Şimdi Ara

iPod Touch nesil farklılıkları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
5
Favori
28.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar suan telefondan giriyorum onun icin nnet bakamiyorum diger sayfalara ve apple sitesine fakat acaba ben yanlismi hatirliyorum yada ayni seymi oluyor diye soracagim , 4.nesil islemci A4 diye biliyorum ve iphone 4 tekide A4 biliyorum bu armcortexa8 ile ayni islemcimi oluyor yoksa ben yanlismi hatirliyorum birde sanirim biryerde okumustum ama ne kadar dogru bilgim yok ipod ile iphone4 ayni oyunu ramleri farkli olmasina ragmen ipod daha hizli aciyormus diye...bana mantiksiz geldi sonucta islemciler ayni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

selamlar suan telefondan giriyorum onun icin nnet bakamiyorum diger sayfalara ve apple sitesine fakat acaba ben yanlismi hatirliyorum yada ayni seymi oluyor diye soracagim , 4.nesil islemci A4 diye biliyorum ve iphone 4 tekide A4 biliyorum bu armcortexa8 ile ayni islemcimi oluyor yoksa ben yanlismi hatirliyorum birde sanirim biryerde okumustum ama ne kadar dogru bilgim yok ipod ile iphone4 ayni oyunu ramleri farkli olmasina ragmen ipod daha hizli aciyormus diye...bana mantiksiz geldi sonucta islemciler ayni

iPod Touch 2G 533 MHz hızında çalışan işlemcisiyle aynı dönem satılan iPhone 3G'ye karşı gözle görülür bir performans farkı oluşturuyordu. iPod Touch 2G - iPhone 3G dışında, aynı dönem satılan (aynı nesil) iPod Touch ve iPhone'ların işlemcileri aynı, grafik çiplerinin de aynı olduğu gibi, 4. nesiller (iPod Touch 4G, iPhone 4) hariç Ram miktarları da aynı hatta.

800 MHz hızında çalışan 1 GHz'lik ARM Cortex-A8 işlemci ve PowerVR SGX 535 grafik çipi bulunuyor iPhone 4 ve iPod Touch 4G'de. Bu çipset (Apple A4) ilk olarak iPad'de kullanıldı 256 MB Ram ile. iPod Touch 4G'de de ram miktarı aynıyken, iPhone 4'te ise farklı olarak 512 MB Ram bulunuyor.

Yine de, pratikte tamamen aynı hıza sahip cihazlar demek pek doğru olmuyor, bunda etken olan şey iPhone'un telefon özelliğinin de sürekli çalışması mı, başka bir şey mi bilmiyorum ama arada çok az hız farkı oluşuyor, pek önemsenecek boyutta olduğunu sanmıyorum:

• @HuNTeR_1907

evet videoda farkettim bariz bir fark yok ortada aşağı yukarı aynı desek yeridir hatta bazı menü geçişlerinde 1sn fark yok bile sayfalardada değişkenlik gösteriyor(video da ki iphone4 uçak modunda)

cortexa8 inda A4 olarak isimlendirildiğini öğrendim teşekkür ederim ayrıca cevap verdiğiniz için , son bir soru daha soracağım
    Acaba ram miktarlarının önemi ne kadar yüksek? en azından normal bilgisayarda hangi tip performanslara ramin etki ettiğini ne kadar etki edeceğini tahmin edebiliyorum ama ios5 çıktıktan ve ilerde belki daha yüksek işlem+ram gücü gerektirecek oyunlar yayıldıktan sonra ipod touch4 de ram eksikliği hissedilirmi?

Birde söylemeen edemeyeceğim boyutlar olarak bakınca ipod touch cidden çok alınası duruyor inş yakın zamanda kavuşurum bende :)

edit: alıntıyı sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 12 Ekim 2011; 19:18:58 >
  • @Etil Alkol:

Komple alıntı yapmayıp @nick kullanarak yaparsan daha iyi olur.
  • Zaten aynı mesajdan hemen sonraki mesaj kendisine ait, yani alıntılık bir durum da yok
    Araya birkaç mesaj girmiş olsa, hangi mesaja karşılık yazdığınız belli olsun diye alıntı yapmak normaldir
  • @C2H5OH

Öncelikle rica ederim.

iOS kullanıcılarının çoğunluğunun 512 MB Ram'e sahip olmayan iOS cihaz (iPod Touch'lar, ilk nesil iPad ve iPhone 2G, 3G, 3GS) kullandığını, iPhone 3GS'in satışının devam ettiğini, 256 MB Ram'e sahip iPhone 3GS ile iPod Touch 3G'ye de iOS 5'in kurulabildiğini, dolayısıyla yazılım desteğinin devam ettiğini, iPod Touch 4G ve iPhone 4'teki grafik çipinin de iPhone 3GS ve iPod Touch 3G'deki gibi PowerVR SGX 535 olduğunu hesaba katarsak oyun geliştiricilerinin, oyunları iPhone 3GS, iPod Touch 3G, iPod Touch 4G'de de çalışabilecek şekilde geliştireceklerini düşünüyorum. Yazılım ve uygulama desteği kesilmeden, bir iOS cihaza, o cihazda kullanılamayacak uygulamanın çıkma ihtimali düşük görünüyor. Tabii, yeni çıkacak ve çok iyi grafik kalitesi sunan oyunlarda iPhone 4S'teki akıcılıkla bir iPod Touch 3G'deki akıcılık bir olmayacaktır büyük ihtimalle ama bunun en büyük nedeni 512 MB Ram değil, iPad 2'de de bulunan grafik çipi olacaktır. Aşağıdaki tabloda görüleceği üzere, iPad 2 iPhone 4'le aynı Ram'e sahip olduğu halde, çok daha yüksek performans sunmaktadır:

iPod Touch nesil farklılıkları

Asıl önemli olan kısım, kullanılabilir Ram miktarı diye düşünüyorum. iPod Touch 1G ve iPod Touch 2G'de (iPhone 2G ve iPhone 3G'de de) 128 MB Ram olduğundan ve bunun yaklaşık yarısını sistem (iOS) kullandığından Multi-Tasking gelmedi bu cihazlara, ki iPhone 3G ve iPod Touch 2G iOS 4'ü destekliyordu. iOS 5 Beta'da, iPhone 3GS'te kullanılabilir Ram miktarının 40 MB civarı olduğunu okumuştum forumda, halbuki daha önceki iOS sürümlerine 150 MB civarı kullanılabilir Ram miktarı oluyordu iPhone 3GS'te (256 MB Ram'e sahip). Kullanılabilir Ram miktarının azalması Multi-Tasking'i; birden fazla uygulama açıldığındaki performansı etkileyecektir doğrudan.

• @HuNTeR_1907 araştırığ derleyip topladığın ve bilgilendirdiğin için tekrar tşk ederim

arkadaşlar alıntı kısmını sildim
  • @C2H5OH

Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuNTeR_1907

quote:

Orijinalden alıntı: DjSemiH1

quote:

Orijinalden alıntı: HuNTeR_1907

Dikkat ederseniz zaten tanıtılmış değil yazmıştım ayrıca bir sonraki nesilde olması muhtemel özellikler bunlar, iPhone 4S'in özelliklerine göz atarsanız demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Ayrıca, tüm mesajı, resimleriyle birlikte alıntı yapmanıza da gerek yoktu.

tm da 4gs de bu özelliklerin hiç biri yok diye biliyorum yanlış biliyordum demekki ve sizde konuşurken hiç saygınızı bozmamışsınız bu özelliğiniz beni çok mutlu etti sizden defalarca özür diliyorum ve gerçekten en iyi konu bu ben baktım baktım ya yanlış anlatıyo başka konuda yada hepsini yazmıyo siz uğraşıp yazmıssınız zaten sizin konunuzu okuduktan sonra ipod touch 3g 8gb diye sunulN 2G 8GB I ALACAKTIM AMA BU KONUYU OKUDUM 4G 8GB ALDIM TEŞKKRÜLER

Rica ederim, özür dilemenize gerek yok, neticede kimse her şeyi bilemez, yanlış yazılanlar benim söylediklerim de olabilirdi, önemli olan bir fikri karşıdaki kişiye saygı çerçevesinde iletebilmek.

4G tercihiniz yerinde olmuş, güle güle kullanın.

DAHA YENİ GÖRDÜM ÖZÜR DİLERİM CEVAP YAZAMADIM EVET 4G YERİNDE OLDU ÇOK GÜZEL BİR ALE AMA BOZULDU SORUNU NU BİLİYORSANIZ HANİ MENÜDE APPSTORE KAMERA ,HARİTE VE GAME CENTER VARYA ONLAR KAYBOLDU JAİLBRAKE YAPARKEN NAISL DÜZELTE BİLİRİM TEŞEKKRÜLER

• quote:

Orijinalden alıntı: djwishbone

ipod 3. nesilde kamera var bildiğim kadarıyla

İPOD 1.NESİLDE KAMERA YOK 2.NESİLDE KAMERA YOK 3.NESİLDE KAMERA YOK 4.NESİLDE 2TN KAMERA VAR ARKADAŞIM İSTERSEN BİR ARAŞTIR SONRA GEL
  • @DjSemiH1

Yaşadığınız sorunu "4. ve 5. Nesil iPod Touch (Ana Konu)" başlığında sormanızı öneririm, benzer durumla karşılaşmış kişiler olabilir. Ben iPod Touch 2G (16 GB) ve 3G (32 GB) kullandığım süre içerisinde öyle bir sorun yaşamadım.
  • quote:

quote:

İPOD 1.NESİLDE KAMERA YOK 2.NESİLDE KAMERA YOK 3.NESİLDE KAMERA YOK 4.NESİLDE 2TN KAMERA VAR ARKADAŞIM İSTERSEN BİR ARAŞTIR SONRA GEL

iphone 3gs de var dogru ipod touch da yok yanlış yazmışımm
  • quote:

quote:

quote:

çevir gazı yanmasın

sen oraya iphone yazacaksan neden ipod yazdın tamam ipod yazdında neden 3gs yazmak yerine 3.nesil yazdın yanlış yazdım de anlayalım hemen işi çevirmeye çalışıyorsun ve bura iphone deil ipod sayfası o yüzden sen oraya iphone deil ipod yazacaktın arkadaiım bide iphone 1 de kamera var 2de var 3de var 3gs de var 4 de 2 tn kamera var.ilk düşün onra gel ama oraya 3.nesil yerine 4.nesil yazacaktım deseydin bise anlamazdım ama oraya ipod 3.nesil yazdın anlaşıldı arkadaşım sana burda anlatmaya çalıştığım şey yanlış biliyo olabilirsin kimse seninile dalga filan geçmez yanlış yazmış olabilirsin kimse senle DALGA GEÇMNEZ!!!!!!

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 18 Ekim 2011; 0:11:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Nur

quote:

quote:

quote:

quote:

çevir gazı yanmasın

sen oraya iphone yazacaksan neden ipod yazdın tamam ipod yazdında neden 3gs yazmak yerine 3.nesil yazdın yanlış yazdım de anlayalım hemen işi çevirmeye çalışıyorsun ve bura iphone deil ipod sayfası o yüzden sen oraya iphone deil ipod yazacaktın arkadaiım bide iphone 1 de kamera var 2de var 3de var 3gs de var 4 de 2 tn kamera var.ilk düşün onra gel ama oraya 3.nesil yerine 4.nesil yazacaktım deseydin bise anlamazdım ama oraya ipod 3.nesil yazdın anlaşıldı arkadaşım sana burda anlatmaya çalıştığım şey yanlış biliyo olabilirsin kimse seninile dalga filan geçmez yanlış yazmış olabilirsin kimse senle DALGA GEÇMNEZ!!!!!!

Adamı yerden yere vurmuşsun, bir de kimse senle dalga geçmez diyorsun.

SİYAH SEN NEDEN KATILIYORSUN DİALOK SENLE BENİM ARAMDAMI GEÇİYIOR ADAMLA KONUŞUYORUM VE ODA YAPMASIN BİDAHA BÖYLE ŞEYLER SÖYLESİN SÖYLEYECEĞİNİ VE BEN ADAMA DERS VERDİM BİDAHA UTANMAZ BİRŞEY YAPMAZ ARKADAŞIM

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 18 Ekim 2011; 0:10:30 >
  • yanlış biliyo falan değilim o an hangi kafayla yazdığımı bilmiyorum ve sana mı kaldı yanlışlık varsa sorumlular siler senden öğrenecek değilim yanlış yazarım doğru yazarım düzeltmek sana düşmez adam gibi düzeltsen zaten kimse birşey demezdi
  • 3ncü ile 4ncü nesil kullanan arkadaşlara birkaç sorum:

Konu başlığında, aralarında 140 mah civarı farkın olduğu yazıyor; bunu da 10 saat mp3 veya 1 saat videoya eşitliyor.
    Sorum: Gerçekten bu farkı gördünüz mü?

Daha çok müzik dinlemek ve nete girebilmek için kullanacağım, arada 3-5 resim çeksem de hiç fena olmaz. İki makina arasında 170-180 TL fark var.
    Sorum: Bu fiyat farkına değer mi? Teşekkürler.
  • 3. Nesil olması için cihazın 32 ya da 64 Gb olması lazım, 8 Gb yok 3. Nesil olarak
    Zamanla yazılım desteği azalıyor eski nesillere, mesela 2. Nesil için en son 4.2.1 yüklenebiliyor
    Ben şahsen 4. Nesil tavsiye ederim
    Zaten donanım olarak farklar da var aralarında, üst tarafta açıklamalar ve linkler mevcut
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

çevir gazı yanmasın

Adamı yerden yere vurmuşsun, bir de kimse senle dalga geçmez diyorsun.

SİYAH SEN NEDEN KATILIYORSUN DİALOK SENLE BENİM ARAMDAMI GEÇİYIOR ADAMLA KONUŞUYORUM VE ODA YAPMASIN BİDAHA BÖYLE ŞEYLER SÖYLESİN SÖYLEYECEĞİNİ VE BEN ADAMA DERS VERDİM BİDAHA UTANMAZ BİRŞEY YAPMAZ ARKADAŞIM

1- Babanın askerlik arkadaşı değilim, düzgün konuş benle. Bana Siyah deme hakkını kim verdi sana?

2- Dialok değil, dialog.

3- Forumlarda küçük harfle yazılır, büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir. Ben sana bağırdım mı yada hakaret mi ettim ki bana bağırıyorsun?

4- Yazım kurallarında ciddi sıkıntıların var, bir an önce düzeltmen yararına olur.

5- Ne hakkın var da adama ders veriyorsun, sana mı kaldı, senden mi öğrenecek?

6- Senin o adamı yerden yere vurup, kendi çapında ders vermeye ne kadar hakkın varsa; benim de bu konuya dahil olmama o kadar hakkım var.

1-evet deilsin çünkü babam asker ve eklemeyi unuttum sana siyah diyebilirim çünkü ismin siyahnur bide siyahnur diyemem siyay yazıp geçerim bunu herkez yapar istersen sende benim ismimi kısalt

2-özür dilerim yanlış yazıyorum

3-bunun için özür diliyorum bilmiyordum senden öğrendim ilk defa sen bana bağırmadın yada hakaret etmedim

4-tm düzeltirim

5-hakkım var adama ders vermeye ve benden öğrenecek

6-evet bunu daha yeni düşündümde konuya dahil olma hakkın var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Carter -- 17 Ekim 2011; 22:02:05 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.