Şimdi Ara

ipod touch 4 64gb cihazım normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • IPodumda bir sorun mu var, yoksa normali mi böyle öğrenmek istiyorum. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Cihazım 64 gb ve hiçbir zaman 9 gb dan fazlası dolu olmadı. Yurtdışı cihazı, adıma faturası mevcut.
    Sorun şu, cihaz takılıyor. Mesela ana ekranda ekranı sola kaydırıyorum diyelim. Takılı kalıyor, 1-2 daha deniyorum olmuyor. 5-6 saniye sonra birden 3 defa kayıyor. Yada mesela ayarlar da aşağı doğru kaydırıyorum. Tekleyerek kayıyor. Müziklere giriyorum, 5-6 saniye simsiyah ekran oluyor, sonra açılıyor.

Şimdi bu yazdığım son sorun herzaman oluyor. Ayarlar arada bir. Ana ekran takılması günde 1-2. Ben IPodu çok seri bir cihaz olduğu için aldım. Ama böyle yapıp moralimi bozuyor. Bunu her zaman yapmıyor. Mesela bazen deniyorum 3-4 oyun, uygulamalar vs.. 10 -15 uygulama açık oluyor. Ekranı hızla kaydırıyorum, ayarlara giriyorum, müzikleri hızlıca kaydırıyorum. Tuşları kilitleyip açıyorum, tık yok. Hiçbir takılma vs. olmadan mükemmel çalışıyor. Ama bazen de mesela yolda müzik dinliyorum. Tuşları açıyorum. 5-6 saniye donuyor. Donma zamanı çok değişken . Bazen gün içerisinde elime ilk aldığımda donuyor. Bazen 1 saat oyun oynayıp bırakıp 5 dk sonra elime aldığımda donuyor. Anlamıyorum yani. JB falan yokken oluyor bunlar.

Bunlar normal mi? İnternette araştırdığım kadarıyla böyle olanlar genelde garantiye veridklerinde değişim yapılıyormuş . Nadiren olan bir sorun imiş. Ama bir de tüm ıpodlarda olan bazen takılma varmış. Hangisi oluyor anlamadım. Yani JB yokken günde 1-2 defa takılıyor.

Birde bu cihaz yurtdışı faturalı. TR e getirip satan güvenilir bir kişiden aldım. Türkiye de garantisinin geçerli olduğunu, çünkü fatura bulunduğunu ısrarla söylüyor. Bilkom servislerinden 1-2 sine mail attım. Bana Girişim Servisle iletişime geçmemi söylediler. Onlara mail attım, henüz dönüş yapmadılar. Sizce normal mi? Bence değil.

Ardından JB yaptım. 5.1.1 yüklü iken jb yaptım. Ve forumda Iphone bölümünde bulunan mutlaka yüklenmesi gerekenleri yükledim. Bu sefer iyice berbat oldu. Tuşları açarken takılıyor, çok yavaş çalışıyor vs... Restore atıp tekrar jb yaptım yine aynı.

Sizce durum nedir? Lütfen, ıpod kullanıcılar yardım edip fikir verirseniz sevinirim.

• Bendede ipod touch 4g 32 gb var dediğiniz takılmalar aynen bendede var ios 5.1.1 e güncelledikten sonra çok sık olmaya başladı kilit açıldıktan sonra menü donuyor dediğiniz gibi 2 3 kere geçiş yapıyor bende merak ediyorum neden böyle oldu ? güncellemeden sonra sıklaştı hafızada çok dolu değil anlamadım
  • Son bir kere denemek istedim. Restore yapacaktım. Ama ipod da tüm verileri sil seçeneği aklıma geldi. Cihaz da şu an jb li idi. Ve içerikleri silmeye başladı. Sanırsam silme bittiğinde kilitlenecek. Bu nasıl bir şans anlamadım. O kadar para biriktirip aldım şu cihazı, bir huzura eremedim. Normal kullanırken donuyor. JB yapınca neredeyse her tuş açmada falan donuyor. Sıkıldım gerçekten.

Şimdi cihaz ayarlarını silsin. Sonra kilitlenecek. Umarım iTunes ile restore yapıp halledebilirim. Ardından müziklerimi atacağım. Ve 2 hafta deneme süresi vereceğim. Toplam donma sayısını hesaplacağım. Eğer güne 1 taneden fazla donmuş ise garantiye vereceğim. Değiştirmez ve doğru dürüst çare bulamazlar ise Apple Abd'e durumu bildireceğim. Yine çözülemez ise de ABD birine yollayacağım, oradan versin servise değiştirsinler. Bu kadar sıkıntıyı çekmek zorundamıyız ya. Kendi hatamdan olsa anlarım ama ilk aldığımda da donuyordu bu. Garantiye götürdüğümde umarım servis bakarken de donar da anlarlar ne olduğundu.

İnsanın canı sıkılıyor. Nokia olsa tamam derim ama Apple'a yakışmadı hiç.

• Of of .
    Araştırdım, jb li cihaza içeriği sil yapınca kilitleniyormuş. Hiç yoktan bir sorun daha çıkartmayı başardım :)

Şimdi yaklaşık 30 dk oldu, hala sıfırlıyor. Kilitlendiğinde ne yapmam gerekiyor? Açma kapama ve home tuşlarına birlikte basıp elma çıkınca açma kapamayı çekip sadece home a mı basacağım? Bir yardımcı olursanız çok sevinirim. İnternette araştırdım ancak başka sitelerde doğru dürüst bir bilgi yok. Yardımlarınızı bekliyorum
  • Hiç cevap yok mu? Hala devam ediyor içerik silme. 2 saati geçti, ne yapsam?
  • Emin değilim ama home tuşuna uzun bir süre basılı tutulduğunda cihazın kendine reset atması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Home+sleep birlikte basıp reset attım, sorun kalmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP mi Ipod Touch 8GB mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimde 4g 32gb ios 5.1.1 jb yaptım aynı sıkıntı bende de var uzun süre kilitli kalınca açıyorsun takılıyor bi 3-5 saniye sonra kendine geliyor acaba 5.1.1 i mi kaldırmadı yoksa jb yüzünden mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.