Şimdi Ara

ipod touch vs. Nokia C5-03 vs Nokia 5800

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım olacak. Özellikle skype kullanmak için bir cihaz arıyorum bir süredir. Aklımı ilk çelen ipod touch 4g ler oldu. Gerçekten iyi alet, hızlı, ekran duyarlılığı ve kalitesi çok iyi, ve tabii ki applicationları sınırsız sayıda. FAKAT 3g si yok! Seçenekler şu şekilde:

1- I-touch 4g 32 gb 550 tl civarında bulunuyor.

2- NOKIA C5-03 - 535 tl
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/CEP-TELEFONU/NOKIA/C503-GRAPHITE-BLACK-p-49357-c-12.htm

3- NOKIA 5800 - 559 tl +8gb hafıza
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/CEP-TELEFONU/NOKIA/5800-RED-p-25887-c-12.htm
    5mp, tek kamera, fakat görüntülü konuşma yapılıyor arka kamerayla.

Nokia ların ikisine de skype yüklenebiliyor; navigasyon filan var ücretsiz. Evet ipod application yönünden her daim ezici fakat application olarak neler yükleyebilirim ki oyun dışında?

Bu arada Nokia ları da ikinci el bulabilirim ama ikinci el cep telefonu biraz sakat. Bir suç işlendiğinde filan üzerinize kalabiliyor bir önceki kullanıcıdan. Ya da siz ikinci el cep telefonu alma konusunda tecrübeliyseniz :) lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.

Arkadaşlar Tavsiyelerinizi Bekliyorum. Yardımcı Olursanız Çooook ama çoook sevinirim.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER!!!!

• Öncelikle o adresteki 5800 çok çok pahalı 400 Liraya dahi satılmış bir telefon. Eğer elinizde orta halli bir telefon varsa ve işyeri/okul ve evinizde kablosuz internet varsa iPod Touch almanızı öneririm. Eğer yoksa C5 alabilirsiniz ama bence 2. el Android alıp uygulama ihtiyacınızı karşılarsınız.
  • bastırmatik mi? kapasitifin allahımı?
    2 de 1 kasan reset atan bir telefon ve symbian gibi çöp bir işletim sistemi? Hiçbir donma yaratmayan stabil çalışan ios mu?
    symbian desteği mi? App Store mu?
    Plastik dayanıksız kasa mı? Metalik sağlam kasa mı?

senin yerinde olsam Touch + edge li bir telefon alırdım. Şu an touch + 1100 kullanıyorum ama olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell
    bastırmatik mi? kapasitifin allahımı?
    2 de 1 kasan reset atan bir telefon ve symbian gibi çöp bir işletim sistemi? Hiçbir donma yaratmayan stabil çalışan ios mu?

senin yerinde olsam Touch + edge li bir telefon alırdım. Şu an touch + 1100 kullanıyorum ama olsun

İmzamı atarım bu yorumun altına..
  • 3g si yok işte arkadaşlar. ben zırt pırt skype için sokak ortasında kafelere girmek istemiyorum.

kasa plastik olursa olsun ben zaten aldığım şeyleri biraz sert kullanıyorum.

application konusunda yine bi açıklık getirmediniz. nedir bu app. dediğiniz şey? bana ne getirisi olacak oyunlar dışında?

-ipod un ekran kalitesi ve duyarlılığı zaten tartışılmaz. bi tek cowon (amoled) markaları geçiyor diyolar ekranda ve seste.

Ben söyledim benim için 3g, müzik kalitesi-ses, skype.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggoktas
    3g si yok işte arkadaşlar. ben zırt pırt skype için sokak ortasında kafelere girmek istemiyorum.

application konusunda yine bi açıklık getirmediniz. nedir bu app. dediğiniz şey? bana ne getirisi olacak oyunlar dışında?

-ipod un ekran kalitesi ve duyarlılığı zaten tartışılmaz. bi tek cowon (amoled) markaları geçiyor diyolar ekranda ve seste.

iBluever ile telefondaki 3G internet bağlantısını Bluetooth üzerinden iPod Touch'a aktarabilirsin. Ama ihtiyaclarına baktığımızda ille de iPod touch dedirtecek birsey aramıyorsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

3g si yok işte arkadaşlar. ben zırt pırt skype için sokak ortasında kafelere girmek istemiyorum.

iBluever ile telefondaki 3G internet bağlantısını Bluetooth üzerinden iPod Touch'a aktarabilirsin. Ama ihtiyaclarına baktığımızda ille de iPod touch dedirtecek birsey aramıyorsun..

Evet. Senin için 3g önemliyse niye buraya gelip konu açıyorsun? Git telefon al.

• burn in hell sanırım sen ateşli bi apple cısın. :) ortak bi konu olduğu için buraya açtım. neden açmamam gerektiğini anlamadım.

Yorumlar için teşekkür ederim. Devamını bekliyorum arkadaşlar.
  • quote:

burn in hell sanırım sen ateşli bi apple cısın. :) ortak bi konu olduğu için buraya açtım. neden açmamam gerektiğini anlamadım.

Yorumlar için teşekkür ederim. Devamını bekliyorum arkadaşlar.

Hayır, benim için önemli olan 3g diyorsun ama Ipod Touch alayım mı diyorsun onu anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

bastırmatik mi? kapasitifin allahımı?

iPod 4g ve 5800 ı beraber kullanan biriyim.

bence arkadaşın önceliğini belirlemesi gerek. benim anladığım kadarıyla arkadaşın 3g li bir cihaza ihtiyacı var. ve görünen o ki 5800 arkadaş için mantıklı bir tercih. eğer wi-fi yönünden çok rahatsa arkadaş ipod touch alsın. ama diğer durumlarda basmatik hatta bu forumda okuduğum bayağı hoşuma giden "abanmatik" ve plastik kasa tercihi olmalı.

ancak şu konulardaki yanılgıları belirtmek istiyorum.

son güncelleme yüklü bir 5800 artık 2 de 1 kasmıyor, reset atmıyor. henüz mac ios gibi bir mobil işletim sistemi görmedim. henüz doğru düzgün android kullanmadım. onu hariç tutup mac ios un en iyisi olduğunu söyleyebilirim ama symbian 5800 için sürekli güncellemeler sunarak hatalarını gideriyor. telefonu aldığım zamanki hali ile şimdiki hali arasında çok fark var. dolayısı ile çöp bir işletim sistemi değil.

kasası plastik ancak gayet dayanıklı. yurtta kalıyorumi ranza yatak sayısız o ranzadan düşmüştür. telefon hala daha canavar gibi. kasa bence gayet iyi. geçen ipodum uçtu, yere düştü, arkasında case vardı ama çok korktum, çok narin görünüyor, kıyamıyosun :) 5800 öyle mi? tuğla gibi alet :)

bunlar dışında bir internet paketi ile kullanılıyorsa, gps i çok iyi. kaç kere kaybolmaktan kurtardı beni alet, wi-fi si çok iyi, ve video kaydı bence çok çok iyi.

aletin bu kadarda dışlanacak bir özelliği yok.

ancak bana göre ipod 4g + modem destekli HERHANGİ bir 3g ya da 3.5g li bir cihaz + vodafone süper internet.

bu kombinasyonla 5800 ı kullanmaz oldum. onun internetini ipod için kullanıyorum.

heralde bu forumdaki en uzun mesajım ancak arkadaşa da tavsiyelerimi yapmak istiyorum.

arkadaşım bence önceliğin bir telefon. o fiyatlarda bir şey arıyorsan, kısa süre kullanacaksan 5800 al, uzun sürede tek başına çook sıkıyor. yanına ipod çekeceksen ne ala. senin için en iyi alet. nokia c5-03 şu ara 5800 dan daha ucuz, özellik olarak baktım pek bir farkı yok. cpu ve ram değerlerini göremedim. şekil olarak daha karizma duruyor ancak nokianın şu son serisinde arızalar mevcut. iyi araştır, eğer modem olarak kullanabiliyorsan da aleti c5-03 al, yakın bir zamanda da ipod 4g hatta 5g çekersin.

bu kadar savundum ama 5800 ımı satma yolları arıyorum, çünkü ipod dan sonra dokunmak istemiyorum. şarzı uzuuuun gidecek bir telefon bakıyorum, e71 ya da e72 alacağım.

• ya eyv bi 3g bi ipod iyimiş. ama bende 3g li telefon da yok biladel :) ikisini nasıl yan yana satın alayım pat diye. artı yeni telefon almak da çok lüks geliyor bana.

çok sağol yorumların için
  • iPod touch + İBLUEVER app + sıradan, bluetoothlu bir telefon.
    Fazla detaya girmiyorum. İbluever i forumda araştır 5800 da neymiş diyeceksin ;)

Ama sadece Skype için bu kadar masraf etme al bı tane symbianli ucuz Nokia isin görülsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kymelria -- 6 Şubat 2011; 18:17:34 >
  • peki arkadaşlar şuna ne diyorsunuz??

Tüm bu alternatifleri bir kenara bırakıp iphone 16gb 3g s almak? İkinci el 700 lira.
  • 1) verdiğin fiatlar yanlış
    c5 03 = 437 tl gold.com.tr
    5800=479 tl havale/ eft ile hepsiburada.com
    ben şu anda c5 03 kullanıyorum eğer kamerası ve dokunmatiği senin için önemli ise c5 03 öneririm 5m. kamerası var şık ve ince bence c5 03 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahnet c5 03

1) verdiğin fiatlar yanlış
    c5 03 = 437 tl gold.com.tr
    5800=479 tl havale/ eft ile hepsiburada.com
    ben şu anda c5 03 kullanıyorum eğer kamerası ve dokunmatiği senin için önemli ise c5 03 öneririm 5m. kamerası var şık ve ince bence c5 03 al

istersen bi tarihe bak sonra yorum yap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.