Şimdi Ara

Ipod Touch 5g mı? Ipad Mini mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynı soruyu daha önce soran arkadaşlar olmuş ancak benim önceliklerim onlardan farklı olduğundan kullanan arkadaşların tecrübelerini paylaşmalarını rica edeceğim. Dün Ipod Touch 5 ve Ipad Mini'yi uzun uzun inceleme imkanım oldu. İkisi de birbirinden güzel ürünler.

Bu iki üründen birini tercih etmek durumundayım. Gönül isterdi ki ikisini de alayım ama olmuyor. :) İstanbul'da otobüs, metrobüs, vapur vb. ulaşım araçlarını çok sık kullanıyorum. Şu anda kaldığım evimden işe gidip gelirken 2 buçuk saatim yolda geçiyor desem yalan olmaz. Hal böyle olunca bu 2-3 saatlik dilimi kendim için sosyal bir aktiviteye dönüştürme peşindeyim. Bu süre içinde günde bir film bitirebilir, 2-3 günde bir kitap bitirebilir, dergilere göz atabilir, arada oyun oynayıp müzik dinleyebilirim. Kullandığım toplu taşıma araçları genelde dolu oluyor, yani oturma imkanım giderken %0 dönüşte 5-10 dk yürürsem 5-10 dk'da beklersem %80-90 civarlarında.

Bu şartlar göz önüne alındığında sıkışık bir otobüste film izlerken Ipad mini kullanan varmı? :D Bana sanki çok sıkıntılı olur gibi geliyor. Film, E-book, oyun için hangi ürün(ama kalabalık bir toplu taşıma aracında) iyi olur sizce?

Ürünleri inceledim demiştim. Benim gönlüm Ipod touch'tan yana, videolarda falan görüntü kalitesi gözle görülür derecede fark ediyor. PPI değerini ekran boyutlarıyla oranlarsak ve retina displayide göz önünde bulundurursak ipod touch ekran'da bir değil birkaç adım önde görülüyor. Yukarıda bahsettiğim koşullardada daha rahat olabileceğini düşünüyorum. İnternet çok kullanacağımı sanmıyorum ama olduki lazım oldu hot spot'la işimi görürüm. İnternete bağımlı kalmamak için dergi ve gazete abonelikleri düşünüyorum.

Çok uzattım kusura bakmayın. Özetle bu tür şartlarda, bu cihazları kullananlar deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum.

Birde çanta kullanmak istemiyorum, ipad mini cebime sığmaz herhalde? Teşhir ürününü cebime sokmam yanlış anlaşılabilirdi onu deneyemedim. :D

Düşündüğüm modeller:

APPLE IPOD TOUCH 5 NESİL 32GB (SİYAH)(Alırsam Pupa'dan 750'ye alırım.)
    APPLE IPAD MINI 32GB Wi-Fi (SİYAH)(Alırsam Vatandan Şahsen sıcak bir fırsat bir haftadır fiyatı 831 TL)

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
    İyi forumlar...

• iPod touch 5G al derim. Bende iPod touch 4G ve 10.1"lik tablet var. Tablette film falan izlemek (hele de toplu taşımalarda) abes kaçıyor. Yanındaki de bakıyor utanıyorsun. Bence iPod daha rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3,141592

iPod touch 5G al derim. Bende iPod touch 4G ve 10.1"lik tablet var. Tablette film falan izlemek (hele de toplu taşımalarda) abes kaçıyor. Yanındaki de bakıyor utanıyorsun. Bence iPod daha rahat olur.
    Küçük ekranda film izlemek, kitap okumak, dergi gazete bakmak hatta internete girmek işkence olabiliyor. Toplu taşıma aracındaki yer sıkıntısı olmasaydı iPad mini al derdim kesinlikle.
    Düşük çözünürlük can sıkmıyor, neden ?
    Çünkü iPad'i iPod'u kullandığınızdan daha uzak mesafede tutuyorsunuz ve renk canlılığı ve parlaklık iPhone ve iPod'a göre daha yüksek, bunlar yaklaşık 50-60 santimlik uzaklıkta Retina ekran ile yakın görsellik sağlamaya yetiyor.
    Yanlış hatırlamıyorsam iPad'in işlemci hızı saat frekansı anlamında daha yüksek, küçük bir + sayılabilir.
    iPod'un şarjı günde bir bitecektir söylediğiniz kullanıma göre, iPad sizi 2 gün belki 3 gün götürebilir.
    çok mobil, özellikle müzik derseniz, iPod tabii ki fakat söylediğiniz çok amaçlı kullanım için iPad mini derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: gahst

Küçük ekranda film izlemek, kitap okumak, dergi gazete bakmak hatta internete girmek işkence olabiliyor. Toplu taşıma aracındaki yer sıkıntısı olmasaydı iPad mini al derdim kesinlikle.
    Düşük çözünürlük can sıkmıyor, neden ?
    Çünkü iPad'i iPod'u kullandığınızdan daha uzak mesafede tutuyorsunuz ve renk canlılığı ve parlaklık iPhone ve iPod'a göre daha yüksek, bunlar yaklaşık 50-60 santimlik uzaklıkta Retina ekran ile yakın görsellik sağlamaya yetiyor.
    Yanlış hatırlamıyorsam iPad'in işlemci hızı saat frekansı anlamında daha yüksek, küçük bir + sayılabilir.
    iPod'un şarjı günde bir bitecektir söylediğiniz kullanıma göre, iPad sizi 2 gün belki 3 gün götürebilir.
    çok mobil, özellikle müzik derseniz, iPod tabii ki fakat söylediğiniz çok amaçlı kullanım için iPad mini derim ben.

Alıntıları Göster
    otobüs vapur diyorsunuz orda 7.9 inçlik ipadimi çıkartacaksınız ben olsam ipod alırdım hem alacağımda KESİNLİKLE İPOD

• iPod touch 5 kullanıyorum. İlk olarak ayakta (özellikle de dolu bir otobüste) film izlemek hiç aklıma gelmedi. İzlemek oldukça zor olur ve ne izlediğimi anlamam. Dergi okumuşluğum var sadece o pek sorun olmuyor.
    iPad mini mi iPod touch mu dersen kullanım şartlarına bakarak iPod Touch derim. Yanında taşımak zor olacak iPadi ama iPad touch u taşımak çok zor değil. Hatta hiç zor değil. Oyun oynamak veya internette gezinmek hiç sıkıntı olmuyor (belki de iPad kullanmadığımdan farkı anlamıyor olabilirim) ekran gayet yeterli geliyor bana. Çözünürlük üst seviye zaten ve şu an hiçbir oyunda donma yaşamadım. Tek sorunum youtube da video izlerken wifi bağlantısının kesilmesi ve 1 dakika kadar geri gelmemesi. Sadece youtube da bu sorun var donanimhaber incelemelerini izlerken hata yok.
    Siyah almanızı tavsiye etmiyorum üst parlak olan ince kısımda darbe almasa bile boya atmaları oluyor. Çok sinir bozucu :(
  • Bende otobüste ipad i çıkaramıyorum iphone u kullanıyorum ona bile bakıyorlar ne meraklı milletiz arkadaş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yenqec

Bende otobüste ipad i çıkaramıyorum iphone u kullanıyorum ona bile bakıyorlar ne meraklı milletiz arkadaş :)
    ipod touch ı taşıma kolaylığından dolayı tavsiye ederim her türlü hem cok ince hemde erkekseniz ve çanta taşımıyorsanız ipad mini taşımanız zor olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: xylmn

ipod touch ı taşıma kolaylığından dolayı tavsiye ederim her türlü hem cok ince hemde erkekseniz ve çanta taşımıyorsanız ipad mini taşımanız zor olur

Alıntıları Göster
    Touch 5 i almanızı öneririm.Hayırlı olsun şimdiden.
  • Uzun vadede 5 iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: gahst

Cihazı şarjdan yeni çıkardım keşke ekran görüntüsünü alsaydım. Bahsi geçen kullanımla 2 gün iPod'un da şarjı yetecektir.

Ben de bu ikilemde kalmıştım. iPod Touch 5 aldım; çünkü dizüstümü zaten otururken kullanabiliyorum; ancak uzandığımda-yattığımda iPad ve dizüstü ne yazık ki sıkıntı oluyor.

Sizin için cevabım iPod olacaktır.
  • İpad mini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

İpad mini
    Buyuk ekranda oynamak daha zevkli bence.. Ipad Mini ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InCroyable -- 12 Mayıs 2013; 1:14:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InCroyable

Buyuk ekranda oynamak daha zevkli bence.. Ipad Mini ..

Alıntıları Göster
    Cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Ipod Touch almaya karar verdim arkadaşlar. Yukarıda bahsettiğim şartlarda deneyimlerimi kullanmaya başladıktan bir süre sonra sizlerle de paylaşırım.

• Bence iphone serisi al
    2 tane tabiri caizse telefon mu tasiyacaksin
    iphone 4 4s 5 falan bak bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Math.

Bence iphone serisi al
    2 tane tabiri caizse telefon mu tasiyacaksin
    iphone 4 4s 5 falan bak bence
    Pupa'dan Ipod Touch 5(SİYAH), 749TL'ye sipariş verdim az önce. Axess'in internet alışverişinize %5 kampanyasından da 37.5 TL chip para geldi. Yaklaşık 710TL'ye mal etmiş oldum. Alacak arkadaşlara da fiyat olarak fikir vermiş olurum belki. :) Ürün ne zaman gelecek, teslimat süresini filanda paylaşırım arkadaşlar. Yorum yapan arkadaşlara da tekrar teşekkürler. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -evren- -- 14 Mayıs 2013; 11:58:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -evren-

Pupa'dan Ipod Touch 5(SİYAH), 749TL'ye sipariş verdim az önce. Axess'in internet alışverişinize %5 kampanyasından da 37.5 TL chip para geldi. Yaklaşık 710TL'ye mal etmiş oldum. Alacak arkadaşlara da fiyat olarak fikir vermiş olurum belki. :) Ürün ne zaman gelecek, teslimat süresini filanda paylaşırım arkadaşlar. Yorum yapan arkadaşlara da tekrar teşekkürler. :)

Alıntıları Göster
    Siparişim yarım saat önce ulaştı. Sitede ürün hazırlanıyor görünmesine rağmen kargolanmış ve elime de ulaştı. pazartesi akşam sipariş verdim 10 gibi, salı kargolamışlar, çarşamba elimde oldu.

Herkese iyi forumlar. :)

• quote:

Siparişim yarım saat önce ulaştı. Sitede ürün hazırlanıyor görünmesine rağmen kargolanmış ve elime de ulaştı. pazartesi akşam sipariş verdim 10 gibi, salı kargolamışlar, çarşamba elimde oldu.

Hayırlı olsun hocam , güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InCroyable -- 15 Mayıs 2013; 14:23:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokmeeen.979797

quote:

Teşekkür ederim, darısı almak isteyen arkadaşların başına. :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gokmeeen.979797

quote:

Teşekkür ederim, darısı almak isteyen arkadaşların başına. :)

Alıntıları Göster
    Güle güle kullanın cihazda herhangi bir problem yoktur umarım. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: EXios

Güle güle kullanın cihazda herhangi bir problem yoktur umarım. :)
    Teşekkür ederim, Cihazda hiçbir sıkıntı yok. Dün akşam ilk filmimi ve müziklerimi attım. Hatta otobüste filmin üç de birini bitirdim bu sabah, işe gelirken. :) Ipod Touch 5 için kaliteli bir mp4 converter programı tavsiye eden olursa memnun olurum. :) Birde kılıf kullansam mı kullanmasam mı kararsız kaldım. Düşürdüğümde camını kırmazsam çok fazla sıkıntı çıkacağını sanıyorum. Ama özellikle cam için film mi kullansam? Kullanmak istemiyorum ama önlem almak istiyorsam ya kapalı bir kılıf ya da cama film şart sanırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.