arkadaşlar iphotoya kaydedilen fotoğrafların orjinal dosyaları nereye kaydediliyo? ve kaydedildiği klasörde de programın arayüzünde olduğu gibi tarihlere göre klasörlenip düzenlenmiş halde bulunabiliyor mu? ben böyle bi dosyalama bulamadım acaba preferencestan ayar falan mı yapmak lazım?
tam hatırlamıyorum ama finder ı açtığında kullanıcı adının altında photo klasörü vardı sanırım oraya kaydediyor.
evet finder'ı açıp home/pictures/iphoto library 'ye sağ tıklayıp show package contents'e tıklayınca açılan pencerede originals klasörünün içine kopyalanıyor ama tarihe göre gruplandırmıyor. fotoğrafların iphotoya atıldığı tarih ismiyle bi klasör oluşturuluyor ve ne kadar fotoğraf varsa onun altına kaydediliyor. ama ben iphotonun arayüzünde olduğu gibi tarihe veya eventlere göre klasörler oluşturulmasını istiyorum. günün birinde tüm fotoğrafları alıp başka bi bilgisayara aktarmak gerekirse ki o bilgisayarda da iphoto olmazsa belli bi düzen içinde bulunsun diye. bu şekilde nasıl ayarlayacağımı bilen varsa lütfen bi el atsın..
iphone4 teki fotografları mac'e atamamaktayım..this is an unrecognized format diyor.zaten iphone4 çekiyor jpeg formatında, sonrada tanımıyor..nedendir acaba?