Şimdi Ara

iPod Classic vs Sansa Clip + Hangisini Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen sene iPod Touch 4. jenerasyon kullandım. Ancak ekran büyüklüğü yüzünden şarjı çabuk bitiyordu ve ses kalitesi beni hayal kırıklığına uğrattı.

iPod Classic kullanan arkadaşım vardı, ben de denedim. Ses kalitesi ve kullanımı çok hoşuma gitti. Bu yüzden iPod Classic almaya karar verdim.

Hatta almak istediğimi söylemiştim bu konuda :http://forum.donanimhaber.com/m_89212323/f_//tm.htm#89212323

Bir kaç arkadaş sağolsun ilgilendi ve mesaj attı kendileriyle görüştük. iPod Classic 6. veya 7. jenerasyon almak istiyordum. Ancak 2 arkadaş iPod Classic 5.5 jenerasyonun daha kaliteli olduğunu söylediler.

Sansa Clip + 'nın da ses kalitesinin çok iyi olduğunu duymuştum, fiyatı da iPod'lara göre daha uygun sanırım.

Şimdi Soruyorum size maksimum 250-300 lira limitim var ve gittigidiyor vs sitelerden herhangi biri üzerinden taksitli olarak (3 ile 6 arası olabilir) alacağım.

iPod Classic 5.5 jenerasyon mu, 6. jenerasyon mu yoksa Sansa Clip + mı tercih edeyim? Ses kalitesi güzel olsun, ses seviyesi yüksek olsun ve kullanışlı olsun istiyorum.

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, iyi günler..

• valla 300-350 liraya gayet diymod da alırsın bence. var yani satan arkadaşlar. ancak diymod bulamazsan son nesil 160 gb almanı öneririm çünkü, 5.5 lerin ses oranı yüksek o yüzden onu öneriyor arkadaşlar ama onun harddiski yorulmustur artık pili desen yorulmustur sana daha yeni ve uzun süre şarjı gidecek bir alet gerekiyor ki şarj danda yakınmıssın zaten ben daha once 120 gb kullanıyordum günlük 2.5 saat müzik dinliyordum 1 hafta gidiyordu yani içindede 55gb lık müzik vardı. he şunu da unutma hafızayı ne kadar doldurursan takılmalar o kadar çok olacaktır. 160 ın 160 ınıda doldurursan müziğin açılma süresi uzayacak vs. ama classic tavsiye ederim taşıma sorununun yoksa.
  • Selamlar,
    Kaliteli müzik ve ses dinlemek istiyorum demişsiniz.
    önceliğiniz bu yönde ise, Flac veya Alac uzantılı muzik dosyalarını kullanmalısınız mp3 dinlemekteyseniz ,
    kullandiginiz mp3 player ın ses kalitesine pek bir + sı olmaz.

Sandisk sansa clip+ Flac , Apple ürünleri Alac dosyaları çalar.

Flac dosyalar daha kolay bulunurlar, Alac lar biraz daha zor bulunurlar. Apple kullanırsanız;
    Flac arşivinizi Alac uzantısına cevirmeniz gerekebilir.

apple ile apple a uyumlu bir kulaklık kullanmalısınız
    kullanacagınız kulaklıgın hz değerleri 19 - 21000 hz aralıgında olması yeterlidir marka model farketmez.

uygun birtanesi örneğin :sennheiser mx 271 olabilir 50 tl civarındadır

Apple da 5 saat sandisk te 15 saat şarjınız dayanır.
    gerisi tercih meselesidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

valla 300-350 liraya gayet diymod da alırsın bence. var yani satan arkadaşlar. ancak diymod bulamazsan son nesil 160 gb almanı öneririm çünkü, 5.5 lerin ses oranı yüksek o yüzden onu öneriyor arkadaşlar ama onun harddiski yorulmustur artık pili desen yorulmustur sana daha yeni ve uzun süre şarjı gidecek bir alet gerekiyor ki şarj danda yakınmıssın zaten ben daha once 120 gb kullanıyordum günlük 2.5 saat müzik dinliyordum 1 hafta gidiyordu yani içindede 55gb lık müzik vardı. he şunu da unutma hafızayı ne kadar doldurursan takılmalar o kadar çok olacaktır. 160 ın 160 ınıda doldurursan müziğin açılma süresi uzayacak vs. ama classic tavsiye ederim taşıma sorununun yoksa.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Taşıma sorunum yok. Üniversite öğrencisiyim, max 3-4 sene daha kullanabileceğim bir müzik çalar olsun istiyorum. 5.5 satan arkadaşlar var görüştüm bir kaç kişiyle. Son nesil yani 7. nesil fiyatları pek benim keseme uygun değil. 300 lira değil de biraz daha uygun bir fiyata diymod bulursam onu düşünebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bachjazz

Selamlar,
    Kaliteli müzik ve ses dinlemek istiyorum demişsiniz.
    önceliğiniz bu yönde ise, Flac veya Alac uzantılı muzik dosyalarını kullanmalısınız mp3 dinlemekteyseniz ,
    kullandiginiz mp3 player ın ses kalitesine pek bir + sı olmaz.

Sandisk sansa clip+ Flac , Apple ürünleri Alac dosyaları çalar.

Flac dosyalar daha kolay bulunurlar, Alac lar biraz daha zor bulunurlar. Apple kullanırsanız;
    Flac arşivinizi Alac uzantısına cevirmeniz gerekebilir.

apple ile apple a uyumlu bir kulaklık kullanmalısınız
    kullanacagınız kulaklıgın hz değerleri 19 - 21000 hz aralıgında olması yeterlidir marka model farketmez.

uygun birtanesi örneğin :sennheiser mx 271 olabilir 50 tl civarındadır

Apple da 5 saat sandisk te 15 saat şarjınız dayanır.
    gerisi tercih meselesidir..

Aradaki farklılıkları çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Bu iki yorumdan yola çıkarak kullanışlı olması açısından sanırım tercihim iPod Classic yönünde olacak. Geriye sadece 5.50 mi yoksa 6. jenerasyon mu almalıyım buna karar vermek kalıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pentatonix -- 19 Mart 2014; 19:06:14 >

• ben sansa clip+ kullanıyorum,
    ipod shuffle da kullanmıstım ama
    classiclerde versiyon farkları ve etkileri konusunda pek bilgi sahibi değilim

ikisininde menüleri hemen hemen aynı kullanışlılık seviyesindedir.
  • Memnun musunuz Sansa Clip +'dan?

@bachjazz
  • kesinlikle memnunum ama ben flac dinledigim için dinleme suresi 5- 6 saati geçmiyor
  • sansa clip+ o kadar çok övdüler ki sipariş verdim geçen gün amazondan merakla bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtxx

sansa clip+ o kadar çok övdüler ki sipariş verdim geçen gün amazondan merakla bekliyorum

Bana da dönüş yaparsanız sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caqatay3535

quote:

Orijinalden alıntı: mrtxx

sansa clip+ o kadar çok övdüler ki sipariş verdim geçen gün amazondan merakla bekliyorum

Bana da dönüş yaparsanız sevinirim :)

tamamdır hocam
  • Sansa clip zip kullanırken ( rockboxlu) ipod classic 6g aldım, sesi çok çok iyi
  • bachjazz B kullanıcısına yanıt
    Flacları convert edebilirsin(oldukça kllay)

Apple uyumlu kulaklık deyimi nedir? Her türlü kulaklık ile çalışır.

4 Saat neye göre 4 saat? ses ortalama 36 video ortalama 6 saat normal koşullarda kullanılabiliyor.

Kau,uk arkadaş naşka yerde kötüleme yap.
  • Ana zaten ben buraya cevap yazmışım hay aksi :) 6gden 5,5gye geçtim ses kalitesi kesinlikle daha iyi. Kullandığım cihaz 7 yıllık ve sıfırdan farksız çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

Ana zaten ben buraya cevap yazmışım hay aksi :) 6gden 5,5gye geçtim ses kalitesi kesinlikle daha iyi. Kullandığım cihaz 7 yıllık ve sıfırdan farksız çalışıyor.

hocam nereden buldunuz 5.5 i ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenozelkose

quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

Ana zaten ben buraya cevap yazmışım hay aksi :) 6gden 5,5gye geçtim ses kalitesi kesinlikle daha iyi. Kullandığım cihaz 7 yıllık ve sıfırdan farksız çalışıyor.

hocam nereden buldunuz 5.5 i ?

şanş işi (bozuk olarak buldum tamir ettim)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.