ekleyebilecekler kendi adlarına cihazları konu sayesinde onlara da yardımcı olduk =)

Telefonu satarken ve telefon alırken neler yapmam gerektiğini artık biliyorum, tüm arkadaşlara teşekkür ederim..
  • güncel kalsın herkes yararlansın
  • supportprofile.apple.com adresi şu an çalışmıyor.Alan adı yenilendi mi yoksa site kapatıldı mı?

@Huysuz İhtiyar
  • Kapatıldı. İki yıldan fazla oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bilgilendirici mesajınız için teşekkür ederim size sorumlarım olacak
    imessage kapatılmazsa ne olur? illa kapatılması gerekiyor mu?
    birde verdiğiniz site kapanmış kayıtlı cihaz hangi siteden veya hangi yöntemle siliniyor?
  • madenipara11 M kullanıcısına yanıt
    Apple sistemin işleyişini değiştirdi. Support Profile verisini sadece yetkili personel görebiliyor (Genius, yetkili servis vs). Artık iOS/Mac cihazını satmadan önce tek yapman gereken iCloud’dan çıkış yapmak ve cihazı sıfırlamak. Başka bir şey yapmana gerek yok. Aynı iCloud hesabıyla başka bir cihazdan iCloud ayarlarına girip, sattığın cihazı cihazlar listesinden elle silebilirsin. Silmesen de offline görüneceği için belli bir süre sonra listeden düşer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.