Bildirim
İphonu satacağım ne yapmalıyım ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Telefonun ayarlarında hesabına bağlı olan iCloud ile ilgili her şeyden çıkış yap. iTunes & App Store kısmındanda çıkış yap...
Apple Müşteri Hizmetleri'ni arayıp hesabından 4s'i sildir... Neden diyeceksin anlatayım hemen..
Ben iPhone 4 cihazımı sattığım zaman o dönem Apple MH falan yoktu.. Dediğim gibi bağlı olan tüm hesaplardan çıkış yaptım.. Telefonu alacak olan arkadaşın yanında tüm ayarları ve içeriği sil ile telefonu sıfırdan kurduk, o kendi hesabıyla giriş yaptı, sorunsuz kullandığını gördük.. Tamam dedi parayı verdi.. Birde ne olur ne olmaz diye internetten apple sistemine giriş yapıp bir yerden cihazlarıma ulaştım ve iPhone 4'ü sil dedim.. Arkadaşta düzgün kullandı herhaldeki geri dönüş yapmadı hiç.. Bunun üstünden 2.5 sene geçti.. Geçtiğimiz Temmuz ayında iTunes ödemelerde hata verince aradım, konu bir şekilde cihazlara geldi, işlemi hangi cihazınızdan yaptınız? diye sorduktan sonra "sistemimizde iPod Classic, iPad 2, 27" iMac ve iPhone 4 olduğunu görüyorum" diyerek ekledi.. Dedim ben iPhone 4'ü satalı 2.5 sene oldu, zamanında da sisteme giriş yapıp sildim dedim.. Bizde görünüyor, önemli değil bizde şimdi silelim o zaman dedi.. Konunun üstünde durmadım ama Apple'ın kendi ana sisteminden silinmiyor galiba.. Dolayısıyla satmadan önce MH'yi arayarak kendi veritabanındanda sildir ki alan kişi bir problem ile karşılaşmasın..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: TechZone
Telefonun ayarlarında hesabına bağlı olan iCloud ile ilgili her şeyden çıkış yap. iTunes & App Store kısmındanda çıkış yap...
Apple Müşteri Hizmetleri'ni arayıp hesabından 4s'i sildir... Neden diyeceksin anlatayım hemen..
Ben iPhone 4 cihazımı sattığım zaman o dönem Apple MH falan yoktu.. Dediğim gibi bağlı olan tüm hesaplardan çıkış yaptım.. Telefonu alacak olan arkadaşın yanında tüm ayarları ve içeriği sil ile telefonu sıfırdan kurduk, o kendi hesabıyla giriş yaptı, sorunsuz kullandığını gördük.. Tamam dedi parayı verdi.. Birde ne olur ne olmaz diye internetten apple sistemine giriş yapıp bir yerden cihazlarıma ulaştım ve iPhone 4'ü sil dedim.. Arkadaşta düzgün kullandı herhaldeki geri dönüş yapmadı hiç.. Bunun üstünden 2.5 sene geçti.. Geçtiğimiz Temmuz ayında iTunes ödemelerde hata verince aradım, konu bir şekilde cihazlara geldi, işlemi hangi cihazınızdan yaptınız? diye sorduktan sonra "sistemimizde iPod Classic, iPad 2, 27" iMac ve iPhone 4 olduğunu görüyorum" diyerek ekledi.. Dedim ben iPhone 4'ü satalı 2.5 sene oldu, zamanında da sisteme giriş yapıp sildim dedim.. Bizde görünüyor, önemli değil bizde şimdi silelim o zaman dedi.. Konunun üstünde durmadım ama Apple'ın kendi ana sisteminden silinmiyor galiba.. Dolayısıyla satmadan önce MH'yi arayarak kendi veritabanındanda sildir ki alan kişi bir problem ile karşılaşmasın..
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
- iCloud ayarlarından "iPhone'umu Bul" kapatılacak
- iCloud ayarlarından "Oturumu Kapat" yapılacak
- Artık iPhone kullanılmayacaksa, Ayarlar > Mesajlar'dan iMessage'ı kapatıyoruz. Bunu yapmayı unuttuysak,adresinden numaramızı girip SMS ile kapatıyoruz.selfsolve.apple.comDeregister and Turn Off iMessage - Apple Supporthttps://selfsolve.apple.com/deregister-imessage
- Ayarlar > Genel > Sıfırla'dan Tüm İçeriği ve Ayarları Sil yapılacak
Bitmedi:
-https://supportprofile.apple.com/ adresine gidilecek, Apple ID ile oturum açılacak ve cihaz kayıtlı cihazlardan silinecek
Bu şekilde iPhone'u alıcıya tertemiz vermiş olursun. 1994'ten beri Apple ürünleri kullanıyorum, özellikle de Macintosh bilgisayarlar. Cihazlarımı ikinci elde satarken her zaman bu işlemleri eksiksiz yaparım ki alıcı sıkıntı yaşamasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 14 Kasım 2014; 13:21:51 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar
Bitmedi:
-https://supportprofile.apple.com/ adresine gidilecek, Apple ID ile oturum açılacak ve cihaz kayıtlı cihazlardan silinecek
Bu şekilde iPhone'u alıcıya tertemiz vermiş olursun. 1994'ten beri Apple ürünleri kullanıyorum, özellikle de Macintosh bilgisayarlar. Cihazlarımı ikinci elde satarken her zaman bu işlemleri eksiksiz yaparım ki alıcı sıkıntı yaşamasın.
Çok faydalı oldu saolun hocam
-
quote:
Bitmedi:
teşekkürler
-
Yararlı paylaşım. Msj bulunsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Bitmedi:
Hocam, o kadar çöp konu'nun arasından, gerçekten çok yardımcı olacak bu bilgiyi aktardığın için teşekkürler.. Direkt nokta atışı.. Saygılar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siathorize -- 7 Kasım 2014; 11:08:17 >
-
Önemli değil. Saygılar bizden.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
bu tip konuları güncel tutmakta yarar var -
Eğer telefon devlet sırları içeriyorsa (!) geri alma programlarıyla silinmiş dosyalarına ulaşılabilir. Önerim herşeyi sildikten ve resetledikten sonra 1-2 saat video kaydı yaparak hafızayı tamamen doldur sonra da o videoyu sil. -
O da yetmez. Eğer veri güvenliği o kadar kritikse, diski ve tüm tablolama verilerini sildikten sonra üst üste 7 kez veri yazmaya dayalı ABD Savunma Bakanlığı'nın DOD 5220-22 M standardına uyumlu şekilde formatlamak gerekir. Bunu yaparsanız cihazı sattığınız kişi NSA çalışanı falan değilse çektiğiniz fotoğrafları asla göremez. iPad ve iPhone için değil ama ben Macintosh bilgisayarlarımı ikinci elde satarken bu yöntemi uyguluyorum. Formatlamak çok zaman alıyor ama özel bilgilerimin başkasının eline geçmemesi için beklemeye değiyor.
quote:
O da yetmez. Eğer veri güvenliği o kadar kritikse, diski ve tüm tablolama verilerini sildikten sonra üst üste 7 kez veri yazmaya dayalı ABD Savunma Bakanlığı'nın DOD 5220-22 M standardına uyumlu şekilde formatlamak gerekir. Bunu yaparsanız cihazı sattığınız kişi NSA çalışanı falan değilse çektiğiniz fotoğrafları asla göremez. iPad ve iPhone için değil ama ben Macintosh bilgisayarlarımı ikinci elde satarken bu yöntemi uyguluyorum. Formatlamak çok zaman alıyor ama özel bilgilerimin başkasının eline geçmemesi için beklemeye değiyor.
Nası yapacağız peki bu tip formatlamayı? -
quote:
Orijinalden alıntı: TechZone
quote:
Nası yapacağız peki bu tip formatlamayı?
-
Ayrıldı bir tarafın, git diktir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 12 Kasım 2014; 8:00:49 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
quote:
Bitmedi:
Bilgi için teşekkürler. Bende 3GS vardı sıfırlayıp bir yakınıma verdim bir yakınımdan da sıfırlanmış 4S aldım. Şimdihttps://supportprofile.apple.com/ adresine baktım da 3GS benim adıma kayıtlı görünüyor, şu an kullanmakta olduğum 4S'i adıma nasıl kaydedebilirim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enkayi -- 13 Kasım 2014; 0:59:41 >
-
4S cihazinda Ayarlar > Genel > Hakkinda bolumune gir ve seri numarayi not al. Support Profile sayfasina girip oturum ac. Sayfadaki Add Device (Cihaz Ekle) yazisina tikla ve gelen ekranda seri numarayi gir. Cihaz profiline kaydedilmis olacak. Kaydetmene izin vermezse, yakinina soyle o kendi hesabindan silsin once. 3GS'i de sen kendi hesabindan sil.
Teşekkür ederim. -
Dostum onun altına eğer baska marka telefon kullanılacaksa iMessage i kapat i da eklersen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
4S cihazinda Ayarlar > Genel > Hakkinda bolumune gir ve seri numarayi not al. Support Profile sayfasina girip oturum ac. Sayfadaki Add Device (Cihaz Ekle) yazisina tikla ve gelen ekranda seri numarayi gir. Cihaz profiline kaydedilmis olacak. Kaydetmene izin vermezse, yakinina soyle o kendi hesabindan silsin once. 3GS'i de sen kendi hesabindan sil.
belirttiğiniz sayfaya kullandığımız ürünleri eklememiz şart mı acaba. bende ekli değil cihazlarım, şimdiye kadar da öyle kullandım.
az önce Support Profile sayfasina girip baktım cihazlarım ekli görünmüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 14 Kasım 2014; 11:33:19 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
- iCloud ayarlarından "Oturumu Kapat" yapılacak - Artık iPhone kullanılmayacaksa, Ayarlar > Mesajlar'dan iMessage'ı kapatıyoruz. Bunu yapmayı unuttuysak,https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage adresinden numaramızı girip SMS ile kapatıyoruz. - Ayarlar > Genel > Sıfırla'dan Tüm İçeriği ve Ayarları Sil yapılacak Bitmedi: -https://supportprofile.apple.com/ adresine gidilecek, Apple ID ile oturum açılacak ve cihaz kayıtlı cihazlardan silinecek Bu şekilde iPhone'u alıcıya tertemiz vermiş olursun. 1994'ten beri Apple ürünleri kullanıyorum, özellikle de Macintosh bilgisayarlar. Cihazlarımı ikinci elde satarken her zaman bu işlemleri eksiksiz yaparım ki alıcı sıkıntı yaşamasın. |
Apple Müşteri Hizmetleri'ni arayıp hesabından 4s'i sildir... Neden diyeceksin anlatayım hemen.. Ben iPhone 4 cihazımı sattığım zaman o dönem Apple MH falan yoktu.. Dediğim gibi bağlı olan tüm hesaplardan çıkış yaptım.. Telefonu alacak olan arkadaşın yanında tüm ayarları ve içeriği sil ile telefonu sıfırdan kurduk, o kendi hesabıyla giriş yaptı, sorunsuz kullandığını gördük.. Tamam dedi parayı verdi.. Birde ne olur ne olmaz diye internetten apple sistemine giriş yapıp bir yerden cihazlarıma ulaştım ve iPhone 4'ü sil dedim.. Arkadaşta düzgün kullandı herhaldeki geri dönüş yapmadı hiç.. Bunun üstünden 2.5 sene geçti.. Geçtiğimiz Temmuz ayında iTunes ödemelerde hata verince aradım, konu bir şekilde cihazlara geldi, işlemi hangi cihazınızdan yaptınız? diye sorduktan sonra "sistemimizde iPod Classic, iPad 2, 27" iMac ve iPhone 4 olduğunu görüyorum" diyerek ekledi.. Dedim ben iPhone 4'ü satalı 2.5 sene oldu, zamanında da sisteme giriş yapıp sildim dedim.. Bizde görünüyor, önemli değil bizde şimdi silelim o zaman dedi.. Konunun üstünde durmadım ama Apple'ın kendi ana sisteminden silinmiyor galiba.. Dolayısıyla satmadan önce MH'yi arayarak kendi veritabanındanda sildir ki alan kişi bir problem ile karşılaşmasın.. |
Benzer içerikler
- whatsapp yedekleme sorunu
- önceki bir satın alma işleminin faturalandırılması sorunu
- arayan numara yok ne demek
- iphone çift whatsapp
- iphone ekran büyüdü küçülmüyor
- iphone uygulama şifreleme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X