Şimdi Ara

İPOTEKLİ KONUT DEVRİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN..LÜTFEN YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
21.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ARASTIRMALATIM SONUCU BIR EV BULABILDIM SONUDA LAKIN EV IPOTEKLI SATAN SAHISTA KREDİ İLE ALMIŞ EVİ..
    BENDE BU EVE TALİP OLDUM ANCAK KREDİYİ TOPTAN KAPATMAK GEREKİYORMUŞ..ACABA EVI SATAN SAHISIN MULKUNU KREDİ BORCU ILE DEVIR ALAMIYORMUYUM ? YANI KALDIGI YERDEN BEN DEVAM ETMEK ISTESEM DURUM NASIL COZULUR *

• onu ipotek yapılan banka ile görüşüp eğer yanaşırlarsa -ki işine gelirse neden olmasın- anlaşırsın..normalde ipotekli ev ihale ile satışa çıkar..ilk ihale de alan olmazsa ikinci ihale de değeri %40 tı sanırım düşüyor..banka yanaşır bence..çünkü normalde ipotekli evler ihale de bile olsa değerinin çok altında satılıyor..banka ne kurtarırsam kardır diyor..ve rayiç bedelden hesaplanıyorsa değerler fazla yüksek fiyata satamıyor..benim bildiğim böyle
  • 1. vereceğiniz peşinatla kalan krediyi kapatırsınız, ipotek otomatikman kalkar satışı yaparsınız. siz kredinizi istediğiniz yerden alırsınız adama kalan parası ödenir.

2. peşinat evin borcunu kapamıyorsa ipoteği kaldıramıyorsunuz demektir. Satış gerçekleşemez.
    Ancak bankaların mortgage ile alınmış evlerin satışı için imkanları var.
    Kredi almak için aynı bankayı tercih etmek zorunda kalabilirsiniz.
    Ancak farklı bankalar arasında da bu yapılabiliyormuş.
    Aynı bankaya beraber gidiyorsunuz. Evi bu bankadan kullanacağınız kredi ile almak istediğinizi söylüyorsunuz. Kredi alacakmış gibi başvurunuz alınıyor dosyanız açılıyor. Eğer krediniz onaylanırsa size bir mortgage veriliyor. Bunun ile satıcının kredisi kapatılıyor. Fazlası satıcıya nakit olarak ödeniyor.
    Tapu dairesine bankanın avukatı gelip satışı gerçekleştiriyor.
    Banka sizden tekrardan dosya parası masraf vs. alacağı için bu bankanın işine gelecek bir durum aslında. Havadan 3000 -4000 ytl alacak banka dosya masrafı adı altında.

Yani banka ile görüşün. Bankanın sayfasında okudum ben bunları evet kredili evi satabilirsiniz işte bu şekilde diye yazmışlardı.

3. Yöntem eve bir peşinat vereceksiniz diyelim 30.000 lira ve evin de henüz daha 60.000 lira kredi borcu olsun. total evi alış rakamınız 100.000 lira diye varsayalım. Yani sizin daha 70.000 liralık kredi çekmeniz lazım.

Ev için siz krediye başvurursunuz. Exper gelir evi görür değer biçer, kredi dosyanız size 70.000 lira vermek üzre onaylanır. Bunu yaptıktan sonra ev sahibine güven verebilirsiniz.

şimdi bu durumda bir üçüncü yöntem.
    Sizin 30.000 artı ev sahibi de işyerinden veyahut bir tanıdığından 30.000 lira bulur. Kredi dosyası onaylanmışsa satışın ardından hemen kredi parası anında ev sahibine verilir. Yani satışı yapar yapmaz bankanın avukatı ev sahibine 70.000ytl lik bloke çeki verir. Ev sahibi de aynı gün içinde veya ertesi gün gider parasını alır. Dolayısıyla kısa bir süreliğine ev sahibi tarafından alınabilecek bir 30.000 ytl var ise böylece kredi borcu kapatılır. ipotek kalkar.

sonra satışınızı yaparsınız. ev sahibi 70.000 lirasını alır. 30.000 lira borç aldığı yere verir. 100.000 liralık evden hakkı olan 40.000 lirasını da cebine koyar gider.

Bu da karışık ama çözümsüzlüğü çözen bir yöntem. Emanet para yöntemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wikican -- 22 Ağustos 2008; 4:53:44 >

• 2006 yılında konut kredisi kullandım morgıç geldikten sonra sisteme geçiş yaptık şuanda bankaya kapatmak istediğimi söyledim erken ödeme %2 ceza uygulayacağını söylediler bende aylık tutarım olan 710 tl ödemelirimin 2130 olarak ödediğim zaman faiz ve meblğada inme olacakmı diye sordum sadece erken biter bir değişiklik olmayacak dedi şaşırdım,böyle bir uygulama olabilirmi?garanti bankasını aradım onlarda böyle bir şey olamaz mutlaka tekrar ödemeleriniz güncellenir ödeme tablosu çıkartırlar diyo halk bankasıylada görüştüm oda aynısını söylüyor ama parayı çektiğim banka ziraat bankasına bu işi anlatamıyorum ne yapmam gerekli?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.